Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпроси за приемното семейство- 2

 • 27 586
 • 204
 •   1
Отговори
# 45
 • на път
 • Мнения: 2 804
....... Срещнахме се и с биологичното и семейство. Мина добре,хората видимо се успокоиха след като поговорихме. Следващата седмица се надявам,че ще можем да се видим и с Маги.
Стискайте ми палци детето да ни приеме,за да можем по най-бързия начин да я изведем от дома !

 Hug Hug Hug
Успех!!!!

# 46
Здравейте на всички!
Очарована съм от темата, която се дискутира тук и мисля, че мога да бъда от полза на част от Вас. Това, което ми се струва, че липса тук е именно мнението и гледната точка на т.нар. социални, с които неминуема се налага да се сблъсквате. И, разбира се, хора, които могат да ви дадат адекватни отговори според функциониращото законодателство в България и практиката в момента.
Аз съм част от екип, който обучава, оценя и впоследствие подкрепя приемните родители. Можете да се възползвате от нашия опит и да задавате своите въпроси, свързани с Приемната грижа. Нашият екип ще бъде на ваше разположение!
Поздравления и успех на всички, които са се престрашили да поемат тази отговорност!!! Hug Hug Hug

# 47
 • Мнения: 128
Добре дошла CSRI   bouquet!Ето го и първият въпрос.Може ли и какво е необходимо едно приемно семейство да излезе извън страната на екскурзия с приемното дете?Говоря конкретно за моя случай-направихме паспорта,имаме и пълномощно от родителите.Ще имаме ли проблем с отдел ЗД?

# 48
Здравей, lyvica. В твоя конкретен случай е важно, че имате пълномощно от БР. По принцип това е достатъчно, за да се изведе дете извън граница. Когато става въпрос за приемна грижа обаче, в договор, който сте подписали с Дирекция "Социално подпомагане" би трябвало да има клауза, според която Приемният родител е задължен да уведомява Отдел "Закрила на детето" при предприемане на подобни стъпки. При добри отношения с отдела и доверие между двете страни, не би трябвало да имате проблеми. Важно е също така дали отивате просто на екскурзия или за постоянно. В първия случай ще бъде по-лесно. Бих ви препоръчала да поемете вие инициатива за поддържане на контакт с Отдела докато сте зад граница. Предполагам, че разбирате каква е причината за цялата процедура - отговорността, която носят социалните, все по-разпространените случаи на експлоатация и трафик на деца.
Надявам се всичко да премине гладко - винаги има начин да се постигне съгласие, когато обосновем искането си и когато има оправдано доверие.

# 49
 • Мнения: 128
Благодаря за бързия отговор!Доверие и разбирателство има между нас(приемното семейство) и отдела ЗД.А излизането ще е само екскурзия,не за постоянно.

# 50
 • Мнения: 176
Стискайте ми палци детето да ни приеме,за да можем по най-бързия начин да я изведем от дома !

Стискам палци и честито - радвам се за вас Praynig Hug

# 51
 • Мнения: 2 722
Мариана Кандилова - Честито и стискам палци да стане бързо.

Мами, какво става с Монда и делото?

# 52
 • Мнения: 48
Привет на всички!Аз и мъжът ми почти сме взели решение да кандидатстваме за приемно семейство.На него му трябва още малко време за да реши.Видях,че има и хора от Стара Загора ще се радвам ако искат да поговорим по-подробно как е в нашият град ситуацията.

# 53
 • Мнения: 1 634
Стискайте ми палци детето да ни приеме,за да можем по най-бързия начин да я изведем от дома !

Можеш да разчиташ и на мен! Успех от сърце!   bouquet

# 54
 • Мнения: 1 377
Преди час ми се обадиха, за да ме попитат искам ли момченце на година и четири месеца. Казах "да" и сега ще говорят и с биологичната му майка. Ако и тя е съгласна, ще ми го покажат. Това ще стане най-вероятно следващата седмица. В момента съм безумно щастлива и малко стресирана. Simple Smile
Стискайте ми палци, майката да каже "да"!
Искам да попитам приемните родители, дават ли ви акта за раждане на детето?

# 55
 • на път
 • Мнения: 2 804
Преди час ми се обадиха, за да ме попитат искам ли момченце на година и четири месеца. Казах "да" и сега ........Стискайте ми палци, майката да каже "да"!
.....

 Hug Hug Hug
Страхотно!!!!
Дано всичко да е наред  Praynig
Успех и щастие от мен!   bouquet

# 56
 • Мнения: 13 512
Стискам палци!!!Успех!

# 57
 • Мнения: 690
Стискам палци и на двете (и на адашката Мариана Кандилова, и на Stillness ). Много се радвам, че нещата се случват толкова бързо, поне от страни ми се струва така. Пожелавам много успехи и щастие.  newsm51

# 58
 • Мнения: 61
Здравейте,момичета! Преди да споделя радостната новина с вас искам с цялото си сърце да ви благодаря за подкрепата ! Всяка ваша дума написана във форумите ми даде много. Благодарение на искреността ви, разбрах какво всъщност ме очаква и да се подготвя за него.Знам,че ще има да уча още много ,но вече съм готова за това. В името на едно дете,което заслужава цялата обич на света.
Днес видяхме малката принцеса,говорихме с нея. Със сигурност няма да ми стигнат думите,за да опиша цялата гама от чуства. Но вие вече знаете за това. Много щастие и много сълзи. Утре пак ще се срещнем с нея. И ако всичко върви добре,до края на следваща седмица ще си я вземем в къщи. Не знам как ще протече срещата и с дъщеря ми,не знам как ще реагира Ралица,макар,че се опитахме да я подготвим. Времето ще покаже,а каквото зависи от нас ,ще го направим.
Мими, аз съм от Стара Загора,може да не си обърнала внимание. Ако имаш нужда от информация,пиши,насреща съм.

# 59
 • Мнения: 10 128
Поздравления за щастливите събития на  новите приемни родители от тази тема!

Общи условия

Активация на акаунт