Рецепти от турската кухня ! =2=

• 218 351
  • 314
  •   1
Отговори
# 255
Оооо чесно казано едва ли ще стане в къщи....Защото се приготвя на специални уреди както примерно захарния памук..... Peace
Но ако има по запознати да кажат...... Thinking

# 256
За пишманийе може да видите в този  САЙТ Първо сваряват захар и вода-много гъсто,май става като кола маска,но чрез специални машини се изтегля,така побелява ,после се добавя масло с пшенично брашно и пак тези машини го изтеглят  и то става на конци,добавя се в някои и Антеп фъстък.
За турския шафран скоро гледах в едно детско предаване-отглежда се в град Сафранболу,то и за това града се нарича така,и е също толкова скъп колкото другия около 10 хил. долара за килограм. За сумака знам ,че го слагат в салатка от лук,когато хапват Адана кебап,със сигурност го използват и в други рецепти,но сега не се сещам.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 00:59 от sevi_nil

# 257
За турския шафран скоро гледах в едно детско предаване-отглежда се в град Сафранболу,то и за това града се нарича така,и е също толкова скъп колкото другия около 10 хил. долара за килограм. За сумака знам ,че го слагат в салатка от лук,когато хапват Адана кебап,със сигурност го използват и в други рецепти,но сега не се сещам.

bouquet  bouquet

# 258
благодаря за отговорите,момичета. Моят тахан е сусамов ,но ме е страх да го дам на мама-да не объркам нещо и вместо да и помогна да и навредя. Аз си го ям от бурканчето и с успех изяждам едно цяло. JoyТрябва да ви кажа, че много ми се лепи,където не трябва ,ама много го обичам. Mr. Green

# 259
Пак за сафрана -в Гугъл ако напишете-safranli yemekler-ще ви излязат много рецепти .Разгледах само няколко,най-често го използват при пилафа,при приготвяне на пилешко,агнешки кебап,има и други,но сега не мога да ги разгледам.Слага се по една малка щипка от сафрана.По същия начин ако напишете -sumakli tarifler-ще ви излязат пак много рецепти.И ако си харесате някоя рецепта да ви я преведем.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 13:14 от sevi_nil

# 260
благодаря за отговорите,момичета. Моят тахан е сусамов ,но ме е страх да го дам на мама-да не объркам нещо и вместо да и помогна да и навредя. Аз си го ям от бурканчето и с успех изяждам едно цяло. JoyТрябва да ви кажа, че много ми се лепи,където не трябва ,ама много го обичам. Mr. Green

Да не бъркаш с халва бе мила? Тахана е невъзможно да се яде от бурканчето. Това е мазна нагарчаща каша макар и ароматна.

# 261
И аз съм на мнение, че от бурканчето не става за ядене. Пробвала съм го и е  Sick

# 262
И аз съм на мнение, че от бурканчето не става за ядене. Пробвала съм го и е  Sick

Аз точно от бурканчето си го ям с лъжичка и на вкус много ми харесва  Thinking

# 263

Аз точно от бурканчето си го ям с лъжичка и на вкус много ми харесва  Thinking

Това не е тахан тогава. Прочети хубаво какво пише на бурканчето! Може таханът да е смсен с нещо. Чистият тахан  е като олио. Мазно, ароматно, и единственият му вкус е нагарчащ. Не се яде в чист вид.

# 264
Яде се тахана, както се яде фъстъченото масло, бадемовото и от разни други семена и ядки.
Това което ти казваш че е като олио, е мазнината която се отдела най-отгоре в бурканчето, затова обикновено пише на буркана че трябва да се ръзбърка преди употреба.
Тук продават тахан от суров сусам, който наистина понагарча, но пък е по-полезен от този, който е от печен сусам и е по-вкусен.

Ето този е най-хубавия тахан който съм купувала тук

Може и сами да си направите ако смелете сусама в кафемелачка или фуудпроцесорр, може и с мед.
Вярно е много калоричен тахана, но е полезен и една-две лъжички на ден е ок.

# 265
От печен сусам ли? Такова не бях чувала. newsm78

Не може да се сравнява с фъстъченото масло- то е овкусено за разлика от тахана.

# 266
От печен сусам ли? Такова не бях чувала. newsm78

# 267
Да бе, видях го аз. Но не знаех за съществуването на подобно. Може да е по-ядливо от суровото. newsm78

# 268
оспамихме темата с този тахан  Embarassed   иначе и аз го ям от буркана направо

# 269
И аз като xenia  ви се чудя как го хапвате, но щом ви е сладко няма лошо!  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт