искат да им подарим пари за сватбата

• 37 117
  • 467
  •   1
Отговори
# 225
Мила мама, ако мислиш, че ви канят не от приятелско чувство, а с користна цел, то тогава намери извинителна причина, за да не отидете. Гадно е да се лъже, но каквото почукало, такова се обадило Crossing Arms
Много правилно! Peace Но по-точно е да се каже: "Ако имате и ГРАМ съмнение, че ви канят с користна цел, въобще не отивайте и никакви обяснения не им давайте." Wink

# 226
Е какво обидно има в това младоженците да искат пари вместо подаръци.

Аз имам за сватбата четири кафеварки и купища сервизи дето още не съм използвала ...........и какво. Най-добирят вариянт според мен е да се дават пари.

И какво значи да канят с користна цел. Да не мислите че една сватба е много евтина......... ?

# 227
Момичета тук пишат и доста различно мислещи от мен хора, затова моля за поглед отсрани.
Бивша моя състудентка и гаджето и ни поканиха на сватба и ни казаха подаръците в пари.
Досега не са ми искали така подарък и даже не го намирам твърде красиво,но щом не им е неудобно ок.Другите ни приятели имаха сватбени листи и сме купували по тях.За нашата сватба оставихме изцяло избора на гостите.
Дайте ми моля идея ,как се прави  подарък -пари дискретно и каква сума ви се вижда нормално да се даде.

На мен ми е супер тъпо да се подаряват подаръци на сватбата. Слава Богу на нашата почти всички се бяха сетили, че да дадат пари е сто пъти по-полезно, отколкото тенджери и чинии и куп безполезни неща. Аз дори и не знам какъв списък бих могла да си направя за подаръци, при положение, че като се женихме имахме всичко вече. Е, без тенджера под налягане hahaha ама като се има предвид, че готвя веднъж месечно и без нея се оправяме.
Пари се дават в плик с картичка с пожелания.

# 228
  • София
На моята сватба, когато някой ме попита какво искам, казвах, че предпочитам пари. В крайна сметка ние си имахме дом, полу обзаведен и направен и ни трябваха пари за да довършиме започнатото. В това няма нищо лошо и срамно. По-добре да си кажеш какво искаш, а не накрая да събереш 10 сервиза за хранене примерно, за какво са ти!!! За мен варианта с листите в разните му там магазини е много по грозен.
Парите се дават в плик, няма нищо грозно в това или пък някаква показност. А колко пари да дадеш, незнам, прецени си според възможностите ви и от това дали са ви близки или не!

# 229
  • Лондон
Според мен е задължително подаръците да са в плик.Жалко ,че младоженците са принудени да напомнят за това.В кое време живеем ,та да си дават чаши чинии и други подобни.Е , освен в случаи те когато  гостите искат да отбият номер.

# 230
Намерих текста в един друг форум и мисля, че казано така в поканата е даже ......................... сладко_ "за подаръците не мислете, а в плик ги донесете!". Не знам какво толкова се впрягат повечето персони в този форум, че някои си поискал пари вместо подаръци.
И към авторката, замисляла ли си се че евентуално подаръка които ти си намислила може да не се хареса на младоженците, може да не им допадне?????

# 231
  • Oslo
Не виждам нищо лошо в това,, предпочитам да давам пари вместо подаръци. По-лесно е, а и няма опасност да подариш нещо, което после ще се чудят какво да правят... От моите пари няма да забогатеят, все пак куверта е минимум 50лв. на човек(без да броим всички други разходи по сватбата). Колкото и пари да съберат, едва ли ще покрият целия си разход за събитието. Така че каненето с користна цел за мен е абсурдно.

# 232
Не се ли взеха вече младите....? Tired

# 233
смятам , че подаръка се помни , а парите отиват в кюпа и реално няма спомен от човека който е дошъл на сватбата
неприятно е и да ти подарят 2 пастори или нещо от сорта, но ако са пари то поне предварително да сте си купили пликове
не харесвам този български обичай, парите в табличка и колкото по омачкани и разпиляни толкова по добре
това е мое мнение

# 234
Много зависи от подаръка, някои не помнят коя кафеварка от кой е.... авторката иска да подари СПА уикенд - чудесно, но пък младоженците може да искат да си направят меден месец в чужбина и да имат нужда от повече средства за тази цел и със сигурност ще си спомнят за екскурзията  Peace

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 15:31 от stelt77

# 235
Но за мен лично тези хора щяха да са заличени от списъка на приятели!  Stop Поредните просто познати.... Peace

Това пък защо...  newsm78 Странни хора сте?!?!

Еми защото,според мен такива хора не притежават най-малкото елементарно възпитание Whistling
Да задължават гостите да им подаряват пари!Това сватба ли е или благотворителност?  newsm78
Като някой неиска "боклуци" или повтарящи се неща,харата за това са измислили сватбена листа! Peace 

# 236
НЕ съм чела цялата тема. През май сме канени на сватба- и ние ще да дем подаръка си в плик. Нито е нагло, нито е невъзпитано, още повече, че те са ни близки.

# 237
Като някой неиска "боклуци" или повтарящи се неща,харата за това са измислили сватбена листа! Peace 

И това мислиш, че е по-добър вариант ли??? Ами ако младоженците си имат вече всичко какво да напишат в сватбената листа.... или ако са поканили 200 човека???

# 238

И това мислиш, че е по-добър вариант ли??? Ами ако младоженците си имат вече всичко какво да напишат в сватбената листа.... или ако са поканили 200 човека???
smile3521и аз така мисля.

# 239
М да мисля!За това и една сватба се организира с месеци по рано .....и при 200човека ще си харесаш интересни подаръци! Simple Smile
Все си мисля,че човек като се жени сам си поема сватбата и сватбеното пътешествие  Hug не чака на гостите да му покрият разходите  Whistling
Би трябвало гостите,които са поканени да са едни обичани и скъпи хора Heart Eyes и да не те вълнуват толкова подаръците,колкото присъствието им! Peace Поне на моята сватба беше така! Hug Организирахме всичко така,че да се чувсваме щастливи както ние така и хората,които поканихме!Не се вълнувах толкова от това какви са подаръците,а от жеста! Heart Eyes

Спирам вече да пиша,темата загуби смисъла си!
За едни това е нормално за други не е!

Общи условия

Активация на акаунт