ЮЛСКИ БЕБЕТА'08 (24та тема)

• 12 195
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Едва успях да ви изчета. Не съм се включвала от толкова време. Виждам, че всички сте добре и си похапвате добре Mr. Green. Ох... и аз току що похапнах на бързо в работата и през това време ви четях... обаче килограмите са вече много Crazy, обаче страшно ми се похапва. За сега нямам киселини и не се подувам и поради това още повече ми спори хапването Embarassed
Аз по 12 часа на ден, седем дни в седмицата съм на работа. Очертава се и март месец да е така #Cussing out. Чакам с нетърпение великденските празници и си мисля след тях да не се връщам повече на работа. Искам вече да пазарувам и да се разхождам.

# 256
Лелеее, как смогваш. Аз едвам успявам да свърша работата си от вкъщи, че нали не ходя напоследък на работа много много. И като се добави и домакинската работа. Не ти завиждам  Crazy

# 257
Това са различните размери, по които проверяват дали растежа на бебчо отговаря на гестационните седмици от бременността.
BPD - Biparietal Diameter
HC - Head Circumference
AC - Abdominal Circumference
Femur Length - Femur Length
Не съм сигурна как точно се превеждат на български - първите две са на главичката; третото е на коремчето, последното на бедрото.
Ето и моите разсъждения по въпроса, доколкото разбирам от латински
BPD- диаметър на главичката
HC- обиколка на главичката
AC- обиколка на коремчето
FL- дължина на бедрото
Мислите ли, че може AC да е обиколка на коремчето? Защото на мойта ФМ пише, 14,5 см, а това ми се струва множко за обиколка на коремчето? А и в този сайт, който Katche беше посочила за размерите за съответната седмица, това е един от най-големите, аз си мисля че може би е дължината на бебо от главата до дупето, не знам. Все пак е твърде много за обиколка на нещо.  newsm78
Аз също работя и засега си мисля да си работя до края, макар че някои дни когато времето е хубаво и слънчево като днес, ми се иска да си почивам вече, но после ще има достатъчно време да си стоя вкъщи, така че ако нямам някакви проблеми, ще работя до началото на юни.
Ивонче, малката ти е много сладка наистина, пу-пу. И коремчето ти какво е... Моето още никакво го няма, ще го снимам тези дни да ви го покажа.
Аз в неделя заминавам на гости при мъжа ми в Норвегия за 1 седмица, но ще гледам да ви чета, че то иначе после няма наваксване.
Аз все още не съм се подувала, надявам се да не ми се случва скоро, защото сигурно е кофти, дано да се оправите.
Иначе и аз нямам кой знае какъв прилив на енергия, но все пак успявам вечер да си сготвя и ошетам вкъщи след работа, но събота и неделя се опитвам да си почивам повечко, въпреки че не е толкова лесно. Но ме мързи повечко от преди определено.

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 13:33 от kupa

# 258
Танита, и аз загинах от киселини снощи  #Crazy Хапнах Талцид, ама май по-добре ми действа препечена филийка хляб - за по-дълго време ги неутрализира.

За яденето на разни храни - от към сол не се лишавам в момента. По принцип не ям прекалено солено, но сега ми се услажда повече сол и умирам за сладки неща. Това е ужасно Sad От години се ограничавам много, особено за сладкото, но сега не мога. Има моменти като видя някоя торта по телевизията и да започна да мисля само за нея  ooooh! Вече приличам на мечка, къде ще му излезе края, не знам  Confused
А целулита очевидно е решил да се развива с пълна сила  #2gunfire
Гледам жените които като бяха бременни приличаха на слонове, а сега се фиданки и се чудя дали и аз ще си възвърна фигурата или никога повече няма да се съблека на плажа  Thinking

# 259
Гледам жените които като бяха бременни приличаха на слонове, а сега се фиданки и се чудя дали и аз ще си възвърна фигурата или никога повече няма да се съблека на плажа  Thinking

Всичко е до физика, не слагай всички под един знаменател. Ако си склонна към напълняване и целулит - внимавай още от сега. Аз предната бременност не съм се отпускала изобщо. Но последните месеци останах повече у дома, че имах проблеми - и от седене само на компа - 20кг общо. После свалях, но така и си останаха 5 кг, с които сега не мога да се преборя. Т.е. ще имам за сваляне сега повече, от колкото предния път. Сега уж внимавам много...ама вече съм си 6+....Пък и се очертава повече почивка още от сега..та не ми се мисли  ooooh! Ама пък ще е топло и време, подходящо за разходки. Само съжалявам, че миналата година си купих колело с такъв кеф, но няма да мога да карам това лято...Поне до раждането де

# 260
Момичета, сигурно много от вас знаят, че от октомври месец м.г. в Майчин Дом съществува и работи консултативен кабинет по кърмене. (За справка, има тема в подфорум "Кърмене и захранване на бебетата"). Та всеки месец в този кабинет кърмещи и изобщо запознати с материята майки, педиатри и неонатолози дават консултации по различни теми, свързани с кърменето. Мамите, които чакат бебета през юни, са си заформили групичка и са се записали за консултация там за края на март. Искаше ми се и аз да се включа при тях, но Асенцето, която се вясва понякога и в нашия форум и явно е от активистките в този кабинет, ме помоли да се опитаме да се организираме юлските майчета и да ни направят на нас консултация в кабинета през април.
Та питането ми е - представлява ли интерес за вас и искате ли да се организираме през април да отидем в кабинета на такава консултация? Мисля, че ще е полезно за много от нас, особено тези, които чакаме първо детенце!   bouquet

# 261
  • София
Моите киселини на този етап са на рядко и по-слаби, а при първата ми бременност, особено по към края бяха страшни направо - и аз спях на високо и пиех газирана вода, защото не смеех да пия сода.
Иначе и аз не се ограничавам от нищо и си хапвам и пълнея порядъчно, въпреки, че не прекалявамуж, но... Обаче като съм на работа и дойде обедно време все се чудя какво да ям - омръзнали са ми всякакви банички, принцеси, сандвичи и др. подобни и днес си взех чипс и гъбена разтворима супа на Маги  /повече от здравословно няма на къде/. Имаше етап, където ядях много плодове, но сега не ми се ядат.

# 262
И мен най-много ме е яд, че не мога да си карам колелото  Confused А времето сега е точно за него! Но вместо това... ходене, а то не е толкова забавно.

# 263

Ох,язък ми за спорта,за здравословното хранен и за масажите....целулита е налице,ужасена съм!Уж не прекалявам с нищо,но явно така ще е !Аз си върнах килограмите от преди раждането,вярно с усилия!Но момичета,за мен спорта е спасението!Но всичко е за после,след раждането!Сега единственото натоварване е разходките и от време на време на степера!

# 264
Леле, хора, това не съм аз. Няма да ви казвам какво чистене направихме пак днес с майка ми ooooh! И има още. Тоя мързел дето ме беше обхванал е оставил трайни мръсни отпечатъци у дома Laughing
За това пък утре ще го ударя на разходки (дано не вали тези три дни) и мързел Blush

И аз така .... до сега винаги съм се ограничавала и съм яла само полезни храни  Simple Smile Обаче докато съм бременна и кърмя няма да се лиша от нищо, което ми се яде  Laughing че после глад и инат за да вляза във форма  Twisted Evil сега поне мога да си позволя да съм ДЕБЕЛА
Уф, докато кърмим трябва да се пазим от някои храни, защото предизвикват колики. Аз бях тръгнала да отслабвам уж и набивах черен хляб, щях да си уморя детето от колики. Също крушите не трябва да се ядат. Млечните продукти пък в умерени дози трябва да се хапват, за да не докараме някоя алергия на бебето. Бобови разни също се избягват, заради газове при малкия човек. Натурални сокове също не, дори и сега, защото водят до алергии. Говоря за тези в кутии, не прясно изцедени. То една беля ли е ooooh!

# 265
Marselito, аз съм много ЗА....ужасно ми е необходима допълнителна информация за кърменето. Много съм неука Embarassed
Агата, вече не смогвам и направо ще се побъркам, но трябва да издържа още малко - поела съм ангажименти и на работата много разчитат на мен. Освен това трябва да направя  6 месеца с високи осигуровки, защото изплащаме огромен жилищен кредит и после поне 9 месеца ще бъда по-спокойна във финансово отношение. Може да звучи меркантилно, но наистина имаме нужда от тези пари ,тъй като не разчитаме на никава помощ от страна на родителите.

# 266
Аз съм "за" да се включим групово към кабинета за консултации по кърмене. Може би, няма да се съберем достатъчно, че сме малко първескините според мен.

# 267
Дуци, в един форум на друга тематика, който посещавам, по-миналата година имахме една бременна (единствена ни беше тогава). И тя като приключеше с цялото чистене у тях, започваше да мие стълбите на цялата кооперация. И какво ли още не, то е неизброимо. Тогава си виках "егати откачалката!" и определено си мислех, че изперква, защото не ми седеше нормално бременна жена да прави такива щуротии.

Но сега мнооого добре я разбирам, защото както знаете и аз съм от изперкалите. На мен лично ми е много странно, защото у нас по принцип мъжа ми е по изрядното чистене, той си е просто чистник. И си му е приятно да чисти и лъсва всичко както трябва. А аз по-лежерно го давам - то за мен не остава много. НО сега, съм по-голям фен и от него и даже "дочиствам" след него, което е върха на манията, наистина. Не знам докога ще ме държи, но е яко  Laughing Имам време, имам желание... щом ме влече... да си действам, а  Joy

И мен можете да ме включите в бройката за консултациите, още инфо няма да е зле.

# 268
Мислите ли, че може AC да е обиколка на коремчето? Защото на мойта ФМ пише, 14,5 см, а това ми се струва множко за обиколка на коремчето?
Не мисля, че е много , все пак говорим за обиколка, не за диаметър. Ако искаш да добиеш по-ясна представа, можеш да отрежеш една лентичка или конец с дължина 15 см. и да допреш двата края като оформиш кръгче.  Simple Smile Бебенцата растат, не си играят!  Wink

# 269
  • София
И аз съм се включвам за консултациите по кърмене. Мисля че ще е полезно, защото лично аз чета и на лекции ходя, но още не ми е съвсем ясно кърменето. Ще следя как върви сформирането на група, дано да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт