Във ФЕВРУАРСКАТА дружина има бебета мнозина!

• 20 238
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
jjoy На нас пъпчето ни падна точно на 2-та седмица, не се притеснявай, почиствай със спирт и слагай после някакво от тези прахчета немибацин, топоцин питай докторката тя ще ти каже. А сега като я преобувах видях, че от пъпчето излиза някаква течност между кръв и гной веднага звъннах на педито и тя каза, че е нормално пак спирт и прахче и ще е ок, така, че не се притеснявай Hug

# 121
здаравейте и от нас момичета!!!
много го обичам този ден (нали е веднъж на 4 години Grinning) а и времето е прикано newsm10
Момичета кога започват да гукат дечицата? newsm78 моето човече издава някакви звуци много подобни на това но сме още на 30 дни....
и друго да ви питам значи ли че днес правим 1 месец като сме на 30 дни?
ние имахме малко проблеми с кърмата...спря ми от нерви и започнаха да ми се втвърдяват гърдите много,детето го измъчих гладно и накрая започнах да го храня с  АМ след 10 дневно мъчене и реване....Много ми е кофти но няма начин......Иначе се родихме мънички,но на 1вата консултация бяхме 3500 и си навксахме.Ние заспиваме смо на ръце малко сме си лигави,но един път е бебе ще се друсаме и това е
ОХХХ ревеме пак след мако ще пиша че искам толкова неща да ви кажа и да ви изчета....
Обичкам ви момичета!
П.С. Извинете ако имам правописни грешки доста бързам Crazy

# 122
Здравейте мамита.
ЧЕСТИТО НА ЗЛАТО И ДУЛО МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА.
ЧСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ЗВЕЗДОБРОЙКА.
Някой беше писал за разликата в гърдите. При мен едната цица винаги се напряга от кърмене до кърмене и пуска много мляко. Другата си остава мекичка, малката обаче я пресушава до дъно и след като се нахрани не пуска нищо. Не знам дали има някакво значение това, но когато се храним от меката цица няма колики след това. Може би защото другата има повече мляко  и преяжда и това да оказва влияние.

# 123
  • ВАРНА
Хайде на разходка февруакри  Wink

Хайде, ама не мога да се замъкна към морската. Че още не съм ходила там. Ама ми се иска вече.
Ти там ли се разхождаш?

# 124
Сльнчице опитай преди да даваш от твърдата гърда да я изцедиш малко с помпа, за да се успокои. При мен веднъж се беше случило и малката така лакомо се нагълта , явно пое и повече въздух, и повърна. А до колкото знам колики се получават също при наличие на въздух в корема на мъника.

# 125
GoldenEyeful именно така се увеличава кърмата  Peace
Много ми е тъжно че повечето се отказахте или отказвате от кърменето толкова бързо и лесно. Мамка им и АМ, ако ги нямаше майките щяха да са далеч по знаещи и уверени, а сега при най малкото съмнение следва най- лесното, тичаш до аптеката и айде на кравето мляко. Много се надявах след толкова писане да съм била от полза, да съм убедила всички в простотата на кърменето, ама явно не съм. За това и не пиша много тия дни, какво да кажа, всеки сам решава за себе си, че и за детето, то за жалост няма думата тук.  Peace
Онзи ден на прегледа мерихме Емма, беше качила за 11 дни 680гр.
Браво на хубавите резултати на ходилите на консултация, растат гъбките ни малки!  Hug

# 126
  • Варна, България
Честита дъщеричка, Злато  4470! Да расте Анна Мария здрава и с късмет! Бати Тони да помага и да не ревнува много! На теб бързо възстановяване! Целувки от нас със Самуил
Чакаме те да се отбиеш в Октомврийската темичка, че нали знаеш колко те обичаме!  Hug

На всички февруарки- честити бебенца, повечко да хапват и по-малко да плачат!    bouquet

# 127
  • Варна
На бързо да пиша пред да папкаме  Mr. Green
Вкарала съм новите мами в списъка отпред, но на бързичко, за това моля ако намерите неточност пишете Wink
Честито на всички тези майчета, които добавих, да са живи и здрави те и бебоците им   bouquet
Ние цяла седмица бяхме много зле с коликите но от вчера сме с вълшебните капки babynos и сме по спокойни и спинкаме. Малко са горчиви и Ники пиши като мишка Simple Smile но пък после е много по добре.
Опа някой огладня и се обажда ще бягам, по късно повече  Laughing
Алинка браво за кулажа, супер си  Hug

# 128
Мери не си права мила благодарение на твоите постове давам всичко от себе си за да кърмя бебчо Simple Smile.
И смятам, че се справям. Още в болницата отказвах АМ, защото смятах, че ще се справя. Е справих се - поне така се надявам. Когато бебо плаче и сматам, че е гладен плача и аз, но ще се боря да го кърмя докато има надежда. Да знаеш благодарим ти за примера и всеотдайността. Ти си толкова опитна, а такива като мен имат нужда точно от твоите съвети  Hug.
Дано имам късмета да кърмя по-дълго, жалко че сега когато човечето се роди не мога да се върна на старите ти постове, защото сега е по-различно като имам жив пример.
А иначе мен роднините ме тормозят с някакви бози  Sick, шоколади и т.н. да не съм гладна. Да де ама доколкото знам не е полезно за бебо и се съобразявам с това. Режа всичко живо наред и така  Crossing Arms.

# 129
jjoy, питаше за Уринала. Не съм ползвала, скъп ми е, миех се всеки път с душ, после смрадлика навсякъде и накрая пръскам с Бивацин и там.Мина за един, два дни.

Мери както сама каза "всеки сам решава за себе си, че и за детето" .

За кърменето. Аз си кърмя. В болницата ме похвалиха. Никой не ми е показвал. Но май прехранвам. Повръща на фонтан след неистов рев и после заспива, по един път на ден. Във вторник сме на пробно кърмене и на лекар. Тогава Ина ще стане на 20 дена!

Май не останаха неродили от по-редовните.

Слагайте снимки за колажа, и моля пишете името на бебето и майката(ник).

Ето една снимка от нас!

Хубав ден!

Hug

# 130
  • Варна
Здравейте майчета!
И аз май се провалих с кърменето  Cry Тъкмо си мислех, че толкова лесно се получиха нещата, без рагади и болки и така до консултацията. За 21 дни Теди е наддал само 280гр. След кърмене като стисна с ръка и излиза мляко, но като видях тези 280гр. пробвах с помпата и има няма 35гр  Cry. То си гладувало детето,а аз си мисля, че коликите ни споходиха. Дъщеря ми я кърмих само 3 месеца, защото започнахме да даваме лечебно мляко заради рефлукс и си мислех, че този път всичко ще е наред, а то какво стана...Да попитам тези, които дохранват след кърмене (защото не съм се отказала напълно все още) с колко мл. започнахте да дохранвате? Следващата ни консултация е на 11.03. и се надявам да има по-добри резултати.
ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ!

# 131
  • Варна
Здравейте на всички.Честито на всички станали мами докато ме нямаше.Ние вече сме си в къщи.Ремонта приключи.За първа страничка ние се казваме Свилен.Има много колики(капките Инфакол нищо не вършат незнам при вас как е).Кърмим се засега.Много повръщаме и в началото много се шашках,но ми казаха че може би преяжда или много бързо суче и затова повръща.Днес в 16 ч. сме на консултация и ще разбера дали качва с това повръщане.Секциото мина добре и много бързо се възстанових.Този път съм очарована от опративния екип за разлика от първия път.

# 132
за жалост някои неща не зависят от нас....(по повод кърменето)
Само че е тъпо да гледате на тези майки сякаш не са дали всичко от себе си и видиш ли затова им били болни дечицата....Няма да споря,но мислех,че този форум е да се подкрепяме ако можем.
Надявам се никоя кърмеща майка да няма проблеми с къменето,защото бързо може да се превърне от обвиняваща във виновна....
И последно по този повод нашите дечица не са второ качество и не ги съжалявайте все едно са попаднали на лоша майка,защото те може да са по щастливи от вашите!!!

# 133
Прозвучах погрешно вероятно. Щастлива съм за успелите мами! Искрено се радвам за тях  Hug Не осъждам тези които са решили друго, нямам и право, само казвам че ми домъчнява че така се получава.
Да добавя, бебетата спят повече след порция АМ, защото за да го разградят и усвоят им трябва цялата енергия която имат, тъй като АМ е трудносмилаема храна. Не спят повече защото са по сити!
Пишете за пълни гърди, за пълни пмперси, а говорите за гладни бебета, едното изключва другото. Всичко са съмнения само и ако имате търпение всичко се подрежда.
Помпите и пробните кърмения не са показателни!
Отчитат се правилните грамчета едва след второ теглене на един и същи кантар!
Бебетата наддават скокообразно, може за 3 седмици да качат малко, след това за няколко дни правят бум в растежа (Слави за теб)! (тогава гърдите изглеждат празни, но не са, бебето се храни прилично ако майката кърми на поискване, а млякото се увеличава в рамките на 1-2 дни)
Какъвто и да е проблема с често денонощно кърмене (пред 1-2 часа) без режими и предрасъдъци, и с малко помощни средства
 за 1-2 дни млякото се регулира.

П.П. illana тресе те хормона пиле, успокой се!  Grinning Не виждам някъде някой да говори за нещата за които си писала. Аз лично не съм си ги и помисляла дори!

# 134
И последно по този повод нашите дечица не са второ качество и не ги съжалявайте все едно са попаднали на лоша майка,защото те може да са по щастливи от вашите!!!

Никой не си мисли ,  че са второ качество. Поне аз не. И на мен би могло да се случи, да нямам кърма и да дохранвам, както на всеки друг. Точно това искам да кажа, ВСЕКИ САМ РЕШАВА КАК ДА ХРАНИ ДЕТЕТО СИ. Ако майката е притеснена и мисли, че детето не се храни достатъчно, разбира се че е добре дохранва. Но това си решава майката. Моля да не се обвиняваме. Това че някой се справя добре с кърменето а друг не, не е критерии за нищо. Хранете бебчетата си. Нека да растат здрави и щастливи.

С нетърпение чакам хубавото време да остане все така хубаво, Ина да порасне и да излизаме на разходки.

Хубав ден!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт