През СЕПТЕМВРИ бебета ще дундуркаме, сега само кротко мъркаме

• 13 374
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Ирина стискам палци и аз!

Асенце съвсем разбирам смесените ти чувства за завръщането - вече не я дишам тая София, честно. Само докато стигнем до работа са ни се скъсали нервите, а като гледам тука майчетата от Младост 4 как бутат количките между колите, щото няма 3 дървета на кръст наблизо, направо ми се реве. Добре, че до вкъщи в 3 има няква пършива градинка 20 на 20 метра, та ще има къде да водя бебо. Иринче, Ради и всички, живеещи на минути от парковете - как ви завиждам! Hug
Муци прегръдка и от мен, мила, и не се сдухвай - ще щъкаш и ти насам-натам  Hug

А за срещата - радвам се, че се запознахме, поразходихме и поразнообразихме малко сивото ежедневие!
Другия уикенд сме на хижа на Враца с лудите ни приятели - най-накрая ще се измъкнем за малко с преспиване. Та на среща, ако организирате, няма да дойда. Но ще ви се радвам отдалече  Simple Smile

# 121
Добър ден, момичета! Провокирана от постинга на :Geri:. ще отбележа, че тук в Бг, Гери, се случва следното с мен в Шейново- не ме беше страх от вагиналния преглед, но..като вкара тия пръсти вътре, дет са вика тая ръка..е те такова нещо не очаквах..при това бях във втория месец..не знам има ли значение..после с другата ръка ме натисна по коремче долу няколко пъти, с лявата нещо напипваше там вътре, та вика" С обърната матка сте, да знаете, ама тя ще се оправи при израстването на плода..живо е ембриончето..всичко е наред", та като каза живо, ми мина и изцъклянето и всичко..Simple Smile и дет се вика забравих за ръката:), ама е на- сега ти ми припомняш:)!
От къде се вzимат толкова идиоти? Според мен при такива дори корем ехограф си е опасен...

# 122
  • жителство на место
купих дрехите от варна- магазин premama /до винс/ и от phonemall- oviese- има цял щанд за бременни
харесах страхотна люлка за бебе- дървена с балдахинче; сестра ми се шегува, че мога да си вържа едно въженце за крака и люлката и цяла вечер да люлея бебока без ставам отлеглото, хем ще си трнирам краката

а на мен в майчин дом в 10 г с ми правиха преглед на магарето с щипка опипване Sick- и аз като чух, че всичко ми е наред ми премина притеснието

# 123
Здравейте момичета,наканих се и аз да се присъединя към вас.Дай Боже всичко да е наред и към 25.09 очаквам великото събитие,но още не е уточнено.Другата седмица ще знам със сигурност.А на всички ви пожелавам лека и безпроблемна бременност!

# 124
  • София
Тук съм, тук съм.
Ами да ви кажа, на лекар не съм ходила.
Прокървяването беше мимолетно буквално. Престана веднага, нямам болки никъде и се чувствам добре. Мисля да не ходя на лекар, ако не се случи нещо допълнително, което да ме разтревожи.
Надявам се да съм взела правилното решение.  Hug

# 125
Simple Smile добре дошла malenabel и леко бременеене  Hug

Иринче, радвам се че си ок Simple Smile по настроението ти си личи  Heart Eyes

My Name, припомни ми сладки моменти Simple Smile
Моята малка беше такава ревла, че бях вкарала количката в кухнята и докато миех чинии или готвех с единия крак бутах количката - само това беше спасението Simple Smile много е добре за бедрата   Joy

# 126
Здравейте, момичета!
От епизодичното ми включване в предишната тема едва ли някой ме е запомнил, та и да забележи, че след това липсвах... ама да ви се оплача, поне знам, че ще ме разберете!
Ей, да знаете много тежка седмица изкарах! Бях адски зле! Всъщност сигурно има и такива, които са в по-сериозно състояние, ама от моята камбанария с тази лека и приятна първа бременност, която имах, сега втората ми дава зор. То не бе гадене, не бе световъртежи, не бе чудо на чудесата. Стигнах до там, че в четвъртък и най-вече в петък просто не можах да се вдигна от леглото. Добре, че по някакво щастливо съвпадение майка ми беше в отпуск, та пое грижите по детето, иначе незнам какво щях да правя. Кръвното ми много пада или пък доближавам границите, при мен пък това има и допълнителна "екстра" - смущения във вестибуларния апарат и не мога да пазя равновесие, а за капак и припадам. Отделно и това гадене... Ужасна история! Съвети за подобряване на положенето приемам всякакви! Опитвам се да се храня редовно, разбрах, че гаденето ми се появява ако огладнея, почнах сутрин да пия кока-кола, а следобед да хапвам по нещо сладичко и що годе днес вече удържам положението.
Ох, наоплаквах се... и стига за мен.
Вилистар, как си, мила, оздравяваш ли?
За дрехите - аз вече си извадих бременните дънки и ми е много добре с тях.
Приятна седмица, слънчеви дни и настроение на всички!

# 127
  • София
Оказа се, че съм карала варицелата и имам антитела. Обаче, като магарето Йори, се притеснявам, ако няма за какво да се притеснявам и сега пък започвам да си мисля за по - грозната /за бременните/ сестра на шарките рубеолата, нямам спомен да съм я карала хъм, ще си направя изследване....
Навремето една майка из форума обясняваше, че след като няколко пъти на въпросите й за бремеността, гинекологът й отговорял - божа работа, тя го сменила  Laughing, тогава се смях, ама сега си мисля - прав е човекът, наистина си е божа работа!           

# 128
Здравейте, мили момичета!
Мен ме нямаше 3 дни, а вие сте изписали 7 стр. Още малко и цяла тема да изпусна. При нас всичко е ОК! Ходихме в Тетевен - кръстихме малката ми принцеса - бебчето на кумата. Та много реве от мен. За първи път някое бебе не ме харесва. Може ли от бременността да излъчвам нещо, което да я отблъсква? Чак ми е криво...  Sad
Иначе пътуването мина супер - без проблеми и със много спирания за тоалетна. Ама още не е раззеленено и храстчетата се много рехави. Та ако и вие сте пътували и сте видели нечий задник - МОЯ Е!
И получих няколко гащиризона и една рокля - перспективни за летните месеци. Много съм доволна. Защото за сега не съм качила никакви килограми. Те не са ми малко началните. Затова се радвам, че не качвам. То какво ли ям де... Но това от мен! Сега започвам да ви чета и да се запознавам със събитията!

# 129
Аз хапвам... ама как хапваммм Rolling Eyes Вчера тръгнахме да се прибираме към София и на 5 км. се върнахме, че щях да направя беля... Sick Легнах, после постоях на въздух и накаря повърнах. И като повърнах всичко ми мина. Моето кръвно по принцип си е ниско и затова почти нямам проблеми. Единствено ако не съм пила течности се появява сърцебиене, но то е точно компенсация от ниското кръвно. Най-много до 90/60 да го смъкна, но като цяло си е 110/70. И предната бременност беше така Grinning Но така е в пъти по-добре, отколкото да е високо (да не дава Господ Praynig)
Дребната днес ми изпитва нервите. излязохме сутринта  доброто и послушно дете се изпари. Не дава ръка, тича към улицата... Какъв ти фитнес, каква гимнастика... два пъти търчах да я гоня... добре, че разни хора я хващат, че ooooh! направо не знам. Сега се е кротнала и спи. После двете ще готвим, че иначе пак ще ме ръчка навън. Аз против нямам, но да дава ръка и да слуша. А нейните уши са на петите май Whistling

Муценце, в нашия край дуда казваме на женския полов орган Wink В хасковския край така наричат черниците, а тук по шопско се използва като израз за пухкавко, дебеличко детенце - дуда или дунда Wink Тъй че да знаеш, че ако го кажеш на някого може по няколко начина да те разбере Wink Laughing

# 130
Аз и като мъжки полов орган съм чувала да го тълкуват Laughing........ В Северозападна България също наричат черницата така.
Асеееееее, и аз съм кат` отвързана като е хубаво времето, какво остава за дечицата  Grinning

# 131
  Sheila, страхотни съвети даваш. Ще се опитам да спазвам част от тях- поне, защото наистина трябва, за да бъдем здрави и силни. За първата ми бременност не съм се притеснявала толкова, но за втората...Още отсега съм напълняла, а какво остава до 9- тия месец. Искам да правя някакви упражнения в къщи, но това, което има в моята книга за бременни по темата не е много. Рових тук-таме в нета и понамерих някои идеи, но ми се ще да имам още информация. Ако някоя от вас е попаднала на добра гимнастика за бременни- конкретно за поддържане на добрата форма, моля да ми каже. Ще благодаря предварително. Simple Smile

# 132
Здравейте,
Ей днес голяма лудница на работа, чета ви по малко и няма време за писане. Софийските мами се видяхте, може и варненските да си направим срещичка.  Да се похваля в събота избухнах по магазините за булки и по закона на всеобщата гадост в 5 след обяд си харесах рокля в последния магазин. Сега вече съм радостна, че може да не изглеждам като булката кит newsm10

# 133
  • в здрача
Да се запиша и аз тук, че някъде края на август, началото на септември чакаме второто попълнение в семейството, според малката - ще е сестричка, защото такава си е поръчала, може пък и да познае  Grinning
Първата си бременност изкарах на легло, а сега се чувствам отлично, е ако се пренебрегне факта, че в 8 вечерта вече сънувам възглавницата и че промених тотално хранителния си режим за да не ми се гади, но пък му намерих цаката - заредила съм се и на работа с кисели чушки и кисели краставички и си хапвам по една на всеки час, а закусвам със супа. Постоянно чувам че който налитал на кисело - значи носи момче. Пък аз опонирам че и с дъщерята унищожих всички запаси на нашите от кисели чушки и краставици - пък момиче излезе.

Към els - аз съм с ниско кръвно по принцип, с предната си бременност с две изпити кафета и пак беше 90/60. Случва ми се да залепям границите и тогава си припадам, но се научих да разпознавам кога приближава и задължително сядам и хапвам шоколадов бонбон или пия кока-кола, или и двете. За да не стигам до там по принцип пия минимум 2 литра на ден - в летните жеги - двойно, а вечер по една чаша червено вино. Е, сега зарязах виното и пия силно разредено нес-кафе /от другото ми се гади/. При първата ми бременност ми се гадеше от цигарен дим - тогава се оправях с газирана вода. Сега ми се гади отново от миризми, ама този път различни - перилни препарати, кафе, парфюми и ме оправя киселото - особено водичката на киселите краставички. Намери нещото което ще действа при теб.

# 134
  • Свиленград
Здравейте и от мен днес.  Hug Макар,че съм по-добре не съм оздравяла. Ако не пия детски нурофен я вдигам веднага на 37.7-38 градуса. Пия и антибиотик Зинат,който ми помага за кашлицата и така. ..Вижда му се края ,но е много трудно. НА всичкото отгоре и мъжът ми се зарази и сега цялата къща сме на легло. Абе...гадна работа. На 04.03 ще ходим на лекар да правя трипъл тест и да видим как е бебето...дано да не с съм го "сварила",както казва майка ми,че за него най-ме е страх.
Хубава срещичка сте си спретнали. Радвам ви се. Сетихте ли се за снимки????? Кажете къде в София се намира магазина на Oviesse,за да си купя от там нещо,ако ми хареса. 10х.
Айде и приятен ден,а на irinaradeva искам да кажа въпреки всичко да отиде на лекар. Поне да види,че бебчо е ок със сигурност.  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт