искат да им подарим пари за сватбата

• 37 139
  • 467
  •   1
Отговори
# 210
Прегледах темата на бързо ...........И останах много разочарована от мисленето на някои   Rolling Eyes
Вярно колкото хора,толкова и мнения.
Но се питам най-важното ли са парите?Къде остана духовното... Rolling EyesВ какво се превръщаме,след като в един от най-прекрасните моменти в живота може да паднем толкова ниско,да се сведем до материалното/практичното WhistlingTired

Мила Hug тази тема ме вкара в страшни размисли  Laughing
Все пак независимо от обстоятелствата дано да си изкарате приятно  Peace Но за мен лично тези хора щяха да са заличени от списъка на приятели!  Stop Поредните просто познати.... Peace

# 211
  • София
Хм, а защо не им подариш в плик ваучера за СПА процедурата? Така хем ще си си изпънила планирания подарък, хем ще и им дала подаръка "в плик"  Laughing

# 212
Хм, а защо не им подариш в плик ваучера за СПА процедурата? Така хем ще си си изпънила планирания подарък, хем ще и им дала подаръка "в плик"  Laughing

То идеята не е да са в плик, това беше от друга сватба, на тях са им казали кеш.... ако беше "Подаръците в плик" лесна работа... в плик могат да се съберат много интересни неща, от картичка с пожелание и пари до самолетни билети отиване и връщане до Париж например или ключове за нова кола и апартамент  Joy

# 213
...в плик могат да се съберат много интересни неща, от картичка с пожелание и пари до самолетни билети отиване и връщане до Париж например или ключове за нова кола и апартамент  Joy

Всичко зависи от големината на плика Twisted Evil Ако е достатъчно голям може да побере и тостер и кафе машина и тенджера и т.н. и т.н. Joy Mr. Green
Имайте го предвид, когато следващият път ви поканят с "подаръците в плик", а вие държите непременно да подарите тостер hahaha Laughing

# 214
Много е грозно това искане "Подаръците в плик." И ние не искахме подаръци, защото нямахме нужда от нищо, но не написахме в поканата, че искаме пари. Naughty С триста зора измислихме една листа, за която толкова дискретно споменахме в поканата, че само един човек е разбрал Joy. Всъщност написахме: "С въпроси се обръщайте към ... /зълва ми/..." Wink Повечето от получените подаръци раздадохме.

# 215
  • София
Свят широк, хора разни. Аз не бих го направила, но и не бих се скандализирала, ако получа подобна покана. Ами, ако хората са решили да си купуват кола или жилище, някой лев ще е добре дошъл.

# 216
Zdraveite.Moje bi niakoi shte me ukoriat no sled 5 meseca shte se jenia i koito me e popital ot rodninite za podarak sam kazvala che iskame pari.Za men ne e ot znachenie kolko shte dadat,prosto mislia che na niakoi se e sluchvalo da poluchat 15 serviza,2 mikrovalnovi,3 fritiurnika i t.n.Kakvo da gi praviat mladojencite?I az ne sam saglasna da se pishe za pari na pokanata,no na rodnini i priateli spokoino mojesh da kajesh kakvo predpochitash.

# 217
Zdraveite.Moje bi niakoi shte me ukoriat no sled 5 meseca shte se jenia i koito me e popital ot rodninite za podarak sam kazvala che iskame pari.Za men ne e ot znachenie kolko shte dadat,prosto mislia che na niakoi se e sluchvalo da poluchat 15 serviza,2 mikrovalnovi,3 fritiurnika i t.n.Kakvo da gi praviat mladojencite?I az ne sam saglasna da se pishe za pari na pokanata,no na rodnini i priateli spokoino mojesh da kajesh kakvo predpochitash.

Да, когато те попитат е хубаво да си кажеш какво претпочиташ. Peace
Но, тук тематиката е малко по различна.Едно е, да те попитат и съвсем друго, направо  да заявиш че, подаръците трябва да са кеш. Не че, е лошо но, на повечето ни се вижда малко неприемливо.

# 218
  • София
това е най-практичния и лесен подарък.
пък те да си решават вече.
ако държиш към парите още нещо за спомен - става...
иначе в плик, с красива картичка. сумата според джоба и близостта ви....
не мога да разбера какво ви притеснява...

# 219
  • София
навъпросът от миналата страница - поканихме само роднини и най-близките ни приятели....на никой не съм казвала какво да подаряват.... имахме и кеш и предмети....чесно казано аз исках да сме само куемувете и родителите ни....ама не стана....но не съм се женила за подаръците....

на сватбите на които съм ходила - най-лесно ми е било кеш, никого не съм питала иска или не, но за едно наистина младо семвейство това е най-доброто....като кеша знам че минимум трябва да покрие куверта ти общо взето.....така или иначе сумата която давам кеш бих я дала същата и за подарък...просто смятам че младоженците най-точно ще преценят къде да отидат тези пари....

# 220
  • София
Аз пък не виждам какъв е проблема, че някои хора чак се и обиждат от такава покана. newsm78
Няма нищо лошо да си поискат младоженците пари, вместо да получат какви ли не боклуци като подарък за сватбата си. Аз лично щях да бъда доволна ако на нашата сватба някои хора вместо да се чудят какъв подарък да ми подарят, да ми бяха дали дори по 10-20 лв, пак щяха да са ми повече от полза от някои подаръци които получих за сватбата си, и които сега събират прахта в мазето на майка ми. Повечето подаръци даже не помня от кого бяха - разни сервизи, и т.н. Така че какъв спомен ми е останал.  newsm78Останали са ми спомени от хора , които са ми подарили нещо оригинално и пари в брой, затова бих се радвала ако получа такава покана - тъкмо няма да се чудя какво да купя за подарък.

Особено пък ако младоженците са живели заедно преди сватбата, те най-вероятно имат повечето необходими им уреди, сервизи и т.н., в такъв случай няма нищо по хубаво от "подарък в плик".

Но за мен лично тези хора щяха да са заличени от списъка на приятели!  Stop Поредните просто познати.... Peace

Това пък защо...  newsm78 Странни хора сте?!?!

# 221
Аз не виждам нищо лошо подаръците да са пари почти винаги давам пари изкючение прави ако младоженците не искат нещо друго  в смисъл подарък от друг сорт.Дори когато отивам при приятелки или роднини където имат бебе също давам пари те да преценят какво имат нужда да си купят.Кофти като имаш 2 прахусмукачки или 5 тостера.Така са си преценили хората,а колкото до сумата всеки колкото има възможност дава.

подкрепям Peace

# 222
  • Монтана
Някак грозно ми се вижда  да се искат така директно пари,мисля,че това е по-добрият вариант:
Прочетох го на една покана:

"Вместо традиционните сватбени дарове ни подарете възможността да изживеем мечтите си".

То е  ясно,че всеки би предпочел сам да купи каквото му е необходимо,а не някой друг да гадае и я уцелил,я не.Коментирам само начина на изразяване и както беше написала Месечинка виторога-'Всяко нещо може да се направи поне по 2 начина - с финес и дървеняшки. '

# 223
Нищо лошо няма в това да се дадат пари на сватба Peace

# 224
Да се пише в покана,че се искат пари е грозно и неприемливо  NaughtyНо да кажеш като те питат или дори да си кажеш по тихият начин сам,че искате пари на сватбата,не е нищо лошо,аз се учудвам на толкова пък високомерни персони писали тук  ThinkingКакто казва една потребителка,за мен пък такива хора ще бъдат:
"Но за мен лично тези хора щяха да са заличени от списъка на приятели!   Поредните просто познати.... " Mr. Green,не заради това,какво точно са казали,а заради цялостният им начин на мислене....понеже изчетох де що страница имаше и се шокирах от високомерно мислещ народ.

Общи условия

Активация на акаунт