Козуначна тема 2008

  • 93 517
  • 714
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 638
Ехо къде са всички  newsm78 дали замесвате вкусотий  Whistling
За мен позна! Grinning Ето снимки,като за 1-ви козунак съм много доволна  Party
Още неопечен козунак!
и тук
Вече готов!
цък
цък,цък Simple Smile
Не съм доволна от пе4енето оба4е!Пекох от долу,после вкл.и от горе и от долу,сложила бях фолио .....ами от едната страна загоря,то няма6е на4ин де-преля от тави4ката  LaughingИна4е има хубави конци  Grinning
Tandoori,сподели по-подробно моля те за пе4енето някои тънкости?
Сега 6те разгледам ва6ите творения  Grinning

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 22:25 от Sesiliq

# 316
  • Мнения: 54
Оооооох,пак нещо сьм обьркала bambamабе зеленото си е зелено ,ама и синчето неще да подскаже WhistlingЩе помоля някой да го поправи,за да не се издьня пак smile3515

# 317
  • София
  • Мнения: 3 872
 stasi76, страхотен е! smile3501

# 318
  • Мнения: 22 867
Оооооох,пак нещо сьм обьркала bambamабе зеленото си е зелено ,ама и синчето неще да подскаже WhistlingЩе помоля някой да го поправи,за да не се издьня пак smile3515

kalateya, просто маркирай линка и кликни на втората иконка от втория ред над прозореца със съобщението.

http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...?topic=1243.15

Днес реших пак да направя козунак. Този път с машината и стана страхотен за разлика от предишния път когато го месих на ръка. newsm44

stasi76, и козунакът и крем-карамелът са ти отлични!   chef bouquet

# 319
  • Мнения: 638
Ол-е-е-е stasi76,много вкусен изглежда !
правда_z и аз не бива да хапвам слади4ко ама хей на опитах  Simple Smile
Цял ден нямах време да хапвам и така си запазих пар4енце ароматен козунак за ве4еря  Blush!
Tedito_799,не сложих лимонова кора ,но пак мири6е вкусно!
На ред са кифли4ките и банан4етата на labrexда му мисли мъжа ми с тези сладости,аз 6те съм на диета  Laughing

# 320
  • Мнения: 406
Sesiliq  Браво  bouquet много хубав е станал  Peace Следващия ще е още по-добър  bouquet

# 321
  • Мнения: 406
Оооооох,пак нещо сьм обьркала bambamабе зеленото си е зелено ,ама и синчето неще да подскаже WhistlingЩе помоля някой да го поправи,за да не се издьня пак smile3515
Недей така   bouquet утре пак  Peace ще стане  Peace

# 322
  • Виена
  • Мнения: 725
Sesiliq  smile3501.Браво,много вкусен изглежда!
Както и на stasi76!Поздравления! Hug

# 323
  • Мнения: 54
Лелеееее момичета страшни сте    chefмного хубави козунаци сте направили smile3501.Аз досега козунак не сьм месила,но като гледам що вкуснотий #Crazyще взема да се пробвам и аз.Единственото козуначено което  правя са едни козуначени кифлички,много хубави ама утре ще пусна рецептата,защото някьде сьм я завряла и няма откриване.Благодаряlabrex,nani m smile3525

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 23:04 от kalateya

# 324
  • Мнения: 1 122
Благодаря на всички.
Sesiliq твоята фурна с вентилатор ли е? Аз пека на вентилатор на 150*- 160* и като видя, че се е зачервило вече добре слагам фолио и така пека до напълно изпичане. Последния козунак го пекох 45 мин. , а предния го пекох на 180* с вентилатор и го изгорих разбира се.

# 325
  • Мнения: 7 091
Сесилия, чудесно изглежда!
Кажи моля те в каква тава( материал) го пече? Аз установих от опит, че в различните тави се пече по различен начин.
По принцип тънкостите, които знам аз съм ги описала още в първия си постинг, да не се отваря фурната първите 20 мин, да се завърти след 30 мин, ако се надигне прекалено (така че да се доближава до реотана) да му се сложи фолио отгоре, за да не загори, това е в общи линии.
Аз съм засякла, че за една форма от кекс приблизително 45 мин печене, но не смея да казвам за самите реотани, защото тук фурните са различни. Аз в началото бая загорени неща имах  Laughing

# 326
  • Мнения: 638
Благодаря за поздравите и да ви се връ6та! Grinning
stasi76,с вентилатор е!Когато го сложих да се пе4е бях пуснала фурната на 50 градуса,а пекох на 180 с фолио о6те от на4алото  Thinking и с долно пе4ене ,после смених и от 2-те страни :ooooh:6те пробвам по твоите методи,а как го пе4е6,долно ,горно или 2-те ?
Tandoori,от тефлон е тавата!Следвах описания от теб на4ин,май сгре6их 4е пекох само на долно  Thinking първона4ално и високи градуси 180,после 200 и смених пе4ене и от ввете страни,ама така е с де4ковец в краката  Laughing

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 23:28 от Sesiliq

# 327
  • Мнения: 1 122
Sesiliq на 150* долен и горен без да намалявам или увеличавам 45 мин. на второ ниво от долу нагоре.

# 328
  • Мнения: 7 091
Да ви кажа различните фурни са различно градусово калибровани, имайте това предвид. На старата ми фуна печах всичко на 150 иначе изгаряше, а на тази на 150 не се изпича. Може би това има значение също. Фолиото не се слага от началото на печенето! След като се запече козунака, но имате още да се изпича отдолу до готовност, просто метнете фолиото.  Peace

# 329
  • Мнения: 1 122
Tandoori  права си моята е ВЕКО.

Общи условия

Активация на акаунт