използвате ли течен прах за пране?

• 158 286
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • München\Добрич
Благодарение на темичката   bouquet се навих и аз да пробвам. Ама викам си за проба, я нещо по ефтинко да е и взех REX за цветно, мааале то страшна работа било бе, то аромат, то чудо.. а пък и добре си изпра. От сега натакът- само течен прах у наШта къща! Naughty

# 136
  • София
Лелее, чак сега разбирам, че течния препарат не се слага там, където е мястото на праха за пране  newsm78
Аз винаги го изсипвам там, някой знае ли какъв е проблема от това? Втора питанка - а кой препарат е с джаджа за течен препарат, която се слага в барабана - аз и такова нещо не съм виждала  Embarassed Откъде да го купя?

На същинския въпрос - ползвам и съм купувала почти всички, които са у нас на пазара - устройват ме. Напоследък ползвам Фрош, какъвто вид ми попадне пред очите - все съм доволна.

# 137
Лелее, чак сега разбирам, че течния препарат не се слага там, където е мястото на праха за пране  newsm78
Аз винаги го изсипвам там, някой знае ли какъв е проблема от това? Втора питанка - а кой препарат е с джаджа за течен препарат, която се слага в барабана - аз и такова нещо не съм виждала  Embarassed Откъде да го купя?...

Моите са от Persil.Ето какво представляват.

# 138
  • София
Reflex, благодаря ти  Hug
Има ли какво да прецакам на пералнята като съм сипвала течен препарат в отделението за прах? Всъщност защо не се сипва там, някой знае ли?

# 139
  • На село
Моята пералня има една пластмасова пластинка на отделението за прах, която се спуска надолу, за да задържи течния перилен препарат - щом са го измислили така, значи нищо не й се "прецаква" на пералнята от сипване на препарата горе Wink

# 140
  • София
Маринова, и аз това въртя и суча - защо аджеба да не е горе  newsm78 Даже току-що пусках пералня и сипах препарата вътре при дрехите, но не пропуснах да дръпна чекмеджето и да погледна пътя на водата и препарата. Дано има някой, който знае защо се сипва вътре, а не горе. Доколкото е течен, ми се струва дори по-лесно водната струя да го свали към барабана. От праха следи по чекмеджето все си остават, а от течните не остават.

# 141
Ползвах преди години в Италия.
Не бях много доволна от течния прах за бели дрехи. Peace

# 142
Аз никога не съм използвала течен прах за пране, но по вашите думи явно е доста по-добър от прахообразния  Wink И все пак никой не спомена дали някъде в България (и по-специално в София) могат да се закупят течните перилни препарати на Персил и Ариел. Толкова много хора казаха , че са ги ползвали и никой не се сети да пусне снимки, за да може тези като мен да бъдат улеснени в избора си . Между другото , моя позната скоро се върна от Гърция и си донесе от там течен Ариел (по-скоро е като гел) , но цената му е около 30 евро. Ако може някой да спедели и как вървят цените у нас  Praynig

# 143
Аз също сипвам течният прах при дрехите,но тук в щатите повечето перални са с горно зареждане и нямат чекмеджета,и затова прахта се сипва направо при дрехите.

# 144
  • На село
Течен Ариел си купих преди 2 месеца от Гърция за 9 или 11 евро (не помня точно), при това тубата е доста голяма - 2,5 или 3л (сега не мога погледна, че не съм вкъщи), не знам каква е тази цена 30 евро  newsm78. А иначе течен Персил (в три разновидности - за цветно, за бяло и за чувствителна кожа) има в Метро, Била и другите големи супермаркети, а Ариел съм виждала по разни  магазинчета за битова химия.

# 145
  • Smallville
Само такъв ползвам вече.Сега употребявам Первол,а преди съм вземала Персил и някакви неизвестни,не им помня имената.

# 146
Повече от 5 години използвам само течен прах за пране /гел/.
От Ариела съм най-доволна. Гръцкият Ариел туба от 4,5 л. е 15 или 18 евро не помня, защото мъжът ми ме снабдява. И след един месец да извадя дреха от гардероба, все още ухае. На препаратите за цветно пране пише, че запазват цветовете и мисля, че е вярно. За съжаление намам отзиви за българските препарати - не ми се е налагало да си купувам от тук.
На упътването на препарата пише къде се слага, но обяснение няма защо точно там

# 147
  • В най - голямото село
Използвам основно Персил Гел - зелен, много съм доволна. Сипвам в оразмерената чашка и слагам направо при дрехите.

Цитат
Моята пералня има една пластмасова пластинка на отделението за прах, която се спуска надолу, за да задържи течния перилен препарат - щом са го измислили така, значи нищо не й се "прецаква" на пералнята от сипване на препарата горе

и мойта, но аз го слагам направо в пералнята

Цитат
Ползвам течния persill.Най- много ми допада синия
не е ли само за цветни дрехи?

# 148
Аз никога не съм използвала течен прах за пране, но по вашите думи явно е доста по-добър от прахообразния  Wink И все пак никой не спомена дали някъде в България (и по-специално в София) могат да се закупят течните перилни препарати на Персил и Ариел. Толкова много хора казаха , че са ги ползвали и никой не се сети да пусне снимки, за да може тези като мен да бъдат улеснени в избора си . Между другото , моя позната скоро се върна от Гърция и си донесе от там течен Ариел (по-скоро е като гел) , но цената му е около 30 евро. Ако може някой да спедели и как вървят цените у нас  Praynig

ето го синия
http://i253.photobucket.com/albums/hh79/VASILINAM/persil.png
в повечето големи магазини има от почти всички течни препарати.Синия и зеления са за цветно.Белия -за бяло. Simple Smile

# 149
  • София
Днес гледах в един магазин течни на ALPA / ако не се лъжа така се пишеше/ и на Даш ми предложиха един били много хубави. Някой ползвал ли ги е и да каже дали е доволен  Peace

А тези който са ползвали Ариел, Персил и Рекс от кои сте най доволни. Решила съм и аз да минавам на течен и сега се чудя с кой да почна първо. Сигурно всичките ще ги изпробвам, но все пак да си кажете и вие мнението и по точно тези от вас който са ползвали повечето марки.

Общи условия

Активация на акаунт