искат да им подарим пари за сватбата

• 37 036
  • 467
  •   1
Отговори
# 360
pina, аз съм друг тип човек. Просто хората са различни.

Предпочитам да правя подаръци, отколкото да получавам. За мен това е удоволствие, и честно казано не съм особено практична и разсъждавам по-скоро емоционално, а пък да не говорим, че на сватби ми е едно ревливо ...  Grinning

# 361
ми то си е за рев...

# 362
аз също обичам да правя подаръци, но освен това (нека пропусна основните нужди за оцеляване) имам мечти, стремежи, цели. Не бих спряла живота си заради нечия сватба, колкото и близък да ми е.

Разбира се няма да ида с празни ръце, няма да гледам да мина тънко, но ще го направя според възможностите си. Не по-малко важно е и да съм облечена подходящо, това е също жест и уважение към домакините. В техния красив ден, всички трябва да са красиви. Още повече, че има снимки, видеозаписи, които се гледат с години.

# 363
# 364
Мда, много мразя някой като започне да се прави на мъченик.

Не познавам хора, които да взимат 300 лв. заплата или да са отчайващо бедни. Напротив заплатите вече са доста високи, айде да спрем да повтаряме колко сме бедни в България и колко положението е много зле  Peace

Къде го прочете това ? Я кажи сега, като си толкова информирана, колко е била средната заплата за 2007.
http://www.socialniprava.info/article1837.html

# 365
  • Be realistic - plan for a miracle.
Днес получих покана за сватбата на втората ми братовчедка (август месец е), която е за мен, майка ми и баща ми,  а отдолу на поканата пише, че вместо подаръци искат финансово подпомагане на младото семейство Laughing

И тримата реагирахме на това с безразлично свиване на рамене, а майка ми дори отбеляза, че тъкмо нямало да се чуди какво да избира Simple Smile

# 366
е темата какви страсти предизвика само ooooh!
Mila mama честит рожден ден на малкото ти момченце, да ти е живо и здраво и много да ви радва    bouquet( дано не греша де)
когато ние се женихме не се даваха пари освен от много близки и бяха в книжка (ама беше преди сто години Joy) имам много сервизи за хранене, за чай чаши за алкохол и безалкохолно, не се повтарят но и сега след 16г. и кусур знам от кого ми е този подарък и много се радвам, а не е като да сме нямали, свеки има чаши от 30г.
всеки си решава за себе си, аз предпочитам подарък не пари, ама аз съм си такава Crossing Arms

# 367
майка ми ми е разказвала, че като студентка е получавала покана за сватба, на която е пишело 'подаръци в пари' - буквално. Трябва да е било около 1970г., така че няма нищо ново под слънцето...

# 368
Мда, много мразя някой като започне да се прави на мъченик.

Не познавам хора, които да взимат 300 лв. заплата или да са отчайващо бедни. Напротив заплатите вече са доста високи, айде да спрем да повтаряме колко сме бедни в България и колко положението е много зле  Peace

ако мислиш че 300лв. е голяма заплата ooooh!
аз взимам 400лв. и толкова ми е наема ако живееш при мама или свеки и нямаш разходи по къщата ти стигат, ама като нямаш помощ са направо смешни пари

# 369
Аз съм за подаръците в плик. Винаги на сватба подарявам пари в пликче и ми струва най-удачния вариант. За огромно щастие на моята сватба (през 2001г) повечето гости ни дадоха пари.

# 370
  • UK
 Не знам до къде е стигнала темата и не ми се чете сега но лично за нашата сватба най- близките питаха как предпочитаме- пари или подарък. Другите гости сами си преценяваха и доста хора ни даваха пари. Честно да кажа само в 2 плика имаше 100-200лв в другите бяха по 30-40лв  ooooh!

# 371
  • София
В плик за писма. Не знам каква трябва да е сумата, но при всяко положение се предполага да превишава ковертите.

# 372
  • Варна
Месечино, това доуточняване после беше за тия които схващат,( и те схванаха) а тези като теб, които не сядат да броят колко еднакви тостера имат, защото немогат да броят до 3, изобщо не им чета цялото мнение.
Разбирам че просто е имало какво да кажеш по темата, и се хвана за първото подходящо или неподходящо мнение за да си излееш простотиите. Е направи го, стига вече. На авторката на темата явно събитието вече е минало, ти още се палиш за чуждите сватби. Не се бъркай в неща дето не разбираш, понеже неможеш да схванеш и с любов подарявай нощтни лампи.

Мухахаххахахахаххахаха
Е разби ме направо с тоз пост smile3532 smile3532 smile3532

Бе тя простотията верно по хората ходела, не по гората!
Майко мила, толкова злоба не бях чела скоро! И толкоз простащина, извини ме!  Кат не си ми чела мнението кога свари да набереш толкова?
Определено имам какво да кажа по темата и си го казах. Ти си прочети бисерите и жалките опити да се оправдаеш, след като ти е светнало как си се изявила, пък аз до колко мога да броя... нека това си остане моя грижа smile3534

Последна редакция: сб, 08 мар 2008, 13:08 от Месечинка виторога

# 373
Ние получавахме предимно пликчета с картичка и парички(без да съм казвала )а и според мен е по добре за да могат младото семейство да си купят  каквото искат

# 374
Живяла съм в Япония и там се подаряват само пликове. Сумато е фиксирана, освен ако не сте много  близки или богати. Дават се 30 000 йени, което е около 250 долара. За ученици е 10 000 йени  Wink 
В Турция подъръка е в златна пара, започва от около 50 лири или 50 лева, най-малките парички.

Общи условия

Активация на акаунт