Отговори
# 180
По въпроса за покупките абсолютно нищо не съм купувала,дори и 1 биберон Embarassed не че ще ми се размине, но все ми се струва, че има доста време до събитието. Най-много накрая мъжа ми да стане луд от обиколки и пазаруване докато съм в родилно, но....... не ми се бърза Party
А ако имате желание на мен ще ми е приятно да се видим отново още повече,че времето е страхотно и предразполага за срещи и на открито

eli-v по въпроса със покупките и аз още нищо не съм купувала,защото и на мен ми се струва че има доста време.а идеята за среща е супер ,и на мен също ще ми е приятно да се срещнем отново.

# 181
Goldie много успокояващо ми подейства разказа ти,то и  навсякъде пише(във всички книги и т.н) че е хубаво да се отпуснеш и да слушаш какво ти обясняват докторите,за да не се стига до разни случки . Например всички мой  познати ,който са раждали ми казват все едно и също,болка има ,но е поносима,ще разбера и аз . за нагласата също  съм съгласна, пробвала съм, като се настрой човек, че ще го боли нещо и като го мисли постоянно,е ми боли  повече ooooh!
За риткането на бебо и аз се шашкам доста често,например през нощта като се събудя никога не мърда,чак към 8-9 часа започва,сега например пак е в покой милото,абе егати историята -сега защо рита толкова много ,после защо не рита hahaha все притеснения!

# 182
По въпроса за покупките абсолютно нищо не съм купувала,дори и 1 биберон Embarassed не че ще ми се размине, но все ми се струва, че има доста време до събитието. Най-много накрая мъжа ми да стане луд от обиколки и пазаруване докато съм в родилно, но....... не ми се бърза Party
А ако имате желание на мен ще ми е приятно да се видим отново още повече,че времето е страхотно и предразполага за срещи и на открито

eli-v по въпроса със покупките и аз още нищо не съм купувала,защото и на мен ми се струва че има доста време.а идеята за среща е супер ,и на мен също ще ми е приятно да се срещнем отново.

Ох, момичета - как така ви се струва доста времето - аз имам чувството, че всеки момент ще родя и все се чувствам неподготвена.
Евала за вас, че сте така спокойни!!!
Мен най много ме притеснява факта, че ако не успея да си подготвя всичко ще ми дойдат майки и свекърви и ще има да се блъскат една в друга и да ми  пипат в нещата - ужас направо.
Искам всичко сама да си подготвя предварително!!!

# 183
jul няма празник, просто отдавна не бях ходила и затова, реших да пална по една свещичка за здраве Simple Smile За високото кръвно чесъна го свалч много бързо, сега има и пресен  Wink ако го обичаш хапвай си.
А аз забравих нашата мома е 2,350гр, а кръвното ми е 110/70, обаче от два дена следобяд почва много да ми се вие свят, гади ми се, нямам сили и  ми става лошо и до късно вечерта не ми минава, все едно съм с ниско кръвно (може ли да е заради ниския хемоглобин?), а вечер редовно като си легна получавам сърцебиене, все едно сърцето ми се качва в главата, ама ми минава за 5-10мин.ЕКстри всякакви  Grinning
stefinka същата работа съм!Направо сън не ме хваща да мисля да ми е поготвено всичко и никой да не ми се бърка след това. При мене ще идва свеки за една седмица и искам всичко да е готово!И аз имам чувството че всеки момент може да почнат контракций и айде.....а ние даже легълце нямаме още и дрешките не съм изпрала  newsm78
 За килограмите над 20 съм срам ме е да ви кажа колко, направо незнам какво ще правя  Embarassed Cry newsm78

# 184
Ох, момичета - как така ви се струва доста времето - аз имам чувството, че всеки момент ще родя и все се чувствам неподготвена.
Евала за вас, че сте така спокойни!!!
Мен най много ме притеснява факта, че ако не успея да си подготвя всичко ще ми дойдат майки и свекърви и ще има да се блъскат една в друга и да ми  пипат в нещата - ужас направо.
Искам всичко сама да си подготвя предварително!!!
Това все едно аз съм го писала  ooooh!,на всичкото отгоре ремонт първо ще правим ,после почистване и ако все още съм устискала ще си купувам всичко за бебо  и ще пера. това мойто си е мног несериозно ,ама така разполагане с време Simple Smile

# 185
 За килограмите над 20 съм срам ме е да ви кажа колко, направо незнам какво ще правя
[/quote]
 newsm45 newsm45 аз съм също във това положение  мъка ми е като се погледна в огледалото.Но какво да се прави после дупе да ми е яко,като почна да отслабвам.

# 186
  • Русе
За Русенска среща и аз съм ЗА с двете ръце  Laughing

Найстина времето е страхотно за разходки.Аз по цял ден се мотам по центъра и се чувствам страхотно.Дайте предложения за място и час и аз ще бъда там  Wink .Нали не съм на работа и по всяко време ми е удобно.

За килограмите аз съм +16-17,ама нали съм едричка и почти не ги усещам обаче незнам после как ще ги свалям  Confused

Искам да ви попитам нещо:днес си купих един хляб без брашно.Мислите ли че може да ми навреди по някакъв начин неговата консумация в момента ???

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 13:39 от SUNI_22

# 187

Хемоглобин-101 много нисък, предписа ми Малтофер Фол (желязо + фолиева, за дъвкане), някой пие ли го?

Aquariel, аз го пия (по-скоро дъвча). В момента профилактично - по едно на 2-3 дни, така каза доктора. Иначе преди 2 месеца пиех по 2  таблетки на ден, защото хемоглобинът ми беше 90 и нещо, за месец се вдигна над 120. Сладко е на вкус и затова аз предпочитам да го дъвча сутрин със закуската си Nesquik с прясно мляко, а не по време на другите ми солени яденета.

# 188
здравейте мацки.сега бях на кафе с бременната си приятелка,която е родила първото си дете в болницата в която и аз ще раждам-та обясни как минава всичко.значи като имам контракции или се спука водата татето ме кара и ме настаняват в огромна стая с баня,климатик и всички екстри.в тая стая се и ражда.давам ми да пия каквото искам докато насъпи момента.таткото е плътно до мене.идва доктора,раждам си и викат татето да реже пъпната връв,после ни го дават за 15 мин.да му се порадваме и после го вземат да го мият и теглят.може да снимаме с камера,но не и видео.сега казах на мъжлето де ако иска да е при мене.голям майтап-абе да е там да ми държи ръката Mr. Green.от раждането не ме е страх-нали съм с упойка.до после мами и няма страшно-всичко ще е ок Peace

# 189
Здравейте!   bouquet
И аз в сряда вечерта ходих на лекции и научих нови неща за раждането в държавната болница - бебчо като се роди нали го слагат на корема на майката и го оставят да допълзи до гърдите и да започне да си суче. Практиката била да се кърми бебето още в първият половин час след раждането(доколкото разбрах това помагало и по-лесно да се роди плацентата). А първото къпане не го правят акушерките, а таткото Simple Smile Слагат ваната до леглото на майката да гледа и таткото го къпе като го държи само за главата и го оставя да си шава из водата - така поне показваха на мъжа ми в болницата (снимки). Като пристигнеш в болницата да раждаш те настаняват в специална стая, направена като домашна - с много сладки перденца, кожени фотьойли, маса с ваза с цветя на нея, легло за бременната да си поляга (държат много да се разхождаш и да правиш упражнения когато имаш възможност, защото казват че раждащата жена не е болна, а напълно здрава и трябва да се движи за да роди по-лесно - това разбира се ако нямаш проблеми). Има също и касетофонче с диск, да можеш да си слушаш любимите песни(ако си подготвил музика и си носиш, ако не ти пускат от там). Таткото е при теб през цялото време и ти помага. А вече за самото раждане те местят в родилна зала(има няколко защото са самостоятелни и изолирани една от друга да не слушаш ако някоя жена вика).
С тази нова информация още повече се успокоих за раждането. Simple Smile Въпреки това притеснението си го има - все пак не знам какво точно ме очаква, нали всеки път и при всеки човек е различно. Но пък съм с много положителна нагласа. Пожелавам го на всички вас!
Поздрави, момичета, и леко бременеене през оставащите няколко седмици!  Hug

# 190
Здравейте пак! Аз въпреки, че още нямам опит с раждането много се дразня от всякакви "компетентни" мнения на раждали и нераждали жени (че и мъжете напоследък много взеха да разбират от раждане). Това за прагът на болка е много правилно-има жени, които се тръшкат само като трябва да им взимат кръв например и такива, които стискат зъби до край и понасят някакви кански болки! Така, че всичко е строго индивидуално! И наистина мисля, че нашето спокойствие (колкото и да ни е трудно да го постигнем с идването на самото раждане) и позитивната нагласа са от голямо значение! Ако тръгнем да раждаме спокойни (колкото можем), уверени в лекарите при които отиваме и с...усмивка на уста-толкова по-лесно ще е за нас! Естествено, че болка ще има, но все още се разхождат жени по улиците, нали? А и накрая може да се окаже, че далеч не боли толкова много! Също така много се нервя от една голяма част от мненията и споровете за нашите болници тук-като кажа на някой че искам да раждам в частната ни клиника всички ме гледат едва ли не отивам на сигурна смърт и се започват едни увещавания, че там нямало добри специалисти, нямало неоантологично отделение, само за пари мислели там и прочие! Също и, че аз съм отивала да раждам, а не на хотел, така че добрите условия не били най-важното! Ами хубаво, ама аз ако тръгна за болницата с мисълта, че с мен или с бебето (да не дава Господ) ще се случи нещо, че лекарите са некадърници-какво ще ми помогне това? А и в крайна сметка не ми се иска да се примиря с факта, че в 21 век, трябва да нося 2 сака с неща за болницата, вкл. вилица, лъжица, чаша (все за храна,която не ставала за ядене) и сума ти и други неща....да гледам хлебарки по земята и стените, да разкарвам мъжа ми 20 пъти, щото всеки се присеща за разни работи и т.н., вместо да съм спокойна за мен и бебето, че имам последен шанс да си почина, да съм на хубаво място с усмихнат и вежлив персонал (както трябва да е навсякъде)-ами за какво тогава ги плащаме тези осигуровки? Както и да е! Много се извинявам за негативния пост, дано не съм разстроила или ядосала някого-не съм го искала! всеки има право на избор в днешно време, имаме право на добро отношение особено в това ни състояние и не трябва да позволяваме на други хора да ни настройват негативно и да ни плашат със страшни разкази......често и доста преувеличени!

# 191
Момичета, не се шашкайте толкова за това раждане! Няма човек дето да не е роден, мислите ли че ако беше толкова страшно жените щяха да раждат по 2 ,че и по 3 ... деца?! И при всяка жена раждането е различно, така че колкото родилки, толкова истории!!! Ако пък ссте от трахливите- като чуете нещо ужасно си повтаряйте че при вас няма да е така! Важно е да сте позитивно настроени , а не да отивате със страх в болницата!
За мамите извън Бг- какво да кажа.... само да ви завиждаме за условията при които ще сте!
Емма и аз този път съм решила в частна болница да раждам! А за парите - поне аз и до сега съм плащала така че ако ще е жаба , да е крастава поне Mr. Green / то и без това лекарите при които съм била до сега вече само на частно работят/Аз пък пак съм болна- тече ми носа , подуто ми е и ме сърби цялото лица Twisted Evil

# 192
  • Пловдив
Това за прагът на болка е много правилно-има жени, които се тръшкат само като трябва да им взимат кръв например и такива, които стискат зъби до край и понасят някакви кански болки!
А-а-а! Не си права. Аз припадам, като ми взимат кръв, ама раждането не ми се видя страшно smile3503 Хем първо бях на системи, от които имах зверски контракции, без почивка, ама чак пък толкова да болеше newsm78, а после ме отрязаха след 48
часа безсъние - и това не беше драма Grinning

кръвното ми е 110/70, обаче от два дена следобяд почва много да ми се вие свят, гади ми се, нямам сили и  ми става лошо и до късно вечерта не ми минава, все едно съм с ниско кръвно (може ли да е заради ниския хемоглобин?), а вечер редовно като си легна получавам сърцебиене, все едно сърцето ми се качва в главата, ама ми минава за 5-10мин.ЕКстри всякакви  Grinning

И аз бях така и си мислех, че е от ниското кръвно, в последно време обикновено 60х90. Обаче днес като отидох на доктор- изненада - 90х140 Shocked Всъщност ми е било лошо от високото кръвно, така че намери апаратче или начин да си го премериш Peace

# 193
roska_ps, моят мъж като разбра, че след раждането дават на таткото да изкъпе бебето и само пита:"Ама задължително ли е? Ми аз как ще го хвана..." Много е притеснен. Успокои се като му казах, че не е задължително  Joy
Аз в последно време само позитивни отзиви слушам за раждането.

# 194
Колко много сте изписали,браво на вас Hug
аз също още нищо не съм купила за бебето, но не защото не искам ами защото таткото е суеверен ooooh! и каза че ще накупим всичко една седмица преди да вляза в 9 месец Crossing Arms
а пък за раждането незнам защо ама въобще не ме е страх Thinking чувствам се много спокойна

Общи условия

Активация на акаунт