Към края си е ФЕВРУАРИ, кой кого ще изпревари?

• 18 608
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Evil, и аз вече си мисля същото, че момиченцата май са по-трудни. А уж всички твърдят обратното.   newsm78 Но каквито и да са - наши дечица са си и ще си ги гледаме. Иначе аз не почиствам по-специално влагалището й, измивам я с водичка и бърша само надолу към дупето леко с тензухена кърпа. Така ми показаха в болницата. Е, много внимавам да няма останало някъде аки, защото на моменти се омазва чак до пъпа  Crazy. После слагам малко зехтин. Забелязах, че течението й почти премина. И мен ме много страх да не й направя нещо, като знам, че е женичка и колко ще има да си пати...
Роси, май яденето при мен не помага, щото аз се тъпча с кисело мляко, супи (особено пилешка), сурови бадеми и кайсиеви ядки, пия много водя и по 1.5 л лактогонен чай (от българския), хапвам сладичко... абе опитах всичко. Резултатът е ... гърди като "ушите на сетер" и голям задник  Twisted Evil. А така ми се иска да е обратното  Tired .
Пухче, днес залагам на теб!  Hug
Мамо Ави, бързо се оправяй!  Hug

# 211
Мерси, Евелинка Hug, ама с тия мижави контракции през няколко дни, едва ли. В събота казаха, че шийката не се е скъсила достатъчно и ще си почакам. Страшно е изнервящо това чакане.

# 212
Здравейте!
Ето ги снимките http://www.fevruarki.snimka.bg/album.php?album_id=221720&photo=6
Не се отварят, evil, защото като даваш линк трябва да излезеш от профил fevruarki  и да влезеш fevruarki.snimka,bg от там в албума, и съответно на снимката и даваш линк. Хи хи хо, обясних ли го добре?

Благодаря за отговорите за пъпчето! Ние още гледаме да не го мокрим.
Май Ина има колики вече. От вчера даваме капки саб симплекс. Уж помагат. През нощта спа. Но сутринта от 8.00 h до сега не е заспивала. Аз вече съм много уморена. Мама утре си заминава за Габрово.
Не се оплаквам ще се справя, щастлива съм, ама съм паника.

Хубав ден!

Hug

# 213
  • София
Добър ден и от нас Grinning
Да робвам да драсна наколко реда, докато младежите кротуват Grinning

Честити рожбички на anita7, Trollipen, daniela_ch, desytka, hotday!Да са живи и здрави Grinning

Ни е събота и неделя почти не се прибрахме вкъщи- в събота водихме баткото на детско парти, и Камен взехме, после на разходка в парка, оттам в един ресторант- хем да пробваме кухнята, хем да запазим места за РД на Георги и така откарахме 8ч навън. В неделя горе-долу същото Grinning
Днес ще сме по-скромни Grinning Утре ще ходим на концултация- много ми е интересно колко е пораснал Камен- такова кюфтенце е станал Grinning

Денил, ние за сега нямаме вашия проблем, но въпреки това слегаме Камен да спи при нас. Само че при нас положението е малко по-специфично, че и баткото спи при нас Mr. Green Та сега ще гледаме него да местим сам на легло- изтече му лимита за спалнята при мама и тате- 3години, сега Камен е наред- още три години с детенце между нас, но ние съъс съпруга ми искаме така, просто така ни е кеф Grinning

Пепинка83, Камен суче така в два случая- когато гърдата ми е по-напрегната и млякото излиза на силна струя- тогава просто изцеждам малко с ръката да намаля напрежението и после си засуква нормално; или пък ако го присвива коремчето, тогава просто изчаквам да му пропремине( да се изака или пръцка) и после засуква. Георги не е имал колики и сега с Камен ми е малко странно, но поне не са силни- от време на време и бързо се успокоява.

На чакащите момичета желая търпение и здрав сън още малко, че после няма. На мен за сега това ми е най-големия дискомфорт- наспиване няма- вечер лягаме късно през нощта се будя два пъти да кърмя и да сменям памперс, сутрин ставам рано, през деня не мога да лягам, защото баткото не спи и така ще е най- рано до есента, когато се надявам Георги да тръгне на градина- до тогава на мускули  Grinning

# 214
Пухи аз съм заложила на теб за сряда, а Виви за петък - 29.02. Мемо и Злато може да им "помогнат" в болницата и както някой беше написал по рано - лекарите ще са "виновни" ако някоя от тях отпадне от състезанието. Възхищавам се на търпението на всички ви...аз бих изперкала тотално, ако трябваше да съм на ваше място. Hug Hug Hug
Евелинка моето меню е почти същото - мога да стана рекламно лице на Нестле - мюслито им го унищожавам за 2 дни! И по половин литър прясно мляко. Завидно отново но слабея - така бях и с Боби - кърмех и слабеех. Още 3-4 килца и ще съм в изходно положение. Между другото е голяма заблуда, че като кърмиш пълнееш - абсолютно същотото е както при бремеността - трябва де се храним нормално и качествено. Като се тъпчем с банички, вафли и какво ли още не от този сорт, естествено ще дебелеем. А и нито така се качват килца на бебоците, нито си докарваме кърма Sad За това за да се чувствате като кравичката милка, (така се чувствам аз) - папкайте мляко, ядки и всичко друго което Евелинка е описала  Hug От мен едно голямоооо МУУУУУУУУУУУУУУУУУУ  Joy Joy Joy

# 215
Здравейте и от мен бремелинки 2 в 1 и настоящи мамчета с бебоци  Simple Smile
Чудно време е навън, хайде на разходки.

Да ви се оплача аз: вчера бяхме нарекли да правим погачето на детето, само дето като на всеки празник и на този стана кавгата. Свеки ходи да освещава нещо в църквата, и като се върна се скара с мъжа ми, че отишъл да си прави колата, вместо да помага у дома. След това и по свекър ми, че си гледал ски, вместо да изчисти двора, както й обещал, а нямаше и кой да пази Александра в кухнята, докато изчистя и проветря спалнята... Цял ден всички се гледаха на "кръв и пръжки"  Sad Самото погаче мина добре, ама на края на мен ми стана нещо прималяло и си легнах. Междувременно свеки се скарала и с другия й син и рев в кухнята... А аз нямам сили, само лежа. Реших че ще се изкъпя с голямото диване в банята, и там като се усетих че ми тече кръв и ми се изправи косата. Почнаха да изпадат разни малки съсиречета, и накрая като изпадна един голям - дълъг колкото пръст и дебел колкото 2 пръста. Лошо ми стана, а не смея да си кажа. Накрая се обадих на мъжа (нощна смяна) дали да ходя до болницата. Реших че първо ще се обадя, да се консултирам по телефона, та ми казаха да пийна витамин С и да лежа цяла нощ, и ако на сутринта още съм така да ходя да ме видят. Слава богу засега всичко е наред и си мисля че е от пренатоварването вчера.
Днес може да се разходим наблизо с количката, след като отметнем задълженията в общината и социалните.
Ето ви и малко снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202578&photo=177
 Hug

П.П. Роси - снощи се събудих цялата подгизнала към 2ч. и после спах със сутиен с подплънки, защото гърдите ми на всеки 2 часа преливат...

# 216
  • Варна
mama avi абе, уж по-кротка, ама реши ли да се инати #Crazy и да ревтуни не се трае  Wink Да оздравяваш бързо
alina_si благодаря  Embarassed
evelinar на мен от болницата ми каза педиатърката с клечка за уши между срамните устнички напоена в преварена вода, ама аз ползвам минерална  Wink Течение сме нямали. Мъжа ми много се дразни като види ,че я почиствам там и само писка: "Стига си я ровила!" нали е на тати гевезето  Wink
rosi_bosi браво на таб, аз не мога да се докосна до прясно мляко, много ми е гадно Sick, но овесените ядки и елда-та за нищо ги нямам, зобя се с тях като дива Simple Smile .  Ох, да се събужда дребната, че да излизам вече  Wink

# 217
Роси, завиждам ти благородно за прясното мляко аз го обожавам и като бременюха пиех по литър, два на ден, но сега знам, че има отношение към коликите и не съм пийнала и капка. Май ще взема да пробвам с чашка, две пък да видим.

# 218
Млякото, особено прясното засилва коликите, внимавайте Росинко! И изобщо към бебетата с много колики, правете си списък какво хапвате, пазете се поне първия месец, после е далеч по лесно и просто Peace Аз два дни думках леща и се чудих как Емма има колики още на 7 ден, докато не се светнах ooooh!

# 219
Честито на новите майчета , да са им живи и здрави бебенцата.
Денил и ние имаме горе долу същия проблем.Снощи не спа  малката глезла.Хапва  и уж се унася , изправя я да се уригне и започва да ръмжи и да търси отново, слагам я на гърдата  суче вяло.Или пък  я сложа вече в креватчето и след няколко минути пак като някое мече  започва да ръмжи и да се напъва .Сменям гърдите и пак наново.Така до края на света.Интересното при нас е , че този номер го върти  почти всеки ден , но в различно време.Не знам дали е гладна , аз съдя по  памперсите.Снощи в цялата тази еуфория препълни два памперса.Тази сутрин след като я измих, докато я подсушавах се издриска на пелените.А пишането винаги е докато махам единия памперс и слагам другия.Та опикаваме всичко наред..Азбиберон и давам  докато я преоблека , че то не застава диването.То не е въртене , вдигане на краката и т.н.Голямо предизвикателство е докато се смени памперса и се преоблечем.С биберона се кротясва малко и по-бързичко я преобличам.Иначе пишата и аз като Евил, с клечка за уши  напоена в гореща вода.
Отивам да хапна и да сложа пералня , че  вече нямаме чисти пелени.

# 220
Честито на новите попълнения бебоци!
Чета за прясното мляко и ми текат лигите, ама знам че не трябва да се пие, заради коликите. Все още не съм убедена че имаме, просто последните две вечери Рая е неспокойна.

Евелинка, на мен също ми е многоооо ревливо. Мога от нищо да плача цял ден. Измарям се бързо, това че не мога да бъда на 100% отдадена на голямото си детенце ме побърква. Пепи много й се радва на Рая, помага ми и само повтаря: "мамо, много хубаво бебенце си родила"...оттам аз се разтапям... гледам да си го гушкам и него, да се занимаваме с нещо заедно, ама сили не достигат  Tired
Вече мислим да го пускаме на детска градина, дано само не лепне вирус някой.
Оф, нещо много несвързано пиша........

Хайде, пожелавам на всички останали бременни едно безпроблемно раждане и здрави бебета!!! Целувки и до скоро  bouquet

# 221
Иии кой отпада от мързеливките, но печели сладко бебе?
Мемо1982 си има син Велислав, 3300гр/49см. Да е живи и здрав, послушен и умен, на мама и тати отмяна! На мама честито и безкрай щастливи мигове!   bouquet

И на мен ми е ревливо мацки, хормони, какво да се прави, ту рева, ту крещя, ту се умилявам, луда работа  Crazy

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 13:04 от Мери

# 222
Мери благодаря много за съвета довечера смятам да пробвам , снощи пак същите изпълнения имаше не заспа от 9 до 3 часа през ноща и много се шашнах , а днес вече спи като ангел , още на гърдата заспа и се отпусна . Мери съветите които даваше тук за успешно кърмене праз всичките тия месеци много ми помогнаха , аз раждах секцио и ми бяха казали, че много рядко бебетата искали да сучат , обаче моя господин не го оставих на мира докато не почне като ми го дадоха на 3-ч ден и тогава ми слезе и млякото , в болницата съм му давала само 2 пъти от АМ и после ми го спряха и много се радвам за това . Само се чудя след безсънната нощ дали кърмата ми е достатъчно хранителна и как да разбера това ? да не би за това да плаче вечер.
Чара като се замисля наистина аз го слагам първо на напрегнатата гърда и след 5 минути на нея вече се успокоява , същото е и нервен преди да се изака и така ги дърпа гърдите ми и им се дразни , а след това става кротък , явно това е причината .  Thinking

# 223
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБЕНИ И КУРАЖ НА ОСТАНАЛИТЕ ВСЕ ОЩЕ 2 В 1!
Ние също сме с колики, но плаче само вечер от 9-10ч. до 12ч. - просто нищо не е в състояние да я укроти.През другото време е сравнително спокойна и вече правим нощна пауза от 6ч. без папкане Blush .....все пак мисли и за мама слънчицето.. smile3524.да може да се наспинка...
За почистване на дупето при момиченцата - на мен педи ми каза да не разтварям срамните уснички и да не се опитвам да изчистя това беличкото вътре,защото било някакъв защитен слой... newsm78...освен ако има аке, разбира се.. Flutter
Роси, искрено ти завиждам за кг. Crazy....аз също ям нормално( в смисъл, че не се тъпча излишно) но откакто излязох от болницата не съм мръднала ни надолу- ни нагоре.
thedragonbg - съжалявам за това, което ти се е случило...внимавай повече....все още сме много уязвими...макар че аз самата също не се пазя... Embarassed...свалям си сама тежката количка по стълбите(заедно с Габи вътре)...
Сега виждам поста на evil - ...абе тия доктори никога не са на едно мнение #Cussing out ....виждам, че на теб са ти казали да почистваш м/у срамните устнички.....вече не знам на кого да вярвам, а уж съм гледала вече една мома....ама като не помня какво съм правила... Embarassed...беше преди повече от 7год......
Докато пиша и видях,че си имаме ново бебче - ЧЕСТИТО НА МЕМО1982 - ДА РАСТЕ ВЕЛИСЛАВ ЖИВ И ЗДРАВ И ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ!
Мери - извини ме за въпроса,но бебчо 40см ли е или без да искаш си сбъркала. baby_neutral....още веднъж извини ме но ми се виждат малко тези см.....

# 224
Мирка благодаря  Embarassed сбъркала съм деветката с нулата.
На Ива почиствах веднъж на няколко дни между големите и малките срамни устни с клечка за уши напоена с бебешко олио, почиства се чудесно, все пак се насъбира бяло от пиша. Сега Емма не съм пипала, не се е налагало, виждам че има дебел слой мазнина от раждането и смятам че това я пази още. Пада си на малки частички и само тях отстранявам, поне докато е спокойно мястото няма да бърникам.
Чара, като те чета все едно аз съм писала! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт