7 години вкъщи

• 16 019
  • 355
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ако е с добра професия и семейството не се изхвърля с харчовете е напълно възможно. Пак опираме до това за какво е готов човек да похарчи някакво количество пари.

# 241
извинете ме за многото  правописни грешки,които съм направила в изказването си.надявам се  поне ,че сте ме разбрали какво съм искала да кажа. и за мен това е много точно казано-При положение, че в семейството има баща, който е напълно в състояние да изхрани домочадието си е въпрос на избор майката да ходи на работа или да остане вкъщи няколко години да си отгледа децата-на RadostinaHZ! newsm10.

# 242
И мъжа като всяко човешко същество се развива  Simple Smile И моят в далечната 1999година изкарваше само за храната и наема, но на този етап изкарва освен за по- хубава храна и наем на по-хубаво жилище и за хубави дрехи, кино, ресторанти, частно училище.
Мъжът има нужда от стимул да се развива и това жената да не носи заплата май е един добър стимул за него  Simple Smile
Същото стана и с приятелката ми, бившата домакиня. Съпругът и преди години изкарваше само за храната и наема, а сега има проспериращ бизнес. А можеше да си остане в мижавата фирмичка, където работеше за никаква пари и да прати жена си да изкара някой лев. Само че нито той щеше да е по-добре, нито положението им като цяло.

# 243
ами аз мога само да се радвам, 4е България е достигнала то това ниво на благоденствие и 4е масово се живее на 1 заплата  Grinning
за съжаление аз съм в Италия и тук се налага да зарязваме невръстните си деца преди годинката, някои и доста преди и да ба4каме.... но се надявам скоро и ние да достигнем завидния бг стандарт ......

# 244
..да,избор е да си извън дома ако можеш и да не си ; избор,но не по задание по-лош,за когото и да било в уравнението,просто друг...

# 245
Ами дерзайте драги италианци. Току виж с правилна нагласа, желание и развитие ще ни настигнете след някоя и друга петилетка  Wink
Само дето това, което казваш не е никак вярно. И двете ми братовчедки се омъжиха в Италия и познай какви професии имат  Wink

# 246
ами аз мога само да се радвам, 4е България е достигнала то това ниво на благоденствие и 4е масово се живее на 1 заплата  Grinning
... но се надявам скоро и ние да достигнем завидния бг стандарт ......

Иронизираш ли? Според  статистиката  България е най-бедната страна в ЕС.
  Ние с мъжа ми сме обикновено семейство. Той получава 1000лв като квалифициран работник.Аз от време на време намирам работа за 200лв от вкъщи.  И тези пари стигат само за храна и да си покрием сметките. Далеч не сме благоденстващи, но живеем добре.
   Изборът ми да остана в къщи няма нищо общо с парите.  Може да нямам пари за нови дрехи, парфюми и т. н., но искам да бъда с децата ми, докато израстват, колкото може повече време.
Самото присъствие на майката е жизнено необходимо за детето.
 Не казвам ,че работещите майки не са достойни, както някой изтълкува думите ми.Но нали тук темата е за това как се чувстват в къщи неработещите жени.

# 247
  • София
Като изключим нападките срещу тях, жените, които са си останали вкъщи при децата се справят доста добре. Както има една приказка, ако беше толкова лесно, всички щяха да го правят.

А като стана въпрос за доходи и разходи, на мен ми прави впечатление, че като цяло в българските семейства се харчи прекалено много за глупости. Сигурно сега ще има наскачали срещу мен, НО ако едно семейство е с проблемни доходи, то няма нужда непременно да има кола, която обикновено е някаква трошка, но преди да вложи пари в нещо друго, семейството винаги "пита колата". Другото е с ходенето по кръчми, почивки (непременно всяко лято), които също не са жизненоважни за съществуването на семейството. А за типично женските глупости от вида ходене по магазините и изкушаване да се купят поредните обувки или блузка е съвсем ненужно. Като извод само мога да кажа, че парите на никого не му достигат, независимо fj дохода. Ако в едно семейство има точна сметка и финансова дисциплина изведнъж може да се окаже, че половината от покупките са излишни, а свободните пари могат да се вложат по по-добър начин, дори и в това жената да не е длъжна да ходи на работа, за да може да плаща бензина на мъжа си или за да си купи поредната дрешка.

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 09:50 от RadostinaHZ

# 248
... но се надявам скоро и ние да достигнем завидния бг стандарт ......

Иронизираш ли? Според  статистиката  България е най-бедната страна в ЕС.
  Ние с мъжа ми сме обикновено семейство. Той получава 1000лв като квалифициран работник.Аз от време на време намирам работа за 200лв от вкъщи.  И тези пари стигат само за храна и да си покрием сметките. Далеч не сме благоденстващи, но живеем добре.
   Изборът ми да остана в къщи няма нищо общо с парите.  Може да нямам пари за нови дрехи, парфюми и т. н., но искам да бъда с децата ми, докато израстват, колкото може повече време.
Самото присъствие на майката е жизнено необходимо за детето.
 Не казвам ,че работещите майки не са достойни, както някой изтълкува думите ми.Но нали тук темата е за това как се чувстват в къщи неработещите жени.

а ако имаШе възможност да работиШ на за 200, а примерно за 800, какъв ЩеШе да е изборът ти?

# 249
Като изключим нападките срещу тях, жените, които са си останали вкъщи при децата се справят доста добре. Както има една приказка, ако беше толкова лесно, всички щяха да го правят.

А като стана въпрос за доходи и разходи, на мен ми прави впечатление, че като цяло в българските семейства се харчи прекалено много за глупости. Сигурно сега ще има наскачали срещу мен, НО ако едно семейство е с проблемни доходи, то няма нужда непременно да има кола, която обикновено е някаква трошка, но преди да вложи пари в нещо друго, семейството винаги "пита колата". Другото е с ходенето по кръчми, почивки (непременно всяко лято), които също не са жизненоважни за съществуването на семейството. А за типично женските глупости от вида ходене по магазините и изкушаване да се купят поредните обувки или блузка е съвсем ненужно. Като извод само мога да кажа, че парите на никого не му достигат, независимо fj дохода. Ако в едно семейство има точна сметка и финансова дисциплина изведнъж може да се окаже, че половината от покупките са излишни, а свободните пари могат да се вложат по по-добър начин, дори и в това жената да не е длъжна да ходи на работа, за да може да плаща бензина на мъжа си или за да си купи поредната дрешка.

не мисля, 4е мизерствайки мога да допринеса за благото на детето ....

# 250
  • София
никой не говори за мизерстване, а за класифициране на разходите като необходими и луксове. И ако луксовете ти заемат сериозна част от бюджета, значи сте в преразход. Тогава ми говори кой за кого е полезен. Какво си мислиш, че децата имат нужда от почивки в чужбина или от новите обувки на майка си? Нещата в семейните бюджети са точно като в компаниите - винаги трябва да се знае кое е нужно и кое е представителни разходи. Изкарването на пари и купуването на разни неща измества други, по-важни неща в живота. Разбирам, че такова е времето и такива са настроенията в БГ, но ми се струва прекалено. Още малко ще задминем и американците по меркантилност.

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 10:03 от RadostinaHZ

# 251
  • София
RadostinaHZ, нови обувки са лукс?  newsm78

На мен лично ми харесва да водя дъщеря ми на екскурзии в чужбина - научава много нови неща, които няма как да научи ако я водя в кварталната градинка...

# 252
  • София
В такъв случай оправдания от вида "нямаме пари, не можем да си го позволим" не вървят.
Обувките може да са проблем, ако са ти 20-тия чифт за сезона.

Въпросът е в това като се прави едно нещо (или като не се прави) всъщност чий интерес се задоволява. На мен вече ми е писнало отвсякъде да чувам оплаквания как парите не стигали, как нямало друг начин и как направо семейството е загинало без заплатата на майката. В повечето случаи това просто не е вярно, но не върви някак да се каже, че ходенето на работа и изкарването пари води до потупване по рамото и ласкаене на егото, а другото е просто едно отглеждане на децата, което го правят и най-изпадналите. Какво толкова, това са просто едни деца, сякаш са единствените на земята, нали така? Друго си е шефът да те похвали.

# 253
  • София
В такъв случай оправдания от вида "нямаме пари, не можем да си го позволим" не вървят.

...................................................

Какво толкова, това са просто едни деца, сякаш са единствените на земята, нали така? Друго си е шефът да те похвали.

Никога не съм и не бих използвала като аргумент пред дъщеря ми "Нямам пари, не можем да си го позволим".  Stop За мен е непонятно да се купува всичко, което можеш да си позволиш и липсата на пари да е това, което те спира.

Дъщеря ми е най-важното нещо на света. Но не е единственото, което смятам да оставя след себе си. Миналата сведмица ми се наложи 2 вечери да работя до късно вечерта /12-1 през ноща/ и да не съм с нея. Чувствах се зле от това, но и добре, защото благодарение на това, че жертвах две вечери прекарани с дъщеря ми - много хора ще продължат да работят и да си вземат заплатите - за да могат да прекарват времето си с децата си и да им купуват обувки и хляб дори... Това е нещо, което ме кара да се чувствам добре. Това осмисля животът ми и ме кара да се чувствам полезна. Това е нещото, заради което работя...

# 254
и все пак е по_добре една майка със задоволено его отколкото една фрустрирана домакиня (има и нефрустрирани, разбира се, не не са масов слу4ай)  

между другото не вярвам много в избора, според мен е по_скоро въпрос на ген, среда, нагласа, възпитание, образование и сте4ение на обстоятелствата ....

Общи условия

Активация на акаунт