Към края си е ФЕВРУАРИ, кой кого ще изпревари?

• 18 604
  • 297
  •   1
Отговори
# 225

newsm47 newsm47 newsm47 newsm47 newsm47 newsm47 newsm47 newsm47
Честито на мемо1982,честито синче,да и е живо и здраво и много послушно !

Един от основните претенденти за наградата отпадна,не се класира и в челната тройка!
Но пък утешителната награда от 3,300 кг бебе е страхотна.Браво мемо !

Пухка,ЗЛАТО,виви,Доти и останалите мързеливки - вие сте !  pregnant
Завещайте коремите на някоя приятелка и гушвайте бебетата  baby

Относно това какво трябва и какво не трябва да се яде докато кърмим,аз вече тотално се обърках.
Някой ми каже- Яж ябълки,много са полезни,друг ми вика - Ябълки не яж в никакъв случай,че засилват
коликите,същото се получи и за орехите,и за рибата.Сега живо ме интересува кои храни да трябва да
избягва кърмачката,за да не се засилват коликите на детето
.Ще ровя из нета да търся инфо,ако знаете
нещо помагайте? При моето дете коликите вече са ужасни и съм убедена че „вълшебния„ Инфакол
не ни действа.Днес си поръчах Еспумизан,да пробвам и него.Ако и той не помогне,ще взема и Саб Симплекс.
И това ако не действа,вече незнам ...  Cry Евка спи малко и неспокойно.Пъшка и се свива дори като спинка,
и когато суче,много я боли коремчето.На всичкото отгоре,вчера реших да и меря температурата с живачен
термометър,под мишничката.Излезе 37,6.Сутринта беше 37,2 а сега е 37. Shocked

Мери,искам да те питам пак нещо?Давам на Ева да суче само от едната гърда и редувам при храненията,обаче
пробвах да се изцедя 30 мин.след като тя се е наяла и едва събрах 5 мл.Това значи ли че млякото ми е малко и да
предлагам ли и другата гърда.Тя е много лакома и едва ли ще откаже,но пък да не си разшири коремчето,
а аз да си докарам хиперлактация.Пълни си памперсите подобаващо  Blush но пък нали и реве постоянно,та
се замислям дали и стига това което и давам само от едната гърда?Мерси предварително  Hug  bouquet

# 226
ЧЕСТИТО СИНЧЕ НА МЕМО!!!ДА ИМ Е ЖИВО И ЗДРАВО И МНОГО РАДОСТ ДА  ИМ НОСИ!!!
Аз май ще съм следващата отпаднала от отбора,утре в 8.00 ме извика док за секцио.
Нали ще ми стискате палци Rolling Eyesдано всичко да е наред.
Целувки на всички!

# 227
Аз намерих,каквото търсех,а именно - Храни, които могат да причинят колики

Ако бебето ви има колики, причината може да е в някоя от храните, които сте консумирали. Премахвайте храните една по една, за да разберете, коя е причината за коликите на бебето. Имайте предвид, че за някои храни е необходимо да минат две седмици, докато организмът ви се изчисти от тях.

Млечни продукти (особено прясното мляко);
Кофеин: кафе, чай, кола, някои газирани напитки;
Соеви продукти;
Фъстъци;
Ракообразни;
Шоколад;
Цитрусови плодове;
Пшеница;
Пилешко;
Телешко;
Яйца;
Ядки;
Царевица;
Витамини за бременни или кърмачки (желязото може да дразни храносмилателната система на бебето. Ако то е причината, попитайте лекаря си за алтернативи.)
Зеленчуци, които предизвикват образуването на газове: броколи, карфиол, зеле, лук, зелени чушки, домати.

Малко неща остават извън този списък ....

# 228
За коликите
Днес отидох и купих ИНФАКОЛ, продава го Д-р Субев /педиатър и неонатолог/ в кабинета си, който се намира на ул. Цар Иван Асен II N: 52 /София/, цената му е 15 лв.
Ако Ви интересува ще ви дам и телефона по късно, че сега го нямам

П.С. Не знам това реклама ли е newsm78, ама поне ще си спестим нервите и разправиите ако си поръчваме от разни ми там сайтове...

# 229
  • ВАРНА
  Здравейте и от мен!
Честито на Фифорина и на Мемо, да са им здрави бебоците и много да ги радват.

еххх, аз съм голям карък. Тъкмо реша да добавя новите попълнения от бебета и докато реша да пиша, Мони се е събудил.
Цунки на всички, до по-късно

# 230
Здравейте момичета,
Бързам и аз да се запиша докато бебка спи, че напоследък само ви чета докато се кърмим. Много се възхищавам на мамите с близнаци и повече от едно дете – как успяват да се справите направо незнам  Hug.

Честито на Мемо1982 и на мамите, които гушнаха своите рожби през последната седмица. Да ви бъдат здрави, добре да папкат и много да ви слушкат.   bouquet

Честито и на бебчета, които направиха месец вече.

На очакващите, пожелавам да си имат пухкаво и спокойно бебе, което да се чувства също толкова добре навън колкото и в коремчето на мама.

Времето изглежда страхотно за разходки, ама аз от много избиране още съм си без количка, тъй че и днес ще зяпаме от балкона само  Rolling Eyes. А пък така ми се излиза …. Особено в дните, като ме налегне депресията и ми се дореве. А и се надявам на Андреа да й харесат разходките, че както я свикнах ще остана без ръце иначе. Вчера цял ден пъшка, мрънка, не искаше да спи, макар че видимо й се спеше и очите й се затваряха, но не – тя се стремеше да остане будна, сякаш я беше страх да не я оставя. Коликите последните дни не са й толкова силни, така че това едва ли беше причината, но може да е била гладна милата, въпреки, че се хранехме през 1-2 часа и то от двете гърди по цял час  newsm78. По едно време сериозно се замислих дали да не и додам АМ. Thinking А пък нощес и днес сутринта се храни само по 15 мин. и веднага заспива. Ще видим какъв режим ще наложи до края на деня. Виждам, че има и други мами със своенравни госпожички  Laughing
За дупето, и аз ползвам Бочко и по един път на ден я подмивам със смрадлика. А секрета между срамните устни почиствам с памуче и преварена вода по съвет на педиатърката, но знам че някои лекари считат, че не бива да се отстранява. Иди че разбери, кое е правилното  Thinking
А за храните – Мери е абсолютно права. Има някои газообразуващи храни, които предизвикват доста силни колики. И тъй като всичко е индивидуално и не всички бебета реагират еднакво просто трябва да следите как се отразяват на вашето различните храни. Сега виждам, че Изабелка е намерила и списък на най-често предизвикващите колики храни. 

Оппа, пак сме гладни и ужасно нетърпеливи ………..
До скоро  Hug

# 231
  • София
Честито на Мемо и Фифорина!   bouquet
Елениа, стискам палци утре! Peace
Успех и на останалите очакващи своите рожби! Peace
За почистването дупето, аз й казвам шуша, също почиствам с напоена клечка с бебешко олио.
Всички снимки са чудесни! Hug Ние още нямаме снимки от разходка.  Embarassed
И аз нагъвам Нестле фитнес, а и прясно млекце си пийвам, но не прекалявам. А как ми се ядат мандаринки...... Embarassed
Отивам да се оправяме и да излизаме!

# 232
  • Варна
Честито на мемо1982 да и е живо и здраво синчето!

elenia  успех утре ! fingerscrossed И да се похвалиш бързо ей! Wink

izabela83 гледах и аз тези списъци с какво трябва и какво не трябва да яде кърмачката, още преди да измътя . Чесно казано остнах озадачена, като гледам, то трябва на диета да минеш. Всичко полезно се оказва забранено. Затова ми се виждат малко пресилени нещата, аз лично ям всичко , цитруси,шоколад, кафенце си пийвам сутрин, броколи, домати, люто, ядки и боб ядох онзи ден  Embarassed пия си витамините + желязото, защото все още съм с анемия и детето няма колики. Май си е строго индивидуално  newsm78 И ми направи впечетление , че из различните сайтове, различни храни са забранени, затова се прокрадва някакво недоверие по отношение на написаното в нет-а. Карам , я на интуиция  Wink

# 233
Привет момичета!
И ние сме с колики, ама няма как, май е неизбежно...Внимвам какво ям, но това не помага особенно. Вече два пъти излизаме на разходка по 2 часа. Много се бях притеснила, защото малката мишка не беше акала 24 часа, а хапва както си му е реда на 2-3 часа. Не знам това дали е нормално, но тази сутрин на пелената, с която я подсушавам след сутрешния тоалет се изака и то мноооого обилно, та се поуспокоих. На какво може да се дължи това с акането, не знам. Дали има връзка с това, ако майката също има запек? Някой знае ли момичета?
Честито на всички нови мамчета, а на очакващите тумбачета пожелавам здрави, щастливи бебчета!   bouquet
Това е засега от нас! Вече не можем да се разписваме редовно в любимия форум, защото мъничето на мама иска цялото внимание и грижи на света!
Цунки!

# 234
Illinka, мисля че няма връзка с това дали майката има запек а по скоро ако даваш капки против колики за тях знам, че детенцето може да ака по рядко newsm78

# 235
Elenia, стискам ти палци за утре, а на Zlato вдругиден. Състезанието спокойно може да се анулира, защото съм сигурният победител в класацията отзад-напред. Тъпо и упорито отивам към март след днешния чудесен запис на тонове. На 1 март ме чакат с багажчето в болницата. Неам нерви просто, аз съм някакъв уникат - едната седмица тапа, на другата - някоя и друга контракцийка...

# 236
Elenia, стискам ти палци за утре, а на Zlato вдругиден. Състезанието спокойно може да се анулира, защото съм сигурният победител в класацията отзад-напред. Тъпо и упорито отивам към март след днешния чудесен запис на тонове. На 1 март ме чакат с багажчето в болницата. Неам нерви просто, аз съм някакъв уникат - едната седмица тапа, на другата - някоя и друга контракцийка...

hahaha

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 18:10 от pavi04

# 237
  • Бургас
И аз също съм на лице. Ако нервозността е критерий за скорошно раждане- не ме бройте близките месеци. Сега, като ми изчезнаха киселините и си хапвам и спинкам спокойно, ходя по 4-5 часови разходки, изобщо не ми се ражда дори Sunglasses Обаче пусто в Бургас ако не се уговориш да отидеш в удобен на лекаря ден за раждане те очаква да видиш ада отбизо. Та ще ми развалят удоволствието най-вероятно. Утре, на тоновете, ще разбера деня. До тогава, може и да разиграете на пари. Ей ся ме изгониха вече от форума Laughing
Момичета, мислите ли, че може да съм объркана с месец и никой до сега да не го е видял на ехограф, ходила съм поне 10 пъти? Съмненията ми се появиха от това, че имах цветна бременност първите 2 месеца.

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 17:52 от vivi.vivi

# 238
Karry, кажи за ИНФАКОЛ-а, може ли само капки да купим от там, или трябва и на преглед да ходим при този доктор. Дай и телефон за всеки случай може и на лични.

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 18:32 от merany

# 239
Мемо, честито! Пожелавам ти да си най-щастливата майка!    bouquet  bouquet  bouquet
Претеглиха дребната ... качила е 580 гр за 10 дни. Нинка каза, че засега не само, че си имам достатъчно кърма, но явно я и прехранвам. Така че продължавам в същия дух  Laughing. И че повръщането явно е от лакомия  Embarassed.
Илинка, Благун ми акаше на всяко ядене - 7 пъти на денонощие, сега Маги е по-трудна, явно си е до дете. За изцяло кърмено бебе 24 часа мисля, че не е проблем. Всъщност, напоследък си мислех, че това с изхождането е свързано с коликите, защото Блажко е с редовен стомах и не е имал проблеми, а Магдаленка се напъва, има много газове, по-рядко се изхожда, явно това я мъчи.
Виви, не ми се вярва да са объркали с цял месец  Rolling Eyes.
Елениа, Злато, стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт