Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 385
  • 796
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
да слагаме ли вече памука с лещата за да стане хубава тревичка до великден  newsm78
току що свърших тази дейност и  почвам да чакам да ми поникне  smile3508, дано успее до Великден, ще я поливам и аз всеки ден  flower

# 346
Искам да попитам въпросните великденски сладки и меденки до колко време трябва да се консумират и как трябва да се съхраняват. Тъй като от думите на Джема разбирам, че тя вече е готова с тях за Великден. И дали се отразява на трайността им глазурата?

# 347

Я кажи как ги продухваш яйцата аз нещо не мога да се справя или ги чупя или нещо не се получава както трябва.
[/quote]

Да ти кажа честно и аз още не съм правила,но мисля че ще се справя  Praynig

# 348
  • Ах, морето
Може ли рецептата за лимоновия крем?

Джема, заповядай. Снимката е линк към рецептата, която бях публикувала в Гответе с мен.

# 349
  • София

Я кажи как ги продухваш яйцата аз нещо не мога да се справя или ги чупя или нещо не се получава както трябва.

и аз до вчера също не бях продухвала яйца, но в детската градина на синчето искат да занесем такива в понеделник, за да ги украсяват и се наложи да се пробвам #Crazy
... и О!Чудо!- Взе че стана!  Joy
Въоръжих се с най-голямата игла за шиене и с много леки движения и лек натиск, все едно "издраскваш" черупката с кръгови движения в една точка ...правиш две дупчици - отгоре и отдолу, и после мушкаш иглата и все едно разбръкваш вътре съдържанието... после духаш от едната дупчица, като само придържаш яйцето, без да стискаш много черупката (колкото са по-малки дупчиците - толкова повече могат да ти експлоадират бузите  smile3534 - за това правете си маааалко по-големички дупчици  Sunglasses ... след което аз ги изплаквам под течаща вода и пак продухвам водичката, която е попаднала вътре, подсушавам, и готовооооо - вече си имам цели 7 продухани черупчици!!! easter

# 350

и аз до вчера също не бях продухвала яйца, но в детската градина на синчето искат да занесем такива в понеделник, за да ги украсяват и се наложи да се пробвам #Crazy
... и О!Чудо!- Взе че стана!  Joy
Въоръжих се с най-голямата игла за шиене и с много леки движения и лек натиск, все едно "издраскваш" черупката с кръгови движения в една точка ...правиш две дупчици - отгоре и отдолу, и после мушкаш иглата и все едно разбръкваш вътре съдържанието... после духаш от едната дупчица, като само придържаш яйцето, без да стискаш много черупката (колкото са по-малки дупчиците - толкова повече могат да ти експлоадират бузите  smile3534 - за това правете си маааалко по-големички дупчици  Sunglasses ... след което аз ги изплаквам под течаща вода и пак продухвам водичката, която е попаднала вътре, подсушавам, и готовооооо - вече си имам цели 7 продухани черупчици!!! easter

и аз пак с моите въпроси а после как мушкате панделката с тия малки дупчици.Много ме кефят тия яйца и затова само питам .Много ще се радвам ако някой ми обясни, и дано накрая да успея да направя нещо.

# 351
  • Czech Republic
...
и аз пак с моите въпроси а после как мушкате панделката с тия малки дупчици.Много ме кефят тия яйца и затова само питам .Много ще се радвам ако някой ми обясни, и дано накрая да успея да направя нещо.

Много е просто - вземаш не много дебела тел. Когато я прегънеш, дължината и трябва да е поне 2-3 см повече от дължината на яйцето. Както е прегъната, мушваш прегъната част през дупчиците на яйцето. В ухото което се образува, промушваш ширит, панделка или конец, като правиш възел или панделка и издърпваш внимателно през дупките. Може да оставиш панделката единична или двойна.

Дано да съм описала ясно. Peace

# 352
...

Много е просто - вземаш не много дебела тел. Когато я прегънеш, дължината и трябва да е поне 2-3 см повече от дължината на яйцето. Както е прегъната, мушваш прегъната част през дупчиците на яйцето. В ухото което се образува, промушваш ширит, панделка или конец, като правиш възел или панделка и издърпваш внимателно през дупките. Може да оставиш панделката единична или двойна.

Дано да съм описала ясно. Peace

Да разбрах.Много благодаря   bouquet

# 353
Най-накрая вече и аз съм готова с меденките,не съм ги украсила само,утре,намерих си бои.А ще ви покажа и течната глазура,която си открих.

# 354
Едно време леля ми правеше  яйца с дупки, но доколкото си спомням ги оставяше сами да си изтечат. Тя пък режеше на тоалетната хартия рулото (това вътре картоненото на 2) и го облепяше с цветни хартии като тяло на животно. Напиме заек облечен в костюм или нещо от сорта, а в/ъ дупката слагаше яйцето, като за глава. На него лепеше ушички, очи, нос, уста и т.н и ставаха много сладки. Но като гледам предложенията, има доста оригинални неща вече.

И аз ще правя тревичка и имам малко глупав въпрос. Не си спомням лещата под памука ли се слагаше или над. Почти съм сигурна, че е над, защото иначе няма да пробие, но все пак да питам и да ходя да слагам.

# 355
  • София
mimi6669,браво много добре са станали.
Хехе,виждам,че си правила формички като моите.От какво ги направи?
Щом си намерила глазура,може би не е трябвало да мажеш яйцето с какаото,ама и така става.
Да покажеш като ги украсиш. Hug

# 356

И аз ще правя тревичка и имам малко глупав въпрос. Не си спомням лещата под памука ли се слагаше или над. Почти съм сигурна, че е над, защото иначе няма да пробие, но все пак да питам и да ходя да слагам.

ако я слагаш с памук най добре е да сложиш един пласт памук да сложищ лещата и отгоре още един слой памук, докато покълне само и после го махаш, но трябва и хубаво да ги намоктиш и двата пласта.По същия начин се прави и с талаш само че не се маха горния пласт.  Peace

# 357
mimi6669,браво много добре са станали.
Хехе,виждам,че си правила формички като моите.От какво ги направи?
Щом си намерила глазура,може би не е трябвало да мажеш яйцето с какаото,ама и така става.
Да покажеш като ги украсиш. Hug
Una trqbva da ti blagodarq li4но на теб,защото отворих снимките ти и с един нож изрязвах формички,а после ги дооформях с ръчички,тъй като имам само формички на зайче(най-обикновенното,с едно ушенце),сърце и цвете.Дължа постигнатия си резултат на теб,днес ще украсявам и като ги украся ще ви ги покажа.А и за украсата пак ще използвам идейки от твоята,дано нямаш нищо против.

# 358
  • София
mimi6669,можеш да ползваш всичко,което ти върши работа. Hug
И аз така гледам от Natalyna. Grinning

# 359
В новото списание на списание на "Кулинарен журнал" има много хубаи идейки за Великден, а от утре на пазара ще излезе и специалният брой на списание "Журнал за жената" с празнично меню, украски и лепенки за яйца. Peace

Общи условия

Активация на акаунт