За скъпата и евтината козметика

• 260 417
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Sofia
NBM,
добре дошла в темата!
При нас анти акне продуктите се правят само с бензоил пероксид, не знаех, че не е разрешен в Европа.

Допускам, че вече е разрешен, понеже напоследък виждам продукти с този състав. Все пак моите наблюдения са преди да забременея.
Софи, това означава ли, че не е някоя вредна съставка? Не разбрах дали има проблем да ползвам този продукт докато кърмя? Може би излишно се притеснявам, че ще навреди на бебето заради кърменето? newsm78
Ето това са съставките на въпросния Проактив, ще съм ви благодарна, ако коментирате този продукт:
Active Ingredient: benzoyl peroxide 2.5%.
Inactive Ingredients: water (aqua), ethoxydiglycol, cyclotetrasiloxane, propylene glycol, cetearyl alcohol, dimethicone, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, cyclopentasiloxane, panthenol, allantoin, xanthan gum, ceteareth-20, carbomer, triethanolamine, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, fragrance (parfum).

# 1 111
А какво ще кажете за състава на този шампоан за ежедневна употреба Node fluid - Bioderma
WATER (AQUA), CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PEG-150 DISTEARATE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL OAT AMINO ACIDS, PEG-15 COCOPOLYAMINE, DISODIUM EDTA, QUATERNIUM-80, PROPYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, SODIUM HYDROXIDE, LACTIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).

# 1 112
NBM,
добре дошла в темата!
При нас анти акне продуктите се правят само с бензоил пероксид, не знаех, че не е разрешен в Европа.

Допускам, че вече е разрешен, понеже напоследък виждам продукти с този състав. Все пак моите наблюдения са преди да забременея.
Аз мисля, че е разрешен в Европа Peace, защото в БГ се предлагат такива продукти - ако не се лъжа в Oxxy се съдържа. Но всичко зависи от концентрацията и аз лично те съветвам, ако избереш такъв продукт, да внимаваш, защото мой приятел буквално си изгори лицето, ползвайки мазила с въпросната съставка в по-големи дози Confused
П.С. За салициловата киселина съм чувала, че не се препоръчва при бременност и кърмене, но специалистите ще се изкажат Wink

# 1 113
NBM,
добре дошла в темата!

Софи, това означава ли, че не е някоя вредна съставка? Не разбрах дали има проблем да ползвам този продукт докато кърмя? Може би излишно се притеснявам, че ще навреди на бебето заради кърменето? newsm78
Ето това са съставките на въпросния Проактив, ще съм ви благодарна, ако коментирате този продукт:
Active Ingredient: benzoyl peroxide 2.5%.
Inactive Ingredients: water (aqua), ethoxydiglycol, cyclotetrasiloxane, propylene glycol, cetearyl alcohol, dimethicone, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, cyclopentasiloxane, panthenol, allantoin, xanthan gum, ceteareth-20, carbomer, triethanolamine, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, fragrance (parfum).
cyclotetrasiloxane
Недей го ползва!!! Това е с ужасен ефект - намалява теглото на новородени!!!

# 1 114
А какво ще кажете за състава на този шампоан за ежедневна употреба Node fluid - Bioderma
WATER (AQUA), CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PEG-150 DISTEARATE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL OAT AMINO ACIDS, PEG-15 COCOPOLYAMINE, DISODIUM EDTA, QUATERNIUM-80, PROPYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, SODIUM HYDROXIDE, LACTIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).

изглежда супер, сигурно е и скъпичко?

# 1 115
Привет оново на всички. Аз оново се изкуших да задам питане към Софи и новопоявилите се специалисти. Много ми се иска да си намеря крем, който да е с максимално естествени състави и с по-малко агресивни и потенциално вредни. Затова досега все гледах да има повече масла, растения и т.н. Но след като изчетох темата установих, че и на това не може да се разчита и не винаги е показателно, че кремът е хубав. Затова сега ми е още по-трудно да си избера крем. Последният, който пробвах и който ми изглежда обнадеждаващ е хидратиращ серум на Герлен. Но понеже все пак цената му не е малка, много бих искала да чуя професионално мнение доколко е качествен и дали си заслужава.
Ето му съставките.

aqua, squalaneq glicerineq isohexadecane1 caprylic/capric/succinic trigliceride, butilene glycol, cera alba, myristil miristateq steareth-20, c12-15 alkyl benzoate, glecril starate, tromethamine, polymethyl methacrylate, serineq sodium PCA, glycolic acidq palmitic acid, stearic acid, phenoxiethanol, xantham gum, laureth-23, tokopheroyl acetate, parfum, castanea sativa seed extract, stearalkonium  hectorite, adeniumobesum leaf cell extract, tatrasodium edta, propylene carbonate , centella asiatica extract, cyanothis arahnoidea root extract, sodium hyaluronate, citronellol, geraniol, butylphenyl methylpropional , hexyl cinnamal, fagus sylvatica extract, xylose, benzyl salicilate, linalool, methylparaben, sanguisorba officinalis root extract, buthyl paraben, arthemia extract, ethylparaben, propylparaben, isobuthylparaben

[/quote]
Първоначално като четях състава и се облещих , но предполагам, че в началото "q" е объркана запетая.  Simple Smile Ако търсиш продукт без консервант и парфюмна кампозиция - този не е твоят. Също така съдържа етоксилирани емулгатори, които са набедени за алергени.
Обаче емолиентите на мен ми харесват. Активните съставки са под 1% ми се струва. А може да е някакъв активен комплекс. Не видях натурални масла, ув филтри. Като цяло предполагам, че със същите парички можеш да купиш доста по-добър продукт. Колко струва все пак?

Мисля, че тук струва около 200 лв, ако не и повече. В  Англия беше окло 50 лири.

Иланг Иланг, КалърИндекс, благодаря за отговорите.

Извинявам се за запетайките, не бях забелязала. Simple Smile

# 1 116
изглежда супер, сигурно е и скъпичко?

150мл. - 17лв.,  щом казвате, че състава е добър ще си го взема. Отзивите за него са много добри Peace

# 1 117
И аз съм чувала много добри отзиви за Node fluid - Bioderma  Peace

А за този състав какво мислите  Hug
натриеви лауретсулфати,лаурамиди,MIPA,какаоамиди МЕА,гликолетерати,коцет-3,вода, PEG-7-глицерилкакаоати,парфюм, лайка, етоксидигликол,пропиленгликол,бутиленаликол, градински чай, бял равнец, бодлив гръмотрън

# 1 118
AQUA, Caprylic trigliceride, BUTYROSPERMUM, PARKII /SHEA BUTTER/, CLYCERIYL STEARATE SE, GLYCERIN, PEG-40 STEARATE, SESAMUM INDICUM /SESAME/ SEED OIL, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, CYCLOPENTASILOXANE, BEHENYL ALCOHOL, CORN STARCH MODIFIED, PENTAERYTHRITYL, TETRAETHYLHEXANOATE, POLYACRYLAMIDE,ETHYLHEXYL HYDROXYSTEARATE, ALCOHOL DENAT., ANGELICA ARCHANGELICA ROOT EXTRACT, ASORBIC ACID, ASORBYL PALMITATE,  BUTYLENE GLYCOL, C13-14ISOPARAFFIN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CARBOMER, CERATONIA SILIQUA,  GUM, CITRIC ACID, COCOS NUCIFERA /COCONUT/ WATER, COFFEA ARABICA EXTRACT, DIMETHICONE, DIMETHICONOL, DISODIUM ADTA, ELAEIS GUINEENSIS FLOWER EXTRACT, GUAR HYDROHYPROPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, MEL /HONEY/ MIEL,  MEL EXTRACT, LACTIC ACID, LAURETH-7, LECITHIN, ORYCA SATIVA /RICE/ BRAN EXTRACT, ORYCA SATIVA GERM OIL, PEG-40 HYDROGENATED  CASTOR OIL, PEG-8, PHOENIX CANARIENSIS LEAF EXTRACT, POLYSORBATE 20, PONGAMIA PINNATA EXTRACT, PROPYLENE CLYCOL, SODIUM CITRATE, TOCOPHEROL ACETATE, TRIDECETH-9, XANTHAN GUM, METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, PARFUM, TITANIUM DIOXIDE.

LANCASTER, Aqua Milk - 57 лв.

Толкова много съставки, направо се шашнах докато ги препиша. Много екстракти, много нещо, ама дали е така?

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 11:00 от Roly Poly

# 1 119
  • Sofia
cyclotetrasiloxane
Недей го ползва!!! Това е с ужасен ефект - намалява теглото на новородени!!!

Много благодаря! Значи правилно съм спряла крема докато бях бременна. Но започвам да се чудя дали изобщо има нещо антиакне, което да е подходящо за кърмачка newsm78 Ще се поразровя да си избера нещо по-натурално и ще пейстна състава.

ПП. Ама как може изобщо да слагат подобни съставки #2gunfire Чудя се дали не е редно и козметиките да имат листовки, в които да е описано дали трябва да се ползват при бременност и кърмене. По козметичните магазини изобщо не са запознати с този въпрос и препоръки в тази насока никой не дава. Confused

# 1 120
  • Добрич
Първо искам да благодаря на авторката на темата, и на всички дали компетентното си мнение по въпроса. Четох ви три нощи, водих си записки и разбрах, че съм абсолютен профан по отношение на козметиката. Може би , защото съм с много суха,свръх чувствителна и алергична кожа избора ми на продукт за лице най-често се е свежда до това дали ще направя алергия. След 56 страници мисля,че мога да обобщя, че скъпата козметика не е гаранция за невероятно по-добро качество на продукта. Но въпроса е може би  какво всъщност очакваме от козметиката, която ползваме? Поне за мен ( на 42 години съм), е че ще намеря продукт, който да заличи следите на времето. И надеждата, че скъпата козметика е тази, която може да ми го осигури. Може би е глупаво, защото ако имаше вълшебни кремчета пластичната хирургия нямаше да съществува. Но все пак тая надежда( а може би и не само аз), че ще бъде открит този вълшебен елексир. И се хващам като удавника за сламка на всяка новост и продължавам да се надявам, че ако дам например 1000 или 2000 лева това е нещото ,което може да подари нов живот на кожата ми. Има много компетентни хора в тази тема и си мисля, не можете ли да направите таблица, за различните типове кожа, кои съставки са добри.Така всеки ще може според джоба и възможностите си да се насочи към продукт, а не към марка.

# 1 121
...можете ли да направите таблица, за различните типове кожа, кои съставки са добри.Така всеки ще може според джоба и възможностите си да се насочи към продукт, а не към марка.

Подкрепям! Peace

# 1 122
Извинявайте, но толкова труд - таблици, никой трудовоангажиран по десет часа на ден не може да ви отдели.  Peace. Аз съм благодарна, че въобще ми отговарят добронамерено и компетентно.

# 1 123
  • Добрич
Зависи какъв ще е подхода при изготвянето на информацията. Аз поне го виждам така за моя тип кожа:
суха кожа:
- необходимост от хидратация - изброяват се полезните активни съставки.
- анти ейдж ефект - изброяват се
и т.н.
околоочен контур
- торбички под очите-изброяват се
- сенки под очите- изброяват се
и т.н
Всеки според състоянието на кожата си ще може да се ориентира при избора на продукт какви съставки е хубаво да присъстват.
А не само ти, предполагам, че всички са много благодарни на Софи, на ColorIndex,на Сиси и на всички с професионални познания в областта които си правят труда да отговарят

# 1 124
Сиси е заета - сам родител с две деца и това, че влиза и съветва е героизъм.......Софи на няколко пъти е казвала, че е страшно заета в службата и краде от време, което би посветила на двете си деца и семейството си въобще.........Аз мога да си направя и сама такава таблица, ако ми е нужна Simple Smile, защо да ми я прави някой човек (и то безплатно), толкова инфо се сподели тук. Калър Индекс не го знам - не се е представял какво работи и прочие.........Всеки знае себе си, но се притеснявам, че ако нямаме мярка в исканията си, по-горе цитираните лица ще престанат да влизат и да се отзовават на питанията ни Peace

Общи условия

Активация на акаунт