Предучилищна- в градина или училище?

• 32 703
  • 242
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
гостя бях аз  Grinning мерси честе отговорили. в тази връзка да питам - искам да запиша дъщеря ми от октомври на английски. 2 пъти в седмицата по 2 часа. мислите ли че на почти 4 години ще седи сама вътре и ще издържи? обучението е с видео и между двата часа има почивка, но се стои на чин.

Два часа са си твърде много. Дори 2 пъти по 1 час пак. Заниманията на тази възраст са до около 25 минути най-много. След това не може да му задържиш вниманието на малкото човече. Прецени сама, но моят съвет е да изчакаш поне година или намери друг вариант с по-краткотрайно занятие.

# 181
  • София
Наистина вниманието на децата на тази възраст сравнително трудно се задържа, но все пак е индивидуално.
Зависи и каква е програмата за занятието. Възможно е да има много песнички и езикови игри, които включват физически движения подобно на танци. Все пак ми се струва много 2 часа на занятие. При възрастните час и половина занятие е много и едва издържат.

# 182
аз да питам следното. на абсолютно всичките ми познати децата след като станали на 2 години не спят следобед /така казват майките им/ - та в такъв случай за какво спане говорите в предучилищна и това ли е съществената разлика, освен общите тоалетни в училище  newsm78

Не спят, защото не ходят на ясла или градина. В къщи не може да се осигури такава интензивност на заниманията, че децата да се уморят както това става в детската градина например. Там си има часове (макар и по 20мин), по време на които седят на столчета, част от обучението е в игри и децата се движат много, изразходват физическа и емоционална енергия. Матей тръгна на ДГ на 3г и 9м и не спеше у дома следобяд. Там започна да спи, защото просто не издържаше на ритъма.
За 6годишните това вече е индивидуално, според темперамента и физическата зрялост.

Моята може и да не спи на 6 години,но все гледа да си полегне някъде.Лежи я на дивана я на пода и я гледам как от време на време притваря очички.Детето има нужда от  почивка,макър и двайсет минутна.Спокойно да се потъркаля някъде,не я виждам цял ден да седи на чин. Peace
Дъщерята на моя приятелка е първокласничка в 17 СОУ. Нейната учителка е разместила чиновете така, че да има свободно място, на което следобяд постила пътечки и децата прекарват част от времето седнали (не спят там, само ги занимава с нещо). Това се отразява много добре на децата и те по-лесно понасят целодневният престой в училище.

# 183
  • Стара Загора
Мисля,че в училище е по-добре  Peace

# 184
  • София
По-полека, вие изкарахте предучилищната в училище някаква инквизиция. Никой не е длъжен да си дава детето за цял ден на училище. Дори не знаех, че има целодневни предучилищни. И децата от предучилищната са възможно най-защитените деца в училище, защото почти не се засичат с останалите. А в началото им показват къде са тоалетните и дори понякога учителката ги води. Всяко дете с нормално развитие може да изкара 3 часа в училище. Не разбирам за какво спане и лежане говорите.

На мен натоварването в градината ми се струва дори по-сериозно, защото там децата прекарватпо 8-9 часа, нищо че спят и ядат.

# 185
  • Пловдив
А забравяш, че повечето родители работят и нямат наоколо свободни баби да взимат децата в 12 ч. и да ги занимават следобед. Затова се говори за предучилищни целодневни групи. Това е единственото решение за много семейства. Малко са жените, останали си вкъщи или пък тези, които биха могли да си позволят детегледачка постоянно, всеки работен ден. Затова мисля че, ДГ е най-подходяща за предучилищните групи.  Peace

# 186
  • София
По-полека, вие изкарахте предучилищната в училище някаква инквизиция. Никой не е длъжен да си дава детето за цял ден на училище. Дори не знаех, че има целодневни предучилищни. И децата от предучилищната са възможно най-защитените деца в училище, защото почти не се засичат с останалите. А в началото им показват къде са тоалетните и дори понякога учителката ги води. Всяко дете с нормално развитие може да изкара 3 часа в училище. Не разбирам за какво спане и лежане говорите.

На мен натоварването в градината ми се струва дори по-сериозно, защото там децата прекарватпо 8-9 часа, нищо че спят и ядат.
Peace Peace Peace Тъкмо щях и аз да пускам подобен пост...... Mr. Green
Аз съм с две ръце за предучилищна в училище....децата стават по отговорни по отношение на училищни занятия, домашни, дисциплина и т.н. и в първи клас няма да гледат като треснати  Shocked.... Peace

# 187

Peace Peace Peace Тъкмо щях и аз да пускам подобен пост...... Mr. Green
Аз съм с две ръце за предучилищна в училище....децата стават по отговорни по отношение на училищни занятия, домашни, дисциплина и т.н. и в първи клас няма да гледат като треснати  Shocked.... Peace
и аз но ме изпревариха Party Mr. Green Peace

# 188
А забравяш, че повечето родители работят и нямат наоколо свободни баби да взимат децата в 12 ч. и да ги занимават следобед. Затова се говори за предучилищни целодневни групи. Това е единственото решение за много семейства. Малко са жените, останали си вкъщи или пък тези, които биха могли да си позволят детегледачка постоянно, всеки работен ден. Затова мисля че, ДГ е най-подходяща за предучилищните групи.  Peace
Хм, интересно тогава, как ще се справят с първокласниците, които също са до 12?
 И най-накрая си дойдохме на думата, градината е предпочитана само и единствено заради целодневния престой, всички които могат да си гледат децата предпочитат училището.

# 189
  • Пловдив
Как ще се справим с първокласниците ли? Нали има занимални? Слез училище детето е на занималня до 16,30 и после се прибира само, ама вече е на 7г. и нещо...т.е. не става въпрос за дете на 6г., а в тази възраст една година има огромно значение. Имам първокласничка, та говоря от опит.  Peace

# 190
Хм, интересно тогава, как ще се справят с първокласниците, които също са до 12?
 И най-накрая си дойдохме на думата, градината е предпочитана само и единствено заради целодневния престой, всички които могат да си гледат децата предпочитат училището.
Няма такова нещо, моя има кой да го взима на обяд, но пак предпочетох градината.

# 191
  • На черешата
 Ji,детето ми е записано на занималня,която е до 17:30.
 Училището ми е точно срещу работата и ще стои при мен за половин час,аз съм до 18 часа.След това се прибираме заедно. Peace
 И така докато не преценя,че е готова да се прибере сама,което не вярвам да стане преди 3-4 клас. newsm78

# 192
Занималня, о не.Предпочитам да си стои сам вкъщи. Crossing ArmsНо това е друга тема вече.

# 193
Тези дилеми са още далеч от нас. Интересно ми е обаче не си спомняте как сте се чувствали вие на 6 години? По мое време всички ходеха в предучилищна в училище. Не знам тогава да е имало вариант за градина. Беше голям кеф за разлика от детската градина. В детската ме караха да лежа 2 часа в леглото следобед. И това при положение, че почти никой в групата не спеше и само чакахме учителките да излязат и да се замеряме с възглавници или да се гоним по леглата. Караха ме да ям в градината и обикновено бяха все неща, които не обичах. В предучилищната си беше много по-хубаво. На обяд се прибирах вкъщи и стоплях храната, която майка ми беше приготвила. После цял следобед игра навън край блока или четене на книжки. Беше си супер. Нямахме домашни, а в училище беше интересно. Никой от приятелите ми не искаше да ходи цял ден на детска градина. Всички се радвахме, че имаме половин ден оставен само за игра. Нямам спомен за дете на 6 години, което да иска да спи на обяд. Ставах в 6 часа и си лягах късно вечер, а не усещах умора. Брат ми като малък беше същият. Сега вече ми се иска да поспивам, ама не може...

# 194
гостя бях аз  Grinning мерси честе отговорили. в тази връзка да питам - искам да запиша дъщеря ми от октомври на английски. 2 пъти в седмицата по 2 часа. мислите ли че на почти 4 години ще седи сама вътре и ще издържи? обучението е с видео и между двата часа има почивка, но се стои на чин.

Два часа са си твърде много. Дори 2 пъти по 1 час пак. Заниманията на тази възраст са до около 25 минути най-много. След това не може да му задържиш вниманието на малкото човече. Прецени сама, но моят съвет е да изчакаш поне година или намери друг вариант с по-краткотрайно занятие.
Дребния ходи/от 4г и 8м/ 2 х 1чса на английски,но половината време се прекарва в игра:песни,танци,апликиране,моделиране,учат,докато игарят и не усещат умора.Зависи каква е програмата на обучение.Иначе мисля,че 2 часа са много за едно дете.

Общи условия

Активация на акаунт