За скъпата и евтината козметика

• 261 154
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 90
La Prairie, както и много други марки, правят следното - канят журналисти и консултантки от козметични магазини в скъп хотел. Плащат им масажи и други глезотии, обучават ги колко е безценнен продукта им и очакват после да ги хвалят пред читателите и клиентите. Това също е реклама, и то много по-ефикасна. И не евтина. Скъпите марки доста повече действат като фармацевтичните компании, които зарибяват докторите.
Ей ти направо ме разби Laughing, това някъде го про4ете или някой ти го е разказвал....
в промоция на новите продукти на ла прери може да у4аства ВСЕКИ, които мине покрай 6тандовете им... преди две седмици,  пазарувах в един магазин и ме поканиха да пробвам новата им линия с водорасли..... по4истване на лицето, серум и крем.... оказа се 4е се за4ервих след като ме намазаха, дойде местният 6еф на  ла прери веднага ме обработиха с термална вода, поискаха ми извинение, и ми дадоха един куп мостри за успокояване, за да имам по нормален вид, ми направиха и професионален грим от съседния 6танд на ланком..... на следва6тият ден ми дадока 4ас за козметик с продукти на ла прери, по4истване, масаж, маска , маска на о4ите, серум, крем... подариха ми   една маска на стойност 120 евро... и куп мостри .. в събота ми се обадиха пак и в петък съм отново на техен козметик.... вси4ко това гратис....само за6тото ми се за4ерви лицето....
направи си изводите....

Ти не говориш за България, нали? Но в случая не се отрича това, което се опитвам да кажа - да, Ла Прери и много други марки не пускат реклами по ТВ, но правят директни реклами с разпространители, журналисти, клиенти, каквато в случая си била ти.

А за горното - сигурна съм. Само съм пропуснала да спомена, че подаряват и продуктите на поканените.

А за зачервяването на лицето - консултантките им твърдят, че активните съставки са силни, та затова може да има такава реакция в началото.

# 91

Това, че е в Турция (ако е) не е толкова страшно. Аз съм ходила в няколко фабрики в Западна Европа и Америка, но такива каквито съм виждала в Турция - няма никъде. Лукс и чистота и техниката последна мода.
     Тam ще изпълнят рецептата, която им е подадена от Париж примерно, друг е ыпроса, че самата компания може да избере за Източна Европа рецепта различа от оригиналната  с цел да е по-продаваема като цена.
     Но това не съм сигурна, че се практикува, знам само че фабриките са в пъти по-хубави от европейските
[/quote]

Може и да си права за рецептата. Чуала съм, че го правят с шоколадите, за да го докарат на цена.

А какво мислиш за Vichy?

# 92
  • Торонто
    Аз Vichy ги харесвам като усещане върху кожата, за концентрацията на активните съставки нямам никаква информация дали е на ниво. Приятни са, и на парфюм са го докарали, смятам ги за доста разумен избор като качество - цена.
    Скоро при нас дойде една французойка от Yve Saint Laurent, ще взема да я питам за тяхните кремове и мога да кажа ако някой ползва. Но още е нова и не сме  близки, та за по-нататък планувам.

# 93
  • Торонто
[quoteSofi мила - аз ще ти дам каквито луксозни шишенца пожелаеш, ти ми дай съдържанието от 100-150$, та дори и в невзрачни опаковки Embarassed! Сделка или не????

Не съм в Бг-то иначе можеше и да ти пратя нещичко, но пусто много са скъпи презокеанските пратки.
    Да ти кажа обаче че като донесох на сестра ми маска в такава смотана тубичка, но наистина наблъскана с Южноамерикански екзотичи растения от поречието на Амазонка (много модерни в Северна Америка) (цена на дребно 200$)- гледа я, гледа я и никак не се въодушеви. Даже каза "Ами друго си е да го гледаш в оригинална опаковка"  Simple Smile

# 94
Според мен абсолютно излишно много хора от форума са луднали по този L'Oreal - абсолютно ширпотребна марка, която просто харчи огромни пари за реклами. Ако някои от продуктите ви действат добре (и аз имам един такъв крем – Happyderm, но за суха кожа, нищо че съм с мазна), ползвайте си, ама да се твърди, че това е хубава марка е малко смешно...Също и Виши - прилична марка, ОК, но кремовете струват по около 10тина евро все пак - това МНОГО ли е? Престижно ли е? И това е среден клас, даже ниския сегмент на средния клас, а какво благоговение има в България като се каже Виши...! (Аз също в момента ползвам Виши, доволна съм от Нормадерм, не ме разбирайте погрешно, ама не мисля, че съм много важна по този повод...Ако си намеря крем и тоник, които да ми действат така за по-малко пари - сменям веднага!)
Защо се робува толкова на марки не мога да разбера. И какви пренебрежителни приказки срещу Арома и другите български марки...Аз честно казано имам някои любими български неща, които ползвам, защото имат прекрасно съотношение цена-качество - това са кремове Бочко и Здраве, крем Лимон и Невен на Арома (ползвам ги за ръце и стъпала вечер, нищо че пише, че са за лице), доста от измиващите неща (Билка и Елеа например) и кремове за тяло (Билка и Българска Роза.) Естествено, не казвам, че и сред западните ширпотреби от аптеките и супермаркетите няма добри, но са на същото ниво, а цената им примерно двойна...Имайте предвид, че в България компаниите имат многократно по-ниски бюджети за реклама (това включва и опаковка), фонд работна заплата и производствени разходи (не е задължително да се отразяват на качеството), така че е нормално цената да е различна. Обаче не може да ме убедите, че виждате разлика между крем за тяло на Нивея, Гарние и Българска роза...просто първите две са в по-шарена опаковка и малко по-скъпи, което увеличава собственото ви чувство за престижност...Естествено, това също е мотив за избор и покупка, ама не си мислете, че е по-добро...Глупости на търкалета.
Хората, които се самоуважават, правейки сметка как харчат, така че да са минимално изпързаляни от реклами и чувство за престижност, основано на потребяването на силно рекламирани стоки от ниския и средния среден клас, обикновено гледат много повече в каква степен продуктът задоволява потребностите на кожата им спрямо цената, на която се продава, а не се изхвърлят като ... на мокър пясък за някакви неща, за които си спестяват парички, или крият разходите от мъжа си, само защото ги рекламират по списанийцата и ги карат да се чувстват по-хай...
Иначе напоследък имам страст по козметиката на Ив Роше, която на много места е заклеймявана като евтина и некачествена...Е, според моята кожа не е!!! Демакианта за очи от серията за чувствителни очи ми харесва много, сериите за тяло също, а напоследък съм направо очарована от пудрата на прах за лице Couleurs Nature! Аз имам доста светла кожа и ми е мъка да си намеря пудра, която и на ярка дневна светлина да не ми седи като маска и да не си личи, докъде е нанасяна. Плюс, да е достатъчно фина, че да не ми изглежда лицето брашняно. Цвета лепва страхотно и подобрява страшно много вида на лицето ми, което е с мазна кожа и сега, по случай бременността, с немалко пъпки...Естествено, пудрата трябва да се нанесе с дебела четка на сравнително плътен слой, не става с две мацвания, като при компактната пудра. Но наистина седи изключително естествено и пак ще си купя. Единствен минус – миризмата можеше да е по-добра, а и не знам за суха кожа дали няма да е малко силничка. Червилата от серията Couleurs Nature ми харесват също – не виждам с какво са по-лоши от разни Л’Ореали и Мейбълини, а са малко по-евтини (особено ако си лоялен клиент и ползваш отстъпки...Simple Smile) Освен това, харесва ми социалната ангажираност на компанията по опазване на околната среда. Харесва ми начина на предлагане на стоките - не като масовка, а в отделни (сравнително малки на площ) магазини с три-четири (!) продавачки в тях, които са много учтиви с клиента, а не троснати като онези изрисувани брантии от Beauty Zone, на които аз трябваше да обяся, че парфюма Dreaming на Tommy Hilfiger от 100 мл, се предлага с един медальон, вързан на шишето...Отделно, за парфюмите Ив Роше наемат винаги външни изключително престижни парфюмеристи (проверете по специализираните сайтове за ревюта на парфюми), композиращи аромати за луксозните марки, та ако ми хареса миризмата – не се колебая да си го купя, защото, виждаш ли, бил такъв и такъв, а не примерно Версаче или Гучи...Всичко друго са комплекси и предразсъдъци.
И така. Аз съм ЗА козметиката, която ти действа добре на кожата и е твоя цвят/консистенция, без значение от марка и опаковка! Не робувам на марки, а още по-малко на цени (по-скъпото е по-качествено и "сигурно"), защото освен да се кипря пред огледалото, имам и друг живот – мъж, скоро дете, нов апартамент, свободно време за стойностно прекарване, приятели – които искам да мога да обезпечавам безпроблемно и да изживявам пълноценно. А това струва пари и е много по-важно от мазилата.
Извинете за дългото излияние, за тези, които са дочели до края.   bouquet

# 95
  • Kопенхаген
Цитат
Набляга се преди всичко на показността.
... която доста често наблюдаваме и тук във форума  Wink
И аз мисля така  smile3521 а дали е така в действителност  newsm78

# 96
Бубачко, четох с удоволствие. Подкрепям всяка дума.

# 97
  • по пътя на светлината
При добра финансова възможност,не виждам нищо лошо или превзето, жените да си купуват скъпа козметика.......с която се чувстват добре.Аз лично не спадам към тази група....  Хората,които могат да отделят от 2 до 10 лева за козметика ,същото биха казали за жените които ползват кремчета от моя ценови диапазон....

# 98
  • Paris
Всеки който е ползвал козметика от 5-15-30-50-100лв, е усетил разликата. Ако си ползвал само от 5-15 няма как да знаеш, че това е така. Разлика има-голяма!
sl, това което казваш е страхотно. Ето защо големите марки са големи! Те държат клиента да остане доволен.

# 99
  • по пътя на светлината
Има разлика ,разбира се......важното е да ползваш подходящия за твоята кожа крем........,както има разлика и в трайността на парфюмите и разгръщането на аромата им......sl има  какво да каже по тази тема..... Wink

# 100
La Prairie, както и много други марки, правят следното - канят журналисти и консултантки от козметични магазини в скъп хотел. Плащат им масажи и други глезотии, обучават ги колко е безценнен продукта им и очакват после да ги хвалят пред читателите и клиентите. Това също е реклама, и то много по-ефикасна. И не евтина. Скъпите марки доста повече действат като фармацевтичните компании, които зарибяват докторите.
Ей ти направо ме разби Laughing, това някъде го про4ете или някой ти го е разказвал....

склонна съм да го вярвам, защото това за лекарствата е 100% истина

# 101
Бубачко, четох с удоволствие. Подкрепям всяка дума.

аз пък не - целият пост е пълен с глупости и противоречия  hahaha

# 102
  • някъде под слънцето...

склонна съм да го вярвам, защото това за лекарствата е 100% истина
Нали не го мислите на сериозно?
не споря дали е така с лекарствата, но сравнението не е от най уместните, поради простата при4ина 4е едното са пари за здраве, а другото за "имидж", т е без лексрства може6 и да умре6, но без крем не...
Малко е наивно да се твърди 4е концерните за луксозна козметка, раз4итат на вдигането на продажбите от епизоди4ни кампании.... колкото и да са мили консултантите, ако не си убеден в ка4ествата на продукта, трудно 6те си купи6 крем за 200. 300 4е и пове4е евро....., и то не само един, а дневен, но6тен, серум4е, околоо4ен.... и то не еднократно. а постоянно....несериозно е да се твърди 4е хората, които го правят са с промити от рекламата мозъци..... правят го  от снобизъм......и са толкова задръстени 4е не успяват да забележат 4е "всъ6тност няма никаква разлика "със супермаркетската козметика и се набутват яко..... jaklins го е казала много то4но.... когато опита6 и  едната и другата, вси4ко си идва на мястото .....
Според мен по добре да обсъждаме как  ни действа, козметиката която ползваме а не колко струва... и  скъпата козметика, може да не вър6и работа, ако не е подбрана.....
В Мадрид има 4астна клиника, където се правят изследвания и после дерматолозите приготвят ТВОЯТА козметика, дневен, но6тен, серум, лосион, околоо4ен...., удоволствието да ползва6 персонализирана козметика? около 600 евро за артикул  гаранции 4е 6те ти подейства?.... няма такива....., но за всеки влак си има пътници.....

# 103
Нещо за Shiseido моля да кажат спецовете в тази тема  Praynig

# 104
В Мадрид има 4астна клиника, където се правят изследвания и после дерматолозите приготвят ТВОЯТА козметика, дневен, но6тен, серум, лосион, околоо4ен...., удоволствието да ползва6 персонализирана козметика? около 600 евро за артикул  гаранции 4е 6те ти подейства?.... няма такива....., но за всеки влак си има пътници.....

Това вече е прекалено, наистина, кой си го позволява? Същото съм чувала и за ароматите - удоволствието да направят парфюм за теб специално, ако не се лъжа беше няколко десетки хиляди евро.

Всъщност, винаги съм се чудила - какво ли ползва английската кралица  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт