За скъпата и евтината козметика

• 261 091
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 375
Ето тук можете да проверите състава на козметиката си - Пищов

Освен това тук също се обсъждат различните съставки.

На сайта на Paula Begoun също има речник

# 376
  • Торонто
Момичета, съставите на кремовете по-късно тези дни, че станаха много и искам да се съсредоточа.

# 377
по-известните фирми, използват съответно по-качествени и скъпи съставки.
След това идва ред на изследванията, клиничните тестове и т.н. които в някоя посредствена българска фирма, чийто кремове струват 5 лв, съм сигурна че не правят като хората.

Разбира се, че е така. Ако фирмите, произвеждащи евтина козметика правят скъпи изследвания и търсят нови, скъпи продукти за помадите си, то никога няма да им излезе сметката, тък като с ниската цена на отделния продукт не им се изплащат всичките изследвания и иновации, затова и не ги правят.

А целевата група на по- скъпата козметика са естествено по- платежоспособните, които имат възможността да избират сред доста продукти с по- висока цена. Ако една фирма не ги удовлетворява, те вендага ще я сменят с друга, а скъпа козметика има достатъчно, конкуренцията е голяма. Даже най- скъпите продукти изобщо не се продават в козметичните магазини, а се зареждат директно най- скъпите козметични салони и съответните топ козметици  и визажисти. Такива фирми, произвеждащи такива продукти не могат да си позволят недобър продукт, защото ще загубят платежоспособните си клиенти. Затова се вкарват луди пари в изследвания, плаща се на козметици, клинични биолози, за да смесват и търсят различни съставки. Само за сравнение вижте колко десетки клинични биолози и обучени спец-парфюмеристи и химици работят само в парфюмерийния отдел на Шанел. Това са специалисти, на които се плаща много скъпо, за да разработват нови концепции и да измъкват паричките на платежоспособните. Така че въпроса за евтината и скъпата козметика е все едно въпрос за това дали по- добри са трабантчетата или фераритата. И двете са коли и двете возят, но в едната са инвестирани страшно много пари, за разлика от другата, чиято цел е била да спечели масовия потребител, разполагащ с малко пари. В единия случай се печели от многото продадени бройки с евтина цена и се правят пари от количеството, защото масово по света средната класас е най- многобройна, а в другия случай се продават по- малко бройки, но на по- скъпа цена и се правят пари от качеството на продуктите и иновативността им.

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 13:38 от Hélianthe

# 378
eta, докторант по икономика съм, по-точно корпоративни финанси....и въпреки това Клиник с нищо не е уникален, за да е толкова скъп Peace А за усещането - понякога психиката ти работи така, че трябва да си с "нещото" на лицето за да се почувстваш добре - не споря, че има физиологично усещане, но психо-соматичният ефект е адски голям.

Ами не е психика.
Кожата ми е смесена, склонна към себорея и единствено с 3-те стъпки я поддържам. Изчезна беленето, зачервяването. Черни точки и пъпчици имам все по-рядко. Кожата ми наистина е чиста и овлажнена - това, което обещава като ефект Клиник с 3-те стъпки.

Преди това с други продукти, предимно от медицинската козметика, положението беше зле. Лющене на зони, които не успяваха да зарастнат и отново почваха да се лющят в центъра.

Не твърдя, че няма добра евтина козметика. Но на мен тази ми помага. Следователно за мен си заслужава цената. До колко е уникална, честно, не ме вълнува в случая.

# 379
В момента свършвам Clarial на SVR,предписан от дерматолог,никаква полза.Ако някой има поглед и идея с какво да го заменя...  bouquet

Пробвай това:

При майка ми имаше невероятен ефект. Има дневен, нощен крем и крем за ръце.

# 380
по въпроса за клиник моите наблюдения са, че хората, които са доволни от продуктите им са с мазна кожа. нищо, че имат стъпки за тип кожа 1 и 2, те пак действат изсушаващо.

и аз пак да питам - на ръка ли преписвате съставките от кутиите на продуктите или ги намирате някъде в нета?

# 381
eta, докторант по икономика съм, по-точно корпоративни финанси....и въпреки това Клиник с нищо не е уникален, за да е толкова скъп Peace А за усещането - понякога психиката ти работи така, че трябва да си с "нещото" на лицето за да се почувстваш добре - не споря, че има физиологично усещане, но психо-соматичният ефект е адски голям.

Ами не е психика.
Кожата ми е смесена, склонна към себорея и единствено с 3-те стъпки я поддържам. Изчезна беленето, зачервяването. Черни точки и пъпчици имам все по-рядко. Кожата ми наистина е чиста и овлажнена - това, което обещава като ефект Клиник с 3-те стъпки.

Преди това с други продукти, предимно от медицинската козметика, положението беше зле. Лющене на зони, които не успяваха да зарастнат и отново почваха да се лющят в центъра.

Не твърдя, че няма добра евтина козметика. Но на мен тази ми помага. Следователно за мен си заслужава цената. До колко е уникална, честно, не ме вълнува в случая.

вероятно си на 20+ ? на тия години и спирт върши работа - много хора така процедират.........просто след време пораженията оставени след спирт са трудно оправими, а и привикването на кожата съм някакъв продукт я прави зависима - отказът от един продукт (козметичен, хранителен или каквото и да е) кара кожата да реагира - тя е зависима. Имам дъщеря на 19 и посмъртно не бих и препоръчала и всячески бих се възпротивила да използва сапун (който отделя макар и малко натриева основа) и спирто-съдържаш лосион. Тия вещества, които ги анализира Софи ги има и в други по-прости състави, за които няма смисъл да се дават маса пари.

Ти си знаеш, а на мен честно казано не ми е все тая кой как се грижи за лицето си Laughing

# 382
  • по пътя на светлината
Софи,не съм химик,така са ми го обяснили фармацевти така пиша,дори и простичко да съм го казала молекули на крема,то е ясно че става въпрос за съставките в него.....,но така и не ми е ясно молекулата може да е ниско атомна,може и да е с повече на брой атоми или както се казва научно високо атомна...Не разбрах какво искаш да кажеш за кремовете предназначени за лице и тези за около очи,маркетингов трик ли е това?Защото ми се е случвало да използвам крем за лице и да си допринеса такива щети на около очния контур и самото око ,че след това възстановяването е мъчително, а крем от същата серия предназначен само за тази зона около очите да ми се отразява чудесно.

# 383
вероятно си на 20+ ? на тия години и спирт върши работа - много хора така процедират.........

Ти си знаеш, а на мен честно казано не ми е все тая кой как се грижи за лицето си Laughing

Пак не. На 33 ще бъда скоро.
Имам база за сравнение и някакъв опит.

# 384
Bastet, аз много ценя твоите съвети за козметика  Peace, но защо имаш такова негативно мнение за Клиник, кои от техните продукти си ползвала и не са ти понесли, питам защото съм останала с впечатление, че и двете сме с мазни кожи, а на мен повечето от нещата им ми се отразяват доста добре...

# 385
по въпроса за клиник моите наблюдения са, че хората, които са доволни от продуктите им са с мазна кожа. нищо, че имат стъпки за тип кожа 1 и 2, те пак действат изсушаващо.

и аз пак да питам - на ръка ли преписвате съставките от кутиите на продуктите или ги намирате някъде в нета?

Ами да  Laughing, в нета рядко се намират тези подробни състави на продуктите  Peace
Само последните 2 състава които съм постнала съм ги намерила на сайта на Пола Бегун.

# 386
Bastet, аз много ценя твоите съвети за козметика  Peace, но защо имаш такова негативно мнение за Клиник, кои от техните продукти си ползвала и не са ти понесли, питам защото съм останала с впечатление, че и двете сме с мазни кожи, а на мен повечето от нещата им ми се отразяват доста добре...

Да , с мазна кожа съм - преди години, първия път като работех във Виена (била съм около 30г), една от колежките ми, с която бяхме пратени там ми купи 3-те стъпки и нещо за после - вероятно крем за лице, не помня какъв беше вида на този крем и мисля , че Пор Минимайзъра. Ползвах ги упорито с прекъсване - явиха ми се проблеми, спрях после продължих (реших, че моментното състояние на кожата нещо е било различно от обичайното) и пак проблеми - опъване, щипане, сърбежи, парене, зачервяване - каквото искаш - после се залющи..След като спрях известно време след това взе да ми избива ненормално голямо количество себум........от това време за спомен имах и едно пигментно петно, което тази година анихилирах успешно. Тогава нямах много задълбочени познания за ефекта от някои съставки и подхождах съвсем произволно, че понякога и профански към кожата си...Сега се грижа изключително внимателно и преценящо........Мисля, че вече практически не бъркам, даже дъщеря си я опазих от пъпки, има съвсем малко черни точки и рядко се омазнява........За благодарност на моите грижи, след няколко месеца ще кандидатства био-технологии за да ми сътвори чудодейни мазилца - така ми е обещала Laughing Wink

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 11:20 от Bastet

# 387

Ами да  Laughing, в нета рядко се намират тези подробни състави на продуктите  Peace
Само последните 2 състава които съм постнала съм ги намерила на сайта на Пола Бегун.

състави има и тук www.dermstore.com

# 388
  • София
Изчетох темата и си направих свои заключения  Laughing( лично за себе си, спирам да се ръководя от цената на продуктите, които ползвам). Сега се чувствам доста по-информирана и благодаря на Sofi  и  всички момичета, споделили своите познания.

В нета открих активните съставки на крема, който досега е най-доброто попадение за лицето ми и наистина ми е много интересно да чуя професионално мнение за продукта. Кремът е  Youthful Radiance Cream на Institut Arnaud

ACTIVE INGREDIENTS
- Skin-tensor, wrinkle-defense and firming agents: plant-derived proteins and purified Yeast Extract 3.5%
- Revitalizing and stimulating agents : trace elements (Copper, Zinc, Magnesium) 1.5%
- Moisturizing* and nourishing agents : Grapeseed Oil, Glycerin and Sodium Hyaluronate 3.75%
- UVA/UVB protective agent (SPF 5)

Открих и целият списък
Ingredients
Water Aqua , Cyclopentasiloxane , Octyl Methoxycinnamate , 4-Methylbenzylidene Camphor , Ceteareth-12 , Glycerin , Hydrolyzed Wheat Protein Triticum Vulgare , Cetyl Alcohol , Isodecyl Neopentanoate , Diisopropyl Sebacate , Lauryl Lactate , Yeast Extract , Glyceryl Stearate , PEG-100 Stearate , Grape Seed Oil Vitis Vinifera , Polymethyl Methacrylate , Carbomer , Butyl Methoxydibenzoylmethane , Tocopheryl Acetate , Triethanolamine , Magnesium Aspartate , Zinc Gluconate , Copper Gluconate , Phenoxyethanol , Fragrance Parfum , Chlorphenesin , Tetrasodium EDTA , Methylparaben , Butylhydroxytoluene , Ethylparaben , Butylparaben , Isobutylparaben , Propylparaben , Sodium Hyaluronate , Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde , Butylphenyl Methylpropional , Benzyl Salicylate , Alpha-Isomethyl Ionone , Hexyl Cinnamal , Linalool , Citronellol

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 19:42 от Darra

# 389
Sofi. благодаря ти за всички неща които си написала с толкова професионализъм , с голям интерес следя темата, и искам да те попитам и аз за съдържанието на този крем :   
:Ingredients: Water (Aqua), Glycerin, Methylglucose Sesquistearate, Tocopheryl Acetate, PPG-15 Stearyl Ether, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Panthenol, Triisostearin, Sorbitan Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Isopropyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Irvingia Gabonensis Kernel Butter, Chitosan, Soluble Collagen, Lysine Hydrochloride, Threonine, Arginine, Serine, Histidine, Lecithin, Glycine, Tryptophan, Folic Acid, Retinyl Palmitate, Calcium Pantothenate, Tocopherol, Dimethicone, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Cyclomethicone, Glyceryl Polymethacrylate, Xanthan Gum, Titanium Dioxide, Hydrogenated Coco-Glycerides, Disodium EDTA, BHT, Acrylates C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Cetearyl Alcohol, Sodium PCA, Butylene Glycol, Alumina, Ascorbyl Palmitate, Propylene Glycol, Silica, Sodium Polyacrylate, Sodium Chloride, Sodium Chondroitin Sulfate, Glucose, Potassium Chloride, Magnesium Sulfate, Calcium Chloride, Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben,   крема е Jvena Jvedical Reneving Day Cream
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт