Във ФЕВРУАРСКАТА дружина има бебета мнозина!

• 20 236
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Първо да започна с поздравленията: Честит Рожден Ден на Звездобройка!!! Да го празнува още много години, заобиколена от най-обичаните си хора!!!

Мери - това ми напомня на случая, когато моята Вики си разби устата в ръба на кошарката. Както си лежеше, като вземе по-рязко да се обърне, и чувам един рееееев... обръщам се към нея, от устата й тече кръв и на мен косата ми се изправи! Добре че беше само устничката и малко венеца, но уплахата си е уплаха. А Вики абсолютно не смея да я оставя сама с бебето, защото само като си представя какви ще ги надроби, дори и с най-добри намерения и ... Все я водя с мен, а бебето оставям да нанка самичко. Добре че през седмицата си е на градина, та поне през деня ми е по-спокойно, наглеждам само едно диване.  Wink

Болничките - хайде оправяйте се бързо, и навън по разходки. На мен разходката на свеж въздух ми беше най-доброто лечение, когато съм боледувала с първото бебе.  Hug

Днес бях на поредното посещение при зъболекарката. Извадихме нервите  Sick, и сега съм с лекарство докато зарастнат раничките. И вместо като нормалните хора да имам по 1 канал на зъба, аз на единия имах 2, а на другия 3. Сега трябва да отида пак във вторник за да може да пломбира. И най-накрая подадох заветните документи за "еднократната помощ". Интересното при нас е, че ще ни дадат парите на ръка, т.е. казаха ми между 17-21.03.08 да отида, и тогава ще ми дадат паричките и ще ми върнат оригиналния акт на Алекс.

Приятен ден на всички бремелинки и маминки. Целувки.  Heart Eyes

П.П. За цеденето - при мен най-ефективно се получава когато започна да цедя докато бебчето цока от другата гърда (най-вече нощно време).

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 14:25 от thedragonbg

# 91
Честит Рожден Ден на Звездобройка!Много здраве, щастие , късмет и любов ти желая!Весело изкарване!
Честито бебче на Виви!Да и е жив и здрав сина, а на нея бързо възстановяване!
Чара и Мамо Ави - бързо оздравяване и дано болестите ви забравят!
Мери - много кофти случка.Дано нищо и няма на Емма. PraynigА представям си Ивето как се е изплашила, аз малката ми сестра като бе бебе на 5или 6 месеца реших да я понося малко и изведнъж тя като се разшава и хоп на земята на килима(добре,че нищо и нямаше).Ужасно е !Дано да няма вече такива случки!
Аз с кърменето мисля, че горе долу се справям.Много ме болят гърдите и едната постоянно си има бучки, но се цедя защото тя като яде от едната от другата започва да тече.Онзи ден си изцедих едната гърда пробно вкъщи пусна 100 мл.и малката ми слаурка ги изсмука.И питах педиатърката и тя ми каза,че не трябвала да яде повече от 60 мл. на хранене защото от преяждане също можела да има колики.
Много късмет на всички 2 в 1 и с бебенца в ръцете!
Приятен ден!

# 92
Привет и от мен. ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ БЕБОЦИТЕ!!!
За кърменето - в предишна тема бях писала нашата драма, та ще я спомена накратко. След изписването след няклолко дни на рев и недоволство преди вечерното му хранене се изцедих и ... 30мл. с 300 зора, и от двете гърди. Последва тур на таткото по денонощните аптеки за АМ с резултата една кутия НАН, една ФРИЗОЛАК и една АПТАМИЛ. След консултацията ни на следващия ден с неонатоложката от Токуда - 150 гр. надолу, силен рефлукс и рецепта за АПТАМИЛ АР. Доста време аз се цедях и давах от шише и дохранвах с АМ после. Междувременно се наливах с чай на Хип, сокчетата на Хип, българския билков лактогонене чай, ядях неща които уж трябваше да стимулират повече кърма ама тсъъ. Аз от цялата драма се бях изнервила и депресирала тотално и нямах и грам желание да го кърмя, а с оглед на наръфаните ми зърна и болката от опитите му да суче, съвсем се бях отказала. До преди 4-5 дни когато забелязах че и малкото ми кърмица е на път да свърши. И му се заинатих на лиглъото и всяко хранене вече го почваме с кърмене после дав3ам добавката.Мисля че има някакъв малък напредък количествено, но не съм много сигурна. Доста често от 90мл. добавка му остават 20-30мл. и заспива. Вече приех мисълта че ще сме на АМ, и гледам по-ведро на нещата,все пак няма да сме първите нито последните на АМ.
За погачата - ние правихме преди 40ден. Събрахме се в къщи около 20 кокошки. На масата имаше и сладко и солено. Знам че погачата се прави преди 40 ден, т.е. преди молитвата която трябва да е на самия 40ден. Ние ходихме тази събота в Св. Неделя. Нищо не се иска предварително, нито трябва да се носи нещо. Вкарват те до олтара, попа чете молитвата за 5 минути, пръска те тебе и бебето със светена вода, оставяш някой лев(казаха ни колкото решиме ние) и кой от къде е. После знам че ако е момче не трябва да се прибирате веднага в къщи, а се ходи на гости някъде. Ние посетихме бабите и дядовците.
И сега един въпрос - на малкия му откриха в акото, нослето и гърлото стафилококи в изобилие. Мажем в нослето с Бакторбан. Днес и аз си направих проби за да видим дали аз съм му ги предала или е болнична инфекция. Та някоя сблъсквала лисе е с тезигадини?
Айде стига че се залисах а трябва да го храня младежа....

# 93
Мария как разбрахте за тези стафилококи?

# 94
За стафилококите разбрахем случайно. Малкия имаше разтройство няколко дни и педиатърката ни даде направление за микробиология на акото профилактично. Резултатът беше стафилококи. Последва ново направление за микробиология - секрет от носа и гърлото. Резултат - стафилококи в изобилие. Всеки може да направи на бебето изследвания профилактично, ей така за успокоение.

# 95
  • София
На мама Ави и Чара желая бързо да оздравяват! Praynig
Джой, и аз чистя със стеримар и после с клечка за уши, като преди това съм развила малко от памука.  Peace
За стафилококите, и аз съм правила с Лили такива посявки и се прави антибиограма. Лекувах с Бактробан, назален мехлем и ги уморих да отрицателно време. В очичките, понеже и там имаше, капах Тобрекс, ако не се лъжа, че беше преди две-три години. Rolling Eyes
Изида, погача и аз мисля в заведение да направя.  Peace

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 16:25 от GoldenEyeful

# 96
Мария,какво имаш предвид под разстройство,и моето бебе ака рядко,но нали от кърмата е
възможно да е така.Някакви други симптоми имаше ли малкия?

Ние днес ставаме на 1 месец,ходихме на консултация и резултата е 3,930,близо 800 грама повече
от рожденното и тегло и 6 см е пораснала моята госпожица.Педиатъра каза че минимума който
трябва да качва едно кърмаче в този период е 20 гр. на ден.Ако е толкова или повече,значи кърмата
му е достатъчна.Ние влизаме в нормите и продължаваме изцяло на кърма,доколкото изкараме.

Детето ми както винаги реве до скъсване,затова след малко ще ви прочета.май нямаме днешни бебчета?

# 97
Здравейте на всички! Grinning
Ние вече се прибрахме у дома и сме много щастливи от този факт!Раждането мина перфектно!Нормално-с епидурална упойка..Само малко ми скачаха по корема накрая, ама и това се преживява!
Пускам малко снимки и се връщам да чета, че много материал се е събрал.. ooooh!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202578&photo=216
Честито на Пухка и Виви за новите попълнения в мъжкия отбор!
Да са им живи и здрави синовете!Достойно отпаднахте от конкурса за най-големи мързеланковци!
Очаквам с нетърпение развитието на този конкурс от който и аз отпаднах изневиделица!

Честит Рожден Ден и на Звездобройка!  bouquet Много щастие и любов Heart Eyes

# 98
Здравейте мамчета!Ние от два дена сме в къщи-имаме момче-Христо-3400 и 51 см.Засега всичко е наред.Каката ни е малко болна ,но няма как да я отделим от бебето.Постоянно го гали и целува,дано не се разболее малкият,защото доктора ни каза директно в болницата.Днес ни идва на консултация в къщи и ни предписа вигантол от 21 ден.Пием глюкоза за жълтеницата.Това е засега от нас.Поздрави на всички обебили се,а на тези 2 в 1 още малко търпение-не остана от февруари-29 само!

# 99
Честито на Пухка, Виви и Фрийспокън! Много щастливи мигове с малките бебоци!
Звездобройка ЧРД! Много здраве и любов ти желая! Хубав празник!
Мери, ужасно е това, което ти се е случило. Колко ли се уплашила Ива. И всичко това от любов към сестричката, но уви, малки са още.
Относно проблемите с кърменето и храненето: Направо ми писна да се оплаквам  Sad
Имам следния проблем: Едната ми гърда е бомба, винаги твърда и с бучки, които не мога да разбия. Вече усещам и болка при натискане. Другата си ми е с почти същата големина, както преди и нея Деница изобщо не я иска, въпреки, че излиза и от нея мляко. Нещо от самото начало не я хареса нея и колкото и да я мъча не иска да суче от нея. За това и сигурно тя е с по-малко мляко. Някой имал ли е подобни проблеми? Вече си мисля, че имам някакъв проблем, който не е свързан с кърменето.  Cry Cry Cry

# 100
  • София
Здравейте и от нас:)! Ние с Анна сме си в къщи от понеделник, но от тогава успявам само да хапна и да поспя. Честито на всички, които се обебиха след нас!:)
Раждането ми не беше леко. Разбрах какво е и едното и другото. Цяла нощ с контракции и разкритието не мръдва. Едва към 10.30 ч. сутринта с много помощ стигнахме до 10 см. След спукване на мехура- кафяви води Shocked. Плюс това бебето не можа да слезе в таза (ами така е като сме почти 4 кила:))), а аз имам фуниевиден таз...и накрая едно спешно секцио за десерт. След това яко циститни проблеми, заради катетрите. Но си я взех при мен веднага след реанимацията и се кърмим повече от успешно:). Малко ми беше зор с тази операция да се грижа за нея денонощно в болницата, но си заслужаваше! Ето малко снимки и от нас:
http://www.ephrossina.snimka.bg/album.php?album_id=223201
Ще се опитавам да ви изчета, когато мога, но ми се стува малко невъзможно:(
Честит Рожден Ден, Илиянка (звездобройка)! Желая ти щастието, но ти вече го имаш и вероятно е в креватчето си, желая ти усмивките, които сигурно понякога вече виждаш неволно на лицето й, желая ти всичко, което пълни душата и сърцето ти...цунки от нас  bouquet  Hug

# 101
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА на мама ZLATO.
Да и донесе само радост, щастие и усмивки. Дано Анна-Мария е едно прекрасно кротичко бебе - да хапва лакомо и да спинка сладко по цели нощи. Да е орисана с много късмет, щастие, доброта и красота.
На бати Тони също сърдечно ЧЕСТИТО за мъничката сестричка.  Heart Eyes Приказни мигове заедно ви пожелавам!  Heart Eyes

Честито и на целия февруарски отбор за прекрасните бебешоци. Да са ви живи и здрави щастливи майчета  Hug

# 102
zvezdobroika Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, ти и Мира и Tatko_Gan. Щастие и усмивки покрай вас да огряват!

Hug

# 103
  • София
Добре дошла на Ефросина!   bouquet Страхотна е момата!   bouquet
Честито бебче Анна-Мария и на Злато!   bouquet
Добре дошла на Пепи и малкият Христо!  bouquet
Голяма сладуранка е Зария!   bouquet

# 104
Честито на всички мами!
Честит Рожден Ден на мама Звездобройка! Много любов да получава от любимите си хора, щастие и здраве да имате всички ви желаем от все сърце!!!

Общи условия

Активация на акаунт