За скъпата и евтината козметика

• 260 429
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 290

Примерно аз запалена от вас и желанието ви за натуралност си направих за мен съвсем натурален продукт с всичко най вътре, но не можах да го понеса. Дадох го на майка ми - супер доволна е, нейната кожа е доста суха. Така че зависи от типа на кожата ти.

Софи, много ще съм ти благодарна, ако дадеш рецептата за домашно приготвения крем за лице.
И аз съм със суха кожа. Simple Smile

# 1 291
Благодаря на Софи и CI за отговорите. Ще се опитам да ги запомня тези съставки или поне ще знам, че не трябва да си купувам крем с asorbic acid. Това, което CI e написал за енкапсулирания витамин С не го разбрах.
Иначе като пуснах  в търсачката тези съставки, които Софи  е написала и на първите две места излезе нашата тема.

Имам още един въпрос и към Софи и към CI. Тази тема в крайна сметка полезна ли е за вас по някакъв начин в професионално отношение? За нас, които четем и пишем, е ясно. Обаче съм се чудила дали въпросите, които задаваме или пък нашите коментари като потребители на козметичните продукти ви носят някаква информация, която бихте използвали в работата си? 
Енкапсулиран значи, че е в капсули (най-често мили- или микрокапсули), т.е. се освобожава чак при приложението - върху кожата. В укипедията трябва да ти излезе повече инфо, но чак толкова...
Маркетингът е много голяма област... Полезно ми е в смисъл как потребителите (за козметиката все още са над 85 % жените) определят даден продукт за добър и доколко и как трябва да се представи наистина добрия продукт, т.е. какви средства и къде изисква едно промотиране.
За съжаление кухата реклама все още бие всичко по всички показатели. Над 90 % (грубо) не проявяват интерес към същината на продукта - как действа и защо, а се ловят на опаковка, аромат, помпозни (че и измамни) фрази.

# 1 292
 CI вероятно си прав ,че доста от нас не проявяват интерес към същноста на това, което купуват като козметика , и затова рекламата е първото по което се хващаме , но повечето
съставки написани по опаковките в много случаи са непонятни за нас, и в това се крие
успеха на всички рекламирани продукти. В тази тема научих много полезни неща  благодарение на вас , но далеч не е всичко , а и в това забързано ежедневие дали винаги
имаш време да си винаги в час с всичко което се използва като суровини в козметичната индустрия ? Затова много от нас купуват скъпи неща от рекламирани фирми като се надяват че продуктите им ще са качествени, но на практика се оказва ,че не винаги е така .
Затова следя темата за мен тя е полезна ! Благодаря ви!

# 1 293
  • Торонто

Примерно аз запалена от вас и желанието ви за натуралност си направих за мен съвсем натурален продукт с всичко най вътре, но не можах да го понеса. Дадох го на майка ми - супер доволна е, нейната кожа е доста суха. Така че зависи от типа на кожата ти.

Софи, много ще съм ти благодарна, ако дадеш рецептата за домашно приготвения крем за лице.

Rolling Eyes Е как домашен? Аз го правих на работа ...  Wink

# 1 294
  • Торонто
Благодаря на Софи и CI за отговорите. Ще се опитам да ги запомня тези съставки или поне ще знам, че не трябва да си купувам крем с asorbic acid. Това, което CI e написал за енкапсулирания витамин С не го разбрах.
Иначе като пуснах  в търсачката тези съставки, които Софи  е написала и на първите две места излезе нашата тема.

Имам още един въпрос и към Софи и към CI. Тази тема в крайна сметка полезна ли е за вас по някакъв начин в професионално отношение? За нас, които четем и пишем, е ясно. Обаче съм се чудила дали въпросите, които задаваме или пък нашите коментари като потребители на козметичните продукти ви носят някаква информация, която бихте използвали в работата си? 

Интересен въпрос Simple Smile) Благодаря за интереса Simple Smile
Коментарите са ми полезни, разбира се. За себе си разбрах, че който ползва скъпи и дизайнерски марки ще продължи да си ползва тях без особен интерес дали си заслужават парите. За 7-8 месеца имам откроени в съзнанието си не повече от 10-15 имена в темата, които според мен наистина се заинтересуваха трайно и в дълбочина.

Разбрах, че има огромно поле за изява на нови козметични продукти въпреки безкрайния брой такива на пазара. При правилно поднесена реклама (включително лъжлива) хората масово се връзват, харесват си продукта, че се и обиждат ако решиш да им покажеш, че не е нищо особено.

Не случайно козметичната индустрия тук в Северна Америка според някои статистики още не може да влезе в криза въпреки повсеместната такава в другите отрасли.
Особено хай енд марките направо са в разцвет.
Между другото знаете ли за новия крем с платина който пуснаха Biersdorf - струва 1000$?

Особено ми е полезна комуникацията с CI и Сиси   bouquet

# 1 295
Скъпа или евтина-разбира се отговора е качествена,което означава малко по-скъпа.
Големите козметични лаборатории инвестират много пари в изследвания и разработвания на нови по -добри продукти.
Ето защо когато купуваме крем от 5 лв си даваме парите на вятъра.

# 1 296

Коментарите са ми полезни, разбира се. За себе си разбрах, че който ползва скъпи и дизайнерски марки ще продължи да си ползва тях без особен интерес дали си заслужават парите. За 7-8 месеца имам откроени в съзнанието си не повече от 10-15 имена в темата, които според мен наистина се заинтересуваха трайно и в дълбочина.

Разбрах, че има огромно поле за изява на нови козметични продукти въпреки безкрайния брой такива на пазара. При правилно поднесена реклама (включително лъжлива) хората масово се връзват, харесват си продукта, че се и обиждат ако решиш да им покажеш, че не е нищо особено.

Не случайно козметичната индустрия тук в Северна Америка според някои статистики още не може да влезе в криза въпреки повсеместната такава в другите отрасли.
Между другото знаете ли за новия крем с платина който пуснаха Biersdorf - струва 1000$?

Съгласявам с теб за кремовете. Всеки който изкара нещо нещо различно на пазара и го приложи с професионална презентация и правилен  PR  в таргета с точните клиенти ,в резултат правилната меркетингова стратегия продава успешно . Тези продукти често са супер надценени от купувачите. Почти всички модни дизайнери хабер си нямат от козметична индустрия и кремовете им се произвеждат на ишлеме.За парфюмите е същото но там темата е друга.
И така за мен не е оправдано крем който има производствена цена 10-20$  да се продава на краен клиент за 1000$. Но масово е убеждението ,че скъпите продукти са гаранция за високо качество а това съвсем не е така.
Кремовете за 20-30лв с марките на козметични гиганти Nivea,  Garnier, L`oreal  всъшност са с ниска цена заради  това ,че произвеждат десетки милиони бройки . Това прави разходите в лабораториите оправдани и малки .
Ако имаш линк дай да го видим този крем с платина?
 Thinking

# 1 297

Rolling Eyes Е как домашен? Аз го правих на работа ...  Wink

В смисъл, че ще е труден за изпълнение в домашни условия ли?  Simple Smile

# 1 298
И как ще се вкара платината в клетките на кожата (през мембраната) - чрез промяна на електрическия заряд, помощни повърхностното активни вещества, обратна осмоза или що? Извинявайте, но за това се сещам от гимназията............

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 11:22 от Bastet

# 1 299
За Crema Nera на Армани с Obsidan Mineral Complex и бял перлит ли става въпрос? Но пък той е в сътрудничество с Лореал Thinking
Редактирам се Mr. Green : "Черният" крем струва само 300 евро Laughing, явно това е ново козметично чудо Crazy И аз чакам линк Flutter

# 1 300
  • Sofia
За мен темата е особено полезна. Вярно че съм "скарана' с химията и почти нищо не разбирам (което сигурно си личи по постовете ми) и все пак доста от нещата бяха просто и ясно обяснени. Трудно ми е да запомня, затова в момента преглеждам темата отначало и си правя "речник на съставките", та поне да си имам синтезирани по-важните неща.
Но вече смених своята козметика и тази на детето. И за първи път в живота си отказах харесан (и почти поръчан) козметичен продукт, защото се оказа, че съдържа вредна съставка.
Определено рекламата е изиграла голяма роля във формиране на козметичните ми предпочитания досега и чак сега виждам в какви заблуди съм била Mr. Green

ПП. Много е интересно как въпреки 60-те страници тема точно под обобщението на Софи отново някой показва колко силно рекламата промива мозъци Wink

# 1 301
ПП. Много е интересно как въпреки 60-те страници тема точно под обобщението на Софи отново някой показва колко силно рекламата промива мозъци Wink

Точно това си помислих и аз, или май темата не е била проследена  Joy

# 1 302
  • Торонто
Пишете в Google
 la prairie platinum
и излизат 112,000 резултата.

Да кажа само, че никога не съм виждала крема на живо, нито състава му и нищо не мога да коментирам.
Онзи ден ни го презентира една маркетингова компания и оттам разбрах за него.

# 1 303
може би не е тук мястото да си задам въпроса но пък да пускам отделна тема ще е тъпо - имало някаква класация в интернет за различните марки козметика за лице където били подредени според това колко са химия и колко са истински чисти продуктите , сещам се че Герлен беше на едно от първите места а Виши на едно от последните , подслушвах един разговор и нямаше как да кажа "кое кое"
мерси

# 1 304

Съгласявам с теб за кремовете. Всеки който изкара нещо нещо различно на пазара и го приложи с професионална презентация и правилен  PR  в таргета с точните клиенти ,в резултат правилната меркетингова стратегия продава успешно . Тези продукти често са супер надценени от купувачите. Почти всички модни дизайнери хабер си нямат от козметична индустрия и кремовете им се произвеждат на ишлеме.За парфюмите е същото но там темата е друга.
И така за мен не е оправдано крем който има производствена цена 10-20$  да се продава на краен клиент за 1000$. Но масово е убеждението ,че скъпите продукти са гаранция за високо качество а това съвсем не е така.
Кремовете за 20-30лв с марките на козметични гиганти Nivea,  Garnier, L`oreal  всъшност са с ниска цена заради  това ,че произвеждат десетки милиони бройки . Това прави разходите в лабораториите оправдани и малки .
Ако имаш линк дай да го видим този крем с платина?
 Thinking
Всеки който изкара нещо нещо различно на пазара и го приложи с професионална презентация и правилен  PR  в таргета с точните клиенти ,в резултат правилната меркетингова стратегия продава успешно
Прекрасно казано, мисля обобщава цялостната мисъл за просперитет!!! Изкефих се, много точно синтезирано!!!!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт