Ний сме моми норвежанки, измамени от любов :) :)- 21

• 16 351
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • ride my bike...
Сливка, полетът е един и същ Simple Smile
Самолетът тръгва от Варна и минава през Бурас. Декларация имам, но е от 08.2007. някой знае ли дали няма има проблем? В декларацията не е упоменат срок

# 151
Сливка, полетът е един и същ Simple Smile
Самолетът тръгва от Варна и минава през Бурас. Декларация имам, но е от 08.2007. някой знае ли дали няма има проблем? В декларацията не е упоменат срок

Ами вие ще пътувате заедно .И тя ще е с двете деца момичета на 10 и на 4 год .Ами от нея знам че тя този документ го изкарва малко преди да тръгне но не е лошо да питаш нотариус или в общината.

# 152
  • ride my bike...
сливка,
моите деца са 2 и 5.  Ще си имат компания Simple Smile

# 153
Привет, аз само да вметна, че боята за яйца ще изпратя по "куриерите" си средата на март понеже тук още никъде не са пуснали.
Не съм, забравила на кой съм обещала. Ако някой друг се сети междувременно - да пише на лични! Wink

# 154
Добро утро!

galuni, за декларацията ... много зависи от митницата и митничарите там, различно е на всяка граница.
Работила съм в нотариална кантора повече от 2 години и съм изготвяла много такива декларации, винаги е за предпочитане да са подробни.
Да се упомене до коя държава ще се пътува, за какъв срок престой там ...
Макар и рядко, се заяждат за дреболийки, защото ги е страх единия родител да не отвлече детето, че после и те носят отговорност, че не са догледали декларацията.
Ако имате време или декларацията не е подробна, ще ти препоръчам да си направиш нова, ксерокопирай я и си носи и ксерокопията.
Защото понякога искат да ги задържат, та ще им оставите ксерокопие.
Ако декларацията е обща, без държава и без срок на престой, може да се заядат, но пък можеш да задържиш оригинала и да кажеш, че ще излизаш многократно с детето, затова ти трябва оригинала.
Абе не рискувайте излишно и си направете една нова декларация, в която упоменете Норвегия и срок от-до (винаги си добавяйте няколко дни повече към крайния срок, защото всичко се случва по пътя).
Иначе декларацията е само за пред българските митници, но в Турция например искат декларацията да е преведена и легализирана на турски ... много хора са ми се оплаквали.

# 155
galuni, аз имам нотариално заверена декларация, че бащата дава съгласието си детето да пътува извън страната. Ако искаш ще ти я препиша, но по принцип всяка кантора знае как да напише такава декларация...
Ако решиш - пиши ми на кю-то!

# 156
Добре, де ... бомба ли е паднала тук?
Сериозно!  newsm78

# 157
Явно бомба е паднала!Шега на страна здравейте,момичета.Относно боите сякаква съм се правила,но реших да си оставя моята коса и тук таме кичури и иначе си слагам маска за боядисвана коса.За декларация незнам несъм ползвала,но моята приятелка като ходи в Н-я си изкара такава с пълномощно от бащата,че могат да напускат страната ибез да бъде написан срока и т.н.

# 158
Добър вечер. Не знам за другите, ама аз съм тотално скапана. Трябваха ми няколко часа и чаша вино, за да се съвзема Sad Вчера колежката ми направи рана на големия пръст на десния крак с едно легло. Днес едва ходих Sad Като връх на това, днес беше тотален хаос. Ама изобщо не виждам откъде биха спестили пари.....
Винска, тук си имат тран! За какво са им ампули вит.А?  Joy Сериозно-не знам да има такива ампули.
Линда, аз съм чувала че след къната боя не хваща. При мен обаче хвана Simple Smile Турска зелена къна, от турския магазин.....проблема ми е, че бях  с червеникава коса дълго време. Сега е проблем да се поддържам с шампоани, оцветители....Кестенявото не хваща Sad

# 159
rkb, какво е тран?  newsm78

# 160
Рибено масло Joy

# 161
  • България
Добър вечер. Не знам за другите, ама аз съм тотално скапана. Трябваха ми няколко часа и чаша вино, за да се съвзема Sad Вчера колежката ми направи рана на големия пръст на десния крак с едно легло. Днес едва ходих Sad Като връх на това, днес беше тотален хаос. Ама изобщо не виждам откъде биха спестили пари.....
Роси,ужас,как може така да те контузят Mr. Green Sad,много неприятно,да ти минава бързо. Hug
Ами те в Норвегия само за forenkling og sparing говорят ,ама според мен стават само по- големи батаци,така съм забелязала поне.. newsm78
Аз днес видях къна в Body shop,за който му трябва ,надявам се да е истиnска,ама кой знае..
И аз си налях едно вино преди малко,наздраве от мен. Wink Joy

# 162
Ркб, оправяй се скоро!   bouquet

А тук в Норвегия има ли такива декларации или всеки си води децата където иска?
Норче, утре сме за зайци  Joy

# 163
  • България
Дааа,утре сме на лов за зайци,да видим, да не ни избягат. Joy Joy Joy

# 164
Дааа,утре сме на лов за зайци,да видим, да не ни избягат. Joy Joy Joy
И внимавайте с ушите... Mr. Green Да ловите зайци само с  големи уши  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт