ЮЛСКИ БЕБЕТА'08 (24та тема)

• 12 330
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ти Агата! Hug
И тук да се повторя.  Crazy
Здравейте!Мацки, моля ви добавете ме в списъчето ви.
След много истории- 4 години опити, спонтанни аборти и трудно забременяване, реших да се запиша при вас.
Термин- 29 юли, чакаме момиченце.
Живот и здраве, желая ви здрави бебоци на всичките през юли!  bouquet

# 76
Здравейте Hug

За кърменето - и в Шейново преди 2 години беше същото положение като в МД. Не ми се вярва и сега нещо да се е променило. Алекс ми го носеха в часовете за хранене винаги нахранен и заспал. Не са ми давали шише да го дохранвам, но явно вършеха тази работа преди да ми го донесат. За три дни престой в болницата аз не го видях нито веднъж буден и нито веднъж не се опита да засуче, въпреки опитите ми #Cussing out. Не се намери и нито една акушерка, която да ми обясни как да си отпуша каналите и когато се прибрахме вкъщи щях да се пръсна, вдигнах температура, получих много силно главоболие от опитите да се изцедя. Изобщо мъкааааа #Crazy. Единственото хубаво беше, че преди изписването бяха пропуснали да бутнат на Алекс шишето с адапте и като се прибрахме той умираше от глад Wink. Като му подадох да суче той така лакомо засука все едно цял живот това е правил. Той и досега си е много лаком и не знам дали заради това или по някаква друга причина, но нямах проблеми с кърменето, въпреки че първо се беше запознал с шишето в родилния дом.

Данидан, добре дошла при нас Hug. Май вече девойките повеждат класацията Wink

# 77
Добре дошла Danidan!!!
Този път всичко ще е наред и ще гушкаш бебчо през юли!!!

# 78
Здравейте и то мен!
Честита темичка, и добре дошли на новите мами!  bouquet  bouquet  bouquet

Вчера не можах да се включа,голяма разходка си направих,и сега докато ви изчета.......

Видях ,че коментирате кърменето.Първото си дете го родих със секцио и не съм имала никакви проблеми с кърменето!Лошото беше ,че кърмих само 3 месеца!Сега се надявам да е повече време!

# 79

За кърменето - и в Шейново преди 2 години беше същото положение като в МД. Не ми се вярва и сега нещо да се е променило. ....

В МД поне ни даваха шише да си ги храним ние сами, защото така и така сме със секцио, нямаме кърма още  Shocked Но пък не ни казваха какво точно да правим...Суква малко, като те позаболи, че не са се отпуснали каналчетата - айде с шишето, да не им плачат на жените/по техни думи/И така 3 дни, като следобяда вече щях да се пръсна и ми се виеше свят...Добре че дойде една акушерка, която исках да ми обясни какво да правя!!! Едвам станах и се замукнах в стаята й да ми обясни, но все пак, добре че стана така, че бях на косъм сигурно. Тя много ми се смя, как не съм знаела какво да правя, все едно това съм правила цял живот...но много ми помогна.

# 80
Като чета за практиките с АМ по родилните отделения и се радвам, че съм си родила и ще си раждам в Плевен. Тук е имало и периоди, в които и вода не са носили на бебетата, защото са възприели, че до 6месеца кърмата е напълно достатъчна. Но като родих Яна носеха водичка и казваха, че в жегите може би било необходимо и се застраховали така. И акушерка имаше да ми показва и бебето си седеше при мен и го кърмех, когато иска, а не по часове. Много ми беше приятен престоя в родилно. Само се чудех що така влизат с гръм и трясък в 6 и нещо сутринта и почват да къпят бебетата, сменяме памперси, преобличаме ги...те си спинкат дечурлигата и изведнъж - светкане на лампи, рев, сънени нацупени майки...

Вие добре сте решили да поизлезете в болничен, но аз малко май ще поработя, че ми се отвори една хубава възможност. Ще гледам до края на април да свърша работата, за да не се налага после с по-голям корем. И без това досега мързелувах и малко пари хич няма да са ми излишни. А и ще е работа на полвин ден някъде или както аз си го организирам и на граждански договор - любимото ми. Пей сърце.

# 81
Като стана дума за книжки, още щом разбра, че съм бременна таткото ми подари "Грижи за бебето и детето" на д-р Спок. Книгата е много добра - 622 стр. и има всичко, което вълнува една бъдеща и настояща мама. И друго, което ми харесва, че не е необходимо да си купувам хиляда книжлета, а всичко е събрано в една http://www.book.store.bg/c/p-p/m-131/id-1634/grizhi-za-bebeto-i- … dzhamin-spok.html.

И още нещо тази книга "Близо до бебето" изобщо не ме впечатли!

# 82
  • София
копирам
"Цитат на: kali-76 в сряда, 27 февруари 2008, 11:52
Здравейте и от мен,и аз искам да задам един въпрос,който сигурно е коментиран...за което се извинявам.Така искам да попитам-На каква база се изчислява майчинството
1-на база последните 6 месеца преди 45-те дни?
2-на база последните 6 месеца в които си работил.т.е.-при мен тези 45 дни са в началото на юни месец,ако сега изляза в болничен до тогава без да го прекъсвам...на каква база ще ми изчислят майчинството?

Според мен с болничния за бременност и раждане възниква нов осигурителен случай и базата за неговото изчисляване ще включва и месеците във временна неработоспособност т.е. взима се нова шестмесечна база -  последните 6 месеца преди 45-те дни." 

това са ми отговорили в сдружение настоящи и бъдещи майки....май не трябва да се излиза в болничен,ако е възможно разбира се

# 83
  • Варна

Според мен с болничния за бременност и раждане възниква нов осигурителен случай и базата за неговото изчисляване ще включва и месеците във временна неработоспособност т.е. взима се нова шестмесечна база -  последните 6 месеца преди 45-те дни." 

това са ми отговорили в сдружение настоящи и бъдещи майки....май не трябва да се излиза в болничен,ако е възможно разбира се

Не е верно това, много бременни прекарват цялата си бременност в болничен и си взимат майчинството изчислена на база на работениете месеци преди този болничен, който не трябва да е прекъснат...Във форума има много теми, на които дават отговори майки - счетоводителки!Прочети тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=264913.420;topicseen

# 84
  • София
Като чета за практиките с АМ по родилните отделения и се радвам, че съм си родила и ще си раждам в Плевен.
Оооо, да, колко съм хвалила плевенското родилно по форумите Hug Докараха ми бебето няколко часа след раждането, буквално веднага щом ме настаниха в стая, след като излязох от следродилното. Обясняваха, питаха от какво имаме нужда. Аз бях с избран екип и доста протекции, защото по стечение на обстоятелствата половината отделение се оказаха мои приятели от детските години Blush Но циганката срещу мене не получи различно отношение, за което евала на персонала Peace Плевенската болница е наистина от програмата "приятели на бебето"  bouquet
Katinche, за всеки влак си има пътници, мила Simple Smile Аз пък Спок хич не го харесвам Confused Не споделяме възгледи за отглеждането на децата, интуицията ми винаги е била в пълен разрез с неговите теории Rolling Eyes

# 85

Не е верно това, много бременни прекарват цялата си бременност в болничен и си взимат майчинството изчислена на база на работениете месеци преди този болничен, който не трябва да е прекъснат...Във форума има много теми, на които дават отговори майки - счетоводителки!
Поддържам Весито. Аз правих щателно проучване, защото ме касаеше лично, консултирах се със счетоводители, четох във форумите, и най накрая с човек от НОИ.
: Плевенската болница е наистина от програмата "приятели на бебето"  bouquet
[
Наскоро прочетох за тази програма и много ми харесва. Не знам МД във Варна дали е от тази програма, но разпитах за раждането там и съм доволна. Както разбирам раждането и най вече процедурите след това са съобразени с индивидуалните предпочитания на майката, например ако искаш ти дават бебето да стои при теб през цялото време, но може и да го вземат за определени часове.Освен това четох че след секцио в другите болници отделят бебето от майката за 4 дни, което мен ме ужасява, а там не е така- дават ти го 2 часа след раждането.

# 86
Katinche, за всеки влак си има пътници, мила Simple Smile Аз пък Спок хич не го харесвам Confused Не споделяме възгледи за отглеждането на децата, интуицията ми винаги е била в пълен разрез с неговите теории Rolling Eyes

Да! Да се похваля- сега дойде куриера - полугол, явно е много топло навън. Чаках с нетърпение книгата, защото познавам авторката от форума и имам големи симпатии към нея. Мисля, че ще е съвсем в моя стил и начин на живот. Едва ли ще е нещо ново като инфо, при положение, че имам едно дете вече, но ми е приятно да припомня нещата. И Книга за кърменето си купих заедно с нея, също така от сантимент

# 87
Аз пак на промишлен шпионаж Blush Heart Eyes И пак ме посърбя клавиатурата Hug
Белиндичко, има ново издание на Спок. То всъщност изобщо не е от Спок, ама хората му ползват името Wink щото са му "последователи". Та, в това ново издание са застъпени основните тези за дългото кърмене, късното захранване и кърменето на поискване.
Аз имам съкратеното издание - едно мъничко - като наръчник. И не е зле, да ти кажа.
Не съм прочела продукцията на Базилиск (а много ми се ще). Хедрата все ми обещава разни работи, ама ще я преслушам тези дни Wink
И чакайте в този ред на мисли да се похвалим - май първо тук Grinning
В Плевен (именно) ще се проведе първият национален конгрес за кърменето на педиатрите в БГ. И ние сме поканени Grinning като първа работеща група за взаимопомощ в болнични условия. И понеже това е едно от изискванията за БПБ се надяваме скоро и в други болници да заработят такива кабинети. Praynig

# 88
Като чета за практиките с АМ по родилните отделения и се радвам, че съм си родила и ще си раждам в Плевен.
Оооо, да, колко съм хвалила плевенското родилно по форумите Hug Докараха ми бебето няколко часа след раждането, буквално веднага щом ме настаниха в стая, след като излязох от следродилното. Обясняваха, питаха от какво имаме нужда. Аз бях с избран екип и доста протекции, защото по стечение на обстоятелствата половината отделение се оказаха мои приятели от детските години Blush Но циганката срещу мене не получи различно отношение, за което евала на персонала Peace Плевенската болница е наистина от програмата "приятели на бебето"  bouquet

Някъде да съм споменала, че трябва да си гледаш бебето по д-р Спок  newsm78?

# 89
Аз започвам да се карам. Ако иска и някой да поспорим по въпроса, да заповяда, сега му се е паднало! НО:

Хайде стига дъвкахме едно и също с тези болнични преди майчинство... в предни теми пак сме го говорили. Има си подфорум където се задават точно тези въпроси. Обърнете се към хората, които пишат там и знаят със сигурност нещата. Хайде стига с половинчатите информации. И за какво са предишните теми, след като никой не ги чете? И там сме обсъждали.

За последен път: както казва Веси_то, така е. И добре, че е дала линк към удачното място, където е най-добре да се отправят въпроси! Днес специално рових и намерих текста от закона, където е описано. Пуснала съм го на Агата, ако някой го интересува да я помоли да му препрати цялото съобщение. Ако на нея й се занимава, да препраща, но не е длъжна. Аз се уморих да повтарям едно и също.

Говоря така защото се ядосах. Защо някои могат да си четат и да си намират информацията, а други само чакат на готово? Всички имаме глави на раменете. Едно е да си обсъждаме разни неща, друго е постоянно да питаме едно и също и да мелим като развалени грамофони тема след тема. В този форум има толкова много теми, в които се обсъждат различни неща и всякакви казуси, пък за интернет да не говорим... Ми постарайте се малко...

В заключение само ще кажа, че бързо ще ми мине и всички много ме кефите (особено много кльопам Белинда напоследък Simple Smile и много други, няма да изброявам, те го усещат Simple Smile ), но хайде да не мързелувате толкова, а? Информация има навсякъде бол. Стига да иска, човек може да си намери всичко. Най-лесно - на точното място.

Общи условия

Активация на акаунт