бебета родени със вроден сърдечен порок

• 33 295
  • 193
  •   1
Отговори
# 135
Наистина е въпрос на време и воля. Въпреки че и аз малко се чувствам като излишното другарче и не мога да влезна в час с нещата толкова бързо за времето което ме е нямало доста неща са се променили се надявам да става все по-добре. Учудвам се сама на себе си , че като ме попита някой си казвам съвсем спокойно какво е станало не давам много обеснения де, но не е толкова страшно колкото си мислех.
Оххххх за килограмите  ooooh! големи сте късметлийки, моите са цели 12 в повече Embarassed и ще ми е доста трудно да не говорим че и нищо не ми става от старите дрехи и ще трябва да си закупя нещичко. В къщи си ходя с какво да е ама на работа не става. Днес ми беше и първия преглед и докторката пак ми каза че още не може да правя упражнения и да не се натоварвам. Ще взема и аз да се поинтересувам за тази диета на Дюкан, къде да я намеря?

# 136
....   за тази диета на Дюкан, къде да я намеря?
В форума за диети има над 80 дюкански теми, но там едва ли ще се ориентираш, по-добре си вземи книжката  Peace

# 137
А някои саит за вродени сърдечни малформации знае ли някои,аз не откривам почти нищо

# 138
И на мен ще ми бъде интересно да прочета нещо повече за сърдечните малформации.

# 139
Не знам за инфо на български, но се зачетох на английски /Congenital heart defects/ Малко е потискащо да се четат тези неща, а и няма много нова информация. На повечето места пише, че причините са неясни, на едно място прочетох, че учените са на път да открият гените, които предизвикват това. Определено има генетичен момент, но е доста мъглява информацията. Доста е тежко и това, че никога не се знае как ще се развият нещата, никоя възраст не е безопасна, макар и да има хора, живеещи до старини с този порок. Най-често цитираните причини са рубеолата, диабета и медикаментите. % за повторение на дефекта при едно такова дете са между 1,5 и 5 в зависимост от вида на порока.

# 140
Е нали докторите казват ,че не генетичен  проблем . Поне  мен така ме успокоиха .

# 141
  • София, "Младост 3"
Пламена определено си права за изследванията. Моя мъж постоянно ми повтаряше: каквото има да стане, ще стане. Със или без изследвания. За бременната най-добре е да е спокойна, а куп изследвания не допринасят за спокойствието.

за мен пък това е абсурдно - извинявам се, но за мен това е точната дума + безотговорно
да изследванията не дават гаранция - но пък знам за случай когато това спаси живота на детето - откриването на сърдечния проблем и превеждането на бебето часове след раждането в трета градска и операция на втория ден - но имаше готовност от всички страни!!!!
за мен е абсурдно лично да се лишиш от някое изследване - ок ако ти е писано нещо да стане да, но пък ако ти е писано да откриеш ио да предотвратиш....
аз знаех за някои проблеми с втората ми бременост и това според мен допринесе поне да бъде наблудавана както и да направя всичко възможгно да предотвратя всички възможни опасности - е нямаше как да предвидя хидронефрозата на бебето си, но бе открита рано, бях подготвена психически и веднага съм проследила състоянието на детето от раждането....
сина имаше късмет пък с прекрасна неонатоложка и жив късмет с бремеността ми, която е била проблемна но един прехвален доктор не се постара да ме следи пълноценно и добре че сама съм се образовала с втората....

както и да е - за мен съдбата си е съдба, но това не значи да седнем със скръстени ръце и да чакаме да ни връхлети....кармата си екрма, но ние определяме нюансите...а те - нашата последваща карма...и живота ни в близко бъдеще...а понякога и този на децата ни и близките ни....
избора си обаче наш, последиците - също

# 142
catnadeen всъщност не оценявам поведението си нито като абсурдно, нито като безотговорно. И да, направила съм си много изследвания, но и при предишната бременност се изследвах, без това не ми помогне с нищо. Това беше начина на нашето семейство да се предпази от болката и разочарованието ако недай боже ни сполети отново. Желанието да имаме друго дете беше по-силно от страха. "Да седнем и да чакаме" за мен е равно на отказването от мечтата за детенце. Върешното ми убеждение е, че ако се открива проблем с бебето, което нося няма да взема решение да се "освободя" от него. Това имах предвид при написването "каквото има да стане, ще стане". Даже и ти ми беше писала, че може да се роди здраво бебе, пък после да се разболее ... Много е лесно да гледаш здраво бебе, но дълбок поклон на родителите приели предизвикателството да бъдат родители по трудния начин.

# 143
catnadeen, ставаше въпрос само за генетични изследвания, които да се проведат ПРЕДИ да си забременяла още .......,
а не за изследвания по време на бременността. Не мисля, че някоя от нас би заченала повторно и седяла със скръстени ръце.

Ето тук има хубава тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237889.0, за нужните стандартни изследвания, а аз дори мисля, че има и доста по-детайлни, които могат да се направят на плода. Но всяко нещо с времето си.

# 144
  • София, "Младост 3"
Снежи, не съм говорила за теб конкретно въпреки че съм те цитирала - не бих си позволила да говоря конкретно за никоя от вас
Пламена, обачее е права, че не съм разбрала - аз разбрах, че сте за това да не се правят стандартните изследвания по време на бремеността

СНЕЖИ, ти за себе си си била права...
аз обаче след ходене 5 месеца в клиника по рехабилитация лично за себе си съм решила, че за мен желанието да имам дете не бива да е с цената на неговата болка...но това е мое решение и си права, че моите си преценки са си мои...
надявам се не си се ибидила, още повече пак казвам цитата ти бе случаен не насочен към и срещу теб...

и да -. изследвания се правят само ако при проблем родителя би помислил за евентуален аборт...иначе наистина са си излишни тези притеснения ако при всяко едно положение би се родило детето...

целувки на всички ви и успех и чакам ив с нови бебчета както дочакахме бебчето на Снежи...само тя си знае колко трудно но го дочака

# 145
catnadeen  Hug  думите ти по време на бременноста ми дадоха сили да погледна напред. Винаги ще съм ти благодарна за тях!

# 146
  • София, "Младост 3"
пък ти си ми винаги в мислите....и миналото и малката Андреа....целувки от мен

# 147
Снежи, а аз искам да ти благодаря, че си с нас и изобщо ни четеш. За мен лично ти си единствената светлинка в нашта тежка темичка  Cry

# 148
И аз смятам, че случаят на Снежи е голяма надежда за всички нас, защото, ако нямаме такива примери, едва ли бихме се подложили на всички изпитания, които ни предстоят. Дай боже всички скоро да могат да се похвалят със здрави дечица като възнаграждение за преживяните нещастия. Желая го от сърце за всички нас.
По отношение на решението дали да се роди дете с увреждане, аз съм категорична, че не искам да подложа нито самото дете, нито другото си дете на тази съдба. Никой не желае да живее непълноценно. Може би, ако нямаш избор, ще трябва да осмислиш живота си и при такива обстоятелства, но иначе не. Лично на мен сърцето ми се късаше като гледах как страда това напълно невинно създание, с нищо незаслужило наказанието да бъде болно.

# 149
zdraveite az ne sam imala va6ite problemi no vi razbiram pone do kolkoto moga.Az imam mom4ence koeto dnes stava na 6mec.Dalgo vreme iskax da imam dete dalgo pravexme opiti i eto 4e na 29.12.2007g.Gospod me dari s prekrasna rojba.Iskam da vi kaja badete silni i imaite viara

Общи условия

Активация на акаунт