Във ФЕВРУАРСКАТА дружина има бебета мнозина!

• 20 232
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
Звездобройка, честит рожден ден! Желая ти много щастие, здраве и къща, изпълнена с детски смях!   bouquet  bouquet  bouquet
Чакам татито да дойде и да ходим да вземем акта за раждане. При нас нощта мина пак неспокойно, но поне успях да поспя. Джой, скоро забрави да се наспиш  Wink, но и това си има чар, както е писала Драгончето. Като станат на 15 и хукнат по купони пак няма да спим (ако не започнат с нощния живот и по-рано) и ще ни се иска да са бебчета и да имат колики.  Hug
Аз страшно се притеснявам за пъпчето на Магдалена, че е много изпъкнало и да не направи пъпна херния, пък Митко ми казва, че ще видя аз като ми се появи някой ден с пиърсинг  ooooh!. А майка ми добавя, че съм била на 9, когато съм й заявила, че животът си е мой и да не се меси, та сега било редно да ми се върне Whistling.
Мери, не се притеснявай, особено ако Емма е заплакала веднага.  Hug Случват се такива неща, Митко веднъж събори Благун с коритото, а аз пък го изпуснах от очи и той падна от кошницата за кола, когато беше на 5 месеца Embarassed. Още не сме го затрили детето, добре си е! Малките са по-жилави отколкото предполагаме. Hug
Елеонора, странно е, че уж няма мляко, а гърдите се напрягат и от тях тече мляко. Когато на мен ми намаля кърмата и опънах Благун 1 месец на гладна диета, в моите гърди нямаше нищо.  newsm78 Независимо, че детето беше гладувало, не беше отслабнал, а беше качил много малко. Наистина, да няма грешка в кантара? 650 гр. са доста  Thinking.

# 76
  • София
Добро утро!
Тази нощ съня ни беше по-некачествен. Яна ръмжа цяла нощ, като хималайска мечка. Явно имаше колики, но не много силни.
Честит Рожден Ден, Звездобройка! Да си жива и здрава, много обичана и да се радваш на много дечица!   bouquet
Мери, много неприятно! Надявам се всичко да е наред! Praynig И аз имам изпълнение с Лили. Беше на 6 месеца и съм я сложила в кухнята на една дървена табуретка  Embarassed, а аз шетам нещо и тъкмо се обръщам и кошницата полетя към земята. Падна, разбира се, но да чукна на дърво нищо й няма. Heart Eyes

# 77
Честито на Пухка и Виви,да са им живи и здрави синовете и много послушни! 
smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Честито и на freespoken,Rufinka i Yvonne ,много радост и детски смях да има в къщите им !
1stroller 1stroller 1stroller 1stroller 1stroller 1stroller 1stroller

bdbaloni hbday happy bd bigdance2
на Звездобройка,нека бъде жива и здрава
и да се радва на най-сладкото детенце и да бъде много обичана от татко Ган
  newsm03

baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni 

Мери,ужасна случка наистина,вярвам че няма да има последствия а Ива ще бъде много внимателна отсега нататък.

Елеонора и аз си мисля да не би да е грешката в кантара,на едно и също място ли теглите детето?Аз правих проба с помпата- давам на Ева да суче от едната гърда и половин час след като е приключила започнах да се цедя.С 300 зора събрах 5 мл  Shocked Тази нощ пък спа от 9 до 4 и 30 и двете гърди ми се бяха надули като бомби,започнах да цедя едната и успях да събера 40 мл  Shocked За толкова дълго време тези мл ми се струват страшно малко,но нали казват че бебето успява да изсуче повече от колкото помпата да изцеди ... Днес сме на консултация,ще видим какво е положението при нас. Ева реве много,по цял ден и/или по цяла нощ,и аз все си мисля че е от коликите,а сега вече се замислям да не е от глад.

yzida и мен ме интересува този въпрос за заведението.При всички положения ще ми е по-удобно ако го направим така,но незнам ако наистина традицията е да е в дома?Много хора ме питат кога ще правя погачата,трябва да ги поканя,а дома ни не е кой знае колко просторен и голям и трудно ще се съберем.Обаче ме предупредиха че ако ходим в църкава на 40 тия ден от ражаднето,трябва да е точно в деня,неможе по-рано или по-късно и трябва попа да е предупреден и да ни посрещне на вратата на църквата да ни прочете молитва и тогава да влезем вътре.Аз със сигурност ще ходя на църкава,нека някоя мама която го е правила това да сподели,така ли е както са ми казали и какво трябва да занесем в църквата.Благодаря предварително!

Сега да се извиня !  Blush от Понеделник ще се приселя да поживея при родителите ми,а там нямам нет.Така че по темичката няма да мога нищо да напавя,съжелявам много.Но пък Дездемонка,Алина и Лейди се надявам да смогнат между задълженията си да сглобят някоя сладурска тема.
Хубав ден момичета,дано да е топъл и слънчев! Грабвайте бебоците и ходом марш по парковете  sling sling

# 78
  • София
Момичета, ние от вчера се дохранваме с АМ! Бебко плаче вчера цял ден, а аз забелязах, че след боледуването кърмата ми намаля много - вече нямам напрежение в гърдите, пия чай, ям подходящи храни, но вече четири дни няма развитие и малкия иска да суче през 1 час. Съответно мляко нямам и той се нервира. Консултирах се с педиатърката и тя каза да му забъркам 60мл и след като го накърмя да му дам, колкото иска. Не можете да си представите с какво настървение сука от мен и после си изпи цялата добавка. Доволната му физиономия не я бях виждала нито веднъж преди това за цял месец! Поплаках си, защото явно е гладен от доста време. И тази нощ спа цели 6 часа  Simple Smile, спокоен - май коликите ще се окажат глад?!?

# 79
МЕРИ-надявам се ,че не е нищо  сериозно и Бог ви е пазил  Hug Praynig Нацелувай Еммка от нас четирите и се пазете многоооо  Praynig Hug  bouquet

ЛЕК И СЛЬНЧЕВ ДЕН МОМИЧЕТА   bouquet

# 80
Честито на новообебилите се! Честито и на всички празнуващи.
Момичета искам само да ви питам вие слагате ли в нослетата на бебоците физиологичен разтвор за отпушване и как точно го правите? Защото нещо нослето ни "свири" и педиатърката ми каза да му капвам по една две капки.
Днес за първи път му измих сама дупето и го преоблякох без чужда помощ и съм много горда.
Малко съм притеснена, че от снощи гърдите не ми се подуват и стоят по-меки. А бебо си се храни. Нощес спа от 3:00 до 8:00 и сигурно не е гладен  newsm78. Като ги стисна има кърма ама дали така е нормално?

# 81
Добро утро и от нас Hug
Честито на всички новообебили се мами!!!
За нослето - вечер използвам спрей Несита, не е лекарствен продукт и отпушва на секундата.
Изабелко, вече знаеш колко ще ни липсваш Hug а за църквата и аз знам, че е добре точно на датата да се иде, трябва да се носи пита и едно бурканче мед.
Вчера бяхме на консултация, Андреан е качил 1,300кг. и е пораснал 4 см. а педиатърката пет пъти ме попита "ама само на кърма ли е детето"?, чак ме изнерви като чели не беше доволна, че е само на кърма #Cussing out ейй това българските педиатри нямам думи #Cussing out

# 82
Изабелка ситуацията е същата при нас. И моето гардже спинка посред нощ, но през деня врещи на глад непрекъснато. Дори сменянето на памперса ни е голям проблем.
Гърдите ми се напрягат, и когато и дам да суче я чувам да преглъща звучно около една минута и след това спира. С помпата успявам около 25 мл. да изцедя, като едновременно ми теква кърма и от другата гърда и нея също събирам. Така успявам да събера около 30-35 мл. От снощи и давам адаптирано мляко, тя изсмуква около 30 мл и спира - толкова кротко ми е детето, не мога да я позная. Спинка си, не реве до посиняване, сменяме си памперса без рев. Изобщо не ми се искаше да опираме до АМ, но май това е решението при нас.
А относно кантара няма грешка в това съм сигурна. Теглих я при едни и съши условия няколко пъти, през няколко дни.

# 83
  • ВАРНА
Пухка и vivi-vivi, честити ви синове Калоян и Стефан. Нека растат здрави, силни момчета, нека имат прекрасно детство и добър живот.

freespoken, честита ти дъщеричка Николета, само радости да носи на всички!

zvezdobroika, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, без него не може. Бъди щастлива, бъди вечно удовлетворена от всичко и всички!

Изабелка, остави темичките. Постепенно ще ги оправим. Ама това "преселя" ми звучи много длъгосрочно. Ще ни липсваш  Hug

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 21:48 от de3demonka

# 84
Момичета, ние от вчера се дохранваме с АМ! Бебко плаче вчера цял ден, а аз забелязах, че след боледуването кърмата ми намаля много - вече нямам напрежение в гърдите, пия чай, ям подходящи храни, но вече четири дни няма развитие и малкия иска да суче през 1 час. Съответно мляко нямам и той се нервира. Консултирах се с педиатърката и тя каза да му забъркам 60мл и след като го накърмя да му дам, колкото иска. Не можете да си представите с какво настървение сука от мен и после си изпи цялата добавка. Доволната му физиономия не я бях виждала нито веднъж преди това за цял месец! Поплаках си, защото явно е гладен от доста време. И тази нощ спа цели 6 часа  Simple Smile, спокоен - май коликите ще се окажат глад?!?

Аз съм същата история като теб с кърмата само,че не съм боледувала а кърмата така и не дойде повече количество.
И ние и от вчера сме на добавка 60мл само,4е НАН и да изпие от него колкото иска след гърдата  Rolling Eyes При нас същата доволна физиономия и усмивки по време на сън има Маги сега. Ние също мислехме 4е има колики и не заспиваше с часове след като я нахраня,а тя просто е била гладна..... Ужас

# 85
  • София
vivi-vivi и freespoken,  Rufinka и Yvonne , да са ви живи и здрави рожбите, много да ви радват и само сладки грижи с тях да имате Grinning

Звездобройка, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива  bouquet

Малко съм притеснена, че от снощи гърдите не ми се подуват и стоят по-меки. А бебо си се храни. Нощес спа от 3:00 до 8:00 и сигурно не е гладен  newsm78. Като ги стисна има кърма ама дали така е нормално?

Да, това е нормалното положение на гърдите, когато лактацията се нормализира Grinning

Мери, най-важното е , че всичко е наред с децата. И на мен това ми е  един от страховете -Георги да не помъкне Камен някой ден, защото винаги иска да го носи, аз не му давам, а понякога се налага да ги оставя за минутка-две сами.

# 86
  • София
Влизам да проверя дали има ли нови бебчета...... Hug
Руфинка, честито бебешорче! Да е спокойно, папкащо бебче и да пълни памперсите с кеф!   bouquet
Ние си останахме в къщи днес, но ще наваксаме.
На вас приятни разходки и сити бебета без колики! Hug
На Доти, Дуол, Еми и всички останали очакващи, успех в надпреварата и леко раждане, ако се случва в този момент! Hug Hug Hug

# 87
  • Варна
Честито на Пухка и Виви,да са им живи и здрави синовете!

Звездобройка, честит рожден ден! 

Мери дано всичко е наред с малката Емма.

Днес няма да има разходка , при нас вали  Confused Така ми хареса да хайтя...

# 88
Здравейте,мамчета HugАз докато се разпиша в новата темичка и вие  я преполовихте Wink
Честити бебенца на Пухка,Виви,Фрийспокън,Ивон,Деситка и Руфинка!!!Да са много здрави и послушни и само радости да им носят!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честит рожден ден на Звездобройка!!!  bouquetБъди много обичана и щастлива майка и съпруга!!!

Чара,как си,оправяш ли се вече?Аз днес вече спирам АБ.И на мене лекарят ми каза че след раждането ми е отслабнал имунитета,толкова боледуване ми с е струпа тези няколко седмици,че още не мога да се стабилизирам.Дано си по-добре и никакви болести вече,че дечицата искат гледане Peace

Мери,направо настръхнах като прочетох Sad,аз затова Петър го мъкна с мене дори до тоалетната,страх ме е да го оставя дори за секунда с малката,защото не знам какво може да се случи.Знам че много я обича,обаче може да я нарани неволно,все пак са на по 3 годинки и не могат да предценят рисковете и себе си да опазят,пък камо ли бебетата.Затова очите на 6 и ще внимаваме с каките и  батковците.Дано Емма е добре и няма последствия PraynigА Ивето как е ,сигурно и тя много  се е изплашила? Confused

Елеонорка и Наденцето,не се отчайвайте така.За успешно кърмене трябва да имате положителна нагласа и да сте спокойни,притесненията само могат да навредят.А пък и в края на краищата най-важното е бебчето да е сито и добре,а пък макар и на АМ,така че спокойно Peace

Изидка,погача не съм правила с Петър ама сега мисля да направя като поканя няколко приятелки.Роднини в града нямам,а пък нашите родители и кръсниците вече се разписаха да видят бебето.Ако ти си решиш че на заведение ще е по-добре,така го направи.Не се съобразявай кой какво ти казва. PeaceДнес щях да ти звъня да се видим в парка,ама времето май не става.Тези дни се надявам обаче да успея. Peace

Джой,аз слагам по малко физиологичен разтвор в нослето и после го чистя с памуче.Видя ли че ще се справите с бебчо,браво Hug

За пробните кърмения-и аз мисля че са абсолютна глупост.Първата ми педиатърка така предцени че Петър не яде достатъчно и изписа дохранване още вторият месец а пък той беше наддал 1 130.просто в момента беше сукал по-малко от нормата #Cussing outТака че това не е показател дали бебчо се храни.

Хайде да залагаме кой ще се обеби утре на 29.02. hahaha

# 89
Ихааааааа, честито на всички нови майчета !Живи и здрави бебончета!
Ох , като ви чета и мен ме хваща страх госпожичката да не е гладна.Вечер като я изкъпем не спи и не спи това дете, стоя с часове и само сменям гърдите , оставя я почва да ръмжи и да се върти, плачка.Към 1-2 часа вече измаря ли се какво и аз не знам ама заспива.Като я пусна в нейното легълце все едно има тръни в него , веднага скача.И хайде пак на ръце.Устата и не може да остане свободна или е на гърдата или цока биберона  иначе е крива.А смяната на памперса също е с много рев, досега го отдавах на това , че може да и става студено, ама като чета Елеонорка , вече почвам да се съмнявам.Иначе пиша и ака, къде повече, къде по-малко, но все ни е оцапано дупето.Взела съм кантарче на заем и я тегля , наддала е от болницата с около 450 гр.Вече по нашия кантар е 2950.Малко ми се струва на мен.Все още се мъчим само на кърма.изцеждала съм се само миналата седмица, че я оставих на баба и да отидем да купим количка.Резултата беше 45 гр от едната гърда CryНезнам дали да си купя добавка за всеки случай,че вечер направо се мъча и аз с нея.Снощи в 4 часа я взех при нас в леглото и я кърмих легнала  даже съм заспала с нея.Малко се страхувам от тази поза   като заспа да не я задуша случайно. #CrazyСпоред вас да давам ли добавка или да продължавам с дългото кърмене от по няколко часа?Въпроса е да не си измъчвам детето.

Общи условия

Активация на акаунт