искат да им подарим пари за сватбата

• 37 092
  • 467
  •   1
Отговори
# 300
  • София
50 лв. е смешна сума за сватба

аман от снобария...

# 301
Няма ли авторката най-накрая да разкрие какво са им подарили в крайна сметка.

# 302
Не намирам нищо нагло в това .
На мен би ми било 100 пъти по-добре и лесно да дам пари , а не да избирам подарък дето я харесал , я не  и да се притеснявам после дали става или не става .
А сватбите никак не с и евтини между другото .... Tired

# 303
като сме толкова толерантни,защо на гостите не се предлага меню да си изберат.например сега са пости,някой може да ги спазва.

На моята сватба нямаше порции, всичко беше на блок маса. Имаше за всеки по нещо, смея да твърдя. И храната беше толкова много, че остана повече от половината, въпреки че всички ядоха доволно.

# 304
     Може би е малко странен начина, по който са си поискали пари, но няма нищо лошо.
Аз и приятелят ми миналата година бяхме на сватба и май само ние не бяхме разбрали, че трябва да се дават пари и бяхме единствените с подарък. Simple SmileЧак се почувствах неудобно, като го внесох в ресторанта. Sad
Приятелка, като се жени пък каза или  давайте много пари или си искам подаръци ( въпреки, че живеят със съпруга си в апаратамент, който е обзаведен с всички екстри).
Тя се зарадва на всички полезни и безполезни неща, които получи.
Хора всякакви, ще ми е инетересно авторката на темата да каже как е постъпила в крайна сметка Simple Smile

# 305
  • Mediterraneo
Сестра ми живее в чужбина. Стягат сватба скоро в Бг. Е, какво- да им подаряват тенджери, ютии и тостери ли?! Да наемаме после склад за съхранението им. Естествено, че ще желаят всички да им дадат пари.
Дори и да не са като посочените условия, пак е по- нормално да се дадат пари, отколкото материален подарък.

Заем ще взема, но не мога да се изложа с 50 лв. за сватба  bowuu

Това пък никога няма да го направя. Или ще дам, колкото съм решила, че мога да отделя в момента, или просто изобщо няма да отида на тази сватба.

# 306
Ох, жални да ги ожалиш... Заем ще взема, но не мога да се изложа с 50 лв. за сватба  bowuu
Е,това затвори темата. ooooh!Има и една поговорка-на гол.... чифте пищови.

# 307
  • Варна
KATI_Z - аз пък не разбирам хора като вас. Щом сте щели да теглите заем за ремонт, за който са ви стигнали 2300 лв....то защо правите голяма сватба...и чакате на парите от подаръците...не е ли по-нормално в такъв момент парите за сватбата (които надали са били по-малко от събраните, че може и повече да са били) да отидат за истинските нужди, а голяма сватба да се прави когато няма да ви е толкова зле финансовото положение...
човек спокойно може да се ожени само с родителите и кумувете си, да отидат на една нормална вечеря, да не си купи рокла за 300-3000лв....и пак да преживее радостното събитие, без да очаква някой да му покрие разходите после по ремонта......
Нещо объркани ценностти тук ми се струват...лично мнение си ми е...но на такава сватба като вашата наистина може да се чудя дали сте канили хората заради събитието и радостта ви или заради "подаръците в кеш"....

Мдаааа, тъпичко е да вдигнеш голяма и скъпа сватба с очакването гостите да ти съберат пари за ремонт Sick

# 308
Мдаааа, тъпичко е да вдигнеш голяма и скъпа сватба с очакването гостите да ти съберат пари за ремонт Sick

ooooh! Четете ли въобще кой какво пише или като ви хрумне нещо направо го лепвате тука  newsm78

# 309
По повод Изказването на Kati_Z.......Всеки има право на мнение,но напоследък
всичките ми приятели само за пари говорят.Много ми е тъжно вече......кой какво си купил,какво ще си купи
на кой му е по голяма плазмата....абе глупости бе....
и всеки казава -"а спокойно,те парите от сватбата ти се избиват"!!!Много е станал матерялен света!!!
Не е проблема ,че сикаш
пари,и аз искам,всички искаме......Но покрай тоя стремеж се развалят приятелства,семйства,роднини......
Е тука е проблема,според мен!Аз никога,в каквато и мизерия да съм изпаднала няма да поставям условия
какво искам за рожденния си ден или сватбата.Въпрос на личен избор и морал.Сташно много ще харесам подарък
направен от човека за мен,защото и аз лично обичам да правя такива подаръци,въз основа на общ случка
,харектера ми или каквото и да е такова.../е в тоя матерялен свят ,като притурка към големия/
Айде Peace

# 310

Това пък никога няма да го направя. Или ще дам, колкото съм решила, че мога да отделя в момента, или просто изобщо няма да отида на тази сватба.

Това верно е голяма глупост !  hahaha Ще ходя аз да взимам пари назаем и през цялото време вместо да се веселя, ще мисля как и кога ще го връщам.  #Crazy Ако са ми истински приятели, ще се зарадват на присъствието ми, пък макар и с 20 лв. В крайна сметка ще има и други поводи - рожд. дни и други - винаги може да се компенсира. Ако пък не - просто няма да ида. Всеки да се простира според възможностите си, много са ми селски такива изхвърляния в стил "размятам пачки пред хората, пък после цял месец на боб."  hahaha Не, мерси !  Naughty

# 311

Това верно е голяма глупост !  hahaha Ще ходя аз да взимам пари назаем и през цялото време вместо да се веселя, ще мисля как и кога ще го връщам.  #Crazy Ако са ми истински приятели, ще се зарадват на присъствието ми, пък макар и с 20 лв. В крайна сметка ще има и други поводи - рожд. дни и други - винаги може да се компенсира. Ако пък не - просто няма да ида. Всеки да се простира според възможностите си, много са ми селски такива изхвърляния в стил "размятам пачки пред хората, пък после цял месец на боб."  hahaha Не, мерси !  Naughty
и аз съм на това мнение. Много повече бих се обидила, ако хора, на които много държа, не дойдат на сватбата ми, отколкото ако ми дадат малко пари.
И не виждам защо 50лв да са малко.
Навремена като чета във форума се чудя аз ли се побърквам или смятате парите за вестници.

# 312
  • Варна

ooooh! Четете ли въобще кой какво пише или като ви хрумне нещо направо го лепвате тука  newsm78

Чета разбира се!!!! Нищо и никъде не лепвам просто така! НЯмам този навик! Кое точно не съм дочела, я ме светни ако обичаш newsm78

Цитат
Всяко младо семейство има нужда от финанси за да започне самостоятелно, за да си "стъпи на краката" както се казва, особено ако и чакат дете примерно. На мойта сватба бях предупредила всичките си приятели че искаме пари, а майка ми предупреди техните. Чакахме дете, предстоеше ни ремонт, а парите не ни удрят в главата. Равносметката - получих 2 микровълнови, 4 сервиза за хранене, 1 пластмасова кутийка за бижута, албум, 3 еднакви миксера, 2 еднакви сокоизтисквачки , замислих се защо са еднакви......еми явно това бяха най-евтините модели. Еми извинете ама, ако ви се струва смешно да подмогнете едно семейство с каквато и да е сума която сте заделили, на мене ми е още по-смешно да купя най-евтиния подарък, за да отбия номера, понеже съм на сватба! Отделно от нашите приятели събрахме 2300 лева и с тях си освежих 3 стаи, сложихме паркет  и направихме парно на целия етаж. Ако не бяха тези пари, трябваше да теглим заем най-вероятно защото нямаше да ни стигнат, и после да отделяме от месечния бюджет. Всеки знае колко пари вървят когато има бебе.

Това как ти звучи??? Щото на мен ми звучи по точно тъй, както съм написала. А факта, че после се прави опит да се доуточняват разни неща и да не излезе точно тъй както е написано.... Аз извода съм си го направила. Тъй че не ми се стряскай какво съм чела и какво съм лепнала!  Щото явно от сватбата действително се очаква да излезеш на печалба, а не ти да почерпиш близките си послучай радостното събитие. Това е просто ОЧЕВАДНО от повечето мнения тук. Иначе нямаше да се вдигат големи сватби от по 200 човека, като е ясно, че 80% от тях няма как да са ти супер близки и след като е ясно, че такава сватба ще се отрази зле на бюджета ти! Аз пък не мога да си представя, че ще седна да броя с колко пари съм отгоре след сватбата си и каккъв ремонт ще направя. И колко тостера са ми подарили. Ама свят широк, хора всякакви.
Толкоз от мен по тая вълнуваща тема!

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 07:28 от Месечинка виторога

# 313

Чета разбира се!!!! Нищо и никъде не лепвам просто така! НЯмам този навик! Кое точно не съм дочела, я ме светни ако обичаш newsm78

Цитат
Всяко младо семейство има нужда от финанси за да започне самостоятелно, за да си "стъпи на краката" както се казва, особено ако и чакат дете примерно. На мойта сватба бях предупредила всичките си приятели че искаме пари, а майка ми предупреди техните. Чакахме дете, предстоеше ни ремонт, а парите не ни удрят в главата. Равносметката - получих 2 микровълнови, 4 сервиза за хранене, 1 пластмасова кутийка за бижута, албум, 3 еднакви миксера, 2 еднакви сокоизтисквачки , замислих се защо са еднакви......еми явно това бяха най-евтините модели. Еми извинете ама, ако ви се струва смешно да подмогнете едно семейство с каквато и да е сума която сте заделили, на мене ми е още по-смешно да купя най-евтиния подарък, за да отбия номера, понеже съм на сватба! Отделно от нашите приятели събрахме 2300 лева и с тях си освежих 3 стаи, сложихме паркет  и направихме парно на целия етаж. Ако не бяха тези пари, трябваше да теглим заем най-вероятно защото нямаше да ни стигнат, и после да отделяме от месечния бюджет. Всеки знае колко пари вървят когато има бебе.

Това как ти звучи??? Щото на мен ми звучи по точно тъй, както съм написала. А факта, че после се прави опит да се доуточняват разни неща и да не излезе точно тъй както е написано.... Аз извода съм си го направила. Тъй че не ми се стряскай какво съм чела и какво съм лепнала!  Щото явно от сватбата действително се очаква да излезеш на печалба, а не ти да почерпиш близките си послучай радостното събитие. Това е просто ОЧЕВАДНО от повечето мнения тук. Иначе нямаше да се вдигат големи сватби от по 200 човека, като е ясно, че 80% от тях няма как да са ти супер близки и след като е ясно, че такава сватба ще се отрази зле на бюджета ти! Аз пък не мога да си представя, че ще седна да броя с колко пари съм отгоре след сватбата си и каккъв ремонт ще направя. И колко тостера са ми подарили. Ама свят широк, хора всякакви.
Толкоз от мен по тая вълнуваща тема!
Месечинка виторога-евала за мнението Peace
Наистина и мъжа ми ми сподели,за негов познат, който се хвалел как дал 3000 лв за сватбата си а взел 8000 лв от гостите  ooooh!
Манталитет
За щастие в моята среда такива изцепки са рядкост и именно и за това пуснах темата ,защото за първи път ми се случва човек ,който познавам да ми заяви "Подаръците-кеш"(не в плик,Стелт77 ,не в плик-ти не четеш Wink)и защото бях изненадана.
Между другото и другите поканени на сватбата ,наши познати ми звъняха и коментираха искането им да си платим за присъствието ,защото това се случва наистина за първи път.

Все пак тук получих добри идеи ,за колко е прието да се даде и как да го направя красиво,за което благодаря на всички дали идеи   bouquetи за мен тази тема бе полезна.Също  се зарадвах,че има много сред вас, които не са така грозно практични и които не търсят материалната облага и полза от всичко:hug:
Няма ли авторката най-накрая да разкрие какво са им подарили в крайна сметка.
Ако много ме помолиш,иначе с тоя тон забрави Joy

# 314
Месечино, това доуточняване после беше за тия които схващат,( и те схванаха) а тези като теб, които не сядат да броят колко еднакви тостера имат, защото немогат да броят до 3, изобщо не им чета цялото мнение.
Разбирам че просто е имало какво да кажеш по темата, и се хвана за първото подходящо или неподходящо мнение за да си излееш простотиите. Е направи го, стига вече. На авторката на темата явно събитието вече е минало, ти още се палиш за чуждите сватби. Не се бъркай в неща дето не разбираш, понеже неможеш да схванеш и с любов подарявай нощтни лампи.

Общи условия

Активация на акаунт