Моето място също е тук.
Засега съм си близо 2 години вкъщи,но не смятам да се връщам на работа. Няма да давам детето на ясла, дори все още не съм решила и за детска градина. Чувствам се добре вкъщи, детето ми е много лесно за отглеждане /засега
Засега съм си близо 2 години вкъщи,но не смятам да се връщам на работа. Няма да давам детето на ясла, дори все още не съм решила и за детска градина. Чувствам се добре вкъщи, детето ми е много лесно за отглеждане /засега 

децата ми са умни и възпитани - харесвам ги, за мен е удоволствие да прекарвам време с тях. не се чувствам ограничена, а напротив. мисля, че именно факта, че прегърнах женствените си задължения ме направи добър човек със страхотно семейство. мъжът ми пък е горд, че се грижи за 5-членно семейство сам. благодарение на "неволята" разви доста креативно и напредничаво мислене и за сега е само нагоре! заслужил си е не само моето уважение и възхищение. аз му помагам с каквото мога и съм му нещо като секретарка (пускам оферти на клиенти, отговарям на запитвания, онлайн съпорт и т.н.) един ден като порастем и имам повече време ще практикувам така обичания от мен класически масаж.
мисля да развия и другите си хобита в доходни "професии".
сутрин правим някакви "арт" занимания - апликации, животни от тоалетна хартия, рисунки с различни материали, колажи, оцветяване, лабиринти, свързване на точки, ако е хубаво времето ходим на разходки - до музея, до джамията, до манастира, до пазара (където се учим как да избираме зеленчуци) или просто събираме камъни/листа/буболечки, които после класифицираме. понякога децата учат стихчета с които правим "театър" за тати. за сега имаме три постановки, които играем и пред гости 
щастлива съм 

Пък само аз си знаех какво ми е... Майка ми не беше все още пенсионерка и рядко ми помагаше... Мъж ми работеше много и до късно. Детето си беше изцяло моя грижа. Изминаха години и реших, че искам 2-ро. Мъжът ми се съгласи и ей го нА - роди се. Останах си у нас за още почти 2г. Обаче, тъкмо стана топличко и приятно за разходки и 1/2-рата ме емна да дадем дребчо на ясла. Въртях, суках, отлагах... измислях си хиляди причини да не го дам, но той ме притисна. И аз, какво да правя, пуснах детето на ясла. Беше само на 1г.8м.
После баща ми започна да работи по 12ч. и няколко г. бях като болна от тоз факт. Добре, че майка ми си остана до 13.30ч. до пенсионирането си.
Отказах се и от амбициите си за високоплатена работа и кариера. Беше кошмар - работех по 10-12 часа (мъжът ми също е на този работен режим), затова наех жена да взема големия от градината и да ме чакат вкъщи, бебката я водих всяка сутрин много рано при свекърва ми и я взимах след работа. Тя, милата ми, не можеше да свикне с това. Свекърва ми казваше, че щом започне да се мръква и тя си взима торбичката и сяда да ме чака. Казвала - "Вече е тъмно, мама ще дойде да ме вземе!" Да ти се скъса сърцето! Всяка вечер на път за вкъщи ревях с глас зад волана в колата, в нечовешките софийски задръствания и се унищожавах от нерви, че не мога да се прибера по-рано. Беше кошмар, който трябваше да спре! Така и направих, отидох и казах на шефа си, че напускам, че не мога да работя по 12 часа наравно с мъжете във фирмата, че имам деца (което той знаеше преди това и беше обещал да проявява разбиране, дръжки!
). Той ме изгледа с пренебрежение и рече - "ами не мога да те накарам да останеш, всеки човек си има приоритети, явно твоите са тези!", с което явно целеше да ме уязви!
Това е за мен идеалното решение - хем имам време за децата, дома и себе си, хем излизам навън, сред "нормалните"
В този ред на мисли не бих могла съвсем да не работя, но ако трябва да избирам между работа на цял ден и оставането вкъщи ще предпочета второто.
Така че ви разбирам напълно!