искат да им подарим пари за сватбата

• 37 039
  • 467
  •   1
Отговори
# 330
Нора, не всеки си купува кремче за лице за 100 лв. Има майчета, които и за пет не могат да си купят. Та те значи да не ходят на сватби!? Или да теглят кредит, за да се представят "достойно" пред женещите се приятели!?
Все пак сватбата е споделяне на радост. Всеки дава колкото и каквото може и това е!

Като чета какво се изписа тук, май повече на сватба няма да посмея да отида newsm78

А и не забравяйте, че на сватбите си гост и гост! Едно е сватбата на сестра ти, друго на приятелка от детството, трето на колежка, която кани целия офис, съвсем различно на дъщерята на леля Пена, пета братовчедка на майка ти, която дори не помниш или не познаваш.

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 13:49 от valal

# 331
на сватба каниш хора, за да ги почерпиш, за твоето щастие, а не да събираш капитал.....

Е, да друго си е да събираш тенджери и тигани вместо капитал Simple Smile
кви са тия тенджери и тигани на всяка страница,как ви хрумват просто
 newsm78
За теб да, но за хората, които месечната им заплата е 300 лв, не ми говори зле....например.... ама айде няма да споря...не ми се спори със сметкаджийки...а на сватба каниш хора, за да ги почерпиш, за твоето щастие, а не да събираш капитал.....

Но ти надали ще го разбереш....
Peace

# 332
Angel_Dust, познаваш ли ме? Чети малко по-назад.

АЗ ГОВОРЯ ЗА СЕБЕ СИ. Кой взима 300, кой 500 - не ме интересува въобще.  Аз с 50 лв. няма да отида на сватба. Това е една сметка в кръчмата за петък вечер. Хората имат рожден ден всяка година, именни дни, други празници, за сватбата се смята, че е един път в живота.

Естествено, че моята сватба е била точно за това - да направим купон. Последното нещо, което ме е интересувало е било кой какво е подарил, и колко пари е дал. Дори не съм чела и картичките, кое от кого е. И за нашата сватба сме дали петцифрена сума точно защото въобще не ни е вълнувало дали ще си я "избием" или не.

На мен пък не ми се спори с дребните душици, дето се кефят, че с дадените 10 лв. на сватбата са на печалба, защото ракийката, шопската, кебапчето и пържените картофи струват повече  hahaha

valal, а нормално ли е да си купуваш кремче за 100 лв. и да дадеш 50 лв. на сватба?

Който има възможност да дава, а не да се стиска!

# 333
Ако питате мен, малко е рисковано това с букета. Ще го хвърлят, загубят, или забравят някъде и язък за парите! А и те сърдити и възмутени!
Чувала съм за преподарени от доктор бонбони, а вътре.... изненадаааа! Благодарността на дискретен и изобретателен пациент Mr. Green
В този ред на мисли, не бих се разсърдила на преподарена от предишна сватба тенджера newsm78 Току виж, вътре има бонус под формата на залепено на дъното пликче с парични знаци в него Joy

Весело изкарване на сватбата Peace Като искат пари, дайте им пари! Тъкмо и за вас по-лесно!
Ти си чувала, на мен ми се случи преди 2 седмици. Simple SmileПозната лекарка понеже и идват в повече бонбоните ни подари една кутия и вътре имаще 100 лв. Simple Smile
По темата наистина има доста оригинални начини да се  дадат парите, сигурна съм, че авторката ще избере най- подходящия. Simple Smile

# 334
кви са тия тенджери и тигани на всяка страница,как ви хрумват просто

Прекалено често ги подарявате, та затова.

# 335
  • София
на сватба каниш хора, за да ги почерпиш, за твоето щастие, а не да събираш капитал.....

Е, да друго си е да събираш тенджери и тигани вместо капитал Simple Smile
не бе ясно, че по-добре пари от тенджери за подарък, ама и да определяш примерно долна граница и да казваш, че не знам колко са смешно....явно очакваш добре да припечелиш от сватбата...щом 200лв трябва да се дадат че да не е смвешно, а че това е 2/3 от нечия заплата...а понякога и цяла...важното е пари да има...дремети за хората....или пък смяташ кой да поканиш според възможностите му, че да не те обере нещо като ти подари само 50 лв....примерно....
На моята най-добра приятелка още от Детство заплатат и няма и 300 лв....мислиш ли , че като съм я канила съм се замисляла какво или колко ще може да ми подари и дали си струва да я каня....
Не бих се лишила от присъствието й....но това ограничени хора дето само за пари мислят, просто им е непосилно да го разберат явно....

# 336
Ейнджъл, не оспорвам тезата ти. Просто не ми харесва когато се лепят епитети и нямаше как да не се зачеша с авторката им.

# 337
Ох,не знам,явно проблемът е в това,че за някои хора по-голямо събитие от това да отидат на някоя сватба,няма.То че си е събитие,не маловажно е вряно,ама чак пък да свършва живота с това... Лошо е,когато хората започнат да се взимат твърде насериозно... Обаче действително ме убедихте,че не си струва да развалям настроението на близките си,спрятайки им сватбичка, та заради тез пусти незабравими 4 часа пиянство да се разпъват на кръстопътя между тостера и 50-те лева,и най-накрая да попаднат в омагьосания кръг на кумовата срама и снобарията.Ще направя всичко възможно да им спестя това Naughty

# 338
Angel_Dust, или си много ограничена или си просто тъпа  Outta Joint

Кой говори за близки приятели и кой колко пари дава.  Къде го видя това написано. Естествено, че няма значение кой колко пари дава на сватбата, това е последното нещо, което ме интересува

Пиша АЗ с колко пари няма да отида на сватба. За себе си говоря, аман вече!

# 339

Чувала съм за преподарени от доктор бонбони, а вътре.... изненадаааа! Благодарността на дискретен и изобретателен пациент Mr. Green

Ти си чувала, на мен ми се случи преди 2 седмици. Simple SmileПозната лекарка понеже и идват в повече бонбоните ни подари една кутия и вътре имаще 100 лв. Simple Smile

newsm09 Късметлийка! А аз само чувам  smile3515
И за намерени евро в дрехи втора употреба съм чувала. Ходих, рових, но не, нищо не намерих smile3506

Интересно, какво ги направи? Аз честно казано щях да ги задържа Thinking

# 340
  • София
Angel_Dust, или си много ограничена или си просто тъпа  Outta Joint

Кой говори за близки приятели и кой колко пари дава.  Къде го видя това написано. Естествено, че няма значение кой колко пари дава на сватбата, това е последното нещо, което ме интересува

Пиша АЗ с колко пари няма да отида на сватба. За себе си говоря, аман вече!

Айде да се върнем малко на зад в темата...

За мен една сума от 50-100 лв. е съвсем прилична.

Следва твоя пост
50 лв. е смешна сума за сватба

после лек спор кой с какви доходи и как ли да не ги жалиш горките бедни...

Никъде не казваш ІЗА мен тази сума бла-бла....

АЗ не съм тъпа...ти на такова ниво пишеш....някои хора четат подробно, сега недей да се прмяташ, че всъщност говориш само за себе си защото до сега изказванията ти бяха доста....обобщаващи така да се каже....

Аз мога да съм ограничена и тъпа в твойте очи, но в мойте ти си в пъти повече такава....айде със здраве.

# 341
Мда, много мразя някой като започне да се прави на мъченик.

Не познавам хора, които да взимат 300 лв. заплата или да са отчайващо бедни. Напротив заплатите вече са доста високи, айде да спрем да повтаряме колко сме бедни в България и колко положението е много зле  Peace

# 342
Напротив,има хора,които работят и за 300 лв.!
А ти не пропусна да кажеш,че си дала "5-цифрена сума" за сватбата си!

# 343
Да, именно.

Защото предварително сме знаели, ще няма да си я "избием" и съответно не ни е интересувало кой, какво, и колко ще подари.

# 344
  • София
Мда, много мразя някой като започне да се прави на мъченик.

Не познавам хора, които да взимат 300 лв. заплата или да са отчайващо бедни. Напротив заплатите вече са доста високи, айде да спрем да повтаряме колко сме бедни в България и колко положението е много зле  Peace

Това, че не познаваш, не значи, че не съществуват. И аз не познавам сомалийско дете. Ти наистина прекали.

Защото не става дума и за "отчайващо бедни". И хиляда лева да ти е заплатата, 200 са си една пета, и тя си е сериозна част от бюджета.  Не искам да споря, но откровеното парадиране с възможности ме дразни точно толкова, колкото и парадирането с бедността. Кой колкото има, толкова ще даде, айдее!

Общи условия

Активация на акаунт