Козуначна тема 2008

• 93 588
  • 714
  •   1
Отговори
# 345
Имам още няколко въпроса преди да запретна ръкави с козунаците.
Как точно го оставяте да втасва във фурната? Прочетох че включвате фурната на 50 градуса. Отворена ли държите вратата? Пускате ли вентилатора? Покривате ли го с нещо? Не хваща ли коричка, докато втасва?
Ще съм благодарна, ако споделите как точно става номера с втасването, че не мога да затопля много стаята.

От фурна до фурна има голяма разлика. В моята днес козунаците втасваха на 50с с включен вентилатор и затворена врата. При първото втасване разделих тестото в две купи. Всяка покрих първо с домакинско фолио и после с кърпа. Тестото удвои обема си (че и повече) за час. Вторият път втасваха както са изплетени и намазани с жълтък и мляко, без да ги завивам. Втасаха за половин час при същите условия. И при двете втасвания не са хванаха коричка.

# 346
Tannita страхотни козунаци! Hug Hug Hug
По коя рецепта са?(може и да си писала някъде)

# 347
Какво да кажа   newsm78  mili46  и Танита завиждам ви благородно   Blush  направо са фантастични  Hug

# 348
Какво да кажа   newsm78  mili46  и Танита завиждам ви благородно   Blush  направо са фантастични  Hug

Tannita е всепризната майсторка!! А за моите козунаци има още какво да се желае, но определено съм много доволна от първия ми опит! Вярвам, че всеки може! Стига да има огромно желание, да не работи припряно и да спазва инструкциите.   Успех на всички!   bouquet

# 349
Здравейте  Hug
Омесих първия си козунак по рецептата на Тандоори,която тя казва че е на Скарлет О`хара,половин доза,но пък по малко от 500 гр брашно ми отиде  newsm78 Сега и аз го пъхнах във фурната на вентилатор на 50 С
Обаче ми се струваше много твърдо тестото като го месих и от сега съм се настроила да ми е провал първия опит , но дано да греша  Mr. Green
О поздравления на момичетата за козунаците-благородно ви завиждам  Grinning
Снимах тестото преди втасването , ще кача след изпичането и разрязването снимки  hahaha bowuu  chef

# 350
  • Ах, морето
Хайде да се отчета и аз.  Laughing Днес от 10ч. съм ги почнала и най-сетне са опечени.    Hands Clap
http://images24.snimka.bg/005431684.jpg
http://images24.snimka.bg/005431685.jpg
На вид не са идеални, защото са печени в тава, а не в отделни форми всеки. Двата по-малки са навити по начина, обяснена от Pepika в темата за хляб "Уинстън" (не че личи много), а по-големият е по модел на Наталина, но "третият етаж" нещо ми избяга, така да се каже, въпреки дървените шишчета.  Grinning Но нищо, по-важен е вкусът. За него и за конците обаче още нищо не мога да кажа, защото са топли и не смея да отчупя. Ще докладвам по-късно.  Peace

# 351
Танита, отдавна съм те признала  Flowers Bouquet

# 352
Успях! Благодаря ви много за съветите и идеите. Направих един козунак, но не успях да го снимам и замина още топъл. Сега се печат малките козуначета, дано тях поне снимам.
Сега да разкажа какво направих. Реших да го меся в кухненския робот и както беше писал някой първо сложих течните неща и накрая започнах да прибавям брашното. За малко робота да падне на земята, хвеанах го почти във въздуха, защото като работи и се придвижва малко напред по плота. Но това не е всичко, по едно време ми замериса на бакелит и гледам от робота излиза на кълба пушек. Спях го и реших да продължя на ръка. И като извадих купата гледам от сместта потекло в мотора и затова дими. Почнах на ръка, въпреки че хич ме няма в месенето. Четох че трябва да се удари 100 пъти, но аз за по-сигурно го удрях 200 пъти и като ми започнаха едни контракции, защото по принцип не трябва да се натоварвам и да вдигам тежко, но пусти мерак за козунак. Но аз не се отказах. Оставих го да втаса и после го разточих и сложих плънка и сплетох. С останалото тесто направих и малки козуначета, но май много на тънко ги бях разточила и не се усещат много конците.
Това са моите премеждия с опита за козунак. Докато се мъчех с тестото си казах, че повече никога няма да правя козунак. Но като го опитах реших и утре да направя пак, да видим какво ще излезе.

# 353
  • София
Направо ме разсмя,какви патила,обаче крайния резултат е важен,козунака е изяден....... И недей да се тормозиш с удряне,аз не съм удряла и един път,пък става. И браво за успеха!
Пожелавам и утре успех и да сложиш снимка!

# 354
Ето част от козуначетата. Има още какво да се желае, но аз съм много доволна от резултата.

# 355
на мен ми харесват,може ли едно? Joy

# 356
  • Торонто/Сливен
Танита, ще ми кажеш ли как правиш плетката на кръглия козунак? Май това не е точно "плетка"... Интересна е, иска ми се да я пробвам за българския Великден.

# 357
veskata  въпреки премеждията са станали супер.

# 358
http://images24.snimhttp://images24.snimka.bghttp://images24.snimka.bg/005434801.jpg/005434802.jpgka.bg/005434800.jpg. благодаря на НЕ6ТО БЯЛО стра6на ресепта.Сега стана по хубав от предниа път.

# 359
Може ли някои да помогне.Засто не ми се отварят снимките,които съм прика4ила?
И аз исках да се представя , но уви.... newsm12

Общи условия

Активация на акаунт