искат да им подарим пари за сватбата

• 37 074
  • 467
  •   1
Отговори
# 345
 Re: искат да им подарим пари за сватбата
« #341 петък, 07 март 2008, 14:04 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Мда, много мразя някой като започне да се прави на мъченик.

Не познавам хора, които да взимат 300 лв. заплата или да са отчайващо бедни. Напротив заплатите вече са доста високи, айде да спрем да повтаряме колко сме бедни в България и колко положението е много зле 
Напротив има много хора с 300 ,че и под 300 лв заплата. В момента взимам по малко и от 300 лв  просто в нашия смотан град всичко става с връзки. Понякога ме е яд ,че учих 5 год. като гледам какви тапанари и със редно образование взимат повече. А иначе скоро като бяхме на сватба дадохме 200лв , но беше на много близки иначе предполагам 80-100 лв са добре при условие , че нямаш по - голяма финансова възможност

# 346
Виж, наистина няма смисъл да се спори. Не става въпрос въобще за пари, всичко е до това какъв човек си.

Някои те канят на гости и ти сипват чайче, не защото нямат друго или нямат възможност, а защото  това е техният начин на мислене - да минат тънко. На такива казвам мизерници - състояние на духа! В много случаи мизерниците имат пари...

Ако и аз, и съпругът ми взимаме по 1000 лв. обезателно ще отделим 200 лв. Предполага се, че отиваме на сватба на хора, които са ни близки, а не на непознати. Не мисля, че една пета е една сериозна част от бюджета. Предполага се също, че тея хора няма да се женят повече, това е уникално събитие за тях, бих показала съпричастност и уважение. А пък заплата се взима всеки месец, в продължение на много години.

Дори и да ми пострада бюджета и да лиша семейството си от нещо, пак бих дала толкова, защото най-важното, което да ме интересува е не да отида на сватба и да не си разклатя бюджета. Не всичко в този живот са бюджети и сметки   bouquet

# 347

Чувала съм за преподарени от доктор бонбони, а вътре.... изненадаааа! Благодарността на дискретен и изобретателен пациент Mr. Green

Ти си чувала, на мен ми се случи преди 2 седмици. Simple SmileПозната лекарка понеже и идват в повече бонбоните ни подари една кутия и вътре имаще 100 лв. Simple Smile

newsm09 Късметлийка! А аз само чувам  smile3515
И за намерени евро в дрехи втора употреба съм чувала. Ходих, рових, но не, нищо не намерих smile3506

Интересно, какво ги направи? Аз честно казано щях да ги задържа Thinking
Ако трябва да съм честна за момент ми мина през ум, че даже и на глас го казах EmbarassedАма приятелят ми каза, че трябва да ги върнем. SadВърнахме ги, можеше поне да почерпи GP - то, ама тц no

# 348
  • София
Mila mama, смятам, че идеята ти за подарък - спа-уикенд е страхотна. Аз на твое място бих подарила точно това без да се съобразявам какво са ми наложили младоженците без да съм ги питала за предпочитанията им. Почти на всички сватби, на които съм ходила сме давали пари с мъжът ми, според мен така е правилно - хората да си купят каквото си пожелаят.
Приемам всякакви идеи и предпочитания на хора, на които ще подарявам нещо и ще се съобразя с желанията им, но само ако преди това съм попитала какво биха предпочели да им подаря за съответният празник. А за конкретният случай при теб - според моите принципи поведението на младоженците си е чиста наглост.

# 349
Че какво му е на чайчето newsm78, някои хора обичат кафе,други чай,не всеки обича да се налива с алкохол от ранни зори..или не знам ...може би с амброзия трябва да се черпим като ни дойдат гости,та да не се изложим.

# 350
  • София
Хубаво, бе, Норче. И аз писах по-горе, че на сватба съм давала пряко сили голяма за мен сума. Но все пак не съм се лишила от киселото си мляко за месеца например. Ама простата сметка на 300 лв заплата - 200 лв за подарък ти оставя някакви си кирливи 100 лв за месеца...И тогава вече не идва реч за " бюджети и сметки", а за оцеляване в чисто физически план.
Иначе те разбрах.  bouquet

# 351
Че какво му е на чайчето newsm78, някои хора обичат кафе,други чай,не всеки обича да се налива с алкохол от ранни зори..или не знам ...може би с амброзия трябва да се черпим като ни дойдат гости,та да не се изложим.

За вечерно гости не върви само чайче

# 352
пепиляжка, какво е амброзия, стрида ли имаш предвид, че търсих в гугъл... да не е нещо за пиене?

# 353
пепиляжка, какво е амброзия, стрида ли имаш предвид, че търсих в гугъл... да не е нещо за пиене?
Е,ти не знаеш ли,че това е напитката на боговете Hug

# 354
Хубаво, бе, Норче. И аз писах по-горе, че на сватба съм давала пряко сили голяма за мен сума. Но все пак не съм се лишила от киселото си мляко за месеца например. Ама простата сметка на 300 лв заплата - 200 лв за подарък ти оставя някакви си кирливи 100 лв за месеца...И тогава вече не идва реч за " бюджети и сметки", а за оцеляване в чисто физически план.
Иначе те разбрах.  bouquet

Еее, разбира се, че не бих си лишила децата. Но ако се наложи няма да излизаме никъде един месец, нито ще си купуваме глезотийки, или каквото и да било, без което може да се мине.

Радвам се, че все пак някой разбра какво имам предвид

# 355
Е,ти не знаеш ли,че това е напитката на боговете Hug

вече знам!  Embarassed

# 356

За вечерно гости не върви само чайче
Разбрах аз че явно това си имала предвид.Но си мислех,че понякога човек от престараване да угоди на гостите,изпуска купона. Винаги когато се престараваш те очаква някакво разочарование. Същото е и с подаръците и със сватбите.. Колкото по-леко гледа човек на нещата,толкоз по-добре.

# 357
В какво се превърна темата само... Whistling
Ще се избиете за това кой колко дал и взел!
Изглежда наистина съм изостанала със 100...години,не съм и предполагала преди,че някои хора мислят така  Confused

Аз лично ги виждам нещата по друг начин!Жеста,вниманието от приятел или близък човек да ми подари нещо,без значение какво  Simple Smile но с добри чувства и любов! Heart Eyes Мен ще ме впечатли примерно начина,по който е опакован подаръка,посланието,което носи Hug Една картичка ми носи положителна емоция и радост Heart Eyes
Явно ще се окаже,че просто си говорим на различни езици! newsm78

# 358
ами според мен пък, не е нормално, заради сватба, макар и на близки хора, живота ми да спре за месец или повече, та да събера заветната сума, която да им дам!

Лятото (да речем, когато са повечето сватби) живота кипи, хората почиват, морета, планини... Сега аз да мина в отшелничество и да карам на пост и молитва ( или разтоварващ режим), за да заделя парите...

Обявих се против подаряване на вещи втора употреба, казах, че щом хората иксат пари,а не вещ за подарък - ок! Съгласих се, че е по-практично, съдейки дори по собствения си опит. Ама...., дай с'я да измизерствам 200лв за да се представя подобаващо.... Ами нали трябва и да се облека прилично, да се обуя. Ми деца, мъже... Е, то отиде годината в името на сватбата.
Сватбите са заразни - често 2-3 двойки годишно от приятели връстници се женят, или пък в съседни години - то ми иде младостта!!

Не мисля, че съм длъжна да захранвам някого за бъдещия му семеен живот!  

# 359
Ама простата сметка на 300 лв заплата - 200 лв за подарък ти оставя някакви си кирливи 100 лв за месеца...И тогава вече не идва реч за " бюджети и сметки", а за оцеляване в чисто физически план.

Да и като сложиш 150 лв ток и 150 лв за храна през месеца (както имаше в една тема  Joy ) и остава да плеснем с ръце и да се прегърнем  Hug

Общи условия

Активация на акаунт