Ний сме моми норвежанки, измамени от любов :) :)- 21

• 16 370
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
Bинце от София съм. ти с каква кана си се боядисала, истинска индийска или от тези кадето ги продават във всеки магазин, от къна до къна има мн голяма разлика, аз говоря за истинската, а тя ве4е рядко се намира но пак я има. По принцип истинската къна е съставена от билки, а тази която се продава сега е чиста химия. Ако си се боядисвала с  истинска къна пожара 6те6е да е на лице.Норах виждала съм го пожара и то не веднъж, но няма значение, не искам да споря с никого  Hug. Просто се опитах да помогна относно някои не6та, който може би 6те са от полза на някои от вас   Simple Smile
Линда, да ти определено ни помогна с някои неща Wink Тук никой не спори с теб, прасто един чул едно,друг друго. Споделяме, всеки казва мнение и опитности.

Нормално е различни хора да имат различно мнение. Simple Smile Никой не сърди на никого Hug

А относно къната, няма как да знам дали е била истинска или не. Пишеше че е от натурални билкови съставки. Имаше нарисувана някаква арабка или туркиня...  newsm78

Между другото къната  я имаше в различни цветове. Черно, червено и два видя кафяво. Аз си взех кафява.
Може би не е била оригинална,понеже съм чувала, че оригиналната къна е тъмно червена  или керемидено червена, но не знам много за къната като продукт.

# 136
  • България
Линда,мерси за информацията!  bouquetЯвно аз съм се мазала с къна ,която не е истинска,понеже е нямало реакция...

# 137
Линда,мерси за информацията!  bouquetЯвно аз съм се мазала с къна ,която не е истинска,понеже е нямало реакция...

И аз явно съм се мазала с нещо ,дето е подобие на къна.  Joy

# 138
О, Винце, истинската къна, оригиналната къна, е турската къна.
Тя е светлокафяв прах, но придава червеникав цвят на косата.
Тя е само естествени съставки, никакви химии.
Какви са тия измишльотини - кафява къна, черна къна.
Няма такова нещо - това е 100% химия и нищо оригинално!
По принцип в опаковките, които продават по магазините, се използва индийска къна, която не е много по-различна от турската, отново дава червеникав цвят, но към 5% къна добавят 95% химии и накрая ефектът не е този, който трябва да бъде.
На мен са ми давали истинска турска къна (туркини са ми купували от Турция) и разликата между нея и опакованата в магазина е като разликата между ментетата на "Илиянци" и оригиналните маркови дрехи.
Просто не препоръчвам на никого да използва къна от магазина, независимо какви арабки, индийки и туркини има на картинката.
Менте са.

# 139
6тастлива истинската къна е индийската къна, на цвят е зелена и придава керемидено червен цвят, това което казах до момента не е не6то което съм 4ула а не6то което сам видяла

# 140
  • ride my bike...
Здравейте мами,
аз пак се намесвам в темичката ви, но на 05.04 ще пътувам за Норвегия / Norheimsund / и ще остана там около месец. И понеже съм с 2 малки деца ме вълнуват някой макар и вероятно тъпи въпроси  Embarassed
Изискват ли се някакви документи за децата като пътувам с влак или автобус?
какво е приблизително времето през април?
И имали нещо бихте ме посъветвали да си нося? / освен дрехи, лекарства за децата..../
Ох малко ми е притеснено , та затова питам
P.S. ако на някой мога да услужа като идвам натам - нека ми пише
Благодаря

# 141
съжалявам 4е го изпратих така но папагала се опита да излезне и трябва6е да стана, та както казвах тези не6та съм ги виждала и за това не ви препоръчвам да пробвате някои не6та, но както и да е. Пожелавам на вси4ки ви лека ве4ер, аз 6те си лягам 4е много ме болят краката ве4е. ЛЕКА НО6Т на вси4ки  bouquet  bouquet  bouquet

# 142
Да се включа и аз по темата. Wink

Аз ползвам балсам за коса. Не е суха или мазна. Нормална ми е. Но балсамът я омекотява и и предава блясък. Незнам да омазнява или да не се препоръчва за всяка коса...

За бадемовото масло...само добро!
Подходящо е както за масаж на тялото /препоръчва се мн. често за масаж на бебчетата/, така и за всякакъв тип коси. Спомага за растежа и заздравяваенето на косъма. Придава блясък.

Аз си правя маската с бадемово масло така:
Смесвам еднакво количество бадемово масло, ампула витамин А, зехтин. Нанасям навсякъде, включително втривам в корените. Слагам найлон и кърпа върху него и стоя минимум 2ч.

Друг помощник в заздравяването на косъма е зехтина, но аз лично не съм го ползвала.

За кани/бои не мога да се изкажа, понеже не съм ползвала.

А колкото до сайта ягодка... Винце, в .бг илиза по-евтино да се поръча в $ отколкото в лева...

И да не сте посмяли да се изпокарате на тема козметика, ей!
Виж, за мъже...по-става. Аз затова си и трая за аватара на Норчето, че току виж разбрала, че съм хвърлила /и двете си/ очи към Братчо. Друг е върпосът, че тая Троя и той някъде там из нея никак, ама никак не ми се връзват.  Laughing

# 143
О, Винце, истинската къна, оригиналната къна, е турската къна.
Тя е светлокафяв прах, но придава червеникав цвят на косата.
Тя е само естествени съставки, никакви химии.
Какви са тия измишльотини - кафява къна, черна къна.
Няма такова нещо - това е 100% химия и нищо оригинално!

щастливке...Явно и ти миличка си се била заблудена като мен, като си си  мислела че се мацаш с истинска къна..."турска".  Joy А се оказа, че истинската  къна е индийска... Simple Smile

# 144
Е, аз пък имам преки впечатления от турската и данните са ми от туркини, които от поколения използват такава къна и то не само за коса Simple Smile
Така че аз държа на турската като истинска Simple Smile
Индийска оригинална трудно ще се намери, но турската е по-достъпна от чисто географски съображения.
И отново, не говоря за опакованите в магазините Simple Smile

Винце, аз не говорех за къна, която съм купила от магазин.
А за оригинална, която съм поръчала да ми донесат от Турция, за да видя какво е това истинска къна.
Никога не съм ползвала къна от кутийка, купена от магазин.

# 145
Здравейте мами,
аз пак се намесвам в темичката ви, но на 05.04 ще пътувам за Норвегия / Norheimsund / и ще остана там около месец. И понеже съм с 2 малки деца ме вълнуват някой макар и вероятно тъпи въпроси  Embarassed
И имали нещо бихте ме посъветвали да си нося? / освен дрехи, лекарства за децата..../
P.S. ако на някой мога да услужа като идвам натам - нека ми пише
Благодаря

galuni...не съм пътувала с деца, и  за съжаление не мога да ти отговоря на въпроса. Може би някоя мама пътувала ще знае. newsm78

Относно времето  през  април.... newsm78 Времето в Норвегия е непредвидимо... Joy Днес вали дъжд, утре сняг. Crazy
Иначе имахме сняг  миналата година до май месец. Но  на юг  е по-топло. Wink Какво  друго да се носи освен дрехи и лекарсвта... не знам?
Вземи си боя за яйца....тука няма.Вземи си и бои за коса ако се боядисваш, тука са скъпи...

В момента не се сещам за друго...ако се сетя ще допълвам... newsm78

# 146
  • ride my bike...
Благодаря ти Винце,
за боите вече прочетох  Simple Smile и ще си взема поне за яйца.
Косата все ще издържи.
Ако на някой му трябва боя за яйца - да нося Simple Smile

# 147
щастливке... ясно  за къната Peace 

Мишел....тази маска с бедемовото масло и зехтина ще се пробва  Hug  Но без ампула  с витамин А, тъй като тук не съм виждала да продават ампули. Ох, пак да кажа ,че не съм  съвсем сигурна де... Rolling Eyes

ркб..ти си в тази област, знаеш ли дали се намира  витамин А на ампули?  newsm78 Аз питам понеже съм питала по някои  аптеки и са ми казвали че няма.  Rolling Eyes

....
Ако на някой му трябва боя за яйца - да нося Simple Smile

Благодаря...на мен Мишел ми е обещала вече  Hug

Ако някой друг иска да пише... Simple Smile

# 148
Здравейте мами,
P.S. ако на някой мога да услужа .като идвам натам - нека ми пише
Благодаря

Здравей ,сестра ми ще пътува на същата дата само ,че със самолет от Бургас Т.рябва да имаш разрушително от бащата ,че е съгласен децата да излязат зад граница. И това разрешително се изисква само на българска територия. Това са поне изискванията на летището от нашите митничари. А за дрехите е много относително. Зависи в коя част на Норвегия ще си ?При нас по това време е студено и трябват топли дрехи

# 149
А дали може да се изпраща по пощата боя за яйца? Сестра ми утре ще ми изпраща ,казали са и че няма проблем ,но знае ли човек дали няма да се затрие по пътя. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт