искат да им подарим пари за сватбата

• 37 053
  • 467
  •   1
Отговори
# 390
Този изглежда като истинско бижу пред нашия и дори ми се струва, че може да се ползва.
Нашият не е тук и не мога да го снимам. С връх и около метър висок е, от неполирано обикновено дърво, най-долното чекмедже е широко педя и нещо, а най-горното е няколко сантиметра. Чекмеджетата не пасват хубаво, защото изработката е много лоша. С една дума не може да се ползва нито за украса, нито да слагаш нещо в него. Мисля, че се води нещо като голям сувенир  Rolling Eyes

Оспамих темата с моя шкаф, сори  Embarassed

# 391
  • София
Аз имам подобен шкаф (да доспамя  Wink)
Е, не е от никакъв тик, кой знае какво байцвано дърво е, но ми харесва. Стои в трапезарията и в него си държим дребни декоративни свещи и кибрит. Удобно ни е, защото за всяко сервиране имаме подходяща свещ и огънче под ръка.
Не ние е подарък за сватбата. Съпругът ми се прибра с него след едно пазаруване.

# 392
Миналата година бяхме на сватбата на милото на брат му. Та те в поканата бяха писали...."Подаръка в пликчето сложи" - пари.
Не мисля, че това е нещо грозно. В днешно време е по-добре да се дадат пари.
Та ние с милото дадохме 200лв. общо, сложихме ги в един плик на който имаше нарисувани два заека булка и младоженец и им го дадохме.   Peace

# 393
Няма нищо лошо в това да подариш пари, при положение, че те така са си решили. Вместо да съберат 15 прахосмукачки и 10 тостера, могат да си купят каквото им харесва. Аз сватба не съм имала, но през юли ще правим кръщене на малката и на всички поканени съм казала подаръците да бъдат в плик. Вместо да ми купят някоя грозотия (получих достатъчно ненужни боклуци за раждането на малката), по-добре да ми дадат пари и аз да и купя това, от което има нужда. Това е!

# 394
  • Варна
Има и вечни теми.... Тази има изгледи да е една от тях.

# 395
  • София
Аз не виждам нищо лошо подаръците да са пари почти винаги давам пари изкючение прави ако младоженците не искат нещо друго  в смисъл подарък от друг сорт.Дори когато отивам при приятелки или роднини където имат бебе също давам пари те да преценят какво имат нужда да си купят.Кофти като имаш 2 прахусмукачки или 5 тостера.Така са си преценили хората,а колкото до сумата всеки колкото има възможност дава.
100%

# 396
По-добре да се съберат пари,с които младоженците ще могът да си купят неща от които имат необходимост,отколкото да се чудят какво ще правят(къде ще преберат) всички еднакви подаръци-ютии,пасатори,кухненски прибори и т.н.
Просто парите са по-практичния вариант.
Аз се омъжих,но не правих сватба с много хора.Отидохме само с кумовете да се подпишем в съвета и после отидохме до Рилския манастир.Важното е не каква сватба ще направиш за пред хората,а какво семейство ще изградиш в бъдеще. За протокола ще кажа,че предпочетох да си направим страхотен ремонт на банята и апартамента,отколкото да давам пари за излишни мероприятия.
И хич не страдам,че не съм била в булченска рокля.

# 397
И кой е казал, че се канят хората само да подпомогнат младоженците? И какво значи скъпи на сърцето? Нашата сватба беше май около 80 човека. За първи път виждах всичките роднини на мъжа ми. Скъпи на сърцето са ми моите роднини, които ме изумиха с това, че всички дадоха пари, а някой бяха добавили и символични подаръци за спомен от тях. Никъде не сме писали и казвали, че искаме пари. Просто хората, за които бяхме наистина важни, бяха преценили, че миксери и тенджери не ни трябват. Няколко човека бяха отбили номера и  се бяха подиграли с нас като ни подариха куфар с остарели прибори (хората имат хотел на Златните и явно куфарът беше останал от поръчки за хотела) или дървен шкаф. Или ти смяташ това за прекрасен подарък? Joy Бас държа, че никой не ви е подарявал дървен шкаф във формата на триъгълник #2gunfire
Естествено, че предпочитам малка сума пари отколкото нещо, което да изхвърля, защото не ми трябва или е старо, грозно и безполезно.
Нямах предвид вас, разбира се. И не съм искала да ви засегна. Разсъждавах по принцип, защото от роднини до роднини има разлика. И най-добрия вариант според мен е на сватба да се канят единствено хора, които обичаш и са ти скъпи на сърцето. И в такъв случай няма начин да не ти станат скъпи и подаръците, които ти подаряват без значение дали са пари или други неща.

# 398
Аз ще се женя скоро и също искам подаръците да са в пари!
Ясно е, че никой няма да дойде с празни ръце и по този начин си правим взаймна услуга: гостите - няма да се чудят каква вещ да ни подарят и съответно - аз няма да се чудя в кой килер точно да я завра!

# 399
Не виждам нищо лошо в това да се подаряват пари на младоженците.
Напротив - със събраните пари могат да си купят неща които са им необходими и им харесват.
Така де, по-добре да дадеш пари, отколкото да получат 5 тостера и 50 сервиза за кафе.

Смятам ,че по 100 лв. на човек е добра сума да се дава на сватба. Разбира се всеки си знае възможностите.
Моята зълва се жени следващата седмица и сме и приготвили 1000лв. като подарък.

# 400
Аз мисля, че 50лв за двама души са достатъчни.

Как 50 лв. за двамата  newsm78. Че то кувертът е минимум 40-50 лв. на човек. В някои държави е прието гостите, които решат да подарят пари да дадат сумата за куверта х 2 (това е на човек). Според мен, добре е поне кувертът да се покрие. За 2-ма души, според мен, е нормално около 200 лв. Peace
ВиВи е права - подигравка е да "отбиваш номера" или да подаряваш ненужни неща.
Лятото предстои да ходя по доста годежи и сватби на мои братовчедки (някои от тях живеят в чужбина) - решила съм да им подарявам златни или сребърни (според вкуса им) синджирчета с плочки, на които да са гравирани преплетените букви на младоженците + известна сума пари (все пак, канят ни и 4-мата и това си е сериозен разход за тях, та точно това разбирам аз под "подпомагане" - младоженците канят хора, с които да споделят радостта си и не виждам какво пречи същите тези хора да им върнат жестта в пари, за да могат те да си покрият част от разходите по организиране на тържеството).

# 401
Не намирам че е нагло да си искат пари, няма нищо лошо във това, лично мнение. Ние не сме казвали какво да ни подарят, пари или предмети, но щом така искат по-добре така, отколкото да имат 5 тостера, 2 микровълнови и 3 миксера, примерно ...
За двама човека 100 лв мисля че е прилична сума за "подарък", в плик с картичка + красив букет за булката е напълно достатъчно  Peace

# 402
  • София
Аз мисля, че 50лв за двама души са достатъчни.

Как 50 лв. за двамата  newsm78. Че то кувертът е минимум 40-50 лв. на човек.
Добре, де, защо трябва подаръкът да е по-голям от почерпката. В крайна сметка ги каниш, защото искаш да споделиш някакъв момент! newsm78 Вече от теб зависи как ще го споделиш-за 10лв, за 50лв или за 100лв куверт. Но от стойността на този куверт не зависи отношението на гостите-"малко" или "много" ще се присъединят към празника ти, "малко" или "много" ще се радват за теб и споделят преживяното. Според мен наложилата се традиция да се ходи с разкошно облекло на сватба и да се носят големи подаръци доста е изместила основното предназначение на това събитие-а именно всички близки да се съберат и отпразнуват нещо заедно.

# 403
Според мен няма нищо лошо в това да кажат,че предпочитат подаръците да са в пари. Последните години като ходя на сватби винаги даваме пари вместо подаръци който не се знае дали ще са им нужни и дали ще се харесат. А за сумата зависи колко са ви близки и какви възможности имате. На последните сватби на мой приятели дадохме 200лева , но на сватбата на много близки хора на мъжа ми той даде 500.

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 23:24 от Just_VANIA

# 404
  • Стара Загора
newsm78 Странни хора. То, че е вярно, че на сватби се подаряват купища боклуци - вярно е. Ама пък така да си поискаш Rolling Eyes Аз мисля, че ако не са ви супер близки приятели 100-200 лева стигат. На такива даже и 200 са им много Twisted Evil 100 кинта за един миксер и айде Mr. Green
и аз така мисля Peace

Общи условия

Активация на акаунт