Хайде на постите!

• 71 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Eclat , в нашето семейство трябва да питаш мен как се справям !  Mr. Green Мъжът пости , а аз си блъскам главата какво да му сготвя , като не яде и зеленчуци !   Confused  Grinning Записала съм се в темата за идейки за разнообразни гозби !   Peace

# 361
  • София
Eclat , в нашето семейство трябва да питаш мен как се справям !  Mr. Green Мъжът пости , а аз си блъскам главата какво да му сготвя , като не яде и зеленчуци !   Confused  Grinning Записала съм се в темата за идейки за разнообразни гозби !   Peace

Е, наистина не ти е лесно в този случай. Той смао хляб ли яде тогава?  Rolling Eyes

Моя мъж каза да не го занимавам с глупости. Ще видим как ще се справя с двойно готвене, че той много не си пада по вегетариански ястия.

# 362
Да, прочетох аз, че се терзаеш кулинарно покрай постите на мъжът ти. Доколкото съм чела и дъщеря ти е капризна, така че няма да ти е лесно. Ако трябва да готвиш за тримата различно...През миналите години какво си му готвила, сподели някоя идея. Ако приложиш и снимка ще е супер, правиш ги като за журнал  Heart Eyes

# 363
И това се случва , само хляб !  Mr. Green Въртя се в омагьосан кръг между ориз , картофи , боб , ориз , картофи , боб ,  чат пат за разнообразие праз , но не го долюбва и риба в разрешените дни !  Grinning

Миналите пости не бях в този форум  и не съм снимала тогава манджи !  Mr. Green По време на пости обаче много употребявам соевите заместители на мръвки и кайма.Накисвам ги във вода с подправки за месо и после ги готвя , като обикновена манджа.Но не ги изстисквам от водата , както пише на опаковките , а както са си напоени.По-малко мазнина попиват и остават по-сочни.Купуваме и от растителната майонеза с орехи и чесън.Страшно вкусна е и обикновено всички си хапваме от нея.От Метро взимам големите разфасовки растителен кашкавал , него съм го панирала , но вместо в яйце го потапям в растителна сметана и тогава галета.Ще се сетя и за още неща , но са все набързо правени , аламинути !  Wink

# 364
  • София
Малко полезна информация (поне за мен):
http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm#%F0%EE% … E2%E5%ED%F1%EA%E8

* *•● Диди ●•* *, ще се радвам на твоите идеи за постни ястия  Hug Аз не се бях сетила за соевите продукти  Embarassed

# 365
  • Бургас
Момичета, семействата ви спазват ли постите или вие си готвите отделно само за вас? За децата ми е ясно, че не постят, но как стои въпросът с мъжете ви? Трудно ли се справяте, ако само вие в семейството спазвате пост?
Моят мъж е върл противник на ястие без месо; дори може да се каже, че извън постите, аз постно не готвя, а си хапвам салата като ми втръсне Tired
По време на пости моите ястия са гарнитура за техните пържоли, примерно Mr. Green
Със соеви гранулати и подобни отдавна не готвя, преди много години ми бяха интересни по време на пости, но напоследък си падам по по-старите и "неподобрени" рецепти; като започнат постите ще споделям рецепти Peace

# 366
И аз ще постя. Последните 2-3 години имаме тук теми за постите, благодарение на които излизам от "омагьосания кръг на ориза и картофите" (мерси за израза, Диди  Laughing).

# 367
  • София
Не мисля да постя - има твърде много рожденници през тези месеци, коло мен, вкл. и моят ден-ден Mr. Green

# 368
Не мисля да постя - има твърде много рожденници през тези месеци, коло мен, вкл. и моят ден-ден Mr. Green
и аз така  Flutter

# 369
  • София
и аз така  Flutter

А аз ще постя, въпреки че 4 дена след започването имам рожден ден.  Flutter
Ще го празнувам със зеленчуцу и тофу.  Mr. Green

# 370
Купуваме и от растителната майонеза с орехи и чесън.Страшно вкусна е и обикновено всички си хапваме от нея.
Диди тази майонеза от къде я купуваш. Аз не съм виждала такава до сега.
При нас и мъжа ми ще пости, че има малко килца за сваляне, пък и за мен ще е по-лесно.
Соевите продукти не са ми много по вкуса, но за разнообразие може да се използват.

# 371
Валя80 , аз съм от Пловдив.Купувам я от големите супермаркети или от специализирани маг зини.Не съм сигурна , но мисля че я има в Била.В малки бурканчета е и я има с различни вкусове , но с орехите и чесъна  направо като салата.Забелязала съм , че по време на пости излизат доста неща на пазара , които през друго време може да намериш по-трудно.

# 372
Пишете ме и мен. Н мен ми е трудно по време на пости тъй като никой друг не пости - мъж, 2 деца, свекър и свекърва. Готвя си отделно, а много често ми го изяждат и техните мръвки остават, но в същото време не искат да постят  Thinking
Сега лунувам, от петък мисля да съм на житния режим а после ще си постя с вас Wink

# 373
Здравейте! Присъединявам се към вас! Hug
Първо ще направя лунната и веднага след нея започвам да постя за първи път, но определено имам голямо желание, а пък и не съм привърженичка нито на месото, нито на млечните. Много се надявам и да отслабна, освен да се пречистя. Mr. Green Тези, които са постили, имали ли са спад в теглото?

# 374
  • Банкя
Хайде пак на постите - на ред са Коледните! Hug

Общи условия

Активация на акаунт