Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 347
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
Момичета браво,страхотни яйца видяx.Нарина супер са ти бисквитките.Аз сега ще боядисвам-в момента ми се варят яйцата.

# 481
  • София
Боядисване на яйца с ориз - преди две години си купих готов комплект от Метро, но може да се направи и с подръчни материали.
Необходими са:
4-5 чаши за кафе с капачета - колкото са по-големи и по-широки по-добре
една шепа ориз
цветни бои пипетки

На дъното на всяка чаша се слага по един пръст ориз и върху него се накапва от боят в пипетките - по един цвят във всяка чаша.
Слага се свареното топло яйце в чашата, затваря се с капачето и започва да се разклаща като шейкър. Яйцето свата на малки цветни точици. След това може да се сложи в чашка с друг цвят. Препоръчително е от по-светлите бои към по-тъмните.

Сигурно стават много красиви, но яйцето не се ли чупи.

Няма такава опасност. Чашите са от този тип

Като се сложи ориза и яйцето не осната много място, освен това стените на чашата не са твърди да за се счупи .

# 482
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239990

Цял месец следях темата , поздравления на всички и много благодарности на тези , които споделяха опита си .....в крайна сметка моите яйца станаха съвсем обикновени , но пък ми е за пръв път и съм горда от себе си  Grinning
Хубав ден , здраве и весели празници на всички !!!

# 483
hr ina, благодаря, тъкмо се чудиш какви са тези чашки с капачки. Представях си домашните сервизи и въобще не ми дойде на ум за такива.

# 484
  • София
hr ina, благодаря, тъкмо се чудиш какви са тези чашки с капачки. Представях си домашните сервизи и въобще не ми дойде на ум за такива.
Embarassed Embarassed - пропуснала съм да уточня

# 485
Бързо и аз да попитам, някой дали е боядисвал с тия бои?

Нещо не ми е ясен начина на употреба от опаковката, моля за помощ  Praynig

# 486
Товаса моите яйца на този етап.Довечера чакам лепенките и продължавам с украсите,а в събота и още боядисване.

# 487
  • ГОре на черешата...
Бързо и аз да попитам, някой дали е боядисвал с тия бои?

Нещо не ми е ясен начина на употреба от опаковката, моля за помощ  Praynig
Резваш леко едното крайче и рисуваш или капеш по яйцата.
Аз бях ползвала преди една-две години, но никак не останах доволна...може пък сега да са ги подобрили.

Мама Тони, много са красиви  bouquet! Тези с цветенцата са толкова нежни!

# 488
  • софия
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=240005
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=240005&photo=2

много идейно ми се струва боядисването с ориз  Party,ще везма да пробвам в събота
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

# 489
mari_eta, мерси много миличка!  bouquet
Ей сега ще видя дали са ги подобрили  Grinning

Аууу Дани, мацко прекрасни са!   bouquet Цветовете са върха! Ти с каква боя ги шари?

# 490
мама тони, би ли споделила  с какво си залепила макаронените цветчета?

# 491
  • софия
mari_eta, мерси много миличка!  bouquet
Ей сега ще видя дали са ги подобрили  Grinning
Валка,успех,мацка  Hug!

# 492
Здравейте
Ей вчера ходих до Метро и уж гледах боите и не съм видяла тези за сладкишите, голяма бяла птица съм ама  Close Twisted Evil Ще се пробвам в голямото Пикадили тук  Rolling Eyes

Аз снощи до 1 ч пекох сладките, тази вечер ще ги украсявам и после ще кача снимки  Hug

Яйцата - събота ще да са, но и аз искам да попитам на сладка гъбка как са боядисани, изглеждат много интересно и красиво  Hug

А това с ориза е много интересно, ще го пробваме и него, благодаря за идеите момичета!   bouquet

# 493
  • София
Много красиви неща сте направили . Аз тази година съм решила да се пробвам с желатина.

Само да уточня за ориза - тъй като той поема течността, след известно време става сух и започва не се оцветява достатъчно силно, може да се добави още от течната боя или малко вода.

# 494
Радвам се че са ви харесали.

мама тони, би ли споделила  с какво си залепила макаронените цветчета?
Амиии с квото имах,а в случая с поливинилацетатно лепило на водна основа.

Общи условия

Активация на акаунт