Я след месец, я след два, АПРИЛче аз ще си родя!

• 12 458
  • 318
  •   1
Отговори
# 150
а вие какво мислите за тези бебешки води за пиене. дали могат напълно да заместят преварената ? и коя марка?

Аз със сигурност няма да давам вода на бебето докато го кърмя Peace

Ясмина, радваме  се че Хриспи е добре Hug

# 151
  • Пловдив
Добро утро Laughing
Завиждам ви за разходките и съботно-неделните почивки в това разкошно време Laughing
Ние най-после се преместихме, макар че има тонове складиран багаж, който чака за подреждане #Crazy Вчера даже "отрязахме лентата" с тежък феодален обяд с родителските тела, който се проточи почти до 5 часа. Дребният така се вдъхнови, че не спа изобщо въпреки всеобщите опит и беше такъв киселяк Rolling Eyes Чаках с огромно нетърпение да се наспя, но уви- детето вика цяла нощ (вече и тук ни научиха колко сме кротки Mr. Green) и реши, че се е наспало и ще си играем в 5.30ч. сутринта. Леле, взех да се плаша като се роди и бебето как ще я караме newsm78 Все си викам, ще се кротне детето, ама то май има други планове Grinning
Да ви се оплача какъв удар под кръста получих вчера от една от двете майки (така и не си признаха коя точно Grinning)- за да ми помогнат така ми бяха излъскали печката, че ги няма никакви обозначенията, а досега не съм я ползвала и хич нищо незнам за нея. Ставам аз в 7 часа питка да меся, втасва едно хубаво тесто, слагам го във фурната и .... само три врътки, нито градуси, нито къде пече, абе нищо Tired Пробвах на късмет, ама явно нямах такъв, и питката, дето я правих 5 часа замина на боклука. Ей, пукнах се от яд, поне да се бях наспала като хората, вместо да се правя на работна рано сутрин hahaha.
p.s. Някоя от вас ако има вградена фурна Аристон, моля да ме просветли Praynig

# 152

А защо? Все пак кърмата е храна, а организмът си иска и вода. Ти нали пиеш вода, освен, че се храниш?

# 153

А защо? Все пак кърмата е храна, а организмът си иска и вода. Ти нали пиеш вода, освен, че се храниш?

С кърменето се внася всичко необходимо в организма на бебето, включително и вода.  Peace Ако е жадно лятото, се кърми по-често. На курса за бременни, който посещавах, се коментираше точно това в един от часовете.

# 154
  • Пловдив
Лурдес, преди и аз мислех така, но вече не съм съвсем съгласна. Когато времето е много топло, бебетата се обезводняват страшно бързо и определено си имат нужда от вода. Не мисля, че може и е нормално да се кърми през 20-30 минути. При нас хубавото е, че когато настане наистина горещо лято, те вече ще са поотраснали и не би трябвало даването на вода с шише да е проблем за кърменето в смисъл, да се отучат откъде идва храната Laughing

# 155
За водата: Давала съм и вода на Калоян, и чайове п/в колики(още от новороден) и сокове от шише (след 3-4 месец). Искам да ви кажа, че това по никакъв начин не повлия на кърменето. Кърмеше си се изцяло от гърда, а останалото (вода, чайове)-от шише.  Peace

# 156
аз питах по принцип дали одобрявате тази вода изворната за бебета . и може ли тя да замести да не изваряваме?
а по време на кърмене дори да не пие вода аз знам ,че трябва да се дава по малко след всяко кърмене за да се изплакнат устата и да се избегнат гъбички .

# 157
Здравейте   bouquet
аз за водата от курсовете знам че се дава само по няколко ( 1-2 ) лъжички в началото след всяко хранене, защото от самата кърма остава и може да се хване т.нар. "млечница" - повече обаче не знам , а и не искам да знам, че да не се тормозя излишно Simple Smile
Абе мили момичета - кокичета, вие направо ме шашнахте  #Crazy   То и аз съм си подготвила списък какво ще се купува и понеже сме малко суеверни чакам да вляза в 9- я месец, ама то като ви чета постингите - имам чувството че няма да ми стигнат и 3 месеца да си наглася нещицата за беболино..  newsm78 направо взех да се замислям....
а я ми кажете - кога трябва Док да определи дали ще се ражда по естествен път или със секцио, защото всички около мен ми повтарят че съм супер тясна ( така и бях преди ) и че няма да имам нужното разширение на таза  newsm78  ....ПОследния път като го питах ( преди месец) каза че се определяло чак в 9-я месец, ноооо аз не искам да чакам до последния момент...я ми кажете да се поозъбяли ей сега в сряда и да искам да ми каже какво ще става с мен и Бебо??
Понякога ме хваща такъв страх от предстящото събитие, ама Малкия бебок като ме ритне яко и чак ми се доплаква - де от болка, де от кеф, и нямам търпение да си го гушна това вързопче  Hug   Hug   Hug  

# 158
За водата: Давала съм и вода на Калоян, и чайове п/в колики(още от новороден) и сокове от шише (след 3-4 месец). Искам да ви кажа, че това по никакъв начин не повлия на кърменето. Кърмеше си се изцяло от гърда, а останалото (вода, чайове)-от шише.  Peace

Напълно те подкрепям. И моите деца са пили вода от шише и кърма от гърдата. Peace
А без вода не може. На теория и ние можцем да си доставяме необходимото количество вода чрез супи, сосове и други храни, но никой от нас не спира да пие вода по този повод. Виждала съм бебе, на което не даваха вода, защото си доставяло всичко чрез кърмата. Действието се развива във Франция преди около 3 години. Майката (французойка) се придържаше стриктно към последните тенденции в храненето. Бебето беше доста ревливо и тя го отдаваше на коликите. А беше лято и доста горещо. Но като им отиде на гости бабата българка и видя какъв е случаят, взе тайничко да дава по малко водичка на бебчо и ... той се успокои. Според майката, защото са минали коликите, ама май истината беше друга.  Grinning
А пък на бебето устата трябва да се изплаква с водичка след всяко кърмене/хранене с АМ, за да се изчистят остатъците от мляко, иначе може да се образуват млечни наслоявания (нещо като гъбички) в устата му. А това най-лесно става като му дадеш да пие няколко глътки вода.
ЛУРДЕС, всеки има право на лично мнение и сам решава как да гледа детето си. Но все пак едно е теорията от курсовете за бременни, а друго личният опит на мамите, които вече са минали по този път. Дано не ми се разсърдиш за тези думи. Не искам да те засегна по никакъв начин.
    bouquet

# 159
Разбира се, че всеки си гледа детето както намери за уместно. Има различни теории и всяка от нас решава кое е най-правилно  Hug

Затова си споделяме, а всеки си решава  Peace

polinita , би трябвало, ако проблемът е в тесния таз, досега да са ти казали дали си прекалено с тесен таз за да раждаш секцио  newsm78

# 160
Здравейте мами, аз все по-рядко пишя, защото в момента отново ходя на работа, а като съм вкъщи имам много домакински неща и не ми остават сили да ви пиша, но съм в течение на всичко и бих искала да отоворя по всички теми, ни със сиурност\ще изпусна нещо, така че моля да не ми се сърдите.

Верчо - честита количка, много модерна изглежда, има страхотен дизайн - браво за избора Simple Smile
Добре дошли на новата мама kija3 i старата нова мама - polinita Simple Smile

Радвам се Hrispi, малката Дари и Рая.

Относно прането не съм решила за праха,но ще пера в пералнята със сиурност, като ще използвам по-висок градус - 40,50, 60 градуса, ако материята го позволява. Нашето тати се опитваше да ми обясни, че на бебчо дрешките трябва да се перат на ръка поне в началото, но това за мен е пълен абсурд. Той просто е мъж и няма представя какво иска от мен и няма да стане. Освен това не съм сигурна, че на ръка нещата се изпират по-добре.Това което съм решила е след като изтече програмата да пускам дрешките на допълнително изплакване веднъж или два пъти, за да съм сигурна, че няма да има остатъци от прах по тях. За гладенето - аз много мразя да гладя, но в началото може би месец два ще опитам да гладя на бебчо дрешките, ако обаче не ми остава време и съм изморена няма да го правя.

За водата и аз знам, че е по-добре само кърма да се дава на малките бебенца, но ми се струва че ако е много горещо то ще се измъчва, така че ще го пробвам и ще карам на интуиция и наблюдения.

# 161

polinita , би трябвало, ако проблемът е в тесния таз, досега да са ти казали дали си прекалено с тесен таз за да раждаш секцио  newsm78

Kalli, то и аз знам че би трябвало, ама така побеснях за една моя позната, която отишла да ражда и би трябвало Док да е в трезво състояние  #Cussing out , а той не  е бил...така че , май би трябвало да разчитам повече на себе си  #Cussing out  ...направо нямам думи....
дано да съм късметлийка и всичко да мине както трябва
пожелавам го и на вас   bouquet

# 162
  • варна
Здравейте и от мен !
Виждам,че повечето напредват с покупките, а и всички сме се отдали на разходки.Дано времето се задържи по-дълго така,че хич не ми се иска пак да става студено.
Радвам се за Хриспи,дано и докрая всичко е наред!
Полинита,моя приятелка също е с тесен таз,от няколко месеца знае,че ражда на 5.03 секцио.Качи само 4кг. на корема си.Може би трябва по-настоятелно да поговориш с доктора си за раждането.
За водата-моята кукла сама отказваше да пие вода,понякога даже плачеше като се опитвам да й дам.Преварена вода давах няколко месеца(5-6 май),след това педиатъра каза,че мога да я сменя с тази розовата-първо на Девин,после ги сменях.И сега й давам само минерална.
Jul,в книжката на фурната няма ли описано кое копче за какво е?Майката явно доста се е престарала Simple Smile
Доста от априлките явно вече са си взели болничните,моя ще го взема на 06.03.Все още имам сили да се затъркалям до работа,пък да видим докога ще издържа Simple Smile
Лека и спорна седмица на всички,приятна работа на все още работещите!  bouquet

# 163
ама така побеснях за една моя позната, която отишла да ражда и би трябвало Док да е в трезво състояние  #Cussing out , а той не  е бил...така че , май би трябвало да разчитам повече на себе си  #Cussing out  ...направо нямам думи....
Твоят д-р ли?  #Crazy #Crazy #Crazy
Не е уместно да разчиташ на късмет, че д-рът няма да е пиян. Даже е малко шокиращо  Shocked Shocked Shocked

# 164
ааа, не моя док Simple Smile и слава богу.....  Praynig   
tedi_ip, ей това най - ме плаши - че аз съм наддала само на корем ( малко бузки и цици ) .....смятай преди малко си обух панталона от миналата пролет - което е доста вдъхновяващо за фигурата ми , но ме плаши ужасно за раждането.....
вас колко пъти са ви мерили мерките от началото на бременността ???

Общи условия

Активация на акаунт