46та Американска Февруарска раздумка

• 11 958
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Вики, отказах се току-що от лещите. Реших да послушам МисГ и да купя 50мм f/1.4 /която няма зуум и аз тичам напред назад, но е много прехвалена/...защото другото, което наистина си струва е $$$$  Shocked И при положение, че не я ползвам да вадя пари, не мога да харча толкова  Naughty

Джена, вие с каква леща снимате?

ей... човек ще каже, че много разбирам  Mr. Green - нали в предния си пост казах, че фиксираният ни е далеч по-добър от нашия със зуум (17мм-250мм), та сега нашето снимково светило МРсГ ме е подкрепила  bowuu

Пумпал, Вики, снимките на Ноли са с 50мм на ф/1.7 , а снимките ми от австрия/турция са с другия. Ползвам него навън, заради "обратния" зум, много е удобно при пътуване и разглеждане на забележителности.
Доколкото разбрах 85мм на ф1/2 било по-добро, та ще врънкам мъжът ми за такъв, макар, че той иска да продава комбиирания и да купува два нови обектива вместо него (не разбрах какви). Обаче въпросния 85мм на Сони е "някакви" си $1,200 и не знам дали ще ме огрее изобщо.

Да кажа сега, снощи се пробвах за първи път във Фотошопа нещо което исках да направя, но съм разочарована от "произведението си" и повече не ща да се занимавам с него  Crossing Arms. Аз ползвам Лайтруум-а само за енханс-ване на снимките и е далеч по-лесно. Не мога да разбера как се оправяте с тоя фотошоп, много е бавно  Sick 

да се похваля сега  bowuu - файлнах си таксите с турботакс - 1 федерал + 2 щатски ми отне 1час и олекнах с 80$. За първа година ми връщат от много време - йеее

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 10:30 от Jenna

# 76
Хи хи, Джена и аз тия които харесвам са само по 1200 /с намалението/ Mr. Green Моя фотоапарат струваше 1000 като го купихме, сега ги гледам са по 500  Rolling Eyes Освен да чакам да паднат и лещите  Mr. Green

С моята нормална леща 18-55мм стават много хубави любителкси изгледи, ако искате ще ви пусна няколко снимки. Но за портрети не става.

Вики, от къде купи лещата? Аз я намирам за $93 /за ф1.4 мисля става въпрос, защото мъжа ми гледа/. Гледах сравнение на 1.4 и 1.8, но 1.4 е много по-добра! Брей кви гуругта станахме  Laughing Сега ще почна и във фотофорума да влизам и отиде ми временцето тотално  Crazy

Фотошопа е готин Джена, но трябва да знаеш как да го ползваш. Аз вземах клас, докато бях бременна и в резултат не помня 50% от това, което се случи, защото ми беше лошо две не виждах.

Ти с върнатите пари сега марш на екскурзия  Wink

# 77

Бистре, вие обиколихте бюрократщината, сега и света ще обиколите  Crazy Важното е, че сега сте с папа  Grinning

да ама не, то затова беше цялата драма с Виена-та де - той беше тук само за уикенда, а в понеделник беше зает със семейни въпроси, нали бях писала преди, че им "откраднаха" къщата на сватовете и сега се борят с дела разни и той ходи да се разправя и както и да си подпечатва паспорта, защото живее в чужбина. Във вторник в 5ам замина за летището, в резултат на което го видяхме точно за няколко часа  Confused

Ох, утре заминавам за Индия и оставям Марти тук, направо ми е свито сърцето.  Cry Ще си го прибирам чак на 21 март, а се връщам в България на 3, ужас, не знам как ще издържа. Ама с тази операция на баща ми нямах друг избор... пък и руските баба и дядо така настояваха...

# 78
Момичета, благодаря ви за подкрепата   bouquet, интервюто ми мина бързо и безболезнено-взех виза  newsm44 newsm68 newsm44. Живот и здраве след 2 месеца пътувам и ще остана цели 5 м.  Party .
Biz дано да преживеете леко раздялата и времето да минава бързо  Hug. Индия звучи интересно, нали ще покажеш снимки после  Wink ?

Ох бях се зарекла да се науча да готвя ако дадат виза....отивам да чета в готварския   smile3529  newsm64

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 16:21 от Clairette

# 79
Вие като говорите за лещи, та помислих че за леща за варене става въпрос ( не четох контекста) и като видях цената се оцъклих  Joy

Аз пък да се оплача Sad  Счупи ми се фотоапарата и е вече невъзможен за поправка  Cry Няма вече снимки от мене  Cry Едновременно с това ми се счупи и мобилния,въобще драма... Rolling Eyes

Clairette, поздравления!!! Peace ( и един съвет за готвенето ако приемаш Wink - започни с нещо лесно, за да придобиеш увереност. Хвърлиш ли се на нещо сложно и не стане, може да се разочароваш и да ти се убие желанието за готвене, но ако знаеш основните неща и експериментите стават по-лесни, успех! Peace)

Джена, що се ядосваш, не е чак толкова зле! Особено като за първи опит е прекрасно даже! Hug

# 80
Clairette, честито! А дано и при мен да е така Simple Smile

Е, Тандури, как няма снимки, ами безценните моменти при децата как ще ги запазиш? Wink Купувай нов, евтин, не ги гледай те тези съфорумки-фотографки с тяхната леща Simple Smile

# 81
Е, Тандури, как няма снимки, ами безценните моменти при децата как ще ги запазиш? Wink Купувай нов, евтин, не ги гледай те тези съфорумки-фотографки с тяхната леща Simple Smile

Биз, аз исках и заради тортите и блога си да купя по-хубав, защото има голямо значение как изглежда снимката и предполагам ако е ми се беше счупил телефона можеше да си взема нещо малко по-хубаво, ама сега хич няма да стане, щото телефона ми трябва повече.  Rolling Eyes

# 82
Ами, да, майка ми окончателно е с диагноза заушка, къде успя да я забърше тая заушка на дърти години не знам... и сега чакам тука, взирам се в Ноли, да вземе да ми се подуе баш като отидем на екскурзията  ooooh! . Уф

Клеърет, честита виза, концерта на Бон Джови в кърпа вързан сега, а  Mr. Green

Тандури, мерси, ама по чийзи от това чудо дето толкова си играх да го правя, не съм мислела че мога да сътворя... И верно, купувай нов фотоапарат, не се май, децата трябва да се снимат. Ако искаш нещо евтино и супер добро - http://www.amazon.com/gp/product/B000M4J2LM/ref=dp_cp_ob_image_1. Моята е такава, но 5 мегапикселова, прави страшни снимки и на открито и на закрито. Когато купувах моята, тя беше ранкирана като най-добрата камера от не се сещам кое списание, много известно, тюх, че му забравих името...  ooooh!
Имах и Канон Елф, Сонито беше в пъти по-добро и продадох Канона.

# 83
  • Чикаго / София
Clairette , честито!   Party И да се похвалиш с първото си кулинарно произведение!

Tandoori , ти ме умори с тази леща за 1200$  Laughing

Аз от апарати за снимане не разбирам ама хич. Хващам първия за ушите и това е.  Wink

Jenna и аз не го разбрах този фотошоп. Бавен, не знам какво, кога, къде и се отказах. Ама ти продължавай с опитите, като за първи път добре е станало! Simple Smile Къде се е сдобила майка ти с тзаи заушка? Много неприятно! Дано му се размине на Ноли!

Biz , кофти, че не сте успяли да се видите за по-дълго! Дано се оправят нещата с къщата на свекърите ти! А на теб леко пътуване и да показваш снимки после!

# 84
Ирка, ама и аз така се облещих като прочетох леща ( за ядене)  Laughing

Фотографките я кажете а това хубаво ли е:
http://www.amazon.com/Sony-MVC-FD91-Mavica-Digital-Optical/dp/B0 … 520402&sr=1-4

Въобще нещо в тоя диапазон 150-200$ мога ли да си намеря свестен апарат дето да прави хубави снимки и отблизо ( щото моя Олимпус горкия, направо беше жива скръб, даже и Фотошоп не го спасяваше) ooooh!

Оф то пък било с флопи...и аз къде блея...като видях 14х зуум и другото не го видях  Laughing А тази?

http://www.amazon.com/Sony-DSCF707-Cyber-shot-Digital-Optical/dp … 521206&sr=1-1

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 17:29 от Tandoori

# 85
Тандури, не знам за тези, които си дала на линковете, но те Сонитата са сходни много - макро режима (отблизо) е превъзходен.  Peace

Аз много я искам тоя 85мм обектив (няма да казвам леща, да не бъркам Тандури  Joy) - така ще мога да снимам нещо повече от главата на и раменете на Ноли  Laughing
Междувпрочем аз снимам само на един автоматичен режим, всеки път като се опитам да си поиграя малко с настройките и се получават едни светлини, едно чудо...   

# 86
Аз много я искам тоя 85мм обектив (няма да казвам леща, да не бъркам Тандури  Joy) - така ще мога да снимам нещо повече от главата на и раменете на Ноли  Laughing
Междувпрочем аз снимам само на един автоматичен режим, всеки път като се опитам да си поиграя малко с настройките и се получават едни светлини, едно чудо...   

А това, с което си снимала снимките на Ноли на аватара какво е?

# 87
Брей тука го обърнахме на фото форум -ако знаех щях да заменя думата"февруарска" за "фотографска" във заглавието на темата Laughing

Пумпал ,къде я видяхте тази цена $92 кинта за Канон 50мм ф1.4  Shocked -аз я купих за $309 новичка  -ако гледате разни съмнителни уебсайтове които на членове на БББ ,не ви съветвам.

Джена...фотошопа е супер и аз в началото мислех така ,сложно ми се виждаше и прибягвах до по не комплексни снимкови софтуери Но откакто започнах да се занимавам по сериозно с фотография трябва да ти кажа че си има много плюсове и с времето колкото повече го ползваш толкова по не сложен става и е много забавно и незаменимо.Просто изисква постоянство!За ленс  - да праймовете са много по шарп но пък със зума какви хубави снимки съм правила отвън smile3521.....всяка леща си има и плюс и минус...въпрос на вкус и предпочитания.

тандури...леща за ядена А? Joy -а ти за такива пари може да си купиш супер фото и аз не съм наясно с тези дето ги показваш ,ако ще го разнасяте навън много те съветвам да си намерите по компактен за да ти е удобно да го носиш

# 88
Вики, въобще не търся компактност, за външни снимки имам едно супер старо, дето се справя добре, трябва ми нещо дето да прави хубави снимки в къщи.  Peace

# 89
Clairette, честито и от мен.
 Вики, успях да изгледам Елън, най-после.Не е лоша идеята, да.Харесвам много и мед сайънс, експеримента с корн старч-а беше свеж  Laughing
 2yr. well check-91 см и 15 кг. Когато няма ваксини, е къде по-забавно!

Общи условия

Активация на акаунт