Едно мъничко мъниче чака братче или сестриче (АВГУСТ)!

• 10 535
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Гита... то мойто е май сложно или не ми се занимава... Водя се че живея в Бургас, фирмата е бургаска, раждала съм в Бургас... и мисля че трябва да ходя до Бургас а Simple Smile

# 256
  • Germany
Да - масло  Simple Smile питам, защото голямият ми син също му давах често домашно пюре и много повече го харесваше от купешкото. В последствие му купувах само плодовите и с месо, а зеленчуковите си ги правех аз. И имам някакъв спомен за масло, но...не съвсем ясен  Embarassed Embarassed

# 257
  • В светлината на слънцето
Бобче, гледа се навършен седми месец. Сашко прави седем месеца в понеделник, така че следващата седмица мога вече да му давам. Ако обаче детето е захранено по-късно - тоест в шестия месец, се чака да навърши осем месеца и тогава се въвежда глутен.
Дезита, когато съм правила домашни пюрета (което означава мноооого рядко и по-скоро по изключение) съм добавяла и малко масло. Стават по-хубави - по-вкусни и по-пухкави. Сашко обаче не обича домашните, ама никак. Така че не го мъча и рядко го пробвам. Май досега е ял 2-3 пъти само и то начинанието се е увенчавало с плюене, позиви за повръщане и прочее демонстрации за нехаресване.
Иначе като стане Сашун на 10 месеца, ще му вземам храна от детска кухня. То всъщност ще е от годинка, защото когато той направи 10 месеца, детската кухня излиза в лятна ваканция и започва чак септември. Както и да е. Е, има и такива, които работят и през лятото, но аз доверие имам само на тази в близката до нас ясла - на ул."Коперник". Страхотна детска кухня имат. Peace

# 258
Чувам, някой питал за мен  Crazy
Как сте мами?  Simple Smile Тук днес е гадно времето и сме вкъщи. Бебо заспа /да видим докога/, аз правя мусака и пийвам таратор - днес алла булгара  Laughing

Я да ви питам, някой от вас пътувал ли е от Букурещ до Варна, как е пътя, колко часа отнема и дали става да се пътува с бебе, че се чудя дали да летим директно дотам или до Варна със смяна в Будапеща или Виена.

Ние сме все още беззъби  Mr. Green Зеленчуци хич не обичаме, а традиционната италианска супа /булъон зеленчуков, оризово брашно или брашно царевица и тапиока, зехтин, месо/, с която тук захранват почти не я понасяме. Затова пъ обожаваме полодове- аз му правя неговото мляко /готово разредено АМ/, с добавен ориз на прах или от другите брашна и плодово вътре- става нещо като каша.

Тези каши, за които пишете как ги приготвяте? Купуват се готови или ги приготвяте както правя аз?  newsm78 ...
И едно голямо честито от нас на всички празнуващи   bouquet

# 259
Боб4енка, даааа  Mr. Green Повече от нашето дори  hahaha

# 260
  • Видин
Айде здравейте Mr. Green
Ние днес се прибрахме рано, че много духа навън.
Нели, според мен може и в друг НОИ, но не съм сигурна. Peace
Сонита, а добре дошла. Къде се загуби"? Naughty

# 261
# 262
Тук съм, препрочитам, ама докато се наканя да се разпиша  Crazy

# 263
Привет, момичета   bouquet
Да са здрави и усмихнати празнуващите днес!
Шоши, още 7х77 години да се познавате и  да живеете заедно със скъпия ти  в творчество и любов!
Днес купих на Мая магическа чашка на Авент. Не знам къде са ми били очите - за над 12 месеца е; дали ще можем да я ползваме сега, като е с твърд накрайник? Гита, Тиги, вашите чашки какви са? Лесно ли се научиха дребчовците да пият от тях?
Забравих вчера да кажа, че ни изписаха капки Зимафлуор и се раздвоявам да давам ли или не. Даже в здравната книжка е описано защо и как се дава флуор, та явно тук си имат флуорна политика. Хем ме е страх да не си натровя детето, хем не искам да ме упреква за лошите си зъби някой ден. Някоя от вас дава ли флуор и забелязала ли е нещо нередно?

# 264
  • Видин
Нели, аз давам от 2-рия или 3-тия месец. Няма разлика, освен, че съм чула, че така зъбите израстват по-късно. Дали е вярно не знам Peace

# 265
  • Ланкър, планините Овнерог
Нели, и нашата чашка е същата. Можеш просто да купиш накрайник като за след 6м. Това им най-хубавото на тези чашки-продават се резервни части  Mr. Green А този ще го ползваш, след като станете на 1г.

Аз съм против даването на флуор. Всичко е ген.

# 266
Curlicue, кой е автора на стихчето? Много ми хареса.

Георги Авгарски се казва! Любимо ни е с каката. Simple Smile Simple Smile

# 267
Здравейте мацки!  bouquet
Честити празници на Шоши,честито порастване на малките душички,честито на всички с поводи!  bouquet
Все се каня да пиша и не остава време!Радо расте добре,вече е 9200 и 70 см.Кърмим се на поискване,ама това неговото поискване е около 150 пъти в денонощието CrazyЯде зеленчуково пюре,плодово от време на време,каша и от днес вкарвам и месцето.И да ви кажа,по нахранен ли е или не-суче като за световно.Вече си мисля,че е мисия невъзможна кърменето само сутрин и вечер.
Все още нямаме зъбчета,но пък аз си имам нова кола hahahaАко сте любопитни каква е,заповядайте

# 268
Нели* ние даже пием от накрайника. Аз не купих чашата, а само накрайника и го слагам на Авентското шише. Иначе правим опити да пием само от чаша - някой път успяваме, друг път - целите сме мокри или искаме да си вкараме ръцете в чашата ... абе бебешка му работа
Сонита мараба! Ама хич те няма ... къде се скътаваш?

....... Все още нямаме зъбчета,но пък аз си имам нова кола hahahaАко сте любопитни каква е,заповядайте

и ние нямаме зъби, но колата ми е от любимите. Честито! Леко и безаварийно  Hug

# 269

Сонита мараба! Ама хич те няма ... къде се скътаваш?

Blush

Didke-Pitke   Mr. Greenчестито возило! И на мен ми е сред любимите  Heart Eyes Ама накрая си взех Мазда 2. Междудругото, кой беше казал че има такава? Моята харчи ужасно много, уж чисто нова кола, Евро 4, какво е това чудо не знам- с пълен /45л, бензин/ правя около 500км! Всяка седмица почти зареждам  Twisted Evil

И ние имаме такава чаша, ама пише за над 6 месеца. Пак е с твърд накрайник обаче  Thinking Силиконов, гумен ли трябва да е за по-малките?  newsm78

Ябълка и аз му дадох парченце - много му хареса! Ама ме е страх да не се задави с някое откъснато малко парченце.

Общи условия

Активация на акаунт