Отговори
# 150
Добро утро , мили момичета Simple Smile
Абе виждам че всички си пазарувате??  newsm78 Има ли такива като мен , дето още нищо не са си купили - де от суеверие ( признавам преди не бях ....) , де от факта, че сякаш все още не мога да осъзная факта че Наближава Денят с бързи темпове.....
Аз ходя и оглеждам само и си заплювам - не че не ми се иска да изкупя всичко сладичко в номер 56  Laughing
Знаете ли какво ме посъветва една възрастна жена ( само да не ме чуе Simple Smile , която е отгледала 2 деца и 3 - ма внуци : каза ми да купувам български , изчистени по възможност от всякакви щапми дрешки - особено за бельото, защото има някои турски ( супер яки на външен вид ) дрешки, които колккото и да переш пускали щампите и можело да предизвикат алергична реакция или обрив  newsm78  Някакво мнение по въпроса??
А най  ви завиждам че сте си накупили и колички - аз съм решила като родя тогава - ама то от такъв избор направо ми се замота главата....Най- накрая ще пратя мъжо и после на него ще му мрънкам ако не съм доволна Simple Smile))
И да питам - от сутринта по много малко ми тече отдолу - нещо беличко, но не е слузесто и то както си стоя права и хоп - капва ми по краката или на пода Течно е, не е много слузесто , но е бяло и няма миризма? Някой да има подобни случки  newsm78 или да почвам да се шашкам ???
охх, стига, че ми се иска да ви пиша цял ден, ама .....нема как   bouquet

# 151
сиси , матерната се продължава и дакато кърмиш  Peace
КРИСИ, защо?
Каза ми го док , пък и на тях пише  Peace
за нервите и аз съм същата . постоянно го отнасят мъжът ми и детето . дано не се отразява много на бебчо  Praynig
ася честит розов щъркел .
stefinka бъди сигурна ,че ще разбереш  Grinning при мен изтекоха първо водите , но по - често започва с контракции .
за коритото и аз още се колебая. дали анатомично или обикновено , но задължително ще е със стойка.

# 152
  • Бургас
Стефинка, ще разбереш, че започва раждането със сигурност Peace При всеки започва различно - имам предвид контракции, води и тапи. При мен първо започнаха контракциите на равни интервали от 15 мин., като две седмици преди това имах подготвителни контракции, но не регулярни. После ми падна тапата и водите ми изтекоха чак в хода на раждането вече, мисля към 7-8 см. разкритие newsm78 При някои, обаче, първо изтичат водите, при други първо пада тапата, но общо взето се разбира, че раждането започва.
Аз киселини почти нямам, отоци изобщо не ми се появават, обаче вчера имах болезнени контракции и две познати независимо една от друга ми казаха, че коремът ми се е смъкнал доста Rolling Eyes Като имам предвид, че с едната бяхме заедно два дни преди това, явно наистина има промяна. Това ме навежда на мисълта, че няма да устискам до април и смятам следващата седмица да се мобилизирам и да приключа с цялата подготовка. Днес ще изляза да си допълня нещата за болницата и после започвам да мия прозорци. Каквото и да си говорим, не остана, момичета Laughing
Полинита, аз избързах с количката, защото държа мъжът ми да дойде на изписването със столчето за кола. Пък и като си втълпя, че трябва да взема нещо, не мирясвам Embarassed Та количката си я бях харесала далеч преди да забременея и после от оглеждане на други колички се побърках. Накрая реших, че Джорданито си е моята количка и я взехме малко рано, но гаранцията и е две години, така че в тази посока не сме загубили много време.

# 153
 newsm44  newsm44  newsm44 Петък, петък, пеееетъъъък!!! Остава ми още точно един месец работа!!!Asja май с тебе ще удържаме фронта  Laughing и искрено ти завиждам за розАвите новини!!!
  И мен ме притеснява "започването" на раждането, ама все си мисля, че чак да съм толкова куха и да не разбера....... newsm78, ама пък знаеш ли?
 Ей варненки, нищо не казвате за вчерашния курс в ОБ??? Как беше?
 Аз като ви слушам с тез витамини и минерали, ами аз нищо не съм пила от как съм бременна (то преди пиех витамини, а сега???)! Ако не беше фолиевата киселина от начало и сиропа за кашлица о/о Коледа...май с това ми се изчерпват медикаментите!
  Айде всички неработещи-марш на вън - и да се  разхождате и за нас!  bouquet

# 154
Емма, и аз се радвам на петъка Grinning Другата седмица излизам вече по майчинство, така като се замисля доста ще ми липсва работата, нооо бебка е най-важна Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз също не съм пила никакви витамини до момента, само фолиева киселина на моя си глава, че доктора нищо не ми беше казал за нея newsm78 и сега пия желязо, че беше паднало много последния път.

Asja, добре дошла в отбора Hug

# 155
Asja Браво и за твоята госпожица! Еййййййй най-накрая! Честно да ти кажа аз за такъв случай като твоя не бях чувала, до 8-я мес да е толкова срамежливо, че да не се показва, ама ще не ще, ето че сте я разкрили  Wink

А, има и по-тежки случаи. Големият ми син до края храбро си кри пишката и докторите го смятаха за момиче. С майка ми накупихме розови тоалети, рокли, обици дори и накрая се роди момче! Е, купихме други дрешки, раздадох рокличите, но си го обличах и с някои от розовите дрешки, защото много ми харесваха.

Честита мома, Ася. Според мен, синьо-зелената количка на цветя звучи добре за девойка. Освен това момичетата са по-лесни - можеш да ги облечеш в какъвто искаш цвят, докато момче в розово наистина изглежда малко странно.
  Grinning

# 156
  • София
Добро петъчно утро! Предстои 3-дневен weekend, днес е и ден за заплата, така че общо взето не ми тежи мисълта, че съм на работа Simple Smile

Лурдес, витамини и аз грам не съм пила, фолиева киселина - няма и един месец (късно отидох да се регистрирам в консултацията, а тя нали се пие до 4-ия месец, та така...). От началото на месеца пия Малтофер за хемоглобина. Това са ми медикаментите.

Иначе първото ми раждане познах, че започва по това, че ми падна тапата. Никакви контракции не помня да съм имала, водите ми ги спукаха в болницата в предродилна зала.  Второто ми раждане беше предизвикано (не с хапче, а със система), така че там предварително си знаех кога ще раждам. Но спокойно...не можете да пропуснете момента  smile3521

За покупките - аз НИЩИЧКО не съм купувала. Ходя, гледам, набелязвам, чудя се  newsm78 . Абе много мразя да имам избор ще знаете! Колкото повече варианти има, толкова по-трудно ми е да реша - и за креватчето, и за количката съм така. Ние количка така и така сме решили да вземем след като се роди бебето - едно от суеверие, второ и без това апартамента ни е като дядовата ръкавичка. И креватче няма да взимам предварително, само ще го набележа (вече май съм се ориентирала към Съни на Дибо), а таткото ще го купи докато сме в болницата.
Нищо, че ми е за трети път, ама съм много суеверна и ме е страх да купя каквото и да било предварително.

polinita, и аз имам слузесто течение, ама чак да капе... не капе. Защо не се консултираш с док  newsm78

# 157
хайде момичета аз тръгвам по пътищата...такава еуфория ме е заляла - не съм се чувствала толкова жизнена от години.имам чувството че ще хвръкна Simple Smile всичко съм си изчистила, чак не оставих много за мъжо в неделя за Пролетното почистване  Mr. Green
пожелавам ви Хубав , Слънчев Ден !!!!!!!!!!!
 newsm51 smile3535

ПС и ще мина през доки за това капещо вещество......

# 158
Вече съм в майчинство!  newsm44 newsm44 newsm44

Гледахме бебовците и докторът доста ме стресна. Гледа и мълчи, иска ми картона от акушерката и един такъв умислен. По едно време вика "Много големи тези близнаци, бе"
Аз съм 33 г.с и 3 дни, а по данни от ехографа, бебовците са 35+.
На едното BPD 88 ;FL 67 , на другото BPD 91; FL 68.
За плацентите каза  степен от първа към втора Rolling Eyes. Преглежда ми шийката, плътно затворена е, но има малко скъсяване, което налага почивка.
Каза ми да не пия но-шпа, защото в този срок на бременността води до изглаждане и отваряне на шийката. И както си имам Бракстън Хикс контракции, така и мога да си родя Grinning
Както и в следващите две седмици да намаля постепенно приема на магнерот с по едно хапче на два дена, та като вляза в 36-та да го спра съвсем.

За качените килограми, не ща да си спомням цифрата - шокираща беше  ooooh!

Ася, честита ви дъщеричка!  4470Мноооого срамежлива излезе вашата мома  Wink
Чета ви тука, че повечето се настройвате за раждане март. На мен доста вече почна да ми натежава корема, да се появяват една след друга "екстри", обаче някак си съм настроена за раждане 2-10 април Grinning, не ща по-рано Mr. Green

# 159
И да питам - от сутринта по много малко ми тече отдолу - нещо беличко, но не е слузесто и то както си стоя права и хоп - капва ми по краката или на пода Течно е, не е много слузесто , но е бяло и няма миризма? Някой да има подобни случки  newsm78 или да почвам да се шашкам ???
охх, стига, че ми се иска да ви пиша цял ден, ама .....нема как   bouquet

Типично бяло течение. Не се шашкай. Ако се притесняваш, поискай от док микробиология.

# 160
  • Русе
Добро утро и от мен  Hug !!!

Аз  да ви се похваля също си взех количка вчера.И ние мислехме да чакаме след раждането ама докато се скитосвам по улиците и страшно си харесах една и не можах да се сдържа  Crazy .Сега нямам възможност да я снимам ,защото е в свекито.В събота ще ходим и ще я снимам.Тогава и ще пусна снимчица.Сега малко само ще ви я опиша.Първо да уточня,че не е маркова и струва само 130лв  Embarassed обаче според мен има страшно много екстри.Цветовете са светло и тъмно зелено и оранжево.Дръжката се обръща и в двете посоки.Коша има люлеещ механизъм и се вади,и става за столче за кола(не за новородено разбира се ),и може да се ползва за порт-бебе.От едната страна гумите за двоини и въртящи,и като цяло са доста масивни. Абе на мен много ми хареса като цяло и мисля,че за тези пари е много функционална.

eli_v по въпроса ти за Матеева не мога да кажа много.Една моя приятелка ходеше при нея на консултации преди да роди(мисля,че беше за мерене на тоновете)и ми каза,че е останала с добри впечетления от отношението и към бременните.Обаче не е раждала при нея.Това е което мога да кажа по въпроса  Peace

Приятен ден на всички ,че пак се поолях с  писането   bouquet   Embarassed

# 161
Добро утро и от мен ,
ДНЕС МИ Е ПОСЛЕДЕН ДЕН НА РАБОТАААААА newsm44 направо не можех да повярвам че ще устискам до тук,особено последния месец едвам ме свърташе .
 Ася честита госпойца
 Вера ама все така хубави новини да имаш с твойте мишленца ,я виж как си ги отгледала  newsm51
  Доли дог -за бебенцата и твойто ще се обърне,а и то при никой не е гаранция ,че ще се запази главично,при мен в шестия месец беше главично ,в 7 седалищно,последно пак е главично,ама док ми каза ,че това не е гаранция, че може да се обърне,ама ще стискаме палци пък каквото сабя покаже. За нервите и аз съм  newsm61 Banghead Rage моя мъж ми каза вчера че силно се надява ,като родя ще ми мине ,горкия какво ли преживява.
  Исках да питам за тези анатомични коритца,колко време сте ги ползвате, аз видях само поставка в КОмсет, която се слага вътре в коритцето,и като поотрасне бебенцето да се маха,или другото е по-удобно   newsm78, идея си нямам,някой използвал ли е.
 За килограмите - и мен ме е срам ,Вени не си сама.
 Пожелавам ви лек и усмихнат  ден.

# 162
момичета ,някой беше писал за магазин зара за бебешко . моля ви кажете ми къде се намира и има ли хубави неща  Praynig

# 163
Здравейте , момичета !!

Ася , най-накрая , честита госпожица .може да се сватосаме   bouquet

Стефинка , със сигурност ще разбереш кога започва раждането .Изтекат ли ти водите - отиваш веднага в болницата.
Падне ли ти тапата не е гаранция ,че ще раждаш в същия ден , може и след седмица-две.Започнат ли ти контракциите , трябва да ги следиш през какъв интервал са и колко дълги.Аз отидох в болницата , когато ми бяха на 5 мин.и вече бях в 6-7 см разкритие. Родих 4 чака след постъпването в болницата.

Вера , браво за хубавите новини , отгледани бебета.

Аз отивам до банката да си видя колегите , че са ме поканили на обяд и после ще ви пиша пак.

# 164
Съни 22 мерси за инфото Hug
Аз мисля да се ориентирам към нея за раждането и засега събирам впечатления и мнения за нея.
Русенки, а вие избрахте ли си вече доктор за раждането? Аз хем съм минала веднъж от там и пак ме обзема едно притеснение от това предстоящо раждане че хич не бързам да раждам. По въпроса за покупките абсолютно нищо не съм купувала,дори и 1 биберон Embarassed не че ще ми се размине, но все ми се струва, че има доста време до събитието. Най-много накрая мъжа ми да стане луд от обиколки и пазаруване докато съм в родилно, но....... не ми се бърза Party
А ако имате желание на мен ще ми е приятно да се видим отново още повече,че времето е страхотно и предразполага за срещи и на открито.
Слънчев ден и усмивки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт