За скъпата и евтината козметика

• 261 296
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 645
съжалявам за спама, но трябва да се запиша за темата  Peace има толкова много информация.

# 646
А какво ви е мнението за минералните фдт и пудри-полза,вреда,рекламен трик??

# 647
  • София
Eiphnh , не съм Софи, но да ти отговоря, ако позволяваш - комедогенен означава причинява черни точки (комедони).

Пфф, гадост... Дано не се получи при мен, ще споделя. Иначе кремът е прекалено мазен за моя вкус, добре че е нощен...

# 648
Eiphnh , не съм Софи, но да ти отговоря, ако позволяваш - комедогенен означава причинява черни точки (комедони).

Пфф, гадост... Дано не се получи при мен, ще споделя. Иначе кремът е прекалено мазен за моя вкус, добре че е нощен...

ако имаш съмнения и забележиш да прави черни точки , ползвай го за деколте и шия - там мазничките вървят, но дано не се случи!

# 649
Може би най-добрият вариант е много добро качество на разумна цена. В смисъл някаква "златна среда", все пак човек не трябва да прави компромиси какво слага на лицето си.   bouquet

На мен много ми допада немската козметика, тя за съжаление е недооценена. Скоро открих една козметика тип медицинска, името й е Biorom, качествена и на прилична цена. Естествено имат и някои луксозни продукти на по-висока цена. Имат и подмладяващи продукти.
Иначе за ръце, крака и т.п. ползвам Nivea и съм много доволна.

# 650
  • София
Sofi, запозната ли с работата на Paula Begoun?
Голяма част от написаното от теб се припокрива и с нейното мнение - за козметиката като цяло и за отделни продукти. Именно това породи и въпроса ми.
В началото бях леко скептична по отношение на отзивите и, но с течение на времето и от личен опит се убеждавам колко права е всъщност.
Интересно ми е да чуя и мнението на човек, работещ в козметичния бранш, за нея  bouquet

Тони, би ли споделила с няколко думи мнението на тази дама, а и естествено твоето. И тя с какво се занимава? Как попадна на нейни писания?
Благодаря предварително   bouquet

# 651
Sofi, запозната ли с работата на Paula Begoun?
Голяма част от написаното от теб се припокрива и с нейното мнение - за козметиката като цяло и за отделни продукти. Именно това породи и въпроса ми.
В началото бях леко скептична по отношение на отзивите и, но с течение на времето и от личен опит се убеждавам колко права е всъщност.
Интересно ми е да чуя и мнението на човек, работещ в козметичния бранш, за нея  bouquet

Тони, би ли споделила с няколко думи мнението на тази дама, а и естествено твоето. И тя с какво се занимава? Как попадна на нейни писания?
Благодаря предварително   bouquet

http://cosmeticscop.com/ - сайта й, отиди на Learn(за мнението й), тук:
http://cosmeticscop.com/about.asp?ID=13
за нея.
Блог : http://paulabegoun.com/?cat=19
По принцип е популярна с
козметичните си гайдове,които издава периодично, в сайта информацията е оскъдна ...

# 652
Естествено, че никоя не върши чудеса  Joy Hо разбира се по скъпата козметика има по добри съставки и помага повече!!!

да,така е ,но когато знаеш че лореал например е наистина лореал(френска козметика )а не направен в някой гараж в турция,Дубай и т.н.Не вярвам че в Б-я се внасят наистина качествени френски,немски и т.н козметики.Така например стои въпроса и с памперси които са на памперс,при нас боклуци,а в Германия,Италия,Англия памперсите на ПАмперс са първа класа с ластици,мрежички и т.н.Склонна съм дори да мисля че самите производители правят както кремчета така и всичко останало първо качество и второ качество и дори трето качество за третия свят...

# 653

Благодаря предварително   bouquet

Darra, EMPRЕSS ме е изпреварила и ти е дала сайтове, в които може да се намери много информация за Paula Begoun.
Аз лично най-често намирам нужната ми информация в ето тези статии:

http://cosmeticscop.com/learn/art.asp?ID=29

А съм абонирана и за нейната Beautypedia, която съдържа над 35 000 отзива за конкретни продукти, включително и с посочване на състава им. Ето и адреса:

https://www.beautypedia.com/Default.aspx

# 654
  • София
EMPRЕSS, {Тони},

Благодаря   bouquet. Запазих си линковете.
Щом ми остане малко време и ще се запозная с нейните писания.

# 655
По темата да се включа и аз. Мисля, че има и евтина добра козметика, но тя е предимно хидратираща, но за по специална-подмладяваща възтановяваща, против бръчки, слънцезащитни е добре да се довериш на скъпа. Аз лично съм ползвала антицелулитна и слънцезащитна и определено бях доволна. Не мога да си позволя цял асортимент от скъпа козметика, но някой са ми приоритет и държа да са добри. Друг е въпроса какво купуваме в БГ. Преди години бащами ми донесе шампоан за боядисана коса на Лореал и бях възхитена, след употреба на друг, реших пак да си купя такъв , само че от тук и страшно се разочаровах, нямаше нищо общо.
В началото на темата се говореше за кока колата, тази у нас и тази в Америка са съвсем различни.Тя рецептата е една и съща, но защоо е тази вкусова разлика, може би от географското полоцение/шега/, един господ знае. Преди време имаше тема за различния вкус на щоколад Несле, купен тук и в чужбина/с еднаква опаковка/. Отдавна се отказах да задавам такива въпроси, че много се ядосвам. В днешно време  гаранция за нищо няма, какво купуваме, къде е произведено. Доверявам се единствено на вътрешното си аз.
Между другото ще се погнусят много от вас, но приятелка на баба ми, имаше най-хубавото лице, само мимически бръчки, гладка и мека кожа и каза, че никога не е ползвала кремове, само чиста преварена мас за лицето си.

# 656
Между другото ще се погнусят много от вас, но приятелка на баба ми, имаше най-хубавото лице, само мимически бръчки, гладка и мека кожа и каза, че никога не е ползвала кремове, само чиста преварена мас за лицето си.

Аз не се погнусих  , но се осъмних , че така гладката и мека кожа е вследствие от употребата на свинска мас, но както и да е , който вярва нека пробва и после да пише как е Laughing

# 657
  • някъде под слънцето...
]да,така е ,но когато знаеш че лореал например е наистина лореал(френска козметика )а не направен в някой гараж в турция,Дубай и т.н.Не вярвам че в Б-я се внасят наистина качествени френски,немски и т.н козметики.Така например стои въпроса и с памперси които са на памперс,при нас боклуци,а в Германия,Италия,Англия памперсите на ПАмперс са първа класа с ластици,мрежички и т.н.Склонна съм дори да мисля че самите производители правят както кремчета така и всичко останало първо качество и второ качество и дори трето качество за третия свят...
Френски Лореал вероятно има само във Франция.... за останалите страни  производствата са изнесени в съответния географски район....

# 658
В никакъв случай не приканвам това да се прави, по-скоро споделих, но в този случай е до кожа, а и тя никога не е ползвала грим, освен червило.
Аз лични не бих се мазала, защото ще е много мазно, а не обичам мазнотии, мисълта ми сконеше към това, че в днешно време, при нашия начин на живот , не можем да не използваме козметика, сега за разлика от едно време сме много  по-информирани, но всичко с мярка е ок, колкото по-малко третираме кожата по-добре, така мисля аз, може да греша, но това си е мое мнение.

# 659
]да,така е ,но когато знаеш че лореал например е наистина лореал(френска козметика )а не направен в някой гараж в турция,Дубай и т.н.Не вярвам че в Б-я се внасят наистина качествени френски,немски и т.н козметики.Така например стои въпроса и с памперси които са на памперс,при нас боклуци,а в Германия,Италия,Англия памперсите на ПАмперс са първа класа с ластици,мрежички и т.н.Склонна съм дори да мисля че самите производители правят както кремчета така и всичко останало първо качество и второ качество и дори трето качество за третия свят...
Френски Лореал вероятно има само във Франция.... за останалите страни  производствата са изнесени в съответния географски район....

В написаното в  първия си пост по-горе  в темата имах същото в предвид, все едно сме втора ръка хора в БГ.....

Общи условия

Активация на акаунт