За скъпата и евтината козметика

• 260 343
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 410
! Даже понякога съм се чудел, аджеба, как не оплешивяват жените!
Заслужава си да се помисли, нали?

Ти сам си свидетел колко грижи се полагат за косите маски , мазила шампоани..                          А  по въпроса за професионалните шампоани на Лореал какво имаш предвид?   Опитвах се известно време да ползвам продукти на Рене но останах крайно разочарована , следващата марка която пробвах беше Фито , от нея останах по -доволна  в момента пробвам професионалната серия на Лореал , още не мога да дам мнение, използвала съм много марки и от супермаркетите но продължавам да търся своя продукт за коса , не прекалявам с разкрасителните процедури  веднъж месечно боя и от време на време сешоар.
Не мисля че най скъпото е най добро но започва едно лутане... и в крайна сметка от трън на глог...   Сега се сетих че продукти за коса на Нивея не съм ползвала  , та може и тях да прегледам...
Ти сам си свидетел колко грижи се полагат за косите маски , мазила шампоани..
Даже 49 броя теми, бъкани с глупости в този форум за некакви тайни, но да знаеш са много големи тайни!!!Най-вече за самите авторки и пишещите в темите!
За Лореал - не си харчи парите за тях! Бях ли точен? Рене също са слаби. Фито...какво?

# 1 411
  • Sofia
Много благодаря! Значи оставам на Фрош Peace
А това със сребърните прибори е добра идея - в крайна сметка ми трябват купичка и лъжичка, поне за периода на захранване. Ще потърся.
Значи добре, че и аз днес не си купих от въпросните Рене за косопада. Но пък се оръсих за Ducray. Връщам се назад в темата да видя дали не съм направила грешка Thinking

# 1 412
  • Торонто
Нали след миенето стерилизираш? За какво тогава да плащаш за продукта, който сама казваш, че е доста по-скъп?
За шампоаните помня, че по-напред в темата имаше състави на професионални на Лореал и тези на Рене, не бяха нищо особено. Не ми се рови назад честно казано, но със сигурност имаше поне 1 постнат състав на наистина хубав шампоан (не помня марката).
За Нивеа - едва ли ще са по-лоши от Лореалските, дайте някой състав да видим.

# 1 413
Нали след миенето стерилизираш? За какво тогава да плащаш за продукта, който сама казваш, че е доста по-скъп?
За шампоаните помня, че по-напред в темата имаше състави на професионални на Лореал и тези на Рене, не бяха нищо особено. Не ми се рови назад честно казано, но със сигурност имаше поне 1 постнат състав на наистина хубав шампоан (не помня марката).За Нивеа - едва ли ще са по-лоши от Лореалските, дайте някой състав да видим.
Май за моя на TIGI дадохте добра оценка newsm78

# 1 414
  • Sofia
Не ми се рови назад честно казано, но със сигурност имаше поне 1 постнат състав на наистина хубав шампоан (не помня марката).

Точно това помня и аз и него търся Peace
Иначе да, след всяко измиване стерилизирам. Та то за бебето нищо не остава, но моите ръце са вече като шкурка. Затова гледам да е по-хубав препарата.

# 1 415
А това със сребърните прибори е добра идея - в крайна сметка ми трябват купичка и лъжичка, поне за периода на захранване. Ще потърся.

Аз ползвах само лъжичка (даже сега с нея си бъркам маските с хума).  Wink

Ако търсиш хубав детски шампоан - Колагена. Не съм ползвала по-хубав, всъщност децата, но не мога да го намеря от известно време. Не му знам състава, сигурно в сайта го има.

А за миене на съдове ползвам на Амуей препарата Диш Дропс. Хем измива хубаво, хем запазва ръцете. (имам доста чувствителна кожа, склонна към екземи)

# 1 416
  • Варна
Може ли да ми разтълкувате един състав? По-скоро, интересно ми е бори ли това гелче проблема "торбички под очите"?

LIERAC, Dioptigel (Reducing gel for bags under the eyes):

Contains: water, alchemilla vulgaris extract. Hedera helix (ivy) extract. Propylene glycol. Chamomilla recutita (matricaria) extract. Equisetum arvense extract. Carbomer. Tromethamine. Phenoxyethanol*. Methylparaben*. Ethylparaben*. Propylparaben*. Butylparaben*. Isobutilparaben*.

Болднах въпросните съставки, защото точно така са изписани в състава, каквото и да означава това.

# 1 417
! Даже понякога съм се чудел, аджеба, как не оплешивяват жените!

Ти сам си свидетел колко грижи се полагат за косите маски , мазила шампоани..                          А  по въпроса за професионалните шампоани на Лореал какво имаш предвид?   Опитвах се известно време да ползвам продукти на Рене но останах крайно разочарована , следващата марка която пробвах беше Фито , от нея останах по -доволна  в момента пробвам професионалната серия на Лореал , още не мога да дам мнение, използвала съм много марки и от супермаркетите но продължавам да търся своя продукт за коса , не прекалявам с разкрасителните процедури  веднъж месечно боя и от време на време сешоар.
Не мисля че най скъпото е най добро но започва едно лутане... и в крайна сметка от трън на глог...   Сега се сетих че продукти за коса на Нивея не съм ползвала  , та може и тях да прегледам...
Ти сам си свидетел колко грижи се полагат за косите маски , мазила шампоани..
Даже 49 броя теми, бъкани с глупости в този форум за некакви тайни, но да знаеш са много големи тайни!!!Най-вече за самите авторки и пишещите в темите!
За Лореал - не си харчи парите за тях! Бях ли точен? Рене също са слаби. Фито...какво?

Да точен си ! Фито да си призная ми харесаха но съм ползвала 2 от техните продкти шампоан и крем без отмиване ,  може би маска трябва да пробвам и да се установя на една марка.

в супермаркетите има доста добри продукти!

Изброй някой от добрите ,  все пак ти си професионалист и имаш поглед !

# 1 418
А какво ще кажете за състава на този шампоан за ежедневна употреба Node fluid - Bioderma
WATER (AQUA), CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PEG-150 DISTEARATE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL OAT AMINO ACIDS, PEG-15 COCOPOLYAMINE, DISODIUM EDTA, QUATERNIUM-80, PROPYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, SODIUM HYDROXIDE, LACTIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).

изглежда супер, сигурно е и скъпичко?

Това е шампоана за който се коментираше че е добър ! За съжаление в момента нямам състав на шампоани Нивея  , Гарние ,ако някой има възможност да даде състава на някой от тях ,а аз ще се постарая да дам състава на шампоан на Фито!

# 1 419
  • Paris
Давам ви състава на шампоан Керастаз, да си кажете професионалната оценка. Лично за мен това е най-добрата марка, която съм ползвала.
aqua, soduim laureth sulfate, soduim chloride, dimethicone, disodium cocoamphodiacetate, cyclodextrin, glycerin, PPG-5-ceteth-20, soduim benzoate, soduim methylparaben, cocamide mipa, isostearyl neopentanoate, salicyl acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, carbomer, ethylparaben, hydroxypropyltrimonuim, hydrolyzed wheat protein, linalool, limonen, glyceryl, linoleat, glyceryl oleat, saflower glucoside, butylphenyl, methylpropional, methyl cocoate, soduim cocoate, glyceryl linolenate, soduim hydroxide, citric acid, parfum.

# 1 420
jaklins и аз ще се радвам да чуя мнението на специалистите , щом Лореал не е нещо особено ,да видим Керастаз как е ?

# 1 421
  • София
jaklins и аз ще се радвам да чуя мнението на специалистите , щом Лореал не е нещо особено ,да видим Керастаз как е ?

И аз чакам професионалното мнение за Керастаз с голям интерес.  Flutter

# 1 422
Но да използвам възможността да помоля някой ако има състава на цимента на Керастаз да го постне да го видим, че много доволен народ в съседната тема.

KERASTASE RESISTANCE CIMENT ANTI-USURE FORTIFYING TREATMENT

Ingredients: WATER (AQUA), CETYL ALCOHOL, PEG-180, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, AMODIMETHICONE, CETRIMONIUM CHLORIDE, LANOLIN, LAURYLMETHICONE COPOLYOL, CETYL ESTERS, METHYLPARABEN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, LACTIC ACID, QUATERNIUM-87, 2-OLEAMIDO-1,3, OCTADECANEDIOL, TRICONTANYL PVP, CHLORHEXIDINE DIHYDROCHLORIDE, BLUE 1 (CI 42090), YELLOW 10 (CI 47005), FRAGRANCE (PARFUM)

Благодаря ти.
Аз съм доволна (чудех се дали да си купя и сега вече с чиста съвест ще го пробвам).
Въпреки евтиния кондициониращ агент - другото е ОК предвид предназначението на продукта.
Смятам, че много добре ще си свърши работата.

Ето мнение на Софи за един продукт на Керастаз

# 1 423
CI, на няколко пъти споменаваш, че косъмът е съставен от мъртви клетки и че няма смисъл от масла за коса и т.н.

Има ли нещо, с което можем да направим косата по-здрава - да не цъфти, да не се къса, да бъде по плътен косъма?
Има ли изобщо такъв продукт на пазара? Предполагам той трябва да е за скалпа, а не за дължината на косъма.
Има. Отнасяйте се внимателно към косата си! Изберете най-добрия шампоан за вас - който не дразни скалпа ви, измива добре косъма, но не предизвиква премиване (скърцането след двукратно шампониране). Не се къдрете и после изправяйте косата, щото не ви харесало, в рамките на седмица. Не се боядисвайте през ден, докато ви хареса. Не използвайте сешоар, ако не е наложително, по възможност по-рядко да се налага. Не се плескайте с гел и други със и без повод - всички тези ужасни третирания на косата я увреждат страшно! Даже понякога съм се чудел, аджеба, как не оплешивяват жените!
Цялата тема е насочена към баланса между качество и цена - не си давайте парите за ужким професионалните шампоани на Лореал - в супермаркетите има доста добри продукти!
При по-дълга коса трябва да се ползва и добър балсам, защото влияние оказват както дрехите, които носим така и походката, подметките на обувките, възглавницата, на която се спи.
Да, косъмът е 100 % от мъртви клетки, но ако не се прекалява може да изглежда добре. Има много и различни продукти, които се грижат за него при положение, че проблемът е факт.
Силиконите най-лесно се справят с проблемите на косата, при положение обаче, че продукта е обмислен и точно формулиран. Аз да си призная, не познавам такъв.

Косата ми е мазна -  издържа без измиване максимум 48 часа. Не се боядисвам, не ползвам преса, не ползвам стилизиращи продукти! Единствено не мога да се лиша от сешоара, защото я мия сутрин преди излизане/ако я измия вечерта - до 24 часа вече трябва пак да я мия /. Всякакви шампоани специално за мазна коса водят до споменатото скърцане и още по-бързо омазняване при мен. Пробвала съм различни шампоани и накрая винаги се връщам към Wash&Go за нормална коса. Проблемът с омазняването не се решава, но поне сушенето става в пъти по-бързо.
Въпреки всичко обаче, точният шампоан не съм намерила. Косата ми цъфти, къса се и косъмът изтъня с годините много, включително гъстотата намаля/а не съм раждала още/.
В съседната тема е споменат този шампоан: http://img230.imageshack.us/my.php?image=pb090238bl3.jpg - снимка на състава.

Моля коментирайте състава и дайте някакви препоръки за марки/серии продукти, които смятате за удачни. На ясно съм, че за всеки е индивидуално, но поне някаква насока...

# 1 424
gato, а ползвала ли си мъжки шампоан? имам предвид някой от професионалните серии, не от масовите; мъжките по принцип ги правят за по-мазни коси, а и има подсилващи за профилактика на косопад

Общи условия

Активация на акаунт