АВГУСТовските бебоци правят първите подскоци - 8

• 12 067
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Mika, ми аз се ослушвам за имена, които ми харесват и питам: "А какво мислиш за..."
Обикновено в отговор получавам подигравки  Mr. Green
Понякога и на него му харесва, каквото съм измислила и пробваме как звучи с бащиното и фамилията.
За момиче ни е лесно, за момче ни е много трудно, затова като се присетя и го питам, кажи някое мъжко име, което те харесва? А той се смее и предлага Онуфри(й)  Joy
Поне вчера установихме, че и на двама ни харесва Явор.

future_mama, според мен името трябва да се избира заедно. Не мисля, че таткото трябва да е "над тези неща", нали детето е точно толкова и негово и той също ще се обръща с това име цял живот към детето си.

# 76
Здравейте!
За "бебешкия тероризъм" съм се заканила още от сега-никакви такива!С баткото достатъчно си напатихме,то не беше люляне,друсане,почти летене....е няма заспиване и няма.Спеше при нас,в други моменти аз се навирах в неговото креватче.Няма да ви казвам как се събуждах.Малкия човек ни тровеше с терористичните си хранения през ноща до 3годишен.Имам ужасно много грешки да поправя,но да не се каня много от сега.
За помагането-мисля,че ще се справим без непременната намеса на майка ми или още по малко на другата баба.
А за имената-съвсем скоро разбрах,че изобщо не мога да имам претенции към името.Малко преди да разбера че ще имаме бебок с моя мъж и синът ни претърпяхме лек инцидент с колата.Едни младежи ни засякоха и моя така се нервира,дори не погледна има ли и нещо на колата,отиде и ги наби,а аз не мога да смогна да го усмиря.Та след тази случка нашия татко бил дал обет пред Господ,че ако има дете щял да го кръсти Мария и така.....аз му казах почти на шега "добре че жена ти е плодовита".Спора продължи от това ,че в болницата мен ще ме питат как ще се казва бебето,а не него.Но той пък щял да го записва,а аз му казах че не е много сигурно,защото мога да кажа,че бащата е неизвестен Joy.Днес ме пита какво става с бебето,а аз дори не разбрах че за нашто пита.Бил съвсем леко притеснен да не излезе момче,въпреки че знаел че ще е момиче.За първото ни дете нямахме никакви спорове и колебания.Името беше едно единствено и то за момче.

# 77
future_mama, Честит Рожден Ден!
newsm51 newsm59  Party Time

Да си здрава, щастлива, обичана и скоро да станеш мама на страхотно бебе!

За името съм против да се взема дословно името на родител или прародител. Всеки човек си е уникален, защо да няма уникално име поне в семейството.  В същото време да се вземе първата буква и да се даде едно красиво име ми се струва добра идея.
За първото дете беше лесно. Имах си готови имена. Таткото каза ок и бяхме готови. Сега обаче не е така. И ще използваме всички методи - именници, списъци и т.н  Laughing
Основното, към което се стремим е името да се хареса и на двамата и да е лесно за четене и писане на други езици. На собствен гръб съм изпитала, какво е никой да не може да ти каже и прочете името  Mr. Green и смятам това да спестя на децата си.

# 78
Future mama, ЧРД,Мнго обич и прекрасни моменти  bouquet
Да ви кажа, аз съм за изваждане на бебето навън още първата седмица, но наистина трябва да се пази от вятър, не че щяло да настине, а защото им затруднява дишането и само в по-хладните часове.
И още нещо, ако знаете аз какъв цирк бях с първото, моят баща е детски лекар от старото поколение, пред пенсия и аз трябваше да водя ожесточена война с него и майчето, а пък за свекито да не говорим, на нея нейната свекърва и е взела детето и я е пратила да работи и хабер си нямаше милата, а и каквото знаеше беше оле-мале бабини деветини,учудваше се че детето трябва да се вдигне да оригне-хм, ние такова нещо не сме правили, я как само се оригва Laughing. Та един съвет от мене, сега ви е времето да четете,после ще има време за най-много някоя справка и в комбинация с майчината ви обич... Peace

# 79
future_mama, според мен името трябва да се избира заедно. Не мисля, че таткото трябва да е "над тези неща", нали детето е точно толкова и негово и той също ще се обръща с това име цял живот към детето си.

В никакъв случай не казвам, че таткото не трябва да изказва своето мнение. Естествено той знае всяко име, което имам на в предвид...Може би в нашият случай той е съгласен с всяко, което предложа...Лично на него му харесват дългите имена и аз имам и такива предложения. Може би съм щастливка, че всички около мен ще приемат с радост каквото и да избера.
Има едно нещо, с което съм се съгласила...Понежа баща ми почина преди няколко години и на мен все още ми е много мъчно и си мислех, че като имам дете ще ми е мило да го кръстя на него, но после от тук от там чух, че не е хубаво да се кръщава на починал пък и размислих, така че в крайна сметка детето ще си е със свое име.
Само съм решила, че ако се роди примерно на църковен празник, който си носи имена по-скоро ще го кръстя с някое подобно, защото мисля, че тогава детето си идва с името.

# 80
Благодаря на всички за хубавите пожелания  Hug
Най-искрено да Ви се връща  Simple Smile

# 81
леле от толкова четене не мога да се включа- супер интересен въпрос браво!
1во на future mama-  bouquet да си жива здрава, дива и щастлива, жизнена и усмихната!

за имената много съм се вълнувала винаги. да ви кажа, сега когато съм бременна не мога да реша какво искам Sunglasses. преди винаги съм била бунтар- няма да кръщавам моите деца на баби и родители категорично! така си мислех, сега не съм толкова сигурна защото на майка ми името много ми харесва. но бащата спомена: "хайде да не кръщаваме на роднини, че ще стане сложно, да няма обидени", което ме наведе на мисълта, че може би там в неговото семейство е ставало дума. в мойто още не е. обаче, големия парадокс, е че аз съм родена в доста патриархален род- баща ми и неговата рода са от старата генерация и са доста патриархални и властни - например те са наредили на майка ми как да се казваме ние със сестра ми..правете си извода!. и тя все ми е казвала- майче ти ще можеш да си кръстиш дечицата както искаш...обаче аз не знам как искам..наистина как се избира име, ако си нямаш някое любимо?? аз харесвам кратките и български имена, но нямам фаворит още.

за говоренето в 1л.мн.ч - хахахаха това ми е любимо просто! направо като чух преди няколко години една такава майка, не можах да повярвам, мислех че нещо се бъзика..Simple Smile) много е тъпо това, наистина, съгласна съм с Яни, че детето е отделен човек и това е най-хубавото всъщност!

ето един въпрос - наскоро, че все повече майки кръщават децата си с едни такива много "телевизионни" ще ги нарека имена, разбирай небългарски. например  - сара, матилда, мюриъл, саманта, лорита, изабела, анджела, еванджелин, сюзън или сузана, .....и не мога да се сетя още какви съм чувала. на мен ми звучат като извадени от латиносериал!!! и май ще се окаже точно така, дочух че това било сериозна мода, представете си! на мен ми се струва безумно, вие какво мислите за това?

# 82
  • Лондон
"телевизионни" ще ги нарека имена, разбирай небългарски -  като извадени от латиносериал!!!

тези са ужасно смешни! особено съчетани с български фамилии Simple Smile ричард груев  Stop

аз с тези имена се видях в чудо... хем трябва да е българско, хем тук да могат да го произнасят на английски, хем ако е мъжко да е с Д и да прилича на Димитър, а пък женско - с В.
хем да ми харесват Simple Smile е, такива имена няма... прегледах де що има в нета списъци с имена.  филмите като свършат стоя и гледам списъците с имената Simple Smile... ако искате вярвайте.

ако някой ми даде хубав вариант - ще черпя!!! сериозно!

future_mama, Честит Рожден Ден! Едно здраво бебе ти пожелавам и много любов!

# 83
честит рожден ден future mama, да си жива и здрава и всичко в живота ти да те радва и да те прави щастлива. Колкото до имената ние с моя човек сме избрали само женско име-Ния, но мъжкото е трудно, а казват че каквото искаш то точно обратното ще ти се падне, ама аз все си мисля че като се роди ще си наречем едно име и то ще е... И аз не харесвам тези малко "сериалски' имена съчетани  с БГ фамилия Winkнаскоро се събирах с едни приятели и така го ударихме на майтап покрай тези имена, корема ме заболя от смях. Засега без значение какво ще е казва се Ния, друго име няма Wink поне за сега...

# 84
честит рожден ден, future_mama   bouquet  да си жива и здрава, и  много обичана!  Grinning и през август да си present_mama на здраво и послушно бебе  Grinning
капилярите ми продължават да се пукат  Confused включително и тези в носа, дори дне се уплаших, че ми тече кръв от носа  Confused много е гадно  Confused

# 85
ooooooooo, graciana  Grinning и вие сте избрали Ния за момиченце  Grinning  това ми е най-най-най-любимото женско име и ако е момиче ще е Ния  Grinning  дори от  няколко години съм оповестила на всички роднини и приятели, че, ако имам момиче, ще се казва така  Joy

# 86
  • Germany
Здравейте момичета, future_mama - честит рожден ден, да си жива и здрава и много щастлива. Аз от 14 години чакам момента да нарека дъщеря си Калина, надявам се да е скоро. Никой не може да ми повлияе да взема друго решение. В нашето семейство никой на никого не е кръщаван, но за сметка на това на мъжа ми в семейството всички племенници носят името на някой родител, така че, вече няма на кого да кръщаваме и можем да проявим творчество.
Това за 40-те дни го чувам за първи път от вас, и не намирам никаква логика. Моят племенник е роден на 3 август и не помня сестра ми да го е държала вкъщи. Миналата година бях на 7-те рилски езера през лятото и там на хижата бяха довели едно бебенце, което беше толкова мъничко, че още не виждаше горкото. Тогава много се учудих, че има толкова смели родители - но всеки решава сам за себе си. Но пък бебето си изглеждаше добре. Така че не виждам причина да седи вкъщи 40 дни.

# 87
Здравейте и от мен!
Future mama честит рожден ден всичко най хубаво ти пожелавам!
Аз не бих държала детето си 40 дни в къщи,особено август,когато времето е хубаво и топло,дъщеря ми я изкарах на 15 ден,но най вероятно сега и толкова няма да чакам сега ми се струва много!
За гледането с каката се справях сама предполагам,че и сега ще е така,на помощ ще разчитам за по голямото дете за водене до градината,взимане и т.н

# 88
  • жителство на место
FUTURE MAMA честит рожден ден  bouquet  bouquet

да ви кажа моите любими имена- ния; яна; калина; велика; калоян

аз пък да ви кажа уважавам мнението човек да  чувства принадлежност към рода си- не мисля че с кръщаването се пренасят лоши черти- май не е това идеята
човек наистина трябва да уважава произхода и рода си, за да може да уважава и себе си, иначе може да е едно много красиво и ексцентрично дравче, но никога не намерило мястото си и никога с такава тежест като стабилно дърво без корен

# 89
Future mam Честит Рожден Ден и от мен newsm59
От сърце ти желая много любов, здраве, лека и безпроблемна бременност и едно прекрасно здраво бебче!

Аз се включвам чак сега, защото цял ден умирах от глвоболие, дори си тръгнах от работа по обед. Такова чудо не ми се беше случвало и дано да е за първи и последен път.

Steis аз съм твърдо ЗА срещата, ако има мами и от провинцията може би е по-добре някъде около НДК, защото е близо да авто и ЖП гарата, всички го знаят и е пълно със заведения, пък ако времето е хубаво Дай Боже, можем да седнем и навън на въздух. Иначе за мен като цяло не е проблем която и да е точка на София, с кола съм. 13:00 е добре, освен ако няма мами с дечица, които спинкат следобед.

Ние с таткото сме избрали само име за мъж Георги, но на последния видеозон доки каза че 90% ще си имаме малка дама. Засега само каката предложи име за девойка и то е Ема. Нея я кръстихме пък на бащата на бившия ми съпруг. До 8мия месец бяхме твърди, че ще е Габриела, един ден четейки един именник прочетох значението на името Стефан (венценосен, окичен с венец) и реших, че едва ли има по-подходящо име за лъвица. Сега ще избираме и за малкото лъвче. Не виждам лошо в кръщаването на баби и дядовци, ако имената ни харесват от инат да не ги ползваме ми се вижда нелепо. Ето един линк може би ще е от полза, вероятно най-вече на мамите от чужбина http://lafemmebonita.com/cgi-bin/babynames.cgi?q=&illegitima … p;sizen=&n=25 там са дадени имена от почти всички националности, изписани са на латиница.

Между другото замислих се за шофирането по време на бременност, аз лично мисля да си шофирам до последно. Вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт