ПЛЕВЕН - 43

• 13 265
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Скъпи момичета, след кратко гостуване в моя роден край и след завръщането ми в Плевен - току-що - наминвам в Плевенскат темичка, за да ви почерпя виртуално newsm38 Wine Glass/ като опитах да бъда "по - щедра" чрез картинки си изтрих няколко постинга, но не ме мислете за скръндза/ за втория рожден ден на моята прекрасна Емичка!
Ще помоля по-късно мама да приложи някоя  снимка от празника й с приятелите й!
Денят е приказен и ви пожелавам приятна разходка и почивка Hug!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАМЕН НА МАМА VALL! ДА Й Е  ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО РАДОСТ ДА Й НОСИ ЩАСТЛИВОТО МУ И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!

newsm59  bigdance2 newsm59
Валенце, писали сме едновременно Hug!Благодаря за пожеланията, присъствието на Емичка много ми липсва в този момент, но празникът е неин и й го дължим да е само и предимно неин! С нас - следващата неделя!

Последна редакция: нд, 24 фев 2008, 14:41 от Arita

# 91
  • София
Алиса,така като чета какво си писала..все едно моите мисли отпреди години Wink.И при двете бременности исках само бебето да е живо и здраво,но тайно и двамата с мъжа ми и двата пъти се надявахме да е момиченце Flutter.Даже втория път исках да са момичета близначки,ама не ме огря. Laughing
Днес голяма разходка му дръпнахме.И сега героите спят уморени.
От няколко дни все се каня да ви питам и все забравям.  ooooh!Откъде в Плевен мога да си купя пясък Mr. Green,ама в малко количество,колкото да напълня един леген?
И още въпросчета.искам да запиша Мими на нещо...проблема е,че не знам на какво.Тъй като от края на юни до края на септември и двете ми момичета няма да ходят на градина,искам да им осигуря разнообразие.Обаче не знам какво ще е подходящо за три и половинагодишно дете. newsm78Тя в градината ходи на танци,народни,не толкова защото ще става танцьорка,колкото за разнообразие.Дори днес по центъра се опита да научи Бужи на "десееен ляяяв,десеен ляв" Laughing.За това десен ляв плащам по 15лв на месец Crazy.Деси,ти Яна записала ли си я на нещо?

Ооо,Арита,
Честит празник на Ема!
Да ви е жива и здрава и много радост да ви носи!

# 92
Честит рожден ден на Ема! Много здраве, късмет, усмивки, щастливо детство, послушна баба и щури игри! Весел празник, Арита!

# 93
Здравейте момичета,
и ние се прибрахме, махахме крачоли 3часа по улиците. В момента Калина стои в мен и усилено си яде ръцете. )))

Валенце, за пясък виж в Бриколаж или Практикер, може да има в малки количества.

# 94
  • Плевен
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕМА! ЖИВА, ЗДРАВА, УМНА И КРАСИВА ДА Е! ПРИКАЗНО ДЕТСТВО И ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК![/b][/color]

# 95
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕМА! С пожелания да расте здраво, щастливо и умно дете! newsm59
И ние току що се прибрахме от разходка! Цели 5 часа по улиците и пеша Дружба-центъра-Дружба.
Надявам се така да сваля някой килограм Wink, но мнооого се уморих. Защо никоя от вас не видях в града  Sad? А толкова се оглеждах.

# 96
Валенце, ако Мими е музикална, тоест, ако си забелязала, че има слух, ти препоръчвам да я запишеш на хор при Ваня Делийска в Центъра за работа с деца. Ако имаш интерес ще ти разказвам повече, защото съм пяла 13 години в хора и с него обиколих доста държави. Приемът е след 4 годишни деца, тоест от идващия септември-октомври или от следващия сезон, като станат на 5. Ако имаш желание по-нататък ще ти разкажа как протича прослушването.
Също като станат на 5 - ако обича да рисува и да си играе с пластелин - при Вяра в школата по керамика, пак в ЦРД - хубавата сграда в Градската градина. Невероятен педагог е жената, децата там постоянно се връщат с разни награди, правят големи разкошотии и най-важното - забавляват се.
Пак в ЦРД - ансамбъл Нашенчета - и те обикалат по държавите, не знам как е като прием и след каква възраст. Народни танци са.
Целият ЦРД почива и през лятната ваканция, както май и другите школи в града.
В читалище Съгласие, където са Пингвините има добра школа по балет, Яна и Мими ми се виждат по така не особено финни за това, но Яна може би ще я пробвам, защото от всичко има най-голямо желание да танцува.  И никой не е казал, че ще го прави професионално, с времето децата там отпадат и остават тези, които си имат хъс, желание, структура и т.н. В Съгласие има и много други школи, но трябва да се провери на място. И то през септември за жалост.
Школа Колорит - знам ги от "Посредник" - помещават се в новата художествена галерия, която е дарение от Греди Асса, една къща до бившия Кореком. Там май взимат малки дечица и доста добре се занимават с тях. Това е също ако обича да рисува.
Мисля, че в Читалище "Лик" има нещо като художествена гимнастика, но може и да бъркам със спортната зала... Имаше хубав плакат в градината на Яна, но го махнаха. В Лик има и английски език за мушмуроци като нашите.

Ама за съжаление точно през лятото е голямата дупка и всички почиват, мнооого тъпо. Яна ще я оставя да ходи в сборна група докато може, от Снежанка май ги пращат в Слънце, не съм сигурна от сега, но ще я оставя да почива само през август, а и с голям корем или с малко бебе - по-добре да не ми е много наоколо точно в този период. Иначе засега съм я записала само на Паневритмия - 4.50лв на месец, а от догодина, ако прояви желание - на английски. Хор, керамика или танци ще се разбере в последствие и при желание от нейна страна. И двете с Мими са зодия близнаци нали? Ще минат през сто неща и интереси... Аз бях така  и се задържах на хор само заради добрия подход на Делийска, тя и Вяра от керамиката са най-добрите педагози и печелят детските сърца.

Аз друго си мисля. Днес ми казаха, че закритият басейн зад полицията бил готин и не било студено. 3-4лв, но не разбрах на час или за колкото време искаш. Май ще почна да я обливам Яна всеки ден с доста хладка вода да посвикне и след седмица- две ще я пробвам да се поплацикаме, аз не мога да плувам де. А през лятото в Кайлъка, там ми беше супер тази година на басейна.

Валенце, май не можах много да ти помогна, но да ги имаш предвид нещата занапред, а лични впечатления мога много да ти разказвам от хорчето и керамиката, малко и за Нашенчета.

# 97
  • София
Деси,много изчерпателна информация. Hug
За балет мойта трътла не става..виж нещо с рисуване и пластелин може. Peace

# 98
Ние бяхме от към 11:30 до 5 в Кайлъка, няма такава манифестация просто. Целият град се беше изсипал, колелета, колички, коли...  ooooh! По едно време се поизнервих яко, не може да се размине човек. А Янито е труп, много се измори и наигра с едно приятелче.
Зоологическата градина е в ремонт да знаете.

Я да ви питам за нещо като съвет, че се чудя. От градината на Яна организират нещо като екскурзийка за 4-5 дни в края на април или началото на май - по избор. 100лв за родител и 80 за дете. Абе 200лв за 5 дни със сигурност ще ми хвръкнат, ако идем двете /и ако ми върнат един заем/. Това включва храна, спане, път и май някакви организирани занимания, от паневритмията е, по една програма Здраве, чрез обучение сред природата или нещо такова. В Родопите - ще се посети Перперикон, Маджарово и  някаква скална местност, природна забележителност, забравих и името. Тези пари как ви се струват за такова начинание?  newsm78  Правят и лагери през лятото, аз най-вече от тази гледна точка искам да ида - да видя занапред дали мога да пускам Яна спокойно с тях като порастне.

# 99
Здравейте и от нас.  Simple Smile От обикаляне по улиците не ми остава време нито да си почистя къщата,нито да седна пред компа.
 Честит Рожден Ден на Ема   bouquet Прекрасно и щастливо детство!Да носи много радост и гордост на всички,които я обичат !
 Аз съм по катеренето на баирите на "Сторгозия".Днес излизах сама с малката,че баща й е на работа.Оглеждах се за някой познат,с когото да пием кафе,но не видях и накрая докато малката спеше в количката седнах сама в едно кафене.Малко ми беше неудобно,но много ми се пиеше кафе
 Атракция,много добре те разбирам как се чувстваш  Hug.И аз много се притеснявам от реакцията на Мира като тръгна на работа.Но от друга страна сигурно е по-добре,че е по-малка и по-бързо ще свикне да не съм постоянно до нея.
  Като заговорихте за плуване - знаете ли дали в Плевен има плуване за бебета?Много ми се иска като зе стопли времето да уча Мира да плува,но не знам дали в нашия град това е възможно.
 Деси,аз не бих се замислила.Ако имаш възможност отиди на тази екскурзия.Сигурно ще е много красиво в началото на май  Peace

# 100
di_p, плуване за бебета тук няма, аз още от както бях бременна проучвах нещата.
Трябва басейн с температура на водата 33-34градуса, чак по-нататък може да се намаляват градусите. Добре е да се започне най-късно след 4ти до 6ти месец, тъй като бебетата още си имат рефлекса за плуване. След това трябва да се учат.
Единственият чист басейн според мен е в хотел Кайлъка но там водата е 27-28градуса. Водих я но не става за нея.

# 101
Mirama, и аз предполагах,че нямаме такива екстри в Плевен,но викам да питам все пак.Мислех си за лятото за басейна в Чифлика,нали е топла водата там,но не знам дали го хлорират.Пък,ако имаме късмет да отидем на море - там ще се учим да плуваме.

# 102
Закритият басейн в комплекса зад полицията е със студена вода, аз съм влизала в него след ползване на сауна/не плувам, откакто за малко не се удавих на "Сланчев бряг" преди  години/. Не е голям по размер и дълбочина като басейните за сериозни тренировки, но за дечица с родители, които могат да им бъдат и треньори, донякъде става. Децата на по-малка възраст не изпитват ужас или страх от дълбочината на басейна, те не я  осъзнават като такава - доказателство за това имам в лицето на дъщеря ми, която израстна и във водите на р. Дунав/ в ръцете на сестра ми, естествено, след като аз нагълтах достатъчно морска вода.../ и там се научи да плува като рибка, каквато е и зодията й Simple Smile.

Последна редакция: нд, 24 фев 2008, 19:20 от Arita

# 103
# 104
Честит рожден ден на Ема! Да израсте здраво, умно и красиво момиче!   bouquet

Аз да ви се оплача, че скоро не съм... Tired
Митко от сутринта е с пристъпна кашлица от спастичен бронхит. Като започне и по минимум половин час кашля. Много мъчително, след 15 мин, почва наново. Водих го при д-р Българанов. Той още от коридора преди да ни отвори врата беше поставил диагнозата, защото Мити точно тогава пак беше в пристъп. Сега пие Преднизолон на таблетки, защото каза, че не иска да го почва с инжекции Урбазон. Така два дни и после ще видим.
Толкова съм нещастна, че почти цял ден и аз плача. Толкова ми е мъчно за него, като го гледам. Освен това много се притеснявам, че повече от три такива пристъпа на спастичен бронхит вече се води бронхиална астма. Този сега го водят първи, но аз помня, че и миналия месец кашляше така, макар и малко по-слабо.
ще видим да правим някакви изследвания за астма.
Емо е бил като малък астматик, но в пубертета се е оправил.
Според д-р Българанов е рано да се мисли за астма, защото мисли, че сега е предизвикано от предхождащата го вирусна инфекция, а и имаше температура.
До снощи вече почти не кашляше, не беше вдигал Т цял ден и аз си мислех, че всичко вече е Ок, а то какво стана сутринта.........
Да не говорим, че изобщо не се храни.

Оплаках ви се  Sad Моля се, само да не излезе, че има астма  Praynig Днес цял ден чета за астмата...

Общи условия

Активация на акаунт