7 години вкъщи

• 15 982
  • 355
  •   1
Отговори
# 330
защо трябва постоянно да се противопоставят двете мнения?! и аз с удоволствие бих си стояла вкъщи, ама нямам възможност и избор
други пък не се чувстват комфортно и предпочитат да работят
защо трябва да ни изкарвате лоши майки или пък да се изживявате като майки героини?! всеки си знае неговия живот и си решава за своите деца и това е
радостина, няма тема за детските градини, която да не обсебиш, вярно е че имаш мнение но пък постоянно ни натякваш колко добре си гледаш децата и как ние сме луди да ги дадем в детска градина, ами честно казано е много досадно вече
аз пък смятам че няма нищо лошо децата да ходят на детска градина, е бих им спестила яслата ако можех, но за съжаление нямах избор, и така тръгнаха и на ясла
сблъскват се с болести и колектив от рано,ама такъв е живота на много деца, предпочитам го пред отглеждане от бабата например/защото мен така са ме гледали и има много негативи/
ако майката няма възможност д си гледа детето сама, най- добре е детето да е на детска градина според мен, там средата е специално приспособена за децата, заниманията са специално подбрани, работи педагог с децата, а не някоя пенсионирана баба или незаинтересована гледачка
и тъй като много се отклоних от темата, за което се извинявам, искам да кажа още веднъж, че с удоволствие бих си стояла вкъщи не 7, ами и повече години, приятно ми е да се занимавам с домакинството и децата, ама няма начин, такива обстоятелства се наложиха
поздравления за радостина и другите майки,че са съумяли да организират живота си така, че да отглеждат децата си според своите разбирания, и че мъжете им съумяват да ги подкрепят финансово и не само
само моля ви не смятайте че тези, които не правят така са лоши майки, или че децата ни са невъзпитани и нещастни, защото не е вярно

# 331
защо трябва постоянно да се противопоставят двете мнения
И аз това исках да кажа. Могат да си съществуват двете мнения    без да се конфронтират.
   Не ви изкарваме лоши майки, друг е въпросът ако вие се чувствате такива.  Всички- и домакини и работещи ,СМЕ майки-героини,  щом успяваме при тая отвратителни социални условия да отгледаме децата си.

# 332
  • София
С детските градини отдавна приключих. Намесих въпроса тук по простата причина, че градините се възприемат и възхваляват като панацея за възпитанието на децата, а всъщност са едно удобство за родителите. Оказва се, че една или две учителки са по-добрият вариант за децата от собствената им майка. Който иска и на Луната да прави детска градина, негова си работа. Мен ме вълнува това, което става в училище, а не в детските градини.

Вижда ми се добра идеята за една тема за майките, които за независимо какъв период от време са избрали да си останат вкъщи. В началото дори си мислех, че това е настоящата тема. Но в един момент се оказа друго. Надявам се поне да е станало ясно, че ако една жена не ходи на работа и си гледа децата не е затъпяла повлекана, използваща нечленоразделна реч, с лоша самооценка и неспособна да се справи извън дома си или да си намери работа.

Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 10:08 от RadostinaHZ

# 333

Вижда ми се добра идеята за една тема за майките, които за независимо какъв период от време са избрали да си останат вкъщи. В началото дори си мислех, че това е настоящата тема. Но в един момент се оказа друго. Надявам се поне да е станало ясно, че ако една жена не ходи на работа и си гледа децата не е затъпяла повлекана, използваща нечленоразделна реч, с лоша самооценка и неспособна да се справи извън дома си или да си намери работа. 

Аз съм ЗА такава тема, тъй като ние `стоящите` в къщи си имаме специфични проблеми, както всяко съсловие в обществото. И имаме огромна вътрешна нужда да споделяме, коментираме тези проблеми и заедно да търсим решения.
    Ние, домакините сме уважаващи себе си жени. Нашата работа е не по-малко лесна от другите. И искаме , настояваме другите също да ни уважават.

# 334
С детските градини отдавна приключих. Намесих въпроса тук по простата причина, че градините се възприемат и възхваляват като панацея за възпитанието на децата, а всъщност са едно удобство за родителите. Оказва се, че една или две учителки са по-добрият вариант за децата от собствената им майка. Който иска и на Луната да прави детска градина, негова си работа. Мен ме вълнува това, което става в училище, а не в детските градини.

Според мен никой в темата не изказал такова мнение,просто някои майки смятат,че ако те самите останат в къщи ще се почувстват така,както ти описваш!Щом си решила да си с децата си у дома,решила си и толкова,никой не може да те критикува или съди,така че не се товари излишно.

# 335
защо трябва постоянно да се противопоставят двете мнения
И аз това исках да кажа. Могат да си съществуват двете мнения    без да се конфронтират.
   Не ви изкарваме лоши майки, друг е въпросът ако вие се чувствате такива.  Всички- и домакини и работещи ,СМЕ майки-героини,  щом успяваме при тая отвратителни социални условия да отгледаме децата си.
Да,обаче точно ти разпали спора в темата,като се уби да възхваляваш до бога една майка на 4 деца и с това с право предизвика недоволството на онези,които не са избрали да имат 3 и повече деца,или са решили да работят,а не да са само домакини.Ако трябва да се възхищаваме до такава степен на обожание на многодетните майки,то най-много суперлативи трябва да изкажем за госпожата с 9 деца,на която не й стигна един подарен апартамент от 100 кв.м.,а поиска и втори,защото нуждите й били такива и го заслужавала.Моето мнение обаче за нея е,че е трябвало да помисли за нуждите си и за възможностите си преди да е правила толкова много деца,за мен това си е направо безотговорност да бълваш дете след дете,без да се замисляш какъв живот ще му подсигуриш и дали си в състояние да се справиш с елементарното му нормално отглеждане.
Всяка майка,която се старае по какъвто и да е начин децата й да се чувстват добре и се грижи адекватно за тях,независимо дали е избрала да има 1,2 или повече деца,дали работи или не,е достойна за уважение точно поради тази причина-че се грижи за тях.

# 336
Аз не бих издържала 7 години в къщи с деца-не съм такъв тип човек(жена).Не съм и домакиня в кухнята,не ме бива особено.Трябва ми разнообразие,бих си дала най-много 3 години и ще откача.

# 337
Направете си тема в ДиС, напишете в заглавието, че е само за домакини.

# 338
Направете си тема в ДиС, напишете в заглавието, че е само за домакини.

Еврика! Peace Hug  bouquet

# 339
hahahaКви 7 години бре. Това е тема за хора ,които ги мързи да работят или просто няма какво да работят поради липса на образование може би и се оправдават тук.Това,че си домакиня докъде ви удовлетворява....според мен до никъде ама карай....Мързелът говори тук.Или сте намерили мъже които виждат,че ви мързи и ги е срам да ви кажат за да не ви обидят...горките мъже има да бъхтят за да ви издържат,освен ако не са директори на банки... JoyМани мани...после не се оплаквайте,че нямате пари. Naughty

Ти имаш ли дете? И въобще темата не е кой кого издържа.

Пуснала съм темата и съм доуточнила, че става въпрос за три породени деца. Дори понятието домакиня не е много уместно в този случай. 

Много ми харесаха отговорите в темата и ме накараха да се замисля за неща, за които не съм си давала сметка. Досега през прекараното време вкъщи всъщност постигнах най-много неща. Работя за себе си от вкъщи, но не се виждам с почти никакви хора. Мисля, че контактът с хора трудно се заменя с нещо друго, но не винаги е най-важен, поне за мен.

Аз разбрах, че истинският живот всъщност е  дома, семейството, децата. Работата е важна, но тя е по необходимост. И затова мисля, че никога не бих гледала само няколко месеца детето си, за да започна работа. В крайна сметка се работи 30-35 години, а децата се нуждаят от нашите поне 2-3 години.

Но Demetra разбирам най-добре, защото тя си е останала вкъщи заради това, че е родила 3 деца, а не заради това, че е домакиня.

И няма смисъл да се обиждаме, на всички ни животите са толкова различни, както и обстоятелствата, при които живеем, така че е абсолютно нормално да има всякакви мнения   bouquet

# 340
Аз съм в къщи от 2г. и половина.Полудях преди година и половина, но искам най-доброто за детето си и стискам зъби. Завиждам ви, че седенето в къщи с децата ви удовлетворява, аз изгарям направо да изляза от този затвор!

# 341
Аз съм в къщи от 2г. и половина.Полудях преди година и половина, но искам най-доброто за детето си и стискам зъби. Завиждам ви, че седенето в къщи с децата ви удовлетворява, аз изгарям направо да изляза от този затвор!

Ако ти си нещастна от седенето си в къщи, как може детето ти да е щастливо в твоето присъствие Thinking Направи добро и на себе си, и на детето и тръгни на работа, ако това ще те накара да се чувстваш шастлива Peace

# 342
Не може да се гледа толкова еднозначно за всичко. Им а различни деца. Едни се нуждаят  от повече грижи и внимание, други се чувстват прекрасно дори, ако по цял ден са с някоя баба или детегледачка. Освен това зависи и дали всичко е наред. Едно дете, което често боледува, бива най-добре обгрижвано от родителите си. Не мога да си представя, когато дъщеря ми беше цялата в рани от атопичния дерматит да я бях дала на някой друг да я гледа.
Сега да чукна на дърво нещата са по-добре и ако продължава така и занапред, с удоволствие бих тръгнала на работа.
Като не се срещам с хора няколко дни направо издивявам. Мисля, че това е най-големият проблем при оставането за дълго време вкъщи. Ако човек няма дисциплината да се развива напред, просто до известна степен затъпява. От друга страна пък  не е гаранция, че ако ходи на някоя работа, която нито го интересува, нито раздвижва мозъчната му дейност,нито пък хората , с които се среща биха допринесли за умственото му или културно развитие, че няма пак да затъпее. Така че всеки преценява за себе си и това, което е добре за мен, може да е зле за някой друг.

# 343
За отглеждането на 3 деца-нормално е! Peace

# 344
Много я харесах тази тема в началото. Отговаря на моето положение и аз наистина също имам нужда да споделя и да се поуча. И замен мнението на майките, ходещи на работа и работещи в къщи е еднакво ценно. Но не мислех, че тази тема ще се превърне в място, където ще трябва да се оправдават майките останали в къщи.  Постепенно май става точно така  newsm78. Едва ли някой ще бъде преубеден тук, защото, така или иначе, всеки си живее СВОЯ живот. Това са изтъркани до дупка думи, но са единствено верните в случая. Добре поне, че повечето хора все пак го разбират и обвиненията в мързел и тероризиране на "горките" мъже са, слава Богу,  единични. Честно казано, аз ще продължа да се чувствам пълноценна и много щастлива там, където съм. Имам признанието на тези, които са ВЪТРЕ в тази ситуация и те го оценяват високо  Simple Smile Но, естествено, настроението малко ми се развали от факта, че има хора, които без да ме познават и без да познават обстоятелствата ми, могат така да ме осъдят... На всички майки тук, независимо от избора им, приятен и хубав ден  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт