Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 4 -

• 20 720
  • 364
  •   1
Отговори
# 240
охо, Ан Бакюс и на мен ми я дадоха. бисери колкото щеш  ooooh! но за кърменето няма, освен това, че отбиването на бебето е в глава "осма седмица". и след това въобще не се споменава. за сметка на това в таблиците за хранене присъства шишето с мляко.
каша - през третия месец
зеленчукова супа - в 12та седмица. като подходящи зеленчуци се посочват - картоф, морков, праз, зелен фасул, маруля, магданоз, домати, тиквички, червено цвекло, спанак, сърцевина на брюкселско зеле  Shocked
след месец или два можело да се включат - ряпа, карфиол, целина или патладжан  Shocked
през седмица 17 - сок от компот, изкиснато сирене, кисело мляко, зрял пресован плод

# 241
"-Няма ли да спираш вече?
"- Е, защо да спирам?
- Защото е извратено?"- това в личен разговор с приятелка.  Confused
А това подочух: Кърмата не е толкова полезна като АМ, защото то така е измислено, че да удовлетворява вс. нужди на бебето. В него има всичко, а в кърмата не знаем какво има, пък и ако не се храним здравословно...
  Shocked

# 242
една позната - рускиня, бременна в 8ми месец. тук на консултацията здраво я подковават за кърменето. идва ми на гости и покрай многото въпроси кое как става ме пита: а ти до кога кърми? аз: все още кърмя. тя: а до кога? аз: не, знам. докато се отбие сам. а ти какво мислиш по въпроса с кърменето? тя: оо, да, искам да кърмя, но не повече от година, защото то после си става човек.  newsm78

# 243
Сега се връщам от преглед при мойто GP- педиатър с над 25г. стаж !
Във връзка с вируса, който ме тръшна, тя ми обяснява колко съм заразна за детето. Аз я попитах дали това, че я кърмя все пак не увеличава шанса да опазя Али здрава. Отговорът:

- С тази кърма с вируси? #Crazy

След като разбра, че от съвсем скоро я захранвам (спестих й,че е след като навърши 6 месеца) и че все още не давам каши, месни и плодови пюрета и сокове ми каза:

- Просто забрави, че все още произвеждаш качествена и достатъчно кърма. Аз отново бях #Crazy

# 244
Педиатрите с над 25 г. стаж по принцип трудно ще родят нещо по-умно...За съжаление покрай техните съвети се провали кърменето на много майки около мен. Все не се решават майките да чуят друга майка, макар и без медицинско образование, която е кърмила успешно, а се доверяват на педиатри, които надали имат някакъв личен опит с кърмене, а схващанията им са  типични за това безобразно малко образовано по отношение на кърменето поколение на нашите майки...

# 245
  • София
Сега се върнах от педито и тя ме попита кога искам да захраня, за да ми обясни какво да правя. Еййй, а аз си мислех, че и моята ще е като ваще, ама не. по готина е  Grinning

Свекърва ми ме караше да захранвам още в 3ти месец, а свекър ми ми вика "Ти нали знаеш, че най-хубаво си е кърмата! Докато може детето да се нахранва няма да му пълниш коремчето с боклуци" Ех, тия мъже! Направо се замислям, че гадните коментари и съвети са само от завистчиите , май  Twisted Evil

# 246
  • Карлово
В събота водихме бебчо да го види моята баба, т.е. негова прабаба в едно чирпанско село. Цялото село дойде да види бузанчо мамин, който на 1м беше 5300, сега сигурно е над 6 кг вече, защото не вярват, че имам кърма да го кърмя. Поводът е, че кърмих каката, докато бях бременна. Тогава всички бяха много притеснени, че ще я натровя нея, после като нищо не се случи с каката, трябваше да няма кърма за бебето, но уви-прогнозите пак не се сбъднаха. И всички тези небивалици дойдоха от една пенсионирана акушерка, далечна роднина.

# 247
Ето нещо ъъъ, интересно?

"
Тя(бебка де) преди две седмици ,три си сучеше от мен през деня а от шишето нощем,но ми се наложи да ида на работа няколко пъти и през това време изцяло на шише(кърма).Така се стигна дотам че като я сложа да суче от мен тя прави гнусни физиономии,чак криво ми стана ей...И се едно и се гади...Свекървата каза че е отвикнала от вкуса на плът(боже как звучи),понеже и даваме и сбиберон..."

Удебеленият шрифт е мой.

# 248
Свекървата каза че е отвикнала от вкуса на плът(боже как звучи),понеже и даваме и сбиберон..."

да се смееш ли, да плачеш ли ...  Tired

# 249
А сега едно, дето е за рев по-скоро.  Току-що ми го снесе една приятелка.

Тя отби преди 2 седмици, на година и 4.  През това време цикълът й го нямало, после й дошъл, после пак се изгубил. Това докато кърмела.  Т.е. нормални явление при кърмене.

Да ама не, според д-р Томерова, АГ специалист и шеф на мед. център "Медик" в София. (Тая ми е специална любимка по друга линия - имах срещи от третия вид с нея и се убедих лично какъв "сепицалист" е. )   #2gunfire

Та ето нейното мнение: "А, вече е крайно време да отбиваш, защото те заплашва критическа при това положение."

# 250
  • София
Rookie, уби ме душа! Направо ме гръмна в слепоочието! Не... май в слъзния канал, че се разплаках...

# 251
Rookie, уби ме душа! Направо ме гръмна в слепоочието! Не... май в слъзния канал, че се разплаках...

Аз съм още в потрес. Все ми се е случвало невежество..., от баби, от педиатри, от нам си кой, ама това и мен ме шокира. Хем я знам що за стока е тая "лекарка." И все пак.  Развиках се по телефона на момичето, все е едно тя ми е виновна.  Embarassed

# 252
Да се включа с нещо весело (  във връзка и с Великденските празници) се сещам един бисер на сестра ми,когато беше малка(може би 4-5 год.,след като й разказваме за животните,за хората,за религия,пита майка ми " Исус Христос бозайник ли е бил? "
 Laughing

# 253
  • Карлово
Та ето нейното мнение: "А, вече е крайно време да отбиваш, защото те заплашва критическа при това положение."

Ха, то аз тогава вече съм в критическата, вече три години само с два цикъла, надявам се поне още годинка да ми се размине Mr. Green

# 254

- С тази кърма с вируси? #Crazy

Joy Joy Joy
Ей това е най-доброто  hahaha
Още се смея като го прочета  Laughing
Не мога да повярвам, че е излязло от устата на медицинско лице  ooooh! И после тази ще лекува хора... божееее ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт