46та Американска Февруарска раздумка

• 12 013
  • 307
  •   1
Отговори
# 165

Онзи ден като нищих един проблем с консултантка по млеконадоя по тел. тя изтърси нещо, дето никога не го бях чувала "бебетата имитирали  facial expressions от родителите си"  newsm78

Да, даже може да ги учиш на магрии. Моят мъж научи синът ни да се плези. На мен ми се струва съвсем осъзнато. Simple Smile Седиш и му се оплезваш 5-6 пъти бавно и след това той почва да се плези с теб. Голям смиях пада.  Laughing В тази връзка да питам, някой пробвал ли се е с sign language  за бебета?

Дженна, Дженна, не слушах аз като разправяше ти за сметките и сега ми дойде на главата. Пращат ми сметка за нещо си, защото застраховката го отхвърлила. Застраховката го отхвърлила, зашото нямали името на провайдъра и номерът му. Е, питам - аз ли трябва да набавя тази информация? Аз даже не знам кой е този лекар, защото той е правил някакви изследвания на бебо, когато аз още бях в родилното. Но ги накарах поне да се почувстват гадно, защото им казах, че не мога с ревящо бебе да оправям техните грешки. Утре ако не са го оправили ще пращам регистрирана поща, защото ми писна да се разправям.

# 166
Здравейте момичета! Аз съм на гости за няколко месеца в Маями по точно някъде до Форт Лодърдейл, искам да питам мамите които живеят във Флорида от къде си купувате листи за баница,аз никъде не намирам а и не познавам българи наоколо,а кисело мляко? Купих едно на Активия, но няма нищо общо с нашето и е сладко, както и хляб в който да няма захар не намирам,ужас помогнете ooooh!

# 167
Здравейте момичета! Аз съм на гости за няколко месеца в Маями по точно някъде до Форт Лодърдейл, искам да питам мамите които живеят във Флорида от къде си купувате листи за баница,аз никъде не намирам а и не познавам българи наоколо,а кисело мляко? Купих едно на Активия, но няма нищо общо с нашето и е сладко, както и хляб в който да няма захар не намирам,ужас помогнете ooooh!

Отиваш в Publix и търсиш Chicago Italian Bread, Italian Sandwich Bread или Mountain Bread. Кисело мляко Yogurt, Dannon - Plain върши идеална работа. Кори за баница има гръцки, смотани са някъде при гръцките замразени стоки във фризерите. Успех и весело по Флоридско! Grinning

P.S. Ако търсиш кисели млекца за детето има едни органик "Yo baby" - при органичните млека са, там има и плейн и с различни вкусове- банан, ягода, ванилия, етц.

# 168

Не може да няма Уолмарт някъде наблизо, там има кисело мляко, търси на Данон Plain (гледай само да не е Low fat или none fat) мисля, че беше със син надпис. На активия са малки млеката, търси голяма кутия от 500 грама.
Пак там във фризерите търси phyllo dough, фирмата е Athens, това са корите за баница.
Хляб без захар трудно ще намериш, тука е отвратителен и прилича на гъба, ама какво да се прави. Виж дали наоколо няма bakery, където да продават там печен хляб. При нас има в Price Chopper, BJ's, Hanaford. Не знам при вас какво има.

А, изпреварили ме Simple Smile

# 169
benson10
мерси но искам да гледам 1:1 с реклами и изаобщо NBC ABC CBS така както вие си ги гледате по тв

само 4е в интернет влизах на тяхните официални сайтове но там няма streeming!

мисалта ми е няма ли в Щатите някаква страница на която  да ка4ват вси4ко     
Има, ние така гледаме , ако изобщо гледаме. Ще ти кажа довечера, че сега не съм у дома, а с тези неща се занимава съпругът. Потърпи! Simple Smile
Иначе тук има разни канали, но е по-различно може би, а и не знам какво е качеството:
http://www.beelinetv.com/ .
Довечера ще ти кажа откъде си гледаме у дома президентските кампании като по ТВ.

Значи, новините сме ги гледали по CNN live, се оказа.
А от линковете у дома намерих и тези:
http://tvweb360.com/
http://www.streamick.com/index.php
Дано ти свършат някаква работа.

# 170
cvetyab,

Ето така изглеждат корите, в Уолмарт не знам, но в Publix ги има 100%: http://ninecooks.typepad.com/photos/uncategorized/2007/07/26/phyllo.jpg

Ето това е киселото мляко Данон, което е най- близко до нашенското: http://gotchagroceries.com/images/00251CF00036632002518.gif

Също, пак в Publix или в Sweetbay продават ето това кис. мляко, което е гръцко и поне според мен е жестоко: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41WQ28QK0XL._SS500_.jpg
Има и  такова с мед, което е страхотно вкусно.  Simple Smile

А ето ти и списък с бг магазини във Флорида, като гледам има поне три около там, където си.
http://www.findbgfood.com/view.php?show=state&type=foodstores&location=FL

Приятно изкарване по "нашите" земи!

# 171
  • WA, USA
Ох, навън така тихо вали и трупа сняг, че се изкушавам да се обадя и да кажа, че не мога да отида на работа и да си прекарам деня с кафенце и книжка и куче в краката. Ама пусто като съм съвестна, сигурно пак ще намъкна дънките и ще отида. Тук почти не вали сняг и като падне малко и всички се колват аут. Симо е голям глезан и не иска да излиза навън в снега, лежи цяла вечер до парното Joy ХУбав снежен ден на всички Hug

# 172
Ох, навън така тихо вали и трупа сняг, че се изкушавам да се обадя и да кажа, че не мога да отида на работа и да си прекарам деня с кафенце и книжка и куче в краката. Ама пусто като съм съвестна, сигурно пак ще намъкна дънките и ще отида. Тук почти не вали сняг и като падне малко и всички се колват аут. Симо е голям глезан и не иска да излиза навън в снега, лежи цяла вечер до парното Joy ХУбав снежен ден на всички Hug
Поздрав от Централно Ню Джърси.  Hug И аз бих отишла на работа, каквато съм съвестна, но няма избор: ще се обаждам да си вземам болничен или каквото е там, чакам да стане 9 да звънна. Училището днес е затворено, други алтернативи кой да гледа децата няма. Почакай да ти порасне детенцето и да тръгне на училище, и ще ти се сбъднат мечтите.  Laughing
Само да уточня, че бъдещето не вещае цял ден с кафенце и книжка на топло пред камината. Ще сме порядъчна част от деня навън, предполагам, да карат шейна, да правят снежни човеци и да се въргалят като снежни ангели. Затова бързам да сготвя нещо от ранни зори, че денят може и да е непредсказуем.  Simple Smile

# 173
И тука вали, и е адски студ, ама Калин като ходи на училище и сме длъжни с Елена да излизаме всеки ден, болни, здрави, да си го прибираме. 
На мен май ми се иска вече малко топло... Embarassed

# 174
Малко ли ,Тандури..искам да е лятоооо...нека да е лятооо....
Таз' зима много студена, снежна и дъъълга  Tired

# 175
Добро утро от  ...  grinning039 ...
Ако искате, мога да ви разкажа как се чудих кои сандали да сложа на София сутринта... Laughing  

Но ви съчувствам, де, сериозно, особено на Блажка, тъй като моята сестра е днес на интервю в нейния град, та си представям колко и е студено и на нея.   Hug

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 22:56 от MrsG

# 176
cvetyab,

Също, пак в Publix или в Sweetbay продават ето това кис. мляко, което е гръцко и поне според мен е жестоко: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41WQ28QK0XL._SS500_.jpg
Има и  такова с мед, което е страхотно вкусно.  Simple Smile

Cvetyab,

Това мляко не го пропускай!!! И обезмасленото е страшно, и 2%-вото си го хапваш за секунди, а пълномасленото е най-доброто за снежанка Simple Smile Изобщо гръцките и турските млека са изключително близки до нашето по вкус, но често са по маслени... да живеят етническите магазини /особено тези със средиземноморки произход + арменските - пълни са със съкровища Laughing

MrsG - не ти ли се иска поне за мъничко една хубава снежна виелица и бой със снежни топки до посиняване  Thinking Joy И при мен е зимна приказка  ooooh!

Редактирам, че пропуснах СИМО  Blush - ей, страхотен сладур е, но и дечкото на SIPIRUMI е за изяждане Laughing Дете и куче - по-голяма веселба от това няма!

# 177

Но ви съчувствам, де, сериозно, особено на Блажка, тъй като моята сестра е днес на интервю в нейния град, та си преставям, колко и е студено и на нея.   Hug
Къде? В Принстън, Ню Джърси? Стискам палци!
Хич не е чак толкова при нас, бих казала, но нали е първият истински сняг за сезона, та му се връзват, тук при нас и на няколко снежинки се връзват.  Laughing
Изхарчих малко болнично време, това ми е неудобството. Шефът пожела децата да се нарадват на снега, аз съм доволна, че няма да карам кола днес, а като си знам колегите колко ги е страх да карат в сняг, ми се струва, че някои от тях биха искали да са на мое място.  Simple Smile

# 178
Къде? В Принстън, Ню Джърси? Стискам палци!
Точно там, да. Мерси!

# 179
ммм, при нас пък е 15 градуса - меко пролетно време... и вчера беше тъй, и утре ще е тъй... и вдругиден  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт