КГБ = КЛУБ на ГОТИНИТЕ БАБИ - 7

• 28 456
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Хеееей! Момичета,кокичета и аз съм тук! Сутринта се вдигнах рано,че нещо нервата ме гони.А най-добре се лекувам в кухнята.Та почти до обяд  се отдадох на печката.Чушки пълних, супичка,макарони на фурна....Сега  съм спокойна и весела!Чакам  дъщеря ми и зетя да дойдат, а и сина и снахата ще се върнат.Заведоха Викенцето на разходка, а аз използувах времето,за упражнения с прахосмукачка,с тупалка...Сега,обаче ще пия едно кафе,пък после сигурно ще си измисля още нещо да свърша.

# 196
  • София
 cookЯнче , в моя край тази супа се нарича "клинка".Един войник се връщал от война.Бил много гладен и поискал храна от една баба, но тя  отвърнала,че няма /били бедни години/ Той я помолил да му даде само една празна тенджера ,един клин от каруцата и едно ведро с вода.На бабата и станало интересно какво ястие може да се сготви от тези продукти и донесла всичко поискано,а след това и зелев сок,праз,ориз,мазнина,лют пипер...Като се сварила супата  войникът махнал клина и  поканил бабата да опита ястието.Това е много стара рецепта.Едно време майка ми си я готвеше и ми разказваше това.

# 197
  • София
Много я обичах тази "клин" чорба. Докато беше жива баба ,често готвеше. Не съм я яла откакто почина, не знаех рецептата, сега ще си я запиша.

# 198
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Добър вечер , момичета.  Днес бях на форумска среща с едни страхотни мами , изкарах си супер.  Та да попитам , ние ще ли имаме срещичка , някъде , някога?
Лека вечер. По късно ще се включа пак.

# 199
  • Кубрат/ Пишурка
baba iaga, и моята баба ми е разказвала зо такъв вид чорбичка,ама беше без месо.А аз по същия начин правя и супа топчета.Само дето слагам топчетата след като заври зелевия сок.   А кой е твоят край?

Жабче,даже и аз бих си дигнала д..то - имаме удобни автобуси,а на мен половината ми рода е в София,че майка ми е от царското село /изфинете - град/ Правец.

# 200
                      За срещичка нямам нищо против,само да не е на 8 или 9 защото нали съм баба-леля ще правим питка най-вероятно по това време.
                      Лека вечер ви желая,че пак отлитам.

# 201
  • Кубрат/ Пишурка
  На св. Валентин ви бях казала,че моят не беше парче за изпускане .Използвам щерката да ви покажа какви бяхме преди 28 години:     http://www.snimka.bg/album.php?album_id=188350&photo=10   
А ето как изглеждаме сега:   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=188350&photo=11                                 

# 202
Бабче Янче,мъжа ти има двойник,при това е мъж на моя близка приятелка/малко по млад е де/,може ли да и покажа снимката Grinning

# 203
  • Пловдив
Янче вие като влюбени пиленца бе душо екстра сте.
Ние по нашия край викаме клин на вид баница с ориз ,долу една кора плънката и горе една кора,пече се в тава горе на печката и се обръща да се запече и от другата.

# 204
  • Кубрат/ Пишурка
Мамо на Вики,може! Но ако покажеш и техни снимки ще докажеш ,че си приличат.

Зиче,ама ние си бяхме като влюбени пиленца! Тогава,де....

А за срещата бих предпочела да е  например в началото на юли.До края на юни съм на работа!

# 205
  • София
Янче,родена съм в едно градче в западна Балгария-Брезник. Децата се шегуват,че съм със западно образование,защото там съм учила до 8ми клас.                       newsm35  Момичета, харесахте ли песента  за Евровизия? Аз я харесах още  преди класацията и  съм   много доволна,че именно тя беше избрана.                                                                                                         

# 206
  • София
                 Бабчета,ще лягам вече!От мен  ЛЕКА НОЩ !

# 207
  • Пловдив

ДОБРО УТРО!   
СТАВАЙТЕ ЗА КАФЕНЦЕ   

И ЧАЙЧЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ПИЯТ КАФЕ

ХУБАВ НЕДЕЛЕН ДЕН   

Последна редакция: нд, 24 фев 2008, 09:41 от zi4e57

# 208
Добро утро!
Минавам за малко, че днес съм с на баба съкровището и се готвим да ходим на куклен театър. Хубав ден на всички!

# 209
  • София
 newsm51      Добро утро ,бабчета! Какво хубаво слънчице се е показало-днес май ще сме навън през целия ден.  Зиче, благодаря за кафенцето и закуската!

Общи условия

Активация на акаунт