Ний сме моми норвежанки, измамени от любов :) :)- 21

• 16 377
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
  • България
Олее,Линда това за пожара в косата,наистина ли  af?Добре ,че се появи в темата,нали знае6 какво вълнува най- много една жена... Laughing
Аз газ,мас и оцет не слагам на главата Crossing Arms,освен ако не съм вързана и дрогирана. Joy
Какво стана с докторите newsm78,какъв е проблема им на тез хора,че са такива диви? Mr. Green

# 121
Линда, тази маска с балсама съм я  пробвала на моятя глава преди окло 10-ина години, когато си бях направила студено къдрене, и бях  като мариносана овца в главата... Joy

А косата ми беше суха и изтощена. Embarassed  След втората маска с балсам ефекта беше празителен. Wink

Така че говоря от личен опит, докато ти само предплагаш какво може да се случи ако се прави маска с балсам  Laughing

Жената/ фризорката/ е с над 20 години стаж...и мисля че знае за какво говори. Grinning

А балсама защо да не се слага в корените? За първи път чувам такова нещо...

Ако беше така, то  нямаше след като се изкъпем да си мажем с балсам цялата коса , включително и корените... и да масажираме и да отмиваме после с вода.  И не съм прочела на нито един балсам да пише, че  не бива да се втрива в корените..

Поне това се препоръчва на опоковката на балсамите" масажиране по цялата глава" ..или бъркам нещо?  Thinking

.

Аз газ,мас и оцет не слагам на главата Crossing Arms,освен ако не съм вързана и дрогирана. Joy

Joy Joy Joy  Освен това си спомням си ,че като ученичка в гимназията едно дете имаше въшки, горкото  Blush  та го мазаха с газ..да уморЪт въшките,та беше голяма воня..Joy

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 20:53 от ЧервеноВинце

# 122
Винце, аз също съм чувала от много места, че балсам не е добре да се слага в корените.
Просто омазнява.
Балсамът е за връхчетата на косата и повечето балсами са с отмиване след като стоят 5-10 минути.
Ако има балсам, разработен специално за корените на косата ... то ще е за наистина адски суха и повредена коса.
Не за нормална, която се омазнява лесно в корените например.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=502634

Я да видим коя мома ще предложи брак на половинката си утре?  Wink Laughing

# 123
Да разбирам и аз съм чувала..но това е изпробвано на моята глава.

И ви казвам че косата не ми беше мазна никак, а се подхрани и живна и омекна.

А беше като тел и косъма се чупеше и късаше.

И все пак  уточнявам,  че това е маска ЗА ИЗТОЩЕНИ И СУХИ коси. Нали? А те имат нужда от омазняване...

# 124
  • България
Аз да допълня..,това за балсама в косата или маска е супер.  bouquetЛинда,как така може да падне косъм ,аз дърпах пробно,ама не пада... Rolling EyesНали уж укрепва косъма,а не уврежда?
Днес като си измих косата бях дива в главата Blush,след това се намазах маска и стоях 1 час пред бг.мамма намазана и с кърпа,да уплаша малките деца CrazyПосле ефекта е поразителен.А моята коса е много суха,ама много,питайте всеки от Трондхейм. Joy
Винце,къде си била през предходните 15 години,а сега се появи едва. Crossing ArmsАз друг път слагам и нали съм много "търпелива" мия след 5 мин..,но явно няма ефект от 5 мин. newsm78

# 125
  • България
Да разбирам и аз съм чувала..но това е изпробвано на моята глава.

И ви казвам че косата не ми беше мазна никак, а се подхрани и живна и омекна.

А беше като тел и косъма се чупеше и късаше.

И все пак  уточнявам,  че това е маска ЗА ИЗТОЩЕНИ И СУХИ коси. Нали? А те имат нужда от омазняване...

Който има мазна коса няма нужда да слага балсам в корените,но който е като мен, със суха ,би трябвало да слага,така е. Peace

# 126
Норче...да, маската е за изтощени коси, и се прави най-много 1 път на месеца.

Да не вземеш  сега като ти хареса,  да я правиш всяка седмица ... Joy  HugРадвам се, че си доволна от ефекта... Grinning

Иначе за 5 минутки балсамче пак си има ефекта,ама аз по принцип не ползвам балсами. Тъй като зимата косата ми се омазнява бързо, от носене на шапки. Crazy

Ползвам само когато косата много ми се изтощи, лятото например от слънцето и солената вода. Тогава ползвам балсами...5 минутки са си ок.

Иначе  сега  вече има  интензивни маски . Маските на Дов Dove например . Тези в синята кръглата кутийка...и на тях пише Intense  care.

Към останалите които се плашат от балсама като маска ще допълня, че ен съм чула на някой да му е опадала косата от такава маска. Joy

Това е много стар метод явно, от времето кгато е нямало Дов и интензивни маски. Но независимо че е стар метод, той работи.  Peace

# 127
  • България
Норче...да, маската е за изтощени коси, и се прави най-много 1 път на месеца.

Да не вземеш  сега като ти хареса,  да я правиш всяка седмица ... Joy  HugРадвам се, че си доволна от ефекта... Grinning

Добре,че каза колко често ,аз таман си викам на акъла ...след 2,3 дена пак. LaughingКосата става по -тежка,не е като перушина ..
Аз обаче много се запалих по бадемовото масло,виждам как утре ще се купува. bowuu

# 128
NORAH истина е. Винце ама така кажи де, то за коса която е супер суха и е къдрена даже и олио не би й помгнала, аз не предполагам ако има6 нормална или мазна коса ти стигат 5 мин с балсам в корените и тогава гледай как на ден по 5 пъти 6те трябва да си мие6 коса от толкова мазнина. а и съ6то така няма опаковка с бълсам на която да пи6е втривай в корена, напротив пи6е нанеси по дължината на косата. спрямо газта ве4е уто4них 4е заради миризмата се слага оцет и лимон. Норах няма балсам който да укрепва косата, той е просто за по лесно разресване.

# 129
Линда....няма значение. Аз поясних ,че съм я ползвала за суха и изтощена коса. А ти в България от кой край си...? Thinking

# 130
......, а за къната да подхранва но 6те ти кажа не6то което сигорно незнае6, ако сложи6 кана и след това ре6и6 да се боядиса6 то тогава трябва да 4ака6 каната напълно да падне, а това значи около 2 години за коса не подълга от раменете, за6тото в момента в който сложи6 боята цялата пожарна бригада в норге няма да може да спре дима и да загаси пожара в косата ти.

Аз съм се боядисвала с къна, и след това съм се боядисвала с боя, ама  пожарна не е идвала Rolling Eyes Joy Може би понеже къната е била на билкова основа...
А  всъщност къната не е ли съставена от натурални продукти?

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 22:14 от ЧервеноВинце

# 131
  • България
NORAH истина е. Винце ама така кажи де, то за коса която е супер суха и е къдрена даже и олио не би й помгнала, аз не предполагам ако има6 нормална или мазна коса ти стигат 5 мин с балсам в корените и тогава гледай как на ден по 5 пъти 6те трябва да си мие6 коса от толкова мазнина. а и съ6то така няма опаковка с бълсам на която да пи6е втривай в корена, напротив пи6е нанеси по дължината на косата. спрямо газта ве4е уто4них 4е заради миризмата се слага оцет и лимон. Норах няма балсам който да укрепва косата, той е просто за по лесно разресване.
Линда,може и така да е ...,ама това за пожара след къната ме изуми. #Crazy
Откъде знаеш,че е така,понеже на опаковките не пише,че е опасно? newsm78

# 132
  • Stavanger,Norway/ Varna
А с моята перушина незнам какво да правя. Какво ли не пробвах,но е суха като четина. Винце и твоя вариянт с балсама ще пробвам. Аз напримес балсама не го мия изобщо, ама пак ми е суха косата. И бадемово масло съм слагала на краищата без да измия и пак е суха след два дена. Направо незнам какво да я правя вече. То бива, бива, ама чак толкоз  Sick

# 133
Bинце от София съм. ти с каква кана си се боядисала, истинска индийска или от тези кадето ги продават във всеки магазин, от къна до къна има мн голяма разлика, аз говоря за истинската, а тя ве4е рядко се намира но пак я има. По принцип истинската къна е съставена от билки, а тази която се продава сега е чиста химия. Ако си се боядисвала с  истинска къна пожара 6те6е да е на лице.Норах виждала съм го пожара и то не веднъж, но няма значение, не искам да споря с никого  Hug. Просто се опитах да помогна относно някои не6та, който може би 6те са от полза на някои от вас   Simple Smile

# 134
Бобче....ами пробвай с балсамената маска. Все пак това го знам от фризьорка с 20 годишен стаж, така че можех да и се доверя. И  аз съм си ги  правила  и има ефект.

Ето Нора и тя сподели, че днес е пробвала и казава че има ефект.

Човек докато не пробва ...няма как да е сигурен. Едни чули едно, други друго...но аз съм на принципа, че преди да правя нещо събирам мнение от хора които са изпробвали,  а не само да предполагат или да са чули от някъде.

Общи условия

Активация на акаунт