7 години вкъщи

• 15 988
  • 355
  •   1
Отговори
# 45
Ох,аз бих си стояла с удоволствие в къщи,мечтая си за това.От както се помня т.ест.от както се е родила голямата ми дъщеря вече почти 20г.,все се доказвам на разни фронтове.Все дерзая и драпам за нещо,учение,изпити,специализации,работа,работа,.....
Там някъде между другото успях да родя и отгледам 3 деца без баби и дядовци..........Не така съм искала,но не знам защо така се получи.Така ,че ако трябваше ей така ,да избирам,бих избрала да си стоя в къщи за да :
- гледам по-спокойна детето си
-да имам повече време за приказки,разходки,рисунки и т.н. с него
- да правя сладкиши
- да имам време за всички филми които отлагам да гледам поне по 5 пъти
- да прочета камарите книги ,които само купувам и трупам
- да рисувам дълго и с пръсти
- да се разхождам край морето
- да се виждам с приятели
- да ,да ........................................
мога да пиша до утре.
А сега, просто денонощието има само 24ч. от тях поне 10 съм на работа, 8 спим ,и с  тези оставащи 6 часа какво да правя по-напред????
Това се питам всеки ден и обмислям сериозен вариант да се махна от тази лудница.

# 46
  • София
Гледах си сина до 2 години и 9 месеца, сама, у дома. Върнах се за около 3 месеца и половина на работа, което съвпадна точно с първото ни тръгване на градина. Имах колебания от професионален характер, както й такива проблеми, но най-зле се чувствах от това, че почти не си виждах детето и общувах на бегом с него. Та ... напуснах си работата. Малкия си продължава на детска, но сутрин аз се занимавам с него, водя го спокойно, взимам го сравнително рано. Мисля, че така е доста по-добре. Чувствам се щастлива от решението си да съм жена домакиня, макар че може да е за кратко така. Повечето ми близки хора не са щастливи от решението ми. Но аз не го и искам от тях. Всеки има свободна воля и право на избор.
Та ще видим дали ще направя 7 години у дома... Simple Smile

# 47
Аз съм си в къщи вече точно седем години .Дъщеря ми ще стане на  7г. скоро, а малкия е на 2г. и малко.Винаги сме били сами с мъжа ми - никакви баби и лели не са ми помагали. И въпреки че понякога е трудно- не бих заменила този период с нищо.Чувствам се добре с децата и съзнавам, че когато това време свърши , ще се чувствам зле и ще ми липсва много.

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 16:38 от cassiopeia

# 48
  • София
Неви,
Много ми харесва твоя списък. Обаче, времето е също толкова ограничено като при ходенето на работа.  Peace Поради тази причина, няма да имаш време за:
- гледането по 5 пъти на всички любими филми - ще гледаш любимите филмчета на децата си, за да можеш при обсъждането им да си на тяхното експертно ниво, а не да те гледат като извънземно
- прочитане на всички натрупани книги - - става, ако удариш децата с нещо тежко по главите и ги затвориш в гардероба
 Joy- виждане с приятели - почти като правило твоето малко свободно време за срещи, при приятелите ти без деца е абсолютно заето с работа и сбирките увисват. 

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 16:34 от RadostinaHZ

# 49
  • София
Аз си останах две години и половина в къщи. От близо 8 месеца ходя на работа, а детето на детска градина. В момента се чувствам изморена, неудоволетворена и без грам лично време, само за мен. Не успявям да сготвя, не успявам да изчистя в къщи. Вече на гладя Embarassed Работя понякога и през уикендите, защото се налага. Прекарвам все по-малко време с детето. Чувствам се лоша домакиня, лоша майка, а и лош професионалист. Защото честно казано и на работа си мисля за несвършената работа в къщи, мисля си за детето, как е, спи ли, яде ли, щастлив ли е, здрав ли е... Изобщо има голяма разлика в работата ми като неомъженаи без деца и сега, когато се разкъсвам на две. А иначе се чувствам добре сред колегите, работата е интересна, пълна с предизвикателства и ми доставя удоволствие. Може би нещата ще се нормализират, след като детето поотрасне или пък ако си наема чистачка в къщи. Rolling Eyes
Тук са описани моите чуства, само че аз имам две деца. Обаче имаме и ипотека  Mr. Green Тъй че отивам на памука и млъквам  Mr. Green

# 50

Аз от 15 години съм си в къщи и животът ми е прекрасен, безкраен празник. Всяка минутка ми минава ползотворно и приятно. В къщи ми е силата,  в къщи съм най-полезна и на себе си ,и на децата си. Общувам с хора ,  които аз решавам че са ми полезни и приятни, а не по  задължение.Отгледах две умни и добри деца. Превърнах готварството и домакинството в изкуство. Сама съм си господар, никой не ми нарежда какво да правя.   Когато реша, взимам работа в къщи, но не заради парите, а защото ми е приятно. Не мисля,че стоенето в къщи е затъпяване при днешните средства за информация и интернет, зависи си от човека, неговите интереси.

# 51
Аз съм си у дома от почти 10 години,децата ми са породени но са в един клас-2,не мога да тръгна на работа дори да искам.За сега все още нервите ми държат.

# 52
много зле би се отразило на банковата ми сметка и на CV-то
възможен вариат за супер богати хора...

# 53
Няма проблем, зависи кой какво иска. За мен би било лесно - аз и мъжа ми си работим у дома. Синът ни е с нас. С него, без него или с още едно или две, все сме си у нас заедно. Ако можем да съчетаем и с деца - идеално. Изучила съм се предостатъчно, кариера няма да правя, имаме си няколко частни бизнеса, така че за мен идеята е супер.
Познавам много жени, родени за майки и домакини, за тях не 7, ами и 37 години това е добре дошло, така че общо казано - на всеки от камбанарията. Има жени, искат кариера, излизане, тичане, за тях би било трудо. Всеки си преценява. Не мисли, че 7г вкъщи с дечицата е равно на скука, затвор, затъпяване, застояване. Не е така и всичко зависи от теб  Hug

# 54
  • Sofia
С големия син останах само 3 месеца вкъщи, с малкия - 9. Определено ми беше приятно и ако обстоятелствата не ме притискаха - бих останала и 7 години. Това, че вкъщи всъщност не е точно моят дом, а сме с роднини, е едното обстоятелство, което ме накара да се откъсна. Естествено е човек понякога да иска да разнообрази...Аз съм от щастливките, които работят на смени. Не че успявам да свърша всичко, което съм си наумила, но поне виждам децата си..

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 10:31 от Vesito

# 55
  • с/у ОколоМръсТното
като се има предвид, че 1-вите 3 години са най-бурни (физически и емоционално) в развитието на човек, е добре майката да им е свидетел. И като децата са породени, ей ти ги 5-7-10г., седене у дома.
НЕ мисля, че има нещо, на този свят, което да те очарова повече, от това да си с детето си поне през тези му първи 3 години.

# 56
  • София
не знам защо, но останах с впечатлението, че повечето мислите , че само прекарвайки с децата си 24 часа дневно седем дни седмично, можете да ги възпитавате пълноценно и да им се радвате
всичко е въпрос на организация, желание и най-вече късмет
и дано всичките домакини си останат щастливо омъжени и осигурени доживот, щото не ми се мисли, какво ще стане ако ги изненада живота неприятно
аз поне завися само от себе си

# 57
  • София
Чак 24 часа заедно е пресилено. Децата си имат и бащи, че и баби поне един път в годината.
Децата не се възпитават по 2 часа дневно, когато не са на ясла или градина. Не е случайна приказката за първите 7 години. Така или иначе децата тръгват на училище. Въпросът е докато тръгнат на училище да имат изградени достатъчно здрави основи и увереност в себе си, за да могат да се справят с натиска отвсякъде. Не е за пренебрегване и фактът, че децата са най-разговорливи и склонни да споделят точно на връщане от училище. Не ми се иска да споделят впечатленията си с някоя бавачка или да висят по цял ден в училището, защото няма кой да ги гледа. Дори когато става въпрос за извънкласните занимания, пак има значение кой води и прибира детето - аз познавам учителите, след занятията те казват впечатленията си, а и децата също разказват какво се е случило. Ако плащам на някой стрейнджър да прави това, то или децата ще започнат да споделят всичко с него и това го прави по-значим за тях, или докато дойде време вечерта, те вече ще са забравили или просто няма да кажат нищо.
Всичко това за децата е начална скорост, която се случва в душите и умовете им и не се купува с никоя заплата.

# 58
не знам защо, но останах с впечатлението, че повечето мислите , че само прекарвайки с децата си 24 часа дневно седем дни седмично, можете да ги възпитавате пълноценно и да им се радвате
всичко е въпрос на организация, желание и най-вече късмет
и дано всичките домакини си останат щастливо омъжени и осигурени доживот, щото не ми се мисли, какво ще стане ако ги изненада живота неприятно
аз поне завися само от себе си

Не става въпрос само за това колко часа де факто прекарваш с детето. Става въпрос, че ако си бил на работа 8 часа, станал си в 6 сутринта, прибрал си се в 18.00 вечерта, просто ще си толкова скапан, че детето ще се гледа само. Аз ставам в 6, събуждам детето, изпращам го на градина и отивам на работа, взимам го от градина в 17.30, прибирам се, приготвям вечеря, пускам пералня задължително и тогава имам вече време за игри и обръщане на внимание. Но вече е 19.00. Аз съм безкрайно уморена. Храня детео, къпя го и го приспивам. Станало е 21.30. Мия чинии и простирам. И после лягам, в 22.00 съм вече пребита.
Едвали ако си на подобен режим ще си любяща  и всеотдайна майка и ще имаш въображение и сили да измисляш и играеш игри.
Аз нямам нищо против мъжът ми да осигурява финансово семейството. Нямам комплекси относно този факт. Докато той работи навън, аз ще правя нещо още по-значимо-ще гледам и възпитавам дете. И изобщо не се страхувам, че видиш ли след време е възможно да се върна на работа. Мога да работя, работила съм и съм сигурна, че гладна няма да остана. Работа и след нас ще има. Но децата един път са на 3 години и много бързо порастват и престават да имат нужда от нас. .

# 59

Права си за зависимостта от съпруга /не всички/. Когато по-дълго си бил в къщи, започването на работа не е толкова лесно. Все пак имаш години отгоре, изоставане в професията, позагубил си тренинг ...., но не е невъзможно. Всяко нещо си има цена. По същата логика, ако си наемеш бавачка и в някакъв момент не можеш да й плащаш, ще търсиш друг изход. Живота може да изненада всеки /дай Боже повече хубави изненади/.

Общи условия

Активация на акаунт