ПЛЕВЕН - 43

• 13 240
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Дикси, suadkopufence, Мария, моята приятелка, ако се сещаш, мина през голям стрес с Йоан. пак така със съмнения за астма, пък за други алергии, пък незнам си кво си. къде ли не го водиха да го преглеждат, за да има и други мнения. получаваше пристъпи. По едно време и бяха казали да не ходи на ясла, защото може да е рядък вид алергия към самите вируси и всеки път като го хване вирус да се стига до пристъпи. Сега си е добре детето, май не получава вече нищо, даже нямам спомен да ми е споделяла да е боледувал  тази зима. Ходи и на ясла. Тук в Плевен има една добра детска алреголожка, аз водих Яна при нея, щото Неша ме беше шашнала, че детето кашляло предасматично. Ама не се сещам как се казва. Зад часовника в една от уличките има частен кабинет в една къща.

Дикси, цитирам се, че не разбрах това прочете ли го. И според мен е по-добре да го заведете при поне двама алерголози, Българанов не е ли само педиатър. Чудя се тази дали не се казваше Краева..  newsm78  Дано е от вируса.

Петя, за тия вируси май трябва малко по-дълъг инкубационен период от три дни, може да не го е лепнала в яслата. Един бог знае, както се казва.

# 166
Някой знае ли колко стаж е необходим, за да се ползва майчинство?
Последните 6 месеца трябва да си бил на работа. Но ще питам, ако трябва. Болничните се изчисляват на база сумите от предходните 6 месеца.

Ако в тези предходни месеци си бил по майчинство - сумата ти за следващото ще е пак 220 на месец - на основата на минималната заплата. Ако да речем в два от месеците не си работил и се осигуряваш само за 4 месеца преди болничният за 45 дни преди термина - майчинството ще се изчисли така - за двата "безработни" месеца или пък ако в тях си бил по болничен - се взима на основата на минималната или на болничния, а за останалите 4 - заплата, на която си осигуряван. Смята се там някакво среднодневно средноаритметично.

Ти да не си бременна? Или за друг питаш.

Между другото това ми напомня, че Блек Чери като ученичка ще трябва да разчита на помощите от социалните - те са една година по 100лв на месец, ако не са ги увеличили нещо. Учениците и студентите са прецакани, аз бях така с Яна, само на граждански договори бях работила и нямаше как да взимам майчинство, само помощи. Не точно прецакани, ами нали не са внасяли осигуровки - не взимат и майчинство. Блек Чери, ти май можеш да се осигуряваш някъде фиктивно - да речем на 4 часов работен ден за 400-500лв - поне за март, април и май - така ще взимаш майчинство над 220 /а не 100/ и то в продължение на две години, не на една.

# 167
Здравейте момичета. )))

Ние се прибрахме колкото да хапнем и след малко пак изчезваме този път по центъра.

Ейй, ама защо така тези деца са болнички в това хубаво време.
Валенце, бързо да се оправяте, Атракция и Бужи също.
Дикси, дано Митко се повлияе добре от тези инхалации.

# 168
  • София
Ейй, ама защо така тези деца са болнички в това хубаво време.
GrinningМен ако питаш именно това хубаво време е една от причините за болести при децата..тези температурни колебания водят винаги до заболявания при децата.Поне моите деца именно в ранна пролет и ранна есен задължително карат по някое вирусче..това откакто са на градина ,де.Абе нещата са комплексни. Peace

# 169
Довечера в градината на Яна ще презентират някакъв мобилен консултативен център, нещо свързано с детска психология. Организира се от паневритмията пак. Ако някой се интересува - в "Снежанка" - градината срещу гробищата, централните, на ул"Самуил". Аз после така или иначе ще ви разкажа, в 17:30 ще съм там, почва тогава, в салона. Едната госпожа на Яна обясняваше колко е хубаво, че ще има такъв център, как децата сега са много милички, но в предучилищна вече се виждат видимите проблеми, а повечето от сега могат да се избегнат, как имали в миналата група много тежък случай с някакво детенце и т.н.
После ще ви зразказвам, но се чувствайте поканени, защото става дума за града, не за градината само.

# 170
Пешко, благодаря и на теб за пожеланията за рождения ден на Емичка:hug:!
Лелеееее, много гадно е било това изпитание с катастрофата до теб и Радоската, добре, че си се отървала само с уплахата! И много още по - гадно е с болните дечица, яслата е инкубатор на вируси и отърваване от тях няма за съжаление! Дано Радост вече да е здравичка, а и ти не се давай Peace!
Atrakcia, как е Бужи сега, смъкнахте ли температурата?
А Мими как е ? Валенце, права си, че при тези резки разлики в температурата винаги дечицата  боледуват много често, а пък и след зимата защитните им сили не са чак толкова силни.
Дикси, дано Митачето вече е добре и лошите прогнози не се сбъднат! 

# 171
  • Плевен
Привет!
Леле, големи премеждия са се случили на Пешко и Радост, добре, че е без сериозни последствия. Надявам се, че вече Радоската е здрава и прави беля след беля, а мама Петя да не се дава на гадната болест.

Пишете как са болните мъници ?

Имам една молба да ми дадете координати на частен ортопед или поне да преглежда някъде на частно. Искам да заведа Тери, защото си криви пръстите на крачетата като ходи , днес я водих в ДКЦ-то , но тамошния ортопед бил в чужбина и я прегледа една педиатърка, която преглеждала такива неща и ако имало нужда тогава давали направление за друг ортопед. Та тя и изписа ортопедични стелки и  се чудя дали да я заведа и при друг? Каза, че не са й криви крачетата, просто не й се е оформил добре свода и стелките ще помогнат. На мястото където ще й взимат мярка за отливките ще ни кажат колко време да ги носи и т.н. Та да я водя ли или не се чидя, но ще е добре , ако си имам координати все пак. Предварително Благодаря на отзовалите се   bouquet!

ДеЩоВиди страхотен аватар  Grinning!

# 172

ДеЩоВиди страхотен аватар  Grinning!

Мерси. В неделя Яна направи лудо шоу в Кайлъка, но нали нямаме камера. Та тук е наснимана много бързо кадър след кадър и после е направено на гиф-че. И се добива същата представа като от клипче - тя точно така танцува, много се кълчоти. Едно към едно е просто. Да кажеш, че някой слуша тука чалга - не. А като я питаш как танцуват момчетата  и почва да скача като заек.

# 173
 Да докладвам след прегледа-вирус е тръшнал Бужи, с висока Т. Да редувам Панадол с Нурофен, капки Коларгол, защото носа му почти не спира да тече и така. Гърлото е зачервено, но от хремата. АБ ще включи, ако до четвъртък поддържа Т. Дано прескочим този момент  Praynig От сутринта беше с 37,5, после нямаше, по обед пак беше топъл, но не съм я мерила, защото не ми пареше като нощес. Утре го връчвам на майка с торбата лекарства и пак на работа  Confused Дано няма лоши изненади!
 С Валенцето се засякохме.....познайте къде? В поликлиниката  Sick

Люси , прочети тук. Аз гледах предаването за плоскостъпието, защото Божидар е много плоскостъпен. Този лекар каза доста разумни неща  Peace

# 174
Валенце многоооо благодаря за инфото за намалените обувки ,обзаведохме се и ние,купих и на Барт от 21 лев намалени на 7 лв Money.

Трябва ми детски ендокринолог ,знаете ли дали има такъв в града?

# 175
Люсил,има нова ортопедична клиника някъде на Дружба, не знам точно къде обаче. Пиши на Гретхен, тя ще ти обясни.........

# 176
  • Плевен
Atrakcia, Пешко   bouquet

# 177
  • София
Валенце многоооо благодаря за инфото за намалените обувки ,обзаведохме се и ние,купих и на Барт от 21 лев намалени на 7 лв Money.
Радвам се,че съм помогнала. Grinning
Айде и аз да докладвам след прегледа-Мими няма зачервено гърло,гърдите са чисти,температура не е имала от снощи,когато я свали сама за час-два.Лекарката каза,че не е нужно да и давам нищо,освен витС.Имало някакъв вирус такъв/това го слушам всеки път/.Предупреди ме,че ако е вирусно/а най вероятно е/,довечера пак може да вдигне Т,утре вечер също,общо взето може да ни се размине само с вечерни Т ден два. Grinning

# 178
Люсил, ортопедичната клиника на Дружба е точно срещу блок 228 и там работи д-р Тодоров. Работят със здравна каса.

# 179
Здравейте от нас  Simple Smile
 Дикси,как е Митаче?Какво казва Българанов,отмина ли пристъпът?  Hug
Атракция,Валенце,дано им мине бързо на децата и да се разминат без антибиотици  Hug
Това време е виновно.До преди една-две седмици бяха минусови Т,сега - почти летни,ненормална работа.Да се чуди човек как да ги облича децата  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт