СНБМ - инициативи - 19 част

• 12 468
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
Привет - мривет  bouquet

Четях я тази тема през цялото време докато ме нямаше, сега се заемам с другите.

Утре няма да мога да се включа в журито за мое най-голямо съжаление, защото мишките не са ни виждали очите през изминалите 2 седмици и сега имаме да компенсираме, а и бабите си взеха отпуск от нас Laughing

# 241
# 242
# 243
Мацки, малко имам странични занимания, ще поработя и около месец-два и затова никаква ме няма, отвреме на време ви чета. Ужасно много искам да доведа Яна на празника и да се видим, но не съм убедена, че ще мога да си позволя сега пътуване, изхарчих си спестените пари, чакам болничен забавен от работодател по незнам кви си причини и мама има рожден ден на 30ти точно.
Моля да проверите давала ли съм пари за членски внос, защото имам спомени за някакви пари, но не помня за какво бяха. Всъщност в момента имам проблем дори да си платя таксата за детска градина, така че ще ме извините, ако забавя вноса за сдружението.

На кърмаческия конгрес се оказа, че имам познанство с представителката на Авент, които спонсорират доста събития. Тя е от Плевен, бяха две жени, поприказвахме си, дадох и визитка моя. Иначе се разминах с представителите на МЗ, те са били само на откриването. Останалото беше чисто медицинска част, повече касае кармаческия форум. Имаше много интересна дискусия предизвикана от едно малко социологическо изследване за нагласите за кърменето - направено сред лекари основно. Социологът ми даде своята разпечатка на доклада, но го дадох на Бу, тя ще го получи и в електронен вариант и ще ми върне този.
Шефът на педиатричната асоциация издразни всички ни, но няма да коментирам с подробности тук. Не мога да преценя доколко тази организация пречи или би могла да помага за контактите с педиатрите и влияние върху тях в някакви насоки...
Не съм водила записки, защото докладите бяха на доценти и специалисти, с медицинска терминология, касаеха ползите от кърменето, обръщаше се внимание на връзката между кърменето и различни болести, хранене и генетика. Точно най-важната част, по която бихме могли да се включим за социалните фактори и кърменето, политиката и т.н. беше представена от въпросният шеф на педиатричната асоциация, който почти нищо не каза. Но все пак имаше обобщение, че трябва целенасочена политика в тази насока, всеобщи усилия, кампании, промяна в практиките на родилните отделения, мерки срещу агресивната реклама на АМ и т.н. Напрежението се заформяше сред педиатрите, които присъстаха, най-вече по темата да се дава ли вода преди 6я месец  или не, да има ли режим или не, което дори не беше поставено като тема в програмата. Имаше нещо като две мнения - че препоръките на СЗО не са препоръки на специалисти, а на "чиновници" и другото - че тр да се следват препоръките на СЗО и да се изпълнява плана Храни и хранене... По отношение на темата майки-консултантки също имаше две мнения - част от хората смятаха, че тези майки не са специалистки и не могат да дават съвети, други пък харесваха това, което правят консултантките и ЛЛЛ...

Бу ще пише нещо като резюме, ще го пусна по-късно, може да сложим и в сайта, ако прецените. Тя и Хедра се представиха много добре.

# 244
... Бу ще пише нещо като резюме, ще го пусна по-късно, може да сложим и в сайта, ако прецените. Тя и Хедра се представиха много добре.

Ми отдавна предлагам да говорим с Бу и Хедра да си имат местенце на нашия сайт, ама никой не ще да ме натовари с тая работа.  Mr. Green

# 245
... Бу ще пише нещо като резюме, ще го пусна по-късно, може да сложим и в сайта, ако прецените. Тя и Хедра се представиха много добре.

Ми отдавна предлагам да говорим с Бу и Хедра да си имат местенце на нашия сайт, ама никой не ще да ме натовари с тая работа.  Mr. Green

Едва ли ще имат нещо против да сложим препратка, според мен също е много важно и подкрепям с две ръце.

Иначе за който не е разбрал за мен, все забравям да ви кажа - бебето ще е момИче, както си исках и аз. На феталната всичко беше ок и в норма, дано се доразвият така нещата и в останалите месеци на бременността.

# 246
Ехаааа, честито!!! Аз съм пропуснала, че си бременна, затова сега ще ти пожелая весело и щастливо добременяване и най-сладката и здрава кукличка!  Grinning

А на Доли съм се заканила да й препратя един мейл с линкове към кърмаческата библиотека - синтез за всичко, което трябва да прочете. Но нека мине празника, че сега не е момента!

# 247
Деска, честито. Тази година всички бремелинки на СНБМ май ще сме в розово  4470

Аз не мисля, че някой ще има против да сагаме на сайта си полезна информация за кърменето. Всички го подкрепяме горещо.

# 248
http://video.google.com/videoplay?docid=1760455452609057372&hl=en

А това на вас зарежда ли ви се цялото? На мен ми тръгва само в началото и не мога да го изгледам, а пише, че е над 30 минути. Ако го сваля и после го гледам? Дали мога да го сваля всъщност... То ще ми отнеме пак сто часа...  newsm78

# 249
  • София
Деска, честито. Тази година всички бремелинки на СНБМ май ще сме в розово  4470

Аз не мисля, че някой ще има против да сагаме на сайта си полезна информация за кърменето. Всички го подкрепяме горещо.
Peace

# 250
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

А това на вас зарежда ли ви се цялото? На мен ми тръгва само в началото и не мога да го изгледам, а пише, че е над 30 минути. Ако го сваля и после го гледам? Дали мога да го сваля всъщност... То ще ми отнеме пак сто часа...  newsm78

На мен също не ми се зарежда, тръгват я има, я няма 5 мин и до там.

# 251
При мен клипчето си върви без проблеми. Аз съм с Mozilla, ако това има значение.

# 252

На мен също не ми се зарежда, тръгват я има, я няма 5 мин и до там.
Аз цялото го гледам. Ще се опитам да го сваля и да го кача някъде по нашия сайт.
П.С. Аз съм с Ехплорера

# 253
Това е филмчето, конвертирала съм го във формат, който използват повечето програми с които гледате филми. Препоръчвам ви да го свалите, става достатъчно бързо. Обаче ако надвишим лимита за месеччен трафик ще трябва да го кача някъде другаде.
Тъй като ни се препълни дисковото пространство махнах от албума миналогодишните рисунки и купона на миналия декмври. Ще видя какво трябва да се направи за да се увеличи мястото. Явно това ни е малко

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 13:03 от УФСЪ

# 254
ДеЩо, честита принцеска!
Аз също съм за да качим инфо за кърменето и препратки към ЛЛЛ, а също и към Естествено  Peace

Общи условия

Активация на акаунт